Şimdi Ara

Türkiyede Sert Süspansiyonlu Araç Almamak Lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

En Tehlikelisi

Gündüz gözüyle bakıldığında açık gümüş gri görünen göz kamaştıran, gece ise parlayan yol çeşidir. 1970 lerde yapımına başlanmış olup tamamıyla maliyetten kurtulma amaçlı yapılan yollardır. Çöken gevşeyen yerler çöktüğü gibi kalır.

Gizli buzlanmanın neredeyse farkına varılmadığı arabanın sağa sola gezdiği en çok hissedilen yol tipidir. Bu yollarda yapılan boyasal işaretlemeler pek belli olmaz. Hatta çok çabuk silinir.

Örnek

Milliyet gazetesinin önünden başlayarak Aksaray istikametine giden esenler otogarının hemen yanıbaşından geçen sol tarafta ise istanbul forum ikea praktiker gibi mağazaları görebeliceğiniz otoban tipidir. o-3 olarakta haritalarda görebilirsiniz.

En güvenlisi

Metrobüs yoluna dökülen komple büjyon denen asfalt tipidir. En önemli özelliği sessizliği, ve aracın yani lastiklerin araçla yerin arasında en yakın bağlantıyı kurduğu asfalt tipidir.

Ülkemizde yeni yeni kullanılmaya başlamıştır.Genellikle tamamen çökme olduğunda mutlak tamir ister, buzlanmaya pürüzlü yapısı itibarı ile daha az müsaittir. Tuzlamalarda çok çabuk şekilde çözünmesi ile başırılıdır.Üzerine vurulan fosfor şeritler çok rahat bir biçimde kendini gösterir

Bu yola girdiğinizi yumuşak bir sürüş hissinden, lastik seslerinin minimum düzeye inmesinden anlayabilirsiniz. Yeni gebze adapazarı yolunada bu asfalttan dökülüyor.

Her araç iki asfalt çeşidine karşı farklı reaksiyonlar verebiliyor.

Örneğin hondanın yarım yumuşak süspansiyonları gümüş gri asfaltta rahat tutunma sağlayabiliyor.

Yeni kullandığım C4 ise her iki asfaltta çok güzel bir tutunma yaşatıyor. Sanırım ön ağırlığın diğer ön ağırlıklı araçlara göre ön tarafta olmasının daha fazla etkisi var sert süspansiyon olmasına rağmen.

Ford focus bu aracın süspansiyonları yol tutuşu herkesçe anlatılmasına rağmen gümüş gri asfaltta en ufak harekette uçabileceğiniz hissini veriyor. Çünkü süspansiyonlar yoldaki hemzemin çukurları absorbe etmiyor. Aksine zıplamanıza sebeb oluyor.

Opel Corsa güvenli asfaltta kesinlikle güzel değerler yakalıyor. Fakat oda gümüş gri yola girince kendini dağıtıyor.

Ford Mondeo 2006 model civarı : Bu aracı almaya kafamı koymustum 3-4 arabayla uzun süre test sürüşü yaptım fiyatta anlaşamadığımız için alamadım. Yoksa 340 nm torku ben cezbetmisti. Kesinlikle ve kesinlikle 320 d dahil çoğu araçtan çok çok iyi yol tuttuğuna eminim. Bir tren rayında gidiyor hissiyatı veriyor iki asfalt çeşidindede.

Fiat Punto : Bu araçta şaşırtıcı şekilde iki asfaltta da yol tutuyor. Fakat arac rüzgardan etkilendiği için yol tutmuyor gibi görünüyor.

Fiat Linea: Kısa süreliğine bindim o yoldan bu araçla geçme şansım olmadı değerlendirme şansım olmadı.

BMW 5,20 D: Ya BMW sahipleri bu araca toz kondurmak istemiyor yada bende anormallik var. Araç bariz şekilde kıç atıyor. Özellikle gümüş gri yolda yol tutuş yok. Yani bir adamı gözü kapalı bu araca bindirsek BMW olduğunu bilmeden sürse bu aracın bmw olduğuna ona kimse inandıramaz konforda dahil. Yada ben beklentilerimi yüksek tuttum.

