< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Turk.net, FTTH 1000 mbps (1gbps) fiber internet bağlantısı kurulum, inceleme ve kullanım tecrübesi. (27. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: SIE Santa Monica
Keşke sadece İstanbul ve İzmir'i düşünmeseniz.. :(
Balıkesir/Susurlukta oturuyorum şu anda. Eğer gelecekse, Buraya gelmez sizin Fiberiniz çok uzun bir süreç muhtemelen.Türk net'in yapacak fazla bir şeyi yok. Dolarla yatırım yapıp, TL alıyorlar. Yani geri dönüş olayı 4-5 yıl sürebiliyor paraların. Ayrıca devletin desteği doğru düzgün yok. Korona yüzünden makinalar geç geliyor.
-
Hocam bence böyle ADSL desteği alan, diğer internet sağlayıcılarının VDSL veya Fiber desteği vermediği yerlere gelseler daha yoğun ilgi görebilirler.
Belki Türknet büyük şehirlerde daha yoğun ilgi görürüz diye düşünüyordur , ki öyle düşünüyorumuş gibi duruyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIE Santa Monica -- 17 Aralık 2020; 13:38:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: SIE Santa MonicaHocam bence böyle ADSL desteği alan, diğer internet sağlayıcılarının VDSL veya Fiber desteği vermediği yerlere gelseler daha yoğun ilgi görebilirler.
Belki Türknet büyük şehirlerde daha yoğun ilgi görürüz diye düşünüyordur , ki öyle düşünüyorumuş gibi duruyor..
Türknet şuanki dönemi batmadan atlabilirse iyi olur. Türknet'in kendi planları vardır. Dediğin yerlere gelmesi çok zor çünkü Belediyeler problemli oralarda. Zaten o yüzden gelmiyor.
-
Merhaba, öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Şu an için paylaştığınız bölgeye fiber altyapımızın gelmesi pek mümkün gözükmüyor. Ancak yatırımlarımız devam ediyor. ilerleyen zamanlarda gigafiber altyapımız ile birlikte sizi de aramızda görmek isterim. -
Bu mesajın silinmesini istiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsahin45 -- 22 Aralık 2020; 23:19:33 > -
sayın @TurkNetDestek izmir gaziemirde çalışmalarınız ne durumda? gaziemir de fiber var mı varsa hangi mahallerde var veya gelmesi için çalışma var
-
@TurkNetDestek Ankara Bağlıca’ya da altyapı istiyoruz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Şu an için bahsettiğiniz bölgede gigafiber altyapımız bulunmuyor. Ancak yatırımlarımız devam ediyor. Bulunduğunuz bölgeye gelmesi durumunda sayfamızdan duyuru yapacağız.
-
Merhaba, ilginiz için teşekkür ederim. Gigafiber altyapımız bölgenize gelmesi durumunda https://turk.net/fiber-internet sayfamızdan duyuru yapacağız -
Herkese selamlar. Öncelikle 4 gün önce turknet ile ilgili başka bi forumda yazdığım şu yorumu daha doğrusu soru yorumunu paylaşmak istiyorum.https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/147049543
O gün bilgi almak için sormuştum bugün itibariyle bağlantı yapıldı ve merak edenler için ilk tecrübemi paylaşmak istedim.
1- Kurulum için gelen arkadaşlar son derece efendi ve işini bile kişilerdi. Binamızın 38 cmlik döşeme betonunu delmekte biraz zorluk çekselerde hiç şikayet etmeden işi hallettiler ve seri şekilde bağlantıyı kurdular.
2 - Tam 8 yıllık ttnet in düşük hızları (16 mbps denilen yerde max 13 görebilmek, sıklıkla çok daha düşük hızlar, teknik yardım aramaları..vs) bir anda 600+ mbps hız görmek cilalı taş devrinden matrix devrine geçmek gibi bişey gerçekten ( ama zaten çoktan olması gereken durum)
3 - Ben 100 mbps 85 TL için başvuru yapmıştım sürpriz şekilde ilk 6 ay için 1 GBps hız sağlanacağı fiyat farkı talep edilmeyeceği söylendi sanırım yeni müşteriye bi güzellik yapalım demiş Turknet teşekkürler bunun için.
Buraya kadar her şey gayet güzel, bundan sonrası kötü anlamında söylemiyorum ancak anlayamadağım için sormak istedğim hususlar şunlar bilgisi olan cevaplarsa iyi olur.
