Şimdi Ara

iphone yurtdışı cihazı e-sim kaydı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
33.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iphone 11 pro max yurtdışı cihazımda 9 mart'ta tr sim hat ile 4 aylık kullanım sürem başladı,

    bittiğinde e-sim e geçmeyi ve bir 4 ay da öyle kullanmayı planlıyorum.

    ama aklıma takılan bazı sorular var bu konuda

    • e-sim deki 4 ay sonunda tekrar sime dönebilir miyim?
    • Sonrasında e-simi yeni bir hat ile 2. kez kullanma şansım olur mu?
    • kayıt işlemi için verilen 2000 tl ücret, sadece sim için mi yoksa her ikisi için mi geçerli oluyor? 1 tanesi için oluyorsa hangisi mantıklı olur?
    • su anda kullandığım hat eşimin üzerine ve eşimde sadece yabancı pasaport var. dolayısıyla kayıt işleminden önce hattı kendi üzerime nakil alacağım. bunun için minimum bir süre var mı?


    benzer durumda olan arkadaşlar için de rehber nitelikli olması amaçlı konuyu açmak istedim. Başından geçen arkadaşlar deneyimlerini tavsiyelerini paylaşırsa çok mutlu oluruz.








  • fiziki sim kartın süresi bitince e-sim e geçip kullanıma devam edebilirsiniz


    diğeri de kapanınca önünüzde 2 seçenek çıkıyor

    1-pasaporta kayıt ettirmek alınan ücret cihazın kaç tane imei varsa o kadr imei için geçerli yani 2 imei varsa 2 imei de tek ücretle kayıt edebilirsiniz


    2-kapanan imei ler yılbaşlarından sonra yeniden açılıyor yani siz mart ayında kullanmaya başladınız en kötü toplamda 4+4 ay cihazı kullanabilirsiniz dolayısıyla yılbaşına yakın bir zamanda her iki imei de kapanmış olacak

    yukarıda en kötü dedim zira bu aralar açık kalma süresi 4 ayın üzerine çıkabiliyor

    bu durumda diyelim aralık ayı içerisinde ikinci imei de kapandı bir süre başka cihazla idare edip yılbaşından sonra kaapanan imeiler açılacağı için döngü yeniden başlayacaktır

    bu sefer cihazınızın imeileri eylül-ekim ayına kadar açık kalacak arada 2-4 ay arası boşluk kalacak bu boşluğu ya başka cihaz kullanarak veya 200-250 liraya yapılan geçici imei kaydı ile atlatabilirsiniz





  • yogun54 Y kullanıcısına yanıt

    Detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim, bu yeni yıl yeni döngü olayını daha önce de okumuştum, siz deneyerek yada çevrenizde deneyimleyen birinden haber alarak mı böyle söylüyorsunuz yoksa sizin de forumda nette okuduğunuz bir bilgi mi ?

    şu yüzden soruyorum devlet acısından 2000 TL kayıt ücreti almanın hiçbir mantıcı kalmıyor böyle olursa herkes 3-4 ay başka cihazla idare eder.Kimse kayıta yanaşmaz.

    11 pro max i 2. el aldım Bulgaristan üzerinden, Edirne’de oturduğum için de pandemi dönemi dısında Bulgaristan’a gidip gelmem kolay oluyor, açıkçası 8 ay sonra cihaz çok değer kaybetmemiş olursa orda satıp veya takas edip yeni imei li bir cihazla devam edeceğim.

  • wntln kullanıcısına yanıt
    kapanan imei lerin açılması tecrübe ile sabit
    daha önce kullanıp kapanan imeinin açıldığına şahit oldum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.