Şimdi Ara

TURKCELL IPHONE IMESSAGE VE FACETIME Etkinleştirme Hatası ve YURTDISI SMS FATURASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
15.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    Dün 26.10.2021 tarihinde TURKCELL, İPhone 12 imden, I Message ve FaceTime etkinleştirmek için Yurtdışına 140 adet SMS (tanesi 1,1 ₺) tutarında TURKCELL SMS göndermiş. 159 ₺ yurtdışı SMS ücreti görünüyor.

    Apple ile görüştüğümde, sorunun TURKCELL den kaynaklandığını, güncellemelerinin eksik olduğunu bu nedenle sürekli SMS gönderdiğini ifade ediyor.

    Turkcell de bu sorunum Apple den kaynaklandığını söylüyor.

    Sonuçta İMESSAGE VE FACETİME hala etkinleşmiş değil. Ve faturama 150 ₺ SMS ücreti yansımış durumda.

    Ayrıca bu konunun genel olduğunu İPhone kullanıcılarından binlerce şikayet aldıklarını belirtiyor Turkcell. Ve benim SMS gönderim hizmetini kapattılar

    Şikayet var sitesi bu konu ile dolu. Diğer Operator lerde böyle bir sorun yok. Bilgisi olan, sorunla karşılaşan varsa hep beraber çözeriz umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eeeeee72 -- 27 Ekim 2021; 20:21:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Böyle bir sorun bulunmamakta diye başlamışsınız cümleye ama aynen Turkcell'de böyle bir sorun var (Diğer operatörleri kullanmadığımdan bilemiyorum).. Bu problem iOS15 ile başladı. Belki herkesin başına gelmemiş olabilir ama bu problemi yaşayan çok fazla insan var. Kimi bilinçli, kimi bilinçsiz. Üstelik bırakın şikayetvar sitesini, donanımhaberin apple sayfasındaki ios15 ana konusunda dahi bir sürü bu olayı yaşamış olan ve dile getiren insan var.


    Kendi adıma örnek vereyim: Cihazımda facetime etkin iken iOs15 yükledikten sonra etkinleştir diye uyarı geldi. Onay verdim. Ama her telefonu yeniden başlatışımda bu uyarıyı vermeye başlayınca, bir noktada durdum. Problem benden kaynaklanmış olabilir diyerek, iphone 11 cihazıma DFU mod ile yeniden yazılım yükledim yeniden gelen bildirime onay verdim. (Bu şekilde onay vere vere Turkcell'e 15 TL civarı kaptırdım muhtemelen) Verdiğim onaydan sonra hala aktivasyon bildirimleri gelmeye devam edince, biraz önce de dediğim gibi bir noktada durdum. Artık gelen bildirimleri VAZGEÇ diyerek ret ediyorum.


    Sonuç olarak sıkıntı Apple'da mı, Turkcell'de mi bilemiyorum ama problem hala mevcut.

  • Iphone kullanmıyorum ama önemli bir google arama konusu. Başlığı türkçe karakter içermeden IMessage ve Facetime yazarak yada IMESSAGE ve FACETIME şeklinde düzeltebilirmisiniz. Bu şekilde google aramalarda arattırıldığında forumdaki konu öncelikli olarak çıkacaktır.
    Başlık: Turkcell Iphone Imessage FaceTime Etkinleştirme Hatası ve Fazla Yansıyan SMS Ücreti diye olsa daha iyi olur sanki.

    Bu arada bu durumla ilgili Iphone bölümünde senin telefonunla ilgili Ana Konuya da sorunu yazarsan daha faydası olur size. Çabuk ve net cevap verenler olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 27 Ekim 2021; 21:21:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu çözebilen var mıdır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • böyle bir sorun bulunmamakta olup, sizin yaptığınız hatalı bir aktivasyondan dolayı sorun yaşanmaktadır. yaşadığınız olayda cihaz aktivasyon için +44lü bir numaraya sms atıp bu icloud hesabı bu numaradan kullanılıyor diye sistemsel eşleme yapmak istiyor, ancak birşeyleri yanlış yapmışsınız ki yapamıyor, tekrar tekrar sms atıyor, hangi operatörü kullanırsanız kullanın aynı durumu yaşardınız, olayın turkcell ile bir ilgisi yok, aktivasyonu düzgün yapmaya çalışın, yada hiç yapmayın, imsg facetime gibi servisleri numara yerine icloud hesabını açarken kullandığınız e-posta adresi ilede kullanabilirsiniz...

