Şimdi Ara

İkinci el elektrikli araçlar, benzinli araçlardan daha ucuz hale geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
2.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İkinci el elektrikli araçlar, benzinli araçlardan daha ucuz hale geldi
    Son dönemde ikinci el elektrikli araç piyasasında dikkat çeken bir trend ortaya çıkmış durumda. Aktarılanlara göre artık bazı kullanılmış elektrikli modeller muadil benzinli araçlardan daha uygun fiyatlarla satılıyor. Hızla gelişen batarya teknolojileri, eski elektrikli araçların değerini düşürerek daha bütçe dostu seçenek arayan tüketiciler için yeni fırsatlar sunuyor.

İkinci elde elektrikliler cazip hale geliyor

Cox Automotive verilerine göre, temmuz ayında ikinci el elektrikli araç satışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 40 arttı. Firma, kullanılan elektrikli araçların hâlâ toplam ikinci el pazarının yalnızca yaklaşık yüzde 2’sini oluşturduğunu ancak kiralama süresi dolan veya yeni modellere takas edilen araçların sayısının giderek arttığını belirtiyor.

Yeni elektrikli araçlar geçmişte benzer benzinli modellere göre birkaç bin dolar daha pahalı olurken ikinci elde durum tersine dönmeye başladı. Hızla gelişen batarya performansı, eski modellerin değerini düşürerek fiyatların muadil benzinli araçların altına inmesini sağladı. Sadece birkaç yıl öncesine kadar birçok elektrikli araç tek şarjla 320 km (200 mil) altında menzil sunarken günümüzde 480 km (300 mil) menzil sunan modeller standart hale geldi ve yakın gelecekte 640 km (400 mil) bir standart haline gelecek.

Garantileri de devam ediyor

Ayrıca, daha uygun fiyatlı yeni modellerin piyasaya çıkması ikinci el araç değerlerini daha da aşağı çekti. Pek çok üretici, 40.000 doların altında elektrikli araç satarken, Tesla gibi uzun süredir ABD pazarında var olan markaların ikinci el modelleri artan rekabetle birlikte değer kaybı yaşadı. İkinci el elektrikli araçların cazibesini artıran bir diğer unsur da bu araçların çoğunun halen garanti kapsamı altında olması. Bu sayede batarya değişimi gibi maliyetli endişelerin azaldığı söyleniyor.

Ayrıca Bkz.Togg T10F ön siparişe açıldı: İşte Togg T10F fiyat listesi

Analistler, ikinci el elektrikli araçların popülaritesinin yeni model satışlarını da etkileyebileceğini belirtiyor. RBC Capital Markets otomotiv analisti Tom Narayan ise sektördeki en önemli faktörün menzil veya kültürel alışkanlıklar değil, fiyat olduğunu söylüyor. Tesla örneği bu trendi net biçimde gösteriyor. Kiralama süresi dolan birçok araç sahibinin eski modelleri elden çıkarması ve GM, Ford veya Hyundai gibi alternatif markalara yönelmesi pazardaki değişimi yansıtıyor.

Kaynak:https://www.techspot.com/news/109458-used-electric-vehicle-prices-now-lower-than-comparable.html

• Yorumlari basligi gordukce aglamsam mi gulsem mi bilemiyorum.
    Haber yanlis kaynaksiz verisiz , haberin kaynagi ‘aktarilanlara gore’
    Kim aktarmis nerden aktarmis kaynaksiz uydurma haber.

Oncelikle yukarida elektirikli arac 5 yilda cop olur diyen cahile 1-2 sey yazalim. Ornekle yaşanmisi yazalim ki birdaha fantazilerinini gercekmis gibi belki yazmaz.

2018 model bmw i3s aracimi 2025 yilinda sattim. 7 yillik aracin bataryasi servis kontolunde %97 cikti. 7 yildaki kayip %3 oldu. Ne batarya bozuldu ne araci cope attim. Aksine 110 binde araci 1,2 milyon ustu bir fiyata sattim.Özellikle ülkemizde premium elektirikli araclara herzaman alici cikar burada onemli olan marka degeri servis agi, uyduruk bir marka alip 5-6 yil sonra pazardan cikarsa işte o zaman sorun yasarsiniz. Ama bu durum elektrikliye has değil benzinli araçta da aynı durum olacaktır

İkici konu basligi acan kisi ‘aktarilanlara gore’ yerine arastirip haber yapsaymis. 2-3 model (onlarda ek gumruk vergisi vb nedenlerden) haric elektikli aracalar benzinlilere gore sifiri her zaman daha ucuzdur. Bu nedenle 2ci elde elekrikli arac muadil benzinliye gore ucuz olacak bunu bilmek icin Albert Einstein olmaya gerek yok.

