Şimdi Ara

Kaldırıma boylu boyuna park eden araçları nereye şikayet edebiliriz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
39.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaya yoluna park eden araçlar nedeniyle zorluk yaşıyoruz.Çocuk arabasıyla yürüdüğümüz için kaldırıma park eden araçlar nedeniyle yola inip tekrar kaldırıma çıkıyoruz.

Bu araçları nereye şikayet edebiliriz ? Gerçi burası Türkiye ama anındaveya sonrasında da ilgineleceğini de sanmıyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kaldırıma Park Eden Araçlar Nereye Şikayet Edilir?

Kaldırımlar, yayaların güvenli ve engelsiz bir şekilde yürümeleri için tasarlanmıştır. Kaldırımlara park eden araçlar, yayaların yol kenarına inmesine veya araçların etrafından dolaşmasına engel olarak tehlike yaratabilir.

Kaldırıma park eden araçları şikayet etmek için izleyebileceğiniz adımlar şunlardır:

• Yerel Belediyeye Şikayet Edin: Kaldırıma park eden araçları şikayet etmek için en etkili yöntem, yerel belediyeye başvurmaktır. Belediyelerin genellikle bu tür şikayetleri ele almak için özel birimleri vardır.
    • Trafik Polisi: Kaldırıma park etmenin bir trafik ihlali olduğunu unutmayın. Aracı park eden kişiyi yakalarsanız, trafik polisine şikayette bulunabilirsiniz.
    • ALO 153: Acil durumlarda veya trafikle ilgili ihlalleri bildirmek için 153 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Kaldırıma park eden araçlar da bu kapsamda değerlendirilebilir.
    • E-Devlet Uygulaması: Bazı belediyeler, kaldırıma park şikayetlerini e-Devlet uygulamaları üzerinden almaktadır. İlgili belediyenin uygulamasını kontrol edin.

Şikayetinizi yaparken, aşağıdaki bilgileri sağlamanız faydalı olacaktır:

• Aracın marka, model ve plaka numarası
    • Aracın park ettiği kaldırımın adresi
    • Aracın park ettiği tarih ve saat

Kaldırıma park eden araçlar konusunda duyarlı davranarak, yayaların güvenliğini ve rahatlığını sağlayabilirsiniz. Bu tür ihlalleri yetkililere bildirmek, herkes için daha güvenli ve yaşanabilir bir şehir ortamı yaratılmasına yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben 155 i veya zabıtayı arıyorum aracın bulunduğu yola veya duruma göre, genelde çektiriyorlar aracı.
  • Sonradan görme bunlar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    belediyeler bu insanlara bir park yeri göstermek zorunda.Rizede yaşiyorum.burasi 5 sene sonra araba bollugundan adim atilamaz hale gelecek.hic bir binanin kapali otoparki yok bina sakinlerinin tamami araclarini yol kenarina kaldirimlara park ediyo.
    belediyenin bina yapimlarina izin vermeden önce her binanin kendi kapali otoparki olmasi zorunlulugu getirmesi gerekmekte.bu sorun sadece rizede degil ülkenin her ilinde aynı.
    bunlara bir çözüm bulunmadan bina degil direk dahi dikilmesine izin verilmemeli.

+90 532 068 0154
    Bende kayseri deyim hocam gecen yaz bina altinda dukkani olan bi karpuzcu tum yaz boyunca koca karpuz kamyonunu park etti kaldirima kac defa aramama ragmen ne belediye ne zabita geldi bakalim bi de bu numarayi deneyelim sonuc ne olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: babapars

Bende kayseri deyim hocam gecen yaz bina altinda dukkani olan bi karpuzcu tum yaz boyunca koca karpuz kamyonunu park etti kaldirima kac defa aramama ragmen ne belediye ne zabita geldi bakalim bi de bu numarayi deneyelim sonuc ne olacak

Dene hocam ben şahsen istanbul'da oturuyorum buradan bile gönderiyorum artık yapacak şeye şaşırdık, bir ümit işte. En az 10 tane çakarlı araç birkaç tane de yanlış park falan gödnerdim buraya ben.
    laubalilikten hoşlanmam. ciddiyeti severim, disipline hayranım.
  • Bir de paralel park yerlerine yatay olarak park edenler var. Geçen gün acile gittim arabayı park edecek yer bulamadım neden derseniz makam aracını park etmişler 2-3 arabalık yer kaplamış orası da acilin önü hastanede polis de var güvenlik de var ama maaşallah hiçbir şey umurlarında değil aslında fotoğrafını çekip şikayet edecektim ama uğraşacak vaktim yoktu o yüzden pes ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2674538/90c4e08a-538d-4c02-b4ef-8d4401

Kaldırıma boylu boyuna park eden araçları nereye şikayet edebiliriz ?8

Kaldırıma boylu boyuna park eden araçları nereye şikayet edebiliriz ?7

Kaldırıma boylu boyuna park eden araçları nereye şikayet edebiliriz ?5

Kaldırıma boylu boyuna park eden araçları nereye şikayet edebiliriz ?64b.jpg[/simage]

• Kadirima park eden araçları nereye şikayet ede biliriz

[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2674538/90c4e08a-538d-4c02-b4ef-8d4401

Kaldırıma boylu boyuna park eden araçları nereye şikayet edebiliriz ?8

Kaldırıma boylu boyuna park eden araçları nereye şikayet edebiliriz ?7

Kaldırıma boylu boyuna park eden araçları nereye şikayet edebiliriz ?5

Kaldırıma boylu boyuna park eden araçları nereye şikayet edebiliriz ?64b.jpg[/simage]

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.