  • maaart M kullanıcısına yanıt
    10 yıldır iPhone kullanıyorum. 2 gündür bu sorun var. Bir yıldır iPhone 12 var. iMessage la yeni tanışmadım. Şikayet var sitesi doldu taştı. Aktif kullandığım bir sistemde 2 gündür neyi yanlış yapıyorum. Değerli bilgilerinizle bizi aydınlatın. Turkcell kendisi sms gönderim servisini iptal etti.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ayrıca başka hatlarımla aktivasyon sorunu yok. Bilgiliniz varsa söyleyin çözüm üretin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iPhone 12, e sim be fiziksel sim aktif olarak çift hat kullanıyorum. Sadece Turkcell aktivasyon için150 yurtdışı sms atmış. Diğer hat ta sorun yok. 2 gün e kadar Turkcell de de sorun yoktu. Siz biraz kendinizi güncelleyin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Adi üstünde turkcell adami öper

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne alakası var 1 mesaj attığı için adama 150 TL mi yansıtacak

    Cihazı 150 mesaj attıysa tabi 150 TL yansıtacak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 150 SMS atmış. Dakikada 2-3 SMS atmış

    TURKCELL IPHONE IMESSAGE VE FACETIME Etkinleştirme Hatası ve YURTDISI SMS FATURASI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eeeeee72 -- 28 Ekim 2021; 9:16:15 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • benimde hattım turkcell banada aynısı yapıyordu telefonu açıp kapattığımda, fakat akıllı fatura olduğu için yurtdışına mesajı engelliyordu. bende yıllardır iphone kullanıyorum bu durumla ilk kez karşılaştım. akıllı fatura olduğu için direkten dönmüşüm:))

  • eeeeee72 E kullanıcısına yanıt
    Bu ücretleri mesajlar iletildiği için iade etmeyeceklerdir hocam

    Akıllı fatura alın 9 TL'ye bir daha böyle bir olayla karsilasmayin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SMS gönderdiğine dair hiç bir bildirim iletmediler. Ben nerden takip edicem. Başka hatlarım da var. Onlarda sorun yok ama. Neye göre kime göre SMS atıp duruyor Turkcell efendi. İnceliyorlar şu an bakalım nasıl sonuçlanacak. 2 gündür şikayet yağmış. Sistemlerindeki hata yüzünden. THH verip alırım.. kendileri bilir..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aynı sorun bende de var benim faturam da 213 tl artmış ve baktığım da aynı dk içinde bir sürü mesaj gönderilmiş görünüyor. Ben açık açık konuştum Turkcell den cayma bedelimi de öğrendim hattımı taşıyacağım en iyi çözüm bu. Diğer firmalarda böyle bir sıkıntı yok çünkü

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Daha önce burada esim konusunda falan baya konuşmuştuk. Hatırlarsın belki benim bu dediğin hatayı yapma ihtimalim yok. Ama aynı sorun bende de var. Turkcell kaynaklı yıllar önce TurkTelecom da da oldu aynı hata ve bir şekilde firma kendinde olduğunu kabul etmek zorunda kaldı. Kullanıcı hatasından dolayı değil bu sıkıntı Turkcell oluştu kısa bir süre önce. Ama hatalarını kabul etmiyorlar sorun orada.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • E sim v ve fiziksel sim kullanıyorum. Yurtdışı fiziksel sim numaram ile etkinleştirme yaptım. Turkcell SMS gönderme servisi iptal şu an. SMS atmayız napalım..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • EKRANA uyarı geliyor siz uyarıya tamam dediğinizde etkinleştirmek için sürekli sms yollamış .

    ekrana uyarı geldiğinde vazgeç deyin.


    Wifiy bağlanarak uçak modun da etkinleştirmeyi deneyin

  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Selam, Turkcell de sorun var. İptal dedim, iMessage ve FaceTime kapattığım halde yine SMS göndermeye devam etmişti. Son çare SMS servisi iptal ettiler kendileri.
    Diğer hat anında yaptı zaten. Turkcell otomatiğe bağlamış.
    Başkalarında da aynı durum. Omlar da servisleri kapattıkları halde sma göndermeye devam etmiş.
    iPhone X var o da Turkcell onda sorun yok. iPhone 12 de sürekli SMS. iPhone 12 başka hat ile yine sorun yok. Turkcell kendisini güncelleyecek bakalım bekliyoruz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eeeeee72 E kullanıcısına yanıt

    Operatör güncellemesi ile düzelir umarım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düzeldi mi acaba görüşen var mıdır..? Benim SMS servisi hala kapalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eeeeee72 -- 29 Ekim 2021; 12:13:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.