Şimdi Ara

Türkiye de Motorsiklet Kullanmak Yasaklanmalı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekşi sözlük de bir yazar motorların %90'ının anormal derecede yüksek ses çıkarmasından yakınarak bunu dile getirmiş. (https://eksisozluk.com/motorsikletin-turkiyede-yasaklanmasi-gerekliligi--5124189?a=popular )

Biraz sert bir dille belirtmiş ama kesinlikle katılıyorum.

Buna ek olarak şerit için kurallarının otomobil ile aynı olmasına rağmen iki arabanın yanından geçme gibi hareketleri ile iyice sinirlendiriyorlar insanı.

Sanki yollarımız çok geniş iki araba anca sığmışız buda gelip aramızdan geçmeye çalışıyor. Yani dua ediyorum bir değdirip çizsede arabayı çıkıp şuna motorunun tüm parçalarını yedirsem diye.

Bunlar basit bir kaç örnek ve daha fazlasınıda yapıyorlar yaz yaz bitmez. Birde utanmadan mağdur edebiyatı yapmıyorlar mı "Motorsikletliye saygı yok, farketmiyorlar bizi" bilmem ne...

Motorsiklet Türkiye'de yasaklanmalı konusunda desteğim tam, siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 18 yildir ehliyetim var ve bir o kadar yil trafikte arac kullaniyorum.

Tam 45 gun once de ilk motorumu satin aldim.
    O kadar yil arac kullanmis ve cok kisa sure de trafikte motor kullanmis biri olarak diyebilirim ki ;

I/Q su belli bir seviyenin altinda olan, psikolojik rahatsizligi olan ve egosu boyundan buyuk olan her kim varsa trafige cikmasi yasaklanmali.

Bunun motor ya da otomobil kullananlar gibi genellemenin mantigi yok. Millet olarak belirli bir gruba ait olmayi ve karsi gruba kin gutmeyi gorev edindik.

Bizim eskiden tek kinimiz karsi mahallenin futbol takimiydi.

Iyi insan var kotu insan var, hepsi bu..

• 1 turkiyenin cogu yerinde serit araliklari standart olculere uygun halde. Bunla beraber emniyet seridi istanbul icinde bir cok bolgede kaldirilmis durumda.

Motorlularin trafigin hareket ettigi surecte arac aralarindan gecmelerini asla desteklemem, fakat arac suruculeri aynaya kafasini cevirmekten aciz. Benim de motorlulari gormedigim oldu oluyor da. Ama onlarda otomobil gibi pek ala araclar.

Motosikletin yasaklanmasi gibi sacma bir onermeyi de hayatimda duymadim etmedim. Okadar motorlu araclarini satip otomobil alsa sokaga adim atabileceginizi mi saniyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aksine trafiğin rahatlamasında en büyük rol motosikletindir. Umarım sayısı gittikce artar. Ayrıca o yüksek gürültüyü çıkaran motor değil açık egzozdur. Açık egzoz zaten yasak ama her yasak çiğnenmek için var.

• Motorsikletlerin egsoz sesi gerçekten yüksek oluyor.Neden 4 tekerli araçlar gibi sessiz üretmiyorlar anlamıyorum.Çok ses çıkarıyorlar.
  • Motorsiklet sayesinde kapına 30 dakikada yemek geliyor. Hem bu otomobil değil ki trafikte araçların arkasından seyir etsin. Motorun olayı bu aralardan trafiğe kalmadan uzamak :) Tamam bazı motorcu kekolar kendini bir şey sanıyor ama yapacak bir şey yok.
  • Egzozlarını bilerek açtırıyorlar farkedilmek için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Motorsikletlerin egsoz sesi gerçekten yüksek oluyor.Neden 4 tekerli araçlar gibi sessiz üretmiyorlar anlamıyorum.Çok ses çıkarıyorlar.

Aslinda sessiz uretiyorlar. Fakat motoru acikta ve minimum 6bin devirde suruldugu dusunulunce cikardigi ses kabul edilebilir oluyor.

Ayrica susturucusuz egsoz otomobillere de yasak fakat tofaslar cirit atiyor.