Bunu da orneklendirelim

Bmw ix1 m paket sifiri suan 3790
    Bmw x1 m paket sifiri suan 4650

Yani yaklaşık elektrikli ve benzinli arasından 1 milyon fark var ikinci eldede bu fark benzer şekilde aynı oranda kalıyor. Zaman içindeki değer kayıpları da benzer şekilde. Yani bu durumda elektrikli aracın fiyatının düştüğü veya değerini daha fazla kaybettiği bir durum yok zaten alırken 1 milyon daha uygunu alıyorsunuz!

Keşke haber yapılırken biraz daha araştırırsa grafik tablo veri eklense..
  • Şaka gibi; başlığa bak makaleye bak. İkinci elde fiyatın düşmesi aracın tutulmadığını gösterir.

• Yani ömür boyu kullanmayacaksan gidip de sıfır elektrikliye para bayılmayın, ikinci elde elinizde patlar.
    Bekleyin teknoloji ve sektör otursun önce diyorsunuz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    pil değişim veya yenileme maliyeti nedir?

• Çok şükür çocukken bol bol pilli arabalarla oynadım artık büyüdük gerek yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • uchihaitachi kullanıcısına yanıt
    Ömür boyu kullanılabilen fosil yakıtlı araç var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hanahmet H kullanıcısına yanıt
    pil değişim maliyeti kabaca sandık motor maliyeti kadar gibi düşünebilirsin.

Tesla için pil testi var pilin seviyesini gösteriyor. kendin yapabiliyorsun.

• Eletirikli arabalara verilen paraya yazık,

2 el eletirikli almak 2 kere yazık.

• Ve beklenen son
    İkinci el menzili düşmüş elektrikli araç çöplüğü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikli araç kullananları çekemeyenler gelmiş. Hoşgeldiniz.

• Bugün herkes elektrikli araçlardan bahsediyor. “Sessiz, çevreci, geleceğin teknolojisi” diyorlar. Ama kimse perde arkasında neler olduğunu konuşmuyor. Çünkü beş yıl sonra bu pazar, sessiz sedasız dev bir ekonomik krize dönüşecek.

Nasıl mı?

Elektrikli araç teknolojisi öylesine hızlı gelişiyor ki, bugünün modelleri neredeyse geleceğin çöpü olmaya mahkûm. Her yeni model, menzilini biraz daha uzatıyor, bataryasını biraz daha geliştiriyor. Bu da demek oluyor ki:
    Bugün aldığın o “geleceğin arabası”, beş yıl sonra kimsenin yüzüne bakmayacağı bir eski teknoloji yığınına dönüşecek.

Ama asıl tehlike başka yerde gizli.
    O da batarya…

Bir elektrikli aracın kalbi bataryadır. Fakat bu bataryalar yaşlanıyor, yıpranıyor, kapasite kaybediyor. Garanti bittiği anda batarya değişimi neredeyse araç fiyatına denk geliyor. Yani beş yıl sonra milyonlarca araç sahibi, elinde bataryası bitmiş, değeri sıfıra yaklaşmış bir otomobille kalacak.

Kısacası, bugünün parıltılı reklamları yarının enkazını hazırlıyor. Şirketler bunu biliyor, ama kimse açıkça konuşmuyor. Çünkü pazar hâlâ sıcak, satışlar sürüyor, “yeşil enerji” rüyası devam ediyor.

Ama bir sabah gelecek…
    İkinci el piyasası çökecek.
    Batarya fiyatları uçacak.
    Ve binlerce insan, “geleceğin arabası” diye aldığı o araçları hurda fiyatına satmak zorunda kalacak.

Tarihte ilk kez, bir teknolojik dönüşüm bu kadar hızlı yaşanıyor. Ama kimse durup da “ya beş yıl sonra?” diye sormuyor.
    Sormayanlar kaybedecek.
    Çünkü teknoloji hızla ilerliyor, ama değer tutunamıyor.

Bugün elektrikli araç almak cesaret değil, geleceğe gözleri kapalı yatırım yapmak demek.
    Ve o gelecek, çok pahalıya mal olacak.

• Araç bakıyorum kafam o kadar karıştı ki benzinli mi dizel mi elektrik mi karar veremiyorum.bi diyorum elektriklinin masrafı az gibi ama 2.elde çok kaybediyor yılda 10 bin tasarruf edeceğim diye değmez.Hem yetkili servis bakımı yüksek

• Bu haber Türkiye için geçerli değil. 2. eli sıfırından pahalı araç satılan tek örnek biziz. Bunda suç elbette satıcı da ya da kural koyucuda değil, sıfırdan pahalı 2. el alan gözü aç, sonradan görme, kasaba zihniyetli, görgüsüz, varoş tiplerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.J. Pacino -- 18 Ekim 2025; 10:53:5 >

55 model herhangi bir amerikan hala tıkır tıkır çalışıyor eğer hurdaya gitmeseydi muhtemelen almanlar ve japonlar da çalışırdı

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.