Ethernet kablo (cat 6) bağlantı ile ilk aldığım hızlar şöyle:
Bir saat kadar sonrası WI-FI üzerinden msi mpg x570 anakart üzerinden max 433 Mbps destekli aldığım sonuçlar ise :
Bunlar da az önce yine WI-FI üzerinden yaptığım speed test sonuçları :
Son olarak 5G üzerinden cep tel (note8) aldığım sonuçlar. İlk sonuç normal WI-FI bağlantısı ile :
Objektif olmak açısından turknet sitesi üzerinden yaptığım test sonuçlarını koymuyorum çünkü bir çok kişi orada daha yüksek hızlar gördüklerini söylemiş forumda. Açıkçası çok büyük fark görmedim ben ancak uluslarası en yüksek kullanıma sahip speed test sonuçlarına bakmanın yeterli olduğunu düşünüyorum yoksa bin tane test platformu var hepsiyle isteyen test yapabilir.
Sonuç: Şu an için test sonuçlarının gösterdiği gibi kablo bağlantısı ve WI-FI bağlantı arasında resmen uçurum var. Ayrıca mesela torrentten filan dosya indiriyorsunuz diyelim indirme sırasında hızlarda baya bi dalgalanma oluyor. Tabi 1GBps gibi bir hızda bu hiç sıkıntı yaratmıyor ancak özellikle WI-FI 100 mbps olunca nasıl olur bilmem. Bunu dışında sanırım akşam saatlerinde yoğunluktan dolayı saturasyon denen olay yaşanıyor. Hız düşüşleriyle ilgili @ TurkNetDestek yanıtlarında da durumun böyle olduğu görülebiliyor. Bizim sokağa daha yeni geldiler belki bizde olmaz diye ummuştum ama oluyormuş
Umarım en kısa zamanda tam olarak tahahüt ettikleri hızları sabit şekilde verebilecek altyapıyı kurarlar. Söyleyeceklerim şimdilik bu kadar.
-
Hayırlı olsun ama testleri türknet sunucularına atmasan bile istanbul konumlu grid, comnet veya türk telekoma atabilirsin daha gerçekçi sonuç verecektir.
-
-
Türknetin veri merkezi istanbulda olduğu için tüm veri istanbuldan dolaşıp geliyor o yüzden anadoluya atılan testlerde hem yüksek ping hemde düşük hız olabiliyor(serverlar 1gbit hızı size ayıramıyor) bu dediğim 3 servere kablolu test yaparsanız hem ping hemde hız konusunda daha iyi sonuç alabilirsiniz bence. -
Fiber bağlantın eve kadar mı. Ont cihazı ve router mı var. Birde hangi ildesin sanırım giga internet sadece istanbul ve izmir için var oda istanbulun ve izmirin her yeri için değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsahin45 -- 22 Aralık 2020; 22:14:43 > -
WI-FI bağlantıyı pc üzerinden de 5G olarak seçince sonuçlar baya bi yükseliyormuş. Ancak maalesef ip adresi sorununu çözemedim. Modem arayüzünde görünen ip adresi ve whatismyip taramasında çıkan sonuç aynı Isparta- Antalya. @TurkNetDestek Ne yapmam gerek ?
aynen öyle eve kadar fiber zyxel VMG8623-T50B ont şeklinde.
-
Genelde türknet sıkıntılı biraz ben Ankarada 100 Mbps fiber abonesiyim türk telekom alt yapısında türknet kullanıyorum. Çok dalgalı hızlar alıyorum. Kablolu 94-90 arası ama nedense kablosuz 5 Ghz ac routere bağlandığımda hız 70 bazen 94 bazende 50 çıkıyor. Senin pc de çiftbant wifi kartın varsa 5 Ghz bağlanıp deneyeceksin. Bu aboneliğin istanbuldamı
-
Merhaba, yaşadığınız olumsuz deneyim nedeniyle üzgünüm. Teknik uzmanlarımızın kontrolleri sağlayabilmesi için hız testi sonuçları ile birlikte www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı oluşturabilir misiniz? -
Hız testleri ok. Şu anda önceki yorumlarda belirttiğim gibi akşam saatlerinde belli bir düşme var sadece ama sorun değil o. Benim sorun İstanbuldan bağlanıp ip adresimin Antalya görünmesi. Tel ile desteği aradım kayıt oluşturdular bekleyeceğim artık, ilginiz için teşekkürler.
Edit : modemi açıp kapatmak sorunu çözdühttps://tse2.mm.bing.net/th?id=OGC.cc502b69f879b656a19123c5e0302783&pid=Api&rurl=https%3a%2f%2fmedia.giphy.com%2fmedia%2fqLIS0iASx2QVy%2fgiphy.gif&ehk=jcWwMpjWHYfd%2bcySCERnpfT9h9rNXOm8WgjACJgifkc%3d
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafergn -- 24 Aralık 2020; 1:40:54 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X