|
Turk.net, FTTH 1000 mbps (1gbps) fiber internet bağlantısı kurulum, inceleme ve kullanım tecrübesi. (28. sayfa)

-
-
Hangi mahallede, sitede hocam? -
-
Hocam meraktan soruyorum, upload hızlarınız nasıl bu kadar yüksek? Bildiğim kadarıyla TurkNet GigaFiber'de maksimum 150MBPS upload veriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evrifaessa_TR -- 26 Aralık 2020; 11:56:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu upload ve hızlar Türk telekom altyapısından da turknet hizmet verseydi çok güzel olurdu.
-
Anladığım kadarıyla tamamen kendi altyapısı oluşundan dolayı. Büyük ihtimalle şu an ttnete göre kullanıcı sayısı düşük o yüzden 1gbps simetrik hız verebiliyor. Ancak ilerleyen zamanlarda durum nasıl olur bilmem. -
Türk Telekom tarafı 200 mbps ve yukarısında bireyselde paketler oluşturabilseydi belki en azından turknet sayesinde bu Türk Telekom fiber altyapısından bizde yararlanabilirdik. -
Aslında bu hızlar normalde olması gereken zaten ama normalde. Bakın AB ülkeleri içinde ekonomik olarak en alt sıralarda olan Romanyada bile oranın Telekomu RDS TL bazında 75 TL ye 950 Mbps down 450 Mbps up verebiliyor. Biz ki dünyanın 17. Ekonomisi olmakla övünürken aynı paraya Telekom Türk 16mbps vdsl satmakla meşgul hala.
www.digiromania.ro
FiberLink 1000 - Internet prin fibra optica - Digi (RCS & RDS)https://www.digiromania.ro/servicii/internet/internet-fix/fiberlink-1000
Bu arada global index te ülke sıralaması broadband olarak şöyle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafergn -- 26 Aralık 2020; 14:20:3 >
-
Birincisi digi TV cablo abaneligin en üst pakedinde 1Gbits varmekte.(25 LIE aylık kira) kablo bağlantı kirası , normal paket digital tv (17 LIE ) + Üst paket ( 25 LIE ) ve 1Gbits D ,450 Mgbits U (40 LIE ) 25+17+25+40 = 107 LIE yapar.1 euro = 4 LIE eder .Bu günün kuruna bakarak .26,7 euro bedeli var.Türkiye’de hizmet veren Bien pay tv platformu Digi Tv de oranın pay tv platformu.TL olarak bu günkü bedeli 254,12 aylık hizmetin tamamına ödenecek ücret.Türknet bunu çok kıstlı bölgede zaten 270 TL veriyor.Alt yapısı olduğu yerde fiber veriyor.Hız stabilmi hayır bu yüzden 700 Mbits garantilerim deniyor.Türkiye’de 82 milyon nüfusla kaç insan Türk net üzerinden 1 Gbits alıyor?Bu konuda bile promosyon süresinde 1Gbits kullanıp 200Mbits dönerim diyen var?Türknet nekadar bu ücret karşılığı bu hizmeti verebilecek.Döviz artıyor internet servis sağlayıcıları bunu dövizle ödüyor.Nekadar Turknet bu yüke dayanabilecek orası belli değil.Turkcell gibi ISS bile altyapısı bu hızları karşılamıyor.Çok az kişi 1Gbits alabiliyor.Hizmeti en son TT dayanıyor.Ortak altyapı yok.Her ISS kendine alt yapı yapmak zorunda.Avrupada ortak altyapıyı ücret karşılığı büyük ISS kiralama şansı var yasalar bunu zorumlu hale getiriyor.Alt yapı uygun olduktan sonra 100 Mbits 1Gbits arasında fark uçurum yok.Romanya’da 8 saatlik çalışma 30 LIE aylık 900 LIE alır.Euro olarak 225 almakta.2317 TL maaşı var.Ve bazı zorunlu ihtiyaçlar ülkeye euro olarak geliyor.Avrupa topluluğunun içinde konum olarak.Yani maaşının 10 birine eşit.Türkiye’de askari ücret bürüt 2940 kesintilerden sonra 2400 tekabül eder.Türkiye aylık kaç kişi 254,12 TL internet ücreti ödüyor?Özeti fiyatları hesaplarken cımbızlayıp sadece interneti almak yanlış.Aylık kablo ücreti+ Tv temel paket + üst paket + internet pakedini kapsıyor.Romanya,Almanya,Plonya,Avusturya , Hollanda,UK tamamı Vodafone Cable sahip.Altı ülkede 265 Milyon müşterisi var.Altyapı tamamen 1Gbits uyumlu.Bu şartlar ne yazıkki Türkiye de yok.Türkiye’de kablo ve fiber altyapısı sadece 5 milyon iken 265 Milyon müşterisi olan Vodafone rakip olamaz.Fiyatlarda buna göre ve ülke gelirine göre oranlı.Bunları nerden biliyorsun sorusuna cevap basit Vodafone Cabel 1Gbit D/1Gbits , Pay tv üst paketi ile Almanya hizmetini alıyorum.Vodafone hizmet verdiği her ülkede bunu yapıyor.Bende 107 euro + Türk tv pakedi ile 120 euro ödüyorum.Her ülkenin birimine göre ödüyorum.Romanya’da 107 LIE ödüyor.UK 107 sterlin.Sizin mantıkla düşünsem Türknet 270 TL ile euro bazında 26 euro.Ozaman ben neden 107 euro ( 1000 TL ) ödüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 26 Aralık 2020; 17:43:54 >
-
Türknetin sitesinde adreste giga fiberde 1000 mps gözükmüyor suanda.Acaba geçici bir süreliğine alınmış bir karar mı?
