|
Bildirim

|
Şaka gibi; başlığa bak makaleye bak. İkinci elde fiyatın düşmesi aracın tutulmadığını gösterir.
|
|
Çok şükür çocukken bol bol pilli arabalarla oynadım artık büyüdük gerek yok
|
|
Okunma kaygısını anlıyorum, yalnız biraz profesyonel mi yaklaşsanız mesleğinize herkesin bildiği bi gerçek elektrikli de ikinci el herzaman değer kaybı
|
|
Yani ömür boyu kullanmayacaksan gidip de sıfır elektrikliye para bayılmayın, ikinci elde elinizde patlar.
Bekleyin teknoloji ve sektör otursun önce diyorsunuz |
|
Yorumlari basligi gordukce aglamsam mi gulsem mi bilemiyorum.
Haber yanlis kaynaksiz verisiz , haberin kaynagi ‘aktarilanlara gore’ Kim aktarmis nerden aktarmis kaynaksiz uydurma haber. Oncelikle yukarida elektirikli arac 5 yilda cop olur diyen cahile 1-2 sey yazalim. Ornekle yaşanmisi yazalim ki birdaha fantazilerinini gercekmis gibi belki yazmaz. 2018 model bmw i3s aracimi 2025 yilinda sattim. 7 yillik aracin bataryasi servis kontolunde %97 cikti. 7 yildaki kayip %3 oldu. Ne batarya bozuldu ne araci cope attim. Aksine 110 binde araci 1,2 milyon ustu bir fiyata sattim.Özellikle ülkemizde premium elektirikli araclara herzaman alici cikar burada onemli olan marka degeri servis agi, uyduruk bir marka alip 5-6 yil sonra pazardan cikarsa işte o zaman sorun yasarsiniz. Ama bu durum elektrikliye has değil benzinli araçta da aynı durum olacaktır İkici konu basligi acan kisi ‘aktarilanlara gore’ yerine arastirip haber yapsaymis. 2-3 model (onlarda ek gumruk vergisi vb nedenlerden) haric elektikli aracalar benzinlilere gore sifiri her zaman daha ucuzdur. Bu nedenle 2ci elde elekrikli arac muadil benzinliye gore ucuz olacak bunu bilmek icin Albert Einstein olmaya gerek yok. Bunu da orneklendirelim Bmw ix1 m paket sifiri suan 3790 Bmw x1 m paket sifiri suan 4650 Yani yaklaşık elektrikli ve benzinli arasından 1 milyon fark var ikinci eldede bu fark benzer şekilde aynı oranda kalıyor. Zaman içindeki değer kayıpları da benzer şekilde. Yani bu durumda elektrikli aracın fiyatının düştüğü veya değerini daha fazla kaybettiği bir durum yok zaten alırken 1 milyon daha uygunu alıyorsunuz! Keşke haber yapılırken biraz daha araştırırsa grafik tablo veri eklense.. |
|
Elektrikli araç kullananları çekemeyenler gelmiş. Hoşgeldiniz. |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Elektrikli araç kullananları çekemeyenler gelmiş. Hoşgeldiniz. |
|
|
|
2.el elektrikli araba hayatta alınmaz. Zaten herkes sıfır alıyor. 2.el elektrikli araba alanı bulamazsınız. |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.J. Pacino -- 18 Ekim 2025; 10:53:5 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|