Samsung 870 EVO 2.5 inc SSD İncelemesi
SAMSUNG 870 EVO 1TB İNCELEMESİ VE TEST SONUÇLARI
RESİMLER VE VİDEOLARLA BİRLİKTE.
NOT İLGİLİ VİDEO BAŞA ALAMADIM KONUNUN SONUNDAKİ VİDEO BAKABLİRSİNİZ
Evet Saygı değer FORUM DONANIM HABER takipçileri. 22.01.2021 Tarihinde sipariş vermiş olduğum; Samsung 870 evo SSD 28.01.2021 tarihi itibariyle elime geçmiş bulunmakta. Şuan için üzerinde birkaç test programı ve kendi test usullerimle ssd yi test etmiş bulunmaktayım. Öncelikle ön inceleme ve daha sonrada test sonuçlarına bakalım.
KUTU İÇERİĞİ
Öncelikle kutu içeriğinden başlamak istiyorum. Samsung 870 Evo 1TB lık SSD kutusundan 1 adet 2.5 inc lik 1 adet SSD,1 adet kullanma kılavuzu ve son olarak da 1 adet Samsung Türkiye onaylı garanti belgesi çıkmakta. Kutu içeriği aslında fiyatına göre birazcık sizi hayal kırıklığına uğratıyor. 1265 T.L. verdiğin bir SSD den en azından 30/50 T.L. arasında bir sata/usb bağlantı kablosunun çıkmasını bekliyorsun. Ama ne yazık ki SSD üreticiler nedense hiçbir ürünlerinde ucuz veya pahalı ayırt etmeksizin bağlantı veya aktarım kablosu vermiyor. O yüzden benim yaptığım gibi 80 T.L. değerinde USB 3.0 SATA 3 HDD kutusu satın alabilirsiniz.
SAMSUNG 850 EVO 1 TB SSD TEKNİK ÖZELLİKLER
Genel Özellikler
- Uygulama
- İstemci Bilgisayarlar
- Kapasite
- 1.000 GB (1 GB=1 Milyar bayt (IDEMA)) * Gerçek kapasite daha az olabilir (formatlama, bölümleme, çalışma sistemi, uygulamalar veya diğer nedenlerle)
- Tip
- 2.5 inç
- Arabirim
- SATA 6 Gb/s Arayüzü, SATA 3 Gb/s ve SATA 1,5 Gb/s arayüzüyle uyumlu
- Boyutlar (GxYxD)
- 100 X 69.85 X 6.8 (mm)
- Ağırlık
- Yaklaşık Ağırlık: 45.0 g
- Depolama Belleği
- Samsung V-NAND 3bit MLC
- Kontrolör
- Samsung MKX Kontrol Ünitesi
- Ön Bellek
- Samsung 1 GB Low Power DDR4 SDRAM
Özel Özellikler
- TRIM Desteği
- TRIM Desteği
- S.M.A.R.T Desteği
- S.M.A.R.T Desteği
- GC (Çöp Toplama)
- Otomatik Çöp Toplama Algoritması
- Şifreleme Desteği
- AES 256-bit Şifreleme (0 Sınıfı), TCG/Opal IEEE1667 (Şifreli sürücü)
- WWN Desteği
- WWN (World Wide Name) desteği
- Cihaz Uyku Modu Desteği
- Evet
Performans
- Sıralı Okuma
- 560 MB/saniyeye kadar Sıralı Okuma * Performans, sistem donanımına ve yapılandırmasına bağlı olarak değişebilir
- Sıralı Yazma
- 530 MB/saniyeye kadar Sıralı Yazma * Performans, sistem donanımına ve yapılandırmasına bağlı olarak değişebilir ** Akıllı TurboWrite teknolojisi etkinleştirilerek ölçülmüştür
- Rastgele Okuma (4 KB, QD32)
- 98.000 IOPS’ye kadar Rastgele Okuma * Performans, sistem donanımına ve yapılandırmasına bağlı olarak değişebilir ** Akıllı TurboWrite teknolojisi etkinleştirilerek ölçülmüştür
- Rastgele Yazma (4 KB, QD32)
- 88.000 IOPS’ye kadar Rastgele Yazma * Performans, sistem donanımına ve yapılandırmasına bağlı olarak değişebilir ** Akıllı TurboWrite teknolojisi etkinleştirilerek ölçülmüştür
- Rastgele Okuma (4 KB, QD1)
- 13.000 IOPS’ye kadar Rastgele Okuma * Performans, sistem donanımına ve yapılandırmasına bağlı olarak değişebilir ** Akıllı TurboWrite teknolojisi etkinleştirilerek ölçülmüştür
- Rastgele Yazma (4 KB, QD1)
- 36.000 IOPS’ye kadar Rastgele Yazma * Performans, sistem donanımına ve yapılandırmasına bağlı olarak değişebilir ** Akıllı TurboWrite teknolojisi etkinleştirilerek ölçülmüştür
Çevre
- Ortalama Enerji Tüketimi (sistem seviyesi)
- Ortalama: 2.5 W *Maksimum: 4.0 W (Patlama modu)* Gerçek güç tüketimi, sistem donanımına ve yapılandırmasına bağlı olarak değişebilir
- Güç Tüketimi (Boştayken)
- Maksimum: 30 mW * Gerçek güç tüketimi, sistem donanımına ve yapılandırmasına bağlı olarak değişebilir