sadece 100 ve 200 mps gözüküyor.
-
Merhaba, GigaFiber 1000 paketimiz bulunuyor. sayfamızdan kontrol edebilirsiniz.
-
-
Bir ara bende sizin gibi zannettim site ile alakalı galiba. Sonrasında baktığımda 3 paket de var şu an.
Turknet i övme adına yazmıyorum. Yanlışlarını hatalarınıda yazan biriyim. Ama bir gerçek var. Türkiyede ilk leri yapan tek iss bence. Kotasızlık, fiyat ve sonunda giga fiber kullanıyorum.
Ekibin yöneticisi gerçekten pazardaki eksikliği ve son kullanıcıyı dinlemiş ve çözüm odaklı ilerlemiş. En önemli kısmı fiberi aynı gün içinde geldiler , odaya kadar döşediler ve anında internet açtılar(Hiçbir ücret almadılar). Ve diğer fiber veren firmalar gibi zorunlu benim modemimi kullanacaksın demiyorlar.
Kullanıcı adı şifreyi veriyorlar ve daha güçlü ve iyi bir modem router ı kullanabiliyorsunuz. Bu esnekliği vermeleri harika. Diğer firmalar vermiyor Turkcell ve Türktelekomda fiber kullandığımızda istemiştim vermediler. Dandirik modemlerle uğraştık durduk.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ses1 -- 30 Aralık 2020; 16:17:50 > -
Kesinlikle katılıyorum.Keşke bizim mahallemizede gelse..
Giga pakete geçen arkadaşlara hayırlı olsun, güzel günlerde kullanasınız. Bu paket aynı zamanda ülkede büyük bir rekabetin kapısını araladı.
-
Bu gigabit paketler neden sadece izmir ve istanbulda var. Türkiye nin başkenti Ankara da olmaması bence Ankara ya bir hakaret. 2021 yılında Ankara ya gigabit alt yapısını getirmeyi düşünüyor mu Türknet.
-
Hocam ben bugün müşteri hizmetlerini aradım.Bana sadece İstanbul'da olduğunu söylediler.Nasıl yani, İzmir'de yok mu diye sordum.Bana hayır, şu an sadece İstanbul'da var dediler.Sanırım İzmir henüz taslak aşamasında.Bir çaba kaydedilmedi herhalde İzmir'e gelmesini için.Maalesef Ankara'da o bilgiye bile sahip değiliz.Gelip gelmeyeceği konusunda hiçbir fikir edinemiyoruz.Bende aynı düşüncedeyin.Ankars Keçiören Emrah mahallesine beklerim eğer gelmeyi düşünürlerse..
İzmir de gigafiber var. Youtubeden izmirde oturup türknetin giga fiber hızı yayınlıyanlar var.
-
Merhaba, ilginiz için teşekkür ederim. Şu an için istanbul'un bazı bölgelerinde gigafiber altyapımız bulunuyor. Ancak yatırımlarımız devam ediyor. İlerleyen zamanlarda bulunduğunuz bölgeye fiber altyapımız geldiğindehttps://turk.net/internet-hiz-altyapi-sorgulama/ sayfamızdan sorgulama yaparak öğrenebileceksiniz. -
Istanbul Bahçelievler. Site degil kardeşim normal apartman. Hurriyet mah.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X