Mercedes E 200 eski model : Sanırım bu işin ağa babası budur. Tekstilkentte bir müşterimizin aracını merak ettiğim için rica ettim sürdüm. Nasıl söyliyeyim böyle bir tank düşünün içine pamuk doldurmuşsunuz bacak bacak üstüne atmışsınız keyif yapıyorsunuz. Sürmeyenlere hayatlarında bir kez sürmelerini tavsiye ederim. 90-95 modeldir sanırım. Piskolojikmi bilmem ama muhteşem.

Renault Scenic 2005 model: Bu araçta her iki zeminde rahat yol tutuyor. Hatta kasa dikine yüksek olmasına rağmen beklediğimin üzerinde bir tutuş performansı var.

Jetta: Yine bu konularda iyilerden fakat bu araçta kıç atıyor, vites düşürüp viraja tutunmak için gaz verdiğinizde yalpalama yapıyor.

Fluence: Bu aracın sürerken ön kaputun bana görünen kısmı sanki çapraza gidiyorum hissi verdi bu araba konusunda iyi yada kötü ne söylesem yalan olur.

Renault Master Minibüs: Belki inanmassınız bunların arasında en iyilerden :)

Audi serisine , alfa romeo serisine, Mercedesin yeni modellerine , Fiat bravo ve hyunadi elantra bunlara binme şansım olmadı. Yeni araç alırken i30 la deneme sürüşüne çıkmıştım. Onuda kısa süre yaptığım için yorum yapmam doğru olmaz.

Ama anladımki bizim bu yollar düzelmedikçe, yahut sık uzun yol yapılmayacaksa otoban olan şehirlere sert süspansiyonlu araç alınmaz.

Ama mercedes aklıma girdi sırtım kaşınıyor şöyle siyahına

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-mercedes-200e-e2-paket-140197420/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalnalga30 -- 7 Ekim 2013; 15:35:15 >

• Konunun asfalt mı süspansiyon mu olduğunu tam anlamadım fakat yol tutuş olarak değerlendirecek olursam, Mazda 2 sert süspansiyonlara sahip olduğundan virajları gerçekten harika dönüyor. O kadar zorlamama rağmen çok dengeli ve kararlı bir dönüş gerçekleştiriyor.

Bunlar araçtan araca değişen faktörler sonuçta.

Ancak bence sert süspansiyonlu araçların en büyük dezavantajı, bozuk yol yüzeylerinde bazen zıplama yapması.

Edit: Tamam konuyu şimdi anladım. Ve lastiğin de buradaki farka önemli bir katkısı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasakpınar -- 7 Ekim 2013; 15:37:59 >
  • Bir kaç tane de ben eklemek istiyorum. Tamamen objektif olarak

BMW 520d ye katılıyorum. Hele ki tümseklerden geçerken pek etkili değil.

Toyota yaris. Şaşırtıcı şekilde yolu tutuyor. Aslında size tutmuyor gibi geliyor, o da rüzgardan. Ancak şu ana dek hiç savrulmadım.

Opel corsa: normal yolda giderken araçta bi kasıntılık var. yaylanmıyor. Tamamen otoban arabası. İyi asfaltta çok iyi.

Mercedes c180: anlatılmaz. yaşanır. O yüzden anlatmıyorum, boş vaktinizde test sürüşü yapın. Milletin neden yıldız dediğini anlarsınız.

Volkswagen passat: Normal sürüşte gayet iyi. Fakat ani frende o ağırlığı bir anda öne binince ön süspansiyonlarda kararsızlık oluşuyor. Araçta anlam veremediğim şeyler oluşuyor.

Subaru impreza: awd olmasından ötürü gayet iyi

Transporter, Transit falan bu yollarda yüksek hızlarda güvenle ilerleyip sol şeridi tapulamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OceanMaster -- 7 Ekim 2013; 16:27:39 >

Başlıkla içeriği pek ilişkilendiremedim ama araç-yol fiyolojisinden hiç anlamadığınız apaçık.Aksine yumuşak süspansiyon sistemine sahip araçlar ülkemiz yollarına uygun değil güvenlik olarak.

Katılıyorum.
  • fiat grande punto sahibiyim aracın yol tutuşu gerçekten çok iyi tek kötü yanı süspansiyon sistemi çok sert en ufak tümsekte epey bir sarsıyor ama yumuşak olsa bu kadar iyi yol tutuşu sağlamazdı

Orijinalden alıntı: sharkemre

fiat grande punto sahibiyim aracın yol tutuşu gerçekten çok iyi tek kötü yanı süspansiyon sistemi çok sert en ufak tümsekte epey bir sarsıyor ama yumuşak olsa bu kadar iyi yol tutuşu sağlamazdı

Bende tam bundan bahsediyorum.

Sert süspansiyonun yol tutuşa + sı olabilir ama kaymak gibi asfaltta.

İddaa ediyorum orta yumuşaklıkta bir arabayla yukarıda bahsettiğim O-3 te sert süspansiyonlu aynı şartlardaki aracı rahat yersiniz diye düşünüyorum eşit pilotajda.

200 km ile giderken absorme edilemeyen ufak tümsekcikler o aracı yoldan çıkarır.

Benim fikrim bu kullandığım araçlardada bunu gördüm.

Arkadan itiş araç kullanmayı bilmeyen birisi için (özellikle de araç yüksek torkluysa ya da dizelse) virajın içinde gaza basarsanız(veya yüklenmeye devam ederseniz) kıç atacaktır.En iyisi viraja girmeden önce gazdan ayağınızı bir miktar çekmektir.

BMW kullanan kişiler daha iyi yardımcı olabilirler ama benim düşüncem bu yönde...

Hayırlı günler,
    Emre.

@TürkogluTürk @GrandLotus

Orijinalden alıntı: cemalnalga30

quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

fiat grande punto sahibiyim aracın yol tutuşu gerçekten çok iyi tek kötü yanı süspansiyon sistemi çok sert en ufak tümsekte epey bir sarsıyor ama yumuşak olsa bu kadar iyi yol tutuşu sağlamazdı

Bende tam bundan bahsediyorum.

Sert süspansiyonun yol tutuşa + sı olabilir ama kaymak gibi asfaltta.

İddaa ediyorum orta yumuşaklıkta bir arabayla yukarıda bahsettiğim O-3 te sert süspansiyonlu aynı şartlardaki aracı rahat yersiniz diye düşünüyorum eşit pilotajda.

200 km ile giderken absorme edilemeyen ufak tümsekcikler o aracı yoldan çıkarır.

Benim fikrim bu kullandığım araçlardada bunu gördüm.

haklısın punto aslında ikilemde kalıyor uzun yolda , bilhassa virajlarda bir c sınıfı gibi güven veriyor ama şehiriçinde bilhassa ist.un mahalle aralarında dandik asfalltta adamı takır tukur içini dışına çıkarıyor ama araç şehiriçi aracı olarak geçiyor aslında İtalyan lar bu aracı düzgün asfalt aracı olarak yapmışlar mesela benim eski aracım palio idi yerli üretim ancak bozuk yollarda çok daha iyi emiyordu darbeyi ama uzun yola çıktığımda araç merdane gibi sağa sola kayıyor resmen geziniyordu.

• Gel bir de bana sor. Tamponu kaç kere vurdum, sürttüm bilmiyorum. Nasıl olsa yine sürteceğim diye boyatmadım iğrenç duruyor.

Türkiyedeki asfalt ve yol çeşitleri

En Tehlikelisi

Gündüz gözüyle bakıldığında açık gümüş gri görünen göz kamaştıran, gece ise parlayan yol çeşidir. 1970 lerde yapımına başlanmış olup tamamıyla maliyetten kurtulma amaçlı yapılan yollardır. Çöken gevşeyen yerler çöktüğü gibi kalır.

Gizli buzlanmanın neredeyse farkına varılmadığı arabanın sağa sola gezdiği en çok hissedilen yol tipidir. Bu yollarda yapılan boyasal işaretlemeler pek belli olmaz. Hatta çok çabuk silinir.

Örnek

Milliyet gazetesinin önünden başlayarak Aksaray istikametine giden esenler otogarının hemen yanıbaşından geçen sol tarafta ise istanbul forum ikea praktiker gibi mağazaları görebeliceğiniz otoban tipidir. o-3 olarakta haritalarda görebilirsiniz.

En güvenlisi

Metrobüs yoluna dökülen komple büjyon denen asfalt tipidir. En önemli özelliği sessizliği, ve aracın yani lastiklerin araçla yerin arasında en yakın bağlantıyı kurduğu asfalt tipidir.

Ülkemizde yeni yeni kullanılmaya başlamıştır.Genellikle tamamen çökme olduğunda mutlak tamir ister, buzlanmaya pürüzlü yapısı itibarı ile daha az müsaittir. Tuzlamalarda çok çabuk şekilde çözünmesi ile başırılıdır.Üzerine vurulan fosfor şeritler çok rahat bir biçimde kendini gösterir

Bu yola girdiğinizi yumuşak bir sürüş hissinden, lastik seslerinin minimum düzeye inmesinden anlayabilirsiniz. Yeni gebze adapazarı yolunada bu asfalttan dökülüyor.

Her araç iki asfalt çeşidine karşı farklı reaksiyonlar verebiliyor.

Örneğin hondanın yarım yumuşak süspansiyonları gümüş gri asfaltta rahat tutunma sağlayabiliyor.

Yeni kullandığım C4 ise her iki asfaltta çok güzel bir tutunma yaşatıyor. Sanırım ön ağırlığın diğer ön ağırlıklı araçlara göre ön tarafta olmasının daha fazla etkisi var sert süspansiyon olmasına rağmen.

Ford focus bu aracın süspansiyonları yol tutuşu herkesçe anlatılmasına rağmen gümüş gri asfaltta en ufak harekette uçabileceğiniz hissini veriyor. Çünkü süspansiyonlar yoldaki hemzemin çukurları absorbe etmiyor. Aksine zıplamanıza sebeb oluyor.

Opel Corsa güvenli asfaltta kesinlikle güzel değerler yakalıyor. Fakat oda gümüş gri yola girince kendini dağıtıyor.

Ford Mondeo 2006 model civarı : Bu aracı almaya kafamı koymustum 3-4 arabayla uzun süre test sürüşü yaptım fiyatta anlaşamadığımız için alamadım. Yoksa 340 nm torku ben cezbetmisti. Kesinlikle ve kesinlikle 320 d dahil çoğu araçtan çok çok iyi yol tuttuğuna eminim. Bir tren rayında gidiyor hissiyatı veriyor iki asfalt çeşidindede.

Fiat Punto : Bu araçta şaşırtıcı şekilde iki asfaltta da yol tutuyor. Fakat arac rüzgardan etkilendiği için yol tutmuyor gibi görünüyor.

Fiat Linea: Kısa süreliğine bindim o yoldan bu araçla geçme şansım olmadı değerlendirme şansım olmadı.

BMW 5,20 D: Ya BMW sahipleri bu araca toz kondurmak istemiyor yada bende anormallik var. Araç bariz şekilde kıç atıyor. Özellikle gümüş gri yolda yol tutuş yok. Yani bir adamı gözü kapalı bu araca bindirsek BMW olduğunu bilmeden sürse bu aracın bmw olduğuna ona kimse inandıramaz konforda dahil. Yada ben beklentilerimi yüksek tuttum.

Mercedes E 200 eski model : Sanırım bu işin ağa babası budur. Tekstilkentte bir müşterimizin aracını merak ettiğim için rica ettim sürdüm. Nasıl söyliyeyim böyle bir tank düşünün içine pamuk doldurmuşsunuz bacak bacak üstüne atmışsınız keyif yapıyorsunuz. Sürmeyenlere hayatlarında bir kez sürmelerini tavsiye ederim. 90-95 modeldir sanırım. Piskolojikmi bilmem ama muhteşem.

Renault Scenic 2005 model: Bu araçta her iki zeminde rahat yol tutuyor. Hatta kasa dikine yüksek olmasına rağmen beklediğimin üzerinde bir tutuş performansı var.

Jetta: Yine bu konularda iyilerden fakat bu araçta kıç atıyor, vites düşürüp viraja tutunmak için gaz verdiğinizde yalpalama yapıyor.

Fluence: Bu aracın sürerken ön kaputun bana görünen kısmı sanki çapraza gidiyorum hissi verdi bu araba konusunda iyi yada kötü ne söylesem yalan olur.

Renault Master Minibüs: Belki inanmassınız bunların arasında en iyilerden :)

Audi serisine , alfa romeo serisine, Mercedesin yeni modellerine , Fiat bravo ve hyunadi elantra bunlara binme şansım olmadı. Yeni araç alırken i30 la deneme sürüşüne çıkmıştım. Onuda kısa süre yaptığım için yorum yapmam doğru olmaz.

Ama anladımki bizim bu yollar düzelmedikçe, yahut sık uzun yol yapılmayacaksa otoban olan şehirlere sert süspansiyonlu araç alınmaz.

Ama mercedes aklıma girdi sırtım kaşınıyor şöyle siyahına

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-mercedes-200e-e2-paket-140197420/detay

Güzel paylaşım hocam.

sağolun

• Mondeo kraldır usta.İyi tercih yapmısım sukur.
  • Yıllardır sert suspansiyonlu dar yanaklı arabalar kullanıyorum. Hiç sıkıntı çekmedim. Bu iş çok Abartılıyor.

Evet yollarımız kötü. Ama teknoloji de ilerledi. Yüksek hızla virajdayken çukura gireceksem gene balon lastikli bir araba yerine dar yanaklı bir arabayı tercih ederim. Toplaması kolay olur. Belki lastik balon yapar; ama beni kurtarır.

9 senede iki kere lastiğe balon yaptırdım. İkisinde de acemi şofördüm. Bir kere otobanda lastik yardım. Aam bunun çukur veya yol durumu ile alakası yoktu.

Benim nacizane tavsiyem: daha iyi yol tutuş ve fren kabiliyetine asla hayır demeyin. Konforu size yeten en iyi yol tutuş için ne gerekiyorsa onu tercih edin derim.

18" janta 35 yanaklı S-Max, 225-45-17 sert suspansiyonlu envayi çeşit araba, 18" ince yanak Z4 falan kullandım. Hepsiyle Toroslarda Isparta'ya bağlı, Sütçülere gittim geldim. Bozuk yollarda da kullandım. Kullanılıyor abi, korkmayın. Çoğunlukla yol tutuş üstünlüğü olan araba bozuk yolda da daha iyi yol tutuyor. Alışkanlık meselesi tamamen. Virajlarda Rallide gibi kullanan biri olarak söylüyorum bunları. Ankara'da Legacy'si ile 4 tekerden kayarak viraj alan bir ayı görürseniz bilin ki o benim. Şaka şaka. Benim yaptığımı göremezsiniz; ama yapmadığım anlamına gelmez. Trafikte yapmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 7 Ekim 2013; 17:28:51 >

• Kesinlikle bu konuda Mercedes,VW,Volvo liserler.Bmw ise pek alinmaz ama adamlar turkiye paketi yaptilar :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam konuya gelirsek Bmw'lerin yol tutuşu , süspansiyonu v.s o konuda çok başarılı bence , bir de siz Bmw 5.20d için söylemişsiniz bu araç ani ataklar yapar fark ettiyseniz gaza bastığınız anda araç ani bir atak yapar hemen yani bu araçlar hem güçlü hem de arkadan itişli olduğu için biraz da kıç atması normaldir. Uzun yolda Bmw aracım da hiç sıkıntı yaşamadım konforu olsun , yol tutuşu olsun , yakıtı olsun bu konuda başarılı B
    mw.

Ha bir de ekleme yapayım Türkiye'nin yolları çok bozuk geçen yola yeni asfalt atmışlar kaymak gibi yolda derin bir çukur var gece görmeden düşse biri ön takımı dağıtır bu da ister istemez konforu etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cancan. -- 7 Ekim 2013; 18:12:08 >

Orijinalden alıntı: TürkogluTürk

Emre Kardeşim teşekkürler haberdar ettiğin için.

Hocam konuya gelirsek Bmw'lerin yol tutuşu , süspansiyonu v.s o konuda çok başarılı bence , bir de siz Bmw 5.20d için söylemişsiniz bu araç ani ataklar yapar fark ettiyseniz gaza bastığınız anda araç ani bir atak yapar hemen yani bu araçlar hem güçlü hem de arkadan itişli olduğu için biraz da kıç atması normaldir. Uzun yolda Bmw aracım da hiç sıkıntı yaşamadım konforu olsun , yol tutuşu olsun , yakıtı olsun bu konuda başarılı B
    mw.

Ha bir de ekleme yapayım Türkiye'nin yolları çok bozuk geçen yola yeni asfalt atmışlar kaymak gibi yolda derin bir çukur var gece görmeden düşse biri ön takımı dağıtır bu da ister istemez konforu etkiliyor.

Ben teşekkür ederim bilgiler için.

• Sonra da neden Mercedes...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre356 -- 7 Ekim 2013; 18:30:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

O değil yıldızın tadını aldım yahu lpgde ne yakar adamda bilmiyor sırtım kaşınıyor şimdi

Hocam aynen tadını aldın mı bir başka Mercedes.Al gitsin bir tane

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.