|
hangi ayarları yaptınız acaba? |
|

|
hangi ayarları yaptınız acaba? |
|
|
Modem neydi hocam < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ben de yeni o modeme geçtim, önceki modem wifi 5 ti bu modemi alınca düzelir dedim düzelemedi. 100 mbps tarifesindeyken bufferbloat sonucu A çıkıyordu şimdi C. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuntus81 -- 12 Eylül 2023; 22:13:12 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Açıkçası birçok web sitesinden zaten 500 ile download yapılamıyor. O nedenle ben de çok fazla fark hissetmedim. Şu an yalnızca upload hızı yüzünden aktif tutuyorum çünkü bu ara çok fazla upload işim var. Bitirince 200'e dönmeyi düşünüyorum ben de :) |
|
Bende de 500’de böyleydi, 1000e geçtim tam verim alamıyorum. Bi üstteki mesajımda kabloluda 900 hızlar aldığımı söylemiştim şuan o da aşırı dengesiz 300-500-700 değişiyo. Ayrıca kablolu playstation store’dan birşey indirirken ara ara yükselse de genellikle 3-5mbit ile indirdim şaka gibi. 500de kalsaydım keşke diyorum bazen en azından o zaman stabil 40mbit ile falan indiriyordum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
1 gbit internet kullanıyorm. Kablolu olarak hiçbir sorunum yok direkt 970 980mb yi görüyorum ama kablosuz da maks. gördüğüm hız 500. Modemim tplink archer c5v. Sizce sorun modem ile mi ilgili arkadaşlar? Evet wifi ile 1 gbite gerek yok biliyorum ama sadece bu meseleye kafayı taktım modemin sayfasında 850'ye kadar destekledigi yazıyor ama 500 ü geçmiyior 5ghz hızı. edit: evet önceki sayfalara bakınca elimdeki modemin wifi 6 destekli olmadıgını bu yüzden 500 ü geçemedigimi öğrendim. Şİmdi o zaman sorum telekom bu modem yerine wifi 6 lı modem desteği veriyor mu acaba? Vermiyorsa wifi 6 modem tavsiyelerinizi alabilir miyim şimdiden herkese teşekkürler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirArthurDayne -- 29 Eylül 2023; 1:31:33 > |
|
Türk telekom 100 mbps ve üstü hızlara wifi 6 modem veriyor. Telekomdan wifi 6 modem talep edin. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Superonline'ın iş bilmezliğinden bıktım geçen sene 1G paketi alabilirken bu sene 500 üstü veremiyoruz dediler ve bende Superonline'dan kurtulup Turktelekom'a geçiyorum. 1G Paketi bağlattım henüz daireye kablo çekilmedi ancak aşağıda cihazı bağlayıp test yaptık mobilde 800 download 56 upload gördük. Zamlar gelmeden hemen aboneliği açtırayım diye acele ettim Superonline'ın taahhütü 1 Aralıkta bitiyor o zamana kadar donduracağım :D ZTE H3600 modem ve yine ZTE ont verdiler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xalionistv -- 29 Eylül 2023; 14:37:1 > |
|
|
Kapasite sorunu olduğunu sanmıyorum yaptıkları saçmalık çünkü geçen sene pop noktası güncellendi ben FTTB ile bağlanıyordum geçen sene aldığım paketi bu sene 355TL ye yenilememek için ki müşteri özelinde indirimimde o fiyattı muhtemelen fiyat kaynaklı yapmadılar başka türlü bahaneler uydurdular kısacası ki şuanda da hala 1G aktif dediğim gibi hiçbir hız sorunu yaşamıyorum ve bölgemde de benden başka 1G kullanan yok çünkü geçen sene bölge bayisi ile iletişime geçerek max 100 mbit destekleyen altyapıyı güçlendirdik ve sadece 1000mbit i bana özel açmışlardı. Sonuç olarak bence şuan daha iyi oldu. Turktelekom'un ping değerleri Superonline dan her türlü daha iyidir ve Superonline gibi ölümüne sansür uygulamıyorlar veya bandwidth daraltması yapmıyorlar. Ayrıca şöyle de güzel bir şey oldu binada FTTH altyapı var ama daha önce üşendikleri için muhtemelen ve Superonline dan sonra geldiği için kablo çekme ile ilgilenmemişler binadaki çoğu kişi Superonline kullandığı için ve dağıtım aşağıdan kabinden çıktıktan sonra 4 lü ONT ye girip ordan dairelere dağılıyordu cat6 ile. Şimdi benim bağlantımda daireye kadar fiber kablo çekilecek onu bekliyorum ONT ve ROUTER şuan elimde zaten. 2024 de de tamamen dönüşüme girecekmiş öyle dediler bakalım umarım memnun kalırım Turktelekom dan. Yaklaşık 8 senedir Superonline fiber kullanıyordum ve her sene bir önceki seneden daha da kötü bir hal aldı. Açıkcası şuan Superonline dan daha fazla para ödeyeceğim ancak daha stabil bir bağlantı alacağımı düşünüyorum. |
|
Eylül aynı 500 mbps olarak kullandıktan sonra dün bir de 1000 deneyeyim dedim 200'e geçmeden önce Modemim TpLink Ax1800 müydü neydi wifi6 modem. Ona da yine TpLink X60 Deco (3'lü) ile bağlıyım ve internet yayınını deco yapıyor sadece. 500'de hiçbir sıkıntı yokken 1000'de kablosuz olarak 700'de kaldı benim modem. Zaten sırf meraktan ve deneme amaçlı geçtim birkaç saatliğine. 1 ay boyunca 500 kullanınca bana onun bile gereksiz olduğunu gördüm. Çünkü pek download yapmıyorum. Evde de kimse download kullanıcısı değil. An itibarı ile 200'e geri dönüş yaptım. |
|