• motosiklet seslerinin belli bir seviye üstünde olması şart, otomobil sürücülerinin motosiklet geldiğini farketmesini en iyi sağlayan şey sesi, zaten bu yüzden büyük motorlarla çok kaza olmuyor hep ufak sessiz olanlarda sorun oluyor

diğer yandan trafikteki neredeyse herkes hayvan, motosikletlisi de hayvan otomobil şoförü de, sadece sert kullanmaları değil, uyuşuklukları umursamazlıkları trafiği diğer insanları hiçe saymaları ama böyle durumlarda otomobillerde yaşanabilecek kazalarda risk az, motosikletlerde ise durum daha riskli

bir de ben de dahil olmak üzere kuralları sistemi bilen çok insan aralara dalan motorlara kızıyoruz ama diğer yandan o kadar cahil var ki şeridinde giden motosikleti niye aradan gitmiyorsun diye sıkıştırıyor, bu iş ancak eğitimle çözülür çünkü kimse kanun kural nedir bilmiyor, çok da zor değil, 3-5 dizi var zaten memleketin boş beleşlerinin çoğunun izlediği, koy reklam arasında birkaç dakikalık eğitim videosu anlasınlar ne nerede nasıl kullanılır

• quote:

Orijinalden alıntı: Schnitter

Aksine trafiğin rahatlamasında en büyük rol motosikletindir. Umarım sayısı gittikce artar. Ayrıca o yüksek gürültüyü çıkaran motor değil açık egzozdur. Açık egzoz zaten yasak ama her yasak çiğnenmek için var.

Aynen hocam mesela bende amarok var , onu garaja bırakıp gün içerisinde işlerimi motorla hallediyorum, 5 günde yaklaşık 250 km yaptım ki , bir çok meslektaşım motor almış durumda. aracım apaçilikten uzak , kaskımı takarım , korumalı montum ve dizliklerim mevcut, bazen yanımdan kasksız elemanlar geiyor basıyorum içimden küfür, konu sahibinin kafası iyimiş.
  • Tam 4 yıldır motorsiklet kullanıyorum. Ayrıca küçük yaştan beri de direksiyondayım daha trafikte ne birisiyle kavga ettim ne de kaza yaptım. İnşallah yapmayız da.

Her ne kadar sıkıntılı motorsiklet sürücüleri olsa da araç sürücüleri de hoşgörüsüz. Herşey karşılıklıdır trafikte. Ha motorsiklet sürenlerinin yaşının bir nebze daha genç olması sebebiyle cahil sürücü çok oluyor.

• Seninde araç kullanman yasaklanmali.Parcalari yedirecekmis.Arkandan motor gelse yol vermeyen insanlarsiniz neyin kafası bu.

• Motosiklet yasaklanmalıymış mış mış ta mış mış.

• çok boş beleş bir tartışma. sadece apaçilerinkinden çıkan ses sövdürtüyor. şimdi geçti bir tane gayet insani bir ses çıkıyordu.
    araba kullanımı da yasaklansın ozaman
  • Motosikletlerin belirli bir desibel üzerinde olmasına sınırlama getirirsin uymayanlara da para cezası verirsin olur biter onu yasakla bunu yasakla iyi valla tek tip zihniyet oldu olacak çok yer kaplıyor diye tirlari da yasaklayalım trafik rahat aksın değil mi

• Böyle konulara motorcular hemen damlar, bik bik ötmeye başlarlar.

