|
30 Eylül saat 18:00'e kadar TTNet 200 Mbps. abonesiydim; taahhüdümün bitmesine yaklaşık 12 ay daha var. İlk başta verilmiş HGW, TP-Link Archer c5V. ONT ve HGW arasındaki kısa Ethernet kablosu kesinlikle Cat. 6E. Açıkçası son zamanlarda bir hız testi de yapmamıştım. Saat 18:00'de on-line işlemlerden hızı (aradaki aylık fiyat farkı henüz çok fahiş kalmadığından) tarifemi 500 Mbps'e yükselttim. İşlemler rutin olarak gerçekleşti; ancak o akşam henüz bir hız testi yapmadım. Dün (1 Ekim) Wi-Fi 5.0 GHz bandı üzerinden kablosuz bir test yapayım dedim; değişik testlerde hepsi (indirme olarak) 40-50 Mbps arası çıktı. Sinirlendim ama bu sabaha bıraktım. Bu sabah HGW'yi yine Cat 6E bir kabloyla laptopa bağladım. Değişik testlerde hepsi (kablolu bağlantıyla ve sadece laptop HGW'e bağlıyken) 92-95 Mbps download, 40-41 Mbps upload arası çıktı. Wi-Fi/5.0 GHz üzerinden de bu download'da bu değerlerden birkaç Mbps. daha düşük. Bir hışım 440375'i aradım. Orada bir Müşteri Temsilcisine bağlanamadan sistem otomatik olarak "hattınızda bir sorun tesbit edilmiştir, ekiplerimiz incelemeye alacaktır" uyarısı geldi, daha sonra mobil telefona da ilgili SMS'ler düştü... Şimdi "santralda, OLT'de bir bozulma vs. olabilir!" diyeceksiniz. Ama iş tam olarak böyle bir yoruma uygun değil. Zira benim aynı binada, aynı fiber sonlandırma/bina içi fiber dağıtım kutusundaki bir diğer porta bağlı ancak binadaki değişik bir adrese (daireye) bağlı ikinci bir FTTH hattım var. Alternatif ISS'lerin birinden 100 Mbps ve sabit IP'li olarak hizmet alıyorum. Yani aslında her iki hattın da Telekom Santralındaki aynı OLT'nin aynı portuna bağlı olması gerektiğini düşünüyorum. Ama 100 Mbps'lik hat o civarda hız veriyorken, 500'lük hat ancak 100'lük hız vermekte. Tabi Telekom'un Santralındaki OLT portu, benim binamdaki dağıtım kutusuna (8 portlu ama sadece 4'ü aktif...) gelene kadar sahada daha kaça bölünüyor; orasını bilemiyorum. Bu açıdan bakarsak, ben Telekom'un bilinçli ya da bilinçsiz bir hız kısıtlaması yaptığını düşünmeye başladım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 2 Ekim 2023; 11:30:28 > |
|
Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt