Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.973
Cevap
55
Favori
133.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hangi ayarları yaptınız acaba?

Hayırlı olsun. Siz de tam paket hızını alabiliyorsunuz şuanda sanırım. Bu hız testi kablosuz ile mi yapıldı?

Evet kablosuz. Tam hızı alabiliyorum sıkıntı yok. Ama her yerde değil. 200 kullaniyorken alt katta komple 200 alıyordum balkon dahil. Üst katta ise 150-180 aralığına düşüyordu. 500e geçince salonda 450 civarına düşüyor ve balkonda 200e kadar düşüyor. Üst kat ise yine aynı. 150-180 aralığında. Büyük bir fark hissetmedim. Sırf meraktan geçtim 😅 belki geri dönerim 200e

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • A.R.E.S. kullanıcısına yanıt

Modem neydi hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben de yeni o modeme geçtim, önceki modem wifi 5 ti bu modemi alınca düzelir dedim düzelemedi. 100 mbps tarifesindeyken bufferbloat sonucu A çıkıyordu şimdi C.

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)
    TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)waveform
    Bufferbloat Test by Waveform
    https://www.waveform.com/tools/bufferbloat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuntus81 -- 12 Eylül 2023; 22:13:12 >

Açıkçası birçok web sitesinden zaten 500 ile download yapılamıyor. O nedenle ben de çok fazla fark hissetmedim. Şu an yalnızca upload hızı yüzünden aktif tutuyorum çünkü bu ara çok fazla upload işim var. Bitirince 200'e dönmeyi düşünüyorum ben de :)

• Selamlar dostlar, bende geçen hafta gigabit internete geçtim 500mbps’ten. Tabi ilk başta 400-500 gibi hızlar alıyordum eski ana router ile. şikayet ile bunun değişimi sağlandı ve zxyel ex3301-T0(wifi 6 destekli) getirdiler. Şuan iphone 12 pro ile(wifi 6 destekli) 600-750 arasında değişen speedtest sonuçları alıyorum. Ayrıca 2 adet router’ım var tp link archer ax73. Bunlarda gigabit switch ve baştan sona cat6 kablo ile bağlı. Bunlarlada başından beri 730-750 civarı hızlar alıyorum(bu ana router’ı değişmeden öncede böyleydi.) ayrıca kablolu bağlantıda 920 civarı hızları gördüğümü söylemeliyim dengesizde olsa(bu kablolu bağlantı ax73’e değil direkt switch üzerinden ana router’a bağlı) Yani evime ulaşan kapasite ile ilgili bir problem olmadığını tahmin ediyorum. Ana router’ım kablosuz hızı çok umrumda değil zaten ölü bir noktada evin yapısı gereği, günlük hayatta ona hiç bağlanmıyorum bile. Ancak ax73 cihazlarımda 750lerde takılı kalmış olmayı çözemedim. Sonrasında bu iki cihazı switchten çıkarıp direkt ana router’a bağladım değişen birşey olmadı.
    Zaten kabloluda bu switchten geçiyo ve 900 üstünü görüyorum orda bir problem yok sanırım. Yani eldekilere bakınca ax73 yetersiz geliyor gibi düşündürüyor ancak o da aslında özelliklerine bakarsak fazlasıyla yeterli geliyo olması lazım. Acaba yapmam gereken bir ayar mı vardır bunlarla ilgili? Konuya bu kadar vakıf değilken niye gigabit internete geçtin derseniz 500 ile arasında %15-20 fiyat farkı vardı geçivereyim dedim tarifemi yenilerken.

• 500 abonesiyim kablolu da 530-540 hız alıyorum. Kablosuz modeme yakın konumda 350-400 alıyorum. Modem zysel wifi 6 galiba. 1000 e geçmeli miyim karar veremedim ama bu hızlar müthiş

Bende de 500’de böyleydi, 1000e geçtim tam verim alamıyorum. Bi üstteki mesajımda kabloluda 900 hızlar aldığımı söylemiştim şuan o da aşırı dengesiz 300-500-700 değişiyo. Ayrıca kablolu playstation store’dan birşey indirirken ara ara yükselse de genellikle 3-5mbit ile indirdim şaka gibi. 500de kalsaydım keşke diyorum bazen en azından o zaman stabil 40mbit ile falan indiriyordum

• 1 gbit internet kullanıyorm. Kablolu olarak hiçbir sorunum yok direkt 970 980mb yi görüyorum ama kablosuz da maks. gördüğüm hız 500. Modemim tplink archer c5v. Sizce sorun modem ile mi ilgili arkadaşlar? Evet wifi ile 1 gbite gerek yok biliyorum ama sadece bu meseleye kafayı taktım modemin sayfasında 850'ye kadar destekledigi yazıyor ama 500 ü geçmiyior 5ghz hızı.

edit: evet önceki sayfalara bakınca elimdeki modemin wifi 6 destekli olmadıgını bu yüzden 500 ü geçemedigimi öğrendim. Şİmdi o zaman sorum telekom bu modem yerine wifi 6 lı modem desteği veriyor mu acaba? Vermiyorsa wifi 6 modem tavsiyelerinizi alabilir miyim şimdiden herkese teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirArthurDayne -- 29 Eylül 2023; 1:31:33 >

• SirArthurDayne kullanıcısına yanıt

Türk telekom 100 mbps ve üstü hızlara wifi 6 modem veriyor. Telekomdan wifi 6 modem talep edin.

• Superonline'ın iş bilmezliğinden bıktım geçen sene 1G paketi alabilirken bu sene 500 üstü veremiyoruz dediler ve bende Superonline'dan kurtulup Turktelekom'a geçiyorum. 1G Paketi bağlattım henüz daireye kablo çekilmedi ancak aşağıda cihazı bağlayıp test yaptık mobilde 800 download 56 upload gördük. Zamlar gelmeden hemen aboneliği açtırayım diye acele ettim Superonline'ın taahhütü 1 Aralıkta bitiyor o zamana kadar donduracağım :D ZTE H3600 modem ve yine ZTE ont verdiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xalionistv -- 29 Eylül 2023; 14:37:1 >

• Kapasite sorunu olduğunu sanmıyorum yaptıkları saçmalık çünkü geçen sene pop noktası güncellendi ben FTTB ile bağlanıyordum geçen sene aldığım paketi bu sene 355TL ye yenilememek için ki müşteri özelinde indirimimde o fiyattı muhtemelen fiyat kaynaklı yapmadılar başka türlü bahaneler uydurdular kısacası ki şuanda da hala 1G aktif dediğim gibi hiçbir hız sorunu yaşamıyorum ve bölgemde de benden başka 1G kullanan yok çünkü geçen sene bölge bayisi ile iletişime geçerek max 100 mbit destekleyen altyapıyı güçlendirdik ve sadece 1000mbit i bana özel açmışlardı. Sonuç olarak bence şuan daha iyi oldu. Turktelekom'un ping değerleri Superonline dan her türlü daha iyidir ve Superonline gibi ölümüne sansür uygulamıyorlar veya bandwidth daraltması yapmıyorlar. Ayrıca şöyle de güzel bir şey oldu binada FTTH altyapı var ama daha önce üşendikleri için muhtemelen ve Superonline dan sonra geldiği için kablo çekme ile ilgilenmemişler binadaki çoğu kişi Superonline kullandığı için ve dağıtım aşağıdan kabinden çıktıktan sonra 4 lü ONT ye girip ordan dairelere dağılıyordu cat6 ile. Şimdi benim bağlantımda daireye kadar fiber kablo çekilecek onu bekliyorum ONT ve ROUTER şuan elimde zaten. 2024 de de tamamen dönüşüme girecekmiş öyle dediler bakalım umarım memnun kalırım Turktelekom dan. Yaklaşık 8 senedir Superonline fiber kullanıyordum ve her sene bir önceki seneden daha da kötü bir hal aldı. Açıkcası şuan Superonline dan daha fazla para ödeyeceğim ancak daha stabil bir bağlantı alacağımı düşünüyorum.

• yutubcu kullanıcısına yanıt

Eylül aynı 500 mbps olarak kullandıktan sonra dün bir de 1000 deneyeyim dedim 200'e geçmeden önce TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) 

Modemim TpLink Ax1800 müydü neydi wifi6 modem. Ona da yine TpLink X60 Deco (3'lü) ile bağlıyım ve internet yayınını deco yapıyor sadece.

500'de hiçbir sıkıntı yokken 1000'de kablosuz olarak 700'de kaldı benim modem. Zaten sırf meraktan ve deneme amaçlı geçtim birkaç saatliğine. 1 ay boyunca 500 kullanınca bana onun bile gereksiz olduğunu gördüm. Çünkü pek download yapmıyorum. Evde de kimse download kullanıcısı değil.

An itibarı ile 200'e geri dönüş yaptım.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.