Motorunuzun sesi insanları rahatsız ediyor, bu kadar basit.
  • Eyy şile yolundaki hız motorsikletli davarlar eğer burada okuyanınız varsa bir tanenize bile ulaşırsam ne mutlu bana. İnsan gibi gidenleriniz hariç ki çok azınlıktaydılar bugün, umarım o yolda arabalara yakın geçme , makas atma çalışmalarını yaparken ölür gidersiniz de toplumumuz sizin gibi embesillerden temizlenir. Motorsikletini efendi gibi kullanan sürücülerimiz kesinlkle alınmasınlar,120-140 bandında giderken 100km hızla giden araçlara 10 cm yakından geçen ve geçmekle kalmayıp önüne kıran beyin yoksunlarından varsa aramızda lafım onlara... Bugün bir tanesi dediğim gibi geçti, yemin ediyorum bir şekilde bana çarpıp yere düşseydi veya dengesini kaybedip o hızla yoldan falan çıksaydı yanına bile gitmezdim. 112 yi arar polisi arar orada öylece beklerdim. Senin heyecan yaşaman uğruna ben senin parçalanmış bedenini görüp psikolojimi bozamam!.. Neyse çok sinirlendirdi beni bugünkü zeka özürlüler, buraya döktüm içimi, kusuruma bakmayın..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kefelon kullanıcısına yanıt
    Ne düşündüğümüzü sormuşsunuz söyleyelim.
    Sizin trafikte herhangi bir araç kullanmamanız gerektiğini düşünüyorum, hem kendi sağlığınız hem de başkalarının sağlığı için.
    Evet açık egsoz takan motosikletler çok ses çıkarıyor ve yasak(farkındalık vs.deniyor ama yasal değil.)... Açık egsoz takan bir çok otomobil de çok ses çıkarıyor o da yasak.
    Evet şeritlerin arasından geçiyorlar... Medeniyet olan ülkelerde sıkışık trafikte otomobillerini bir kenara yaslayıp gidiyorlar bunlar geçsin diye teammül olmuş, arada sizin düşüncenizdekiler de çıkıyor. Akan trafikte şeritte gitmeleri lazım fakat bir binin çıkın trafiğe arkadan gelip üstünüze çıkmaya çalışan mı dersiniz. Sol şeritte ilerlerken sağdan sıkıştırıp sen sağda gidecen diye bağıran mı dersiniz... Hal böyle olunca uygulanmayan kurala karşı fiili hal oluşuyor. Birgün biri aradan geçerken değdirip çizerse motorun parçalarını yedirecem demişsiniz... Yukarıda belirttiğim şartlara rağmen ülkede motosiklet kullananların sinir katsayıları pek normal değil... 10 dakikada bir ölüm tehlikesi geçirince haliyle sizin çıkışınıza karşı alttan alan olmaz, kimin kime ne yedireceği hiç belli olmaz. Başkasının yumruğunu yemeyene kendi yumruğu balyoz ama ihtimaller böyle. Yasaklanmalı demişsiniz; özgürlük, demokrasi, hak, hukuk, hürriyet, eşitlik vb dediğiniz bir konuda görürsem hatırlatırım.
    Bunun dışında genele söylüyorum denetim olacak ;kasksız kural tanımaz halde gezen, ışıkta beklemeyen, makas üstüne makas atan motosiklet sürücüleri de var araba sürücüleri de var kamyon sürücüsü de var.

• Bence Türkiyede, dur dur hatta bütün dünyada mallık yasaklanmalı. O zaman cenneti dünyada yaşamak mümkün olurdu.

Kasap gibi şoförler motorsikletlerin üstünde de var, otomobillerin içinde de var. Dolayısı ile suç alette değil, onu kullanan malda. Yasaklasan, mallık sona ermeyeceği için bir problemi çözmüş olmayacaksın.

Efendim ses yapıyor! Düzgün bir motosiklet otomobillerden daha sessiz çalışıyor. Kaldı ki, otomobillerde bir çok sapık ses çıkaran otomobilin arkasından hayranlıkla bakıyorsunuz. Stok STI aspava motorundan çok ses çıkarıyor. Benim 57 Chevrolet V8, çıkardığı ses bas bariton. Günümüz teknolojisinde çok geri teknolojilere sahip yeni nesil Muscle'ların da arkasından hayranlıkla bakıyorsunuz. Bir Mustang, bir Camaro Z28, bir Pontiac, bir Corvette çok sakin canım... Bu araçların stok hali bile güzel homurdanıyor. Çoğunun sahibi bir de egzozu açıyor. Ne farkı kaldı motosikletten? O yüzden egzozu açılası her arabayı da yasaklamak lazım. Otomobil hızlı gidemiyor mu? Gidebiliyor. O zaman hızlı gidebilitesi olan arabaları da yasaklayalım! Bazı otomobiller köpek gibi yol tutuyor. Deli viraj alıyor. Onları da yasaklıyalım. Sonuçta hepimiz 0.8 - 1.2 motorlu, yumurta gibi, tipsiz, karaktersiz otomobillere binelim. Doğu Almanya gibi. Trabant vari. Sadece rengini seçelim. Dur! Onu da seçmeyelim. Bazı zıpırlar kırmızı falan alır, onunla caka satar. Bok kahverengisi, beyaz ve krem. Hepsi opak boya olsun.

Özetle, mal her yerde, her şekilde maldır. Kendini belli eder. O yüzden fikrim belli. Mallığı yasaklayalım bu iş huzur içinde çözülsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 6 Haziran 2016; 11:54:57 >

• Çok samimi olarak teklif ediyorum, konuyu açan arkadaşı motosikletime artçı(yolcu) olarak 1 gün sabah ve akşam köprü trafiğinde bindireyim. Açık konuşuyorum, dünya görüşün değişir. Değil motosiklet araba, insanlığı sorgularsın. 4 tekerlekli kutunun içinden konuşması kolay.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.