- İzin Verilen Voltaj
- 5V ± %5 İzin verilebilir voltaj
- Güvenilirlik (MTBF değeri)
- 1.5 Milyon Saat Güvenilirlik (MTBF)
- Çalışma Sıcaklığı
- 0 - 70 ℃ Çalışma Sıcaklığı
- Darbe
- 1.500 G ve 0.5 ms (Yarım sinüs)
Aksesuarlar
- Kurulum Kiti
- Yok
Yazılım
- Yönetim Yazılımı
- SSD yönetimi için Magician Software, SSD yükseltmesi için Veri Geçiş Yazılımı
Garanti
- 5 Yıl Sınırlı Garanti veya 600 TBW Sınırlı Garanti
KURULUM VE MONTAJ
Evet kutu açılımını yaptıktan sonra gelelim montaja. SDD benim Notebookumdaki HDD’le birebir aynı ölçüde (Gerçi bütün 2.5 inc hdd hepsi aynıdır sanırım). 2.5 inclik Samsung 870 evo ssd elinize aldığınızda kaliteyi fark ediyorsunuz. Ben öncelikle ssd yi hdd kutusuna takarak bilgisayarıma usb den bağladım. Ve daha sonra kutu içeriğindeki CD de mevcut olan Samsung Magician ve Data Migration adındaki 2 adet yazılımı kurdum.(Not: Bu yazılımların en güncel sürümünü Samsungun sitesinden indirip kurarsanız daha yararlı olur.) Data Migration ile mevcut hdd işletim sitemi ve diğer tüm verilerimi olduğu gibi ssd ye (Klonladım) attım. Bu yazılımın kullanımı çok kolay.
SAMSUNG 850 1TB SSD TEST SONUÇLARI
Test değerlerini yayınlamadan önce SSD yi taktığım sistemin(Dizüstü bilgisayarımın) özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Çünkü ssd test sonuçları ve ssd nizin çalışma hızını takacağınız bilgisayarın özellikleri etkilediğini bilmenizi isterim. İyi bir işlemci ve iyi bir ramla yüksek performanslara çıkabilirsiniz.
Asus N551JW
İşlemci
Intel® Core™ i7 4720HQ işlemci
İşletim Sistemi
Windows 10
Yonga Seti
Intel® HM86 Express Chipset
Bellek
Kingston Hyperx DDR3L 1600 MHz SDRAM, 2 x DIMM soketle maks. 16 GB SDRAM
Ekran
15.6" 16:9 HD (1366 x 768)/Full HD (1920 x 1080)/IPS FHD (1920 x 1080) LED Arkadan Aydınlatma Asus Splendid Video Intelligent Technology, Zero Bright Dot , anti-glare
Grafik
Nvidia GeForce 960M
Integrated Intel® HD Graphics 4600
Depolama
2.5" SATA3
1TB HDD 5400 RPM
128 GB SSD
Optik Sürücü
Blu-Ray DVD Combo
Super-Multi DVD
Blue-ray Writer
Kart Okuyucu
3 -in-1 kart okuyucu ( SD/ SDXC/ MS/ MS Pro/MS Pro Duo/ MMC)
Kamera
HD Web Kamera
Network
Bütünleşik or 802.11 a/b/g/n (WiDi)
10/100/1000/Gigabit Base T
BT 4.0 desteği (on WLAN+ BT 4.0 kombo kart)
Arayüz
1 x Mikrofon girişi
1 x Kulaklık çıkışı(Audio-in Combo)
3 x USB 3.0 portu
1 x RJ45 LAN
1 x HDMI
1 x mini Display Port
Ses
Bütünleşik 2 hoparlör ve mikrofon
Bang & Olufsen ICEpower®
SonicMaster Premium
Asus N series external sub-woofer support
MaxxAudio desteği
Additional subwoofer
Pil
6 Hücreli 5200 mAh 56 Whrs
Şimdi sıra geldi ssd ile ilgili testlere.
Samsung Magician İle Yaptığım Testler Normal Mod
Samsung Magician İle Yaptığım Testler Rapid Mod On
CrystalDiskMark İle Test Normal Mod
CrystalDiskMark İle Test Rapid Mod On
ATTO İle Test Normal Mod
ATTO İle Test Rapid Mod On
AS SSD İle Test Normal Mod
AS SSD İle Test Rapid Mod On
HD TUNE PRO İle Test Normal Mod
HD TUNE PRO İle Test Rapid Mod On
Evet arkadaşlar bu benim ilk inceleme ve test içeriğim. O yüzden eksik ve gereksiz şeyler yazdıysam sizden şimdiden özür dilerim. Merak ettiğiniz ya da sormak istediğiniz bir şeyler olursa bu konu altına yazabilirsiniz.
|
SAMSUNG 850 EVO İNCELEME VE TEST SONUÇLARI
|
Meslek: Sigortacı
M.SEMİH ŞAHİN |
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.059
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.226 (Bu ay: 69)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 244 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar