Şimdi Ara

Türk Kızıyla Neden Evleneyim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
7
Favori
17.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herhangi bir kızın Türk ya da yabancı senle evlenmesi için geçerli sebenin var mı peki? Türk kızı nedir abi kaç yaşındasın? Türk kızı dediğin Balkan göçmeni çıkabilir, Çerkez kızı çıkar, bu anlamsız genellemeyi bir kenara bırak. Takıldığın çevrenin ortalaması isen suçlusu sensin, kültürsüz, vasıfsız, kaliteleri düşük diyorsun, sen nesin kardeşim, Dh'ye açtığın konuya bak. Her yerde ayaklarının üstünde durabilen, kültürlü, eğitimli kadınlar vardır. Onlara ulaşamıyorsan sorun sende biladerim, kendini bu kadar birşey sanma, işe bundan başlayabilirsin. Yabancı kızlarla ile ilgili tecrüben var mı? Bence yok gibi gözüküyor, hiçbirşey bildiğin yok, kusura bakma :d

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JimmyCool1907

Herhangi bir kızın Türk ya da yabancı senle evlenmesi için geçerli sebenin var mı peki? Türk kızı nedir abi kaç yaşındasın? Türk kızı dediğin Balkan göçmeni çıkabilir, Çerkez kızı çıkar, bu anlamsız genellemeyi bir kenara bırak. Takıldığın çevrenin ortalaması isen suçlusu sensin, kültürsüz, vasıfsız, kaliteleri düşük diyorsun, sen nesin kardeşim, Dh'ye açtığın konuya bak. Her yerde ayaklarının üstünde durabilen, kültürlü, eğitimli kadınlar vardır. Onlara ulaşamıyorsan sorun sende biladerim, kendini bu kadar birşey sanma, işe bundan başlayabilirsin. Yabancı kızlarla ile ilgili tecrüben var mı? Bence yok gibi gözüküyor, hiçbirşey bildiğin yok, kusura bakma :d

Ayrı bir konu açıp bildiklerini anlat da dinleyelim hocam.

• "genelleme yapmayın" kavramı halk içinde çok popüler oldu, ancak bu laf tamamen hatalı arkadaşlar. sizin "genelleme" dediğiniz şeyin gerçek adı istatislikdir. bugün bütün bilim dünyası istasiliksel analiz üzerine kuruludur, yani sizin tabirinizle "genelleme yapmak" üzerine kuruludur.

"genellemeler yanlıştır" diyen adam bir daha ilaç kullanmasın. ilaçların %95'i tamamen istatislik ile üretiliyor. bazen bazı ilaçlar üretilip dünyaya satıldıktan sonra tamamen faydasız oldukları görülebiliyor, ancak yine de aynı yöntem ile ilaçları belli sayıda kişi üzerinde test edip yeni ilaç üretmeye devam ediyoruz ÇÜNKÜ BAŞKA ÇAREMİZ YOK, GENELLEME YAPMAKTAN DAHA İYİ BİR İLAÇ ÜRETİM YOLU HENÜZ KEŞFEDİLMEDİ

"genellemeler yanlıştır" diyen adam bir daha hiçbir teknolojik ürünü kullanmasın çünkü tüm teknolojinin üzerine kurulu olduğu parçacık fiziği bile tamamen genelleme formülleri üzerine kuruludur. son derece tartışmalı olsalar da bu genelleme formüllerini kullanıyoruz ÇÜNKÜ NET AÇIKLAMA SUNMASALAR DA İŞE YARIYOLAR, GENELLEME FORMÜLLERİ İLE UZAYA ÇIKTIK bir atomun tek başına ne yapacağını öngöremiyoruz ancak çok sayıda atom ile iş yaptığımızda genelleme yaparak bu atomların genelinden ortaya çıkacak davranışı çok iyi hesaplayabiliyoruz.

çığır açan Boltzman'ın parçacık kinetiği formülleri bile genelleme üzerine kuruludur.

insanlar arasında genelleme yapma olayına toplum bilimi denir. madde atomlardan oluşuyorsa, toplumlar da insanlardan oluşur. tek bir insanın ne yapacağı tam olarak kestirilemez ancak çok sayıda insandan oluşan toplumlardaki insanlardan çıkacak davranış kalıpları keskin şekilde belirlenebilir.

atomlar üzerinde genelleme yapmak bizi uzaya çıkardı, aynı şekilde insanlar üzerine genelleme yapmak da hayatınızdaki çok kritik bazı seçimleri yaparken sizin hataya düşmenizi engelleyebilir.

günümüz kızlarında belli davranış kalıplarının olduğunu söyleyen kişi "genelleme" yapmakta olan bir budala değildir, sadece gözlemlediğini söylüyordur. siz: "genelleme var, ben kaçtım" diyosanız, lütfen alınmayın ama, biraz bilgisiz birisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 1 Ekim 2020; 14:45:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla o konu açıp bir ton yazı yazacak vaktim yok, yine de çok dinlemek istersen PM'den yaz bir ara, gerekli cevabı alırsın.

• quote:

Valla o konu açıp bir ton yazı yazacak vaktim yok, yine de çok dinlemek istersen PM'den yaz bir ara, gerekli cevabı alırsın.

Konu açmaya vaktin yok ama konulara mesaj yazmaya vaktin var. PM'den yazmaya da vaktin var. İyiymiş hocam.

• Farkındaysan "bir ara" yaz dedim, gel seninle hemen muhabbete geçelim demedim, çok istersen sesli iletişim bile kurarım senle kolpa yapacak halim yok, öyle iyiymiş hocam yiiaa yazmana gerek yok :)

• quote:

Farkındaysan "bir ara" yaz dedim, gel seninle hemen muhabbete geçelim demedim, çok istersen sesli iletişim bile kurarım senle kolpa yapacak halim yok, öyle iyiymiş hocam yiiaa yazmana gerek yok :)

"Bir ara" konu açarsın o zaman hocam. Beni de etiketlersin.

• Ne türk kadınını tanımıssın ne de yabancı bir kadın yazdıkların hepsı kulaktan dolma bilgiler

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Hocam, iyi güzel de, evlenince 1 kişiyle evleniliyor. İstatistikte, tüm popülasyon arasından seçilen 1 kişilik numunenin, bu genellemeler ile bağı ne kadar güçlü olabilir ki?
    Sonuçta numune ne kadar küçükse, istatistiksel o kadar az etkilenir.

• **Şimdiki zamane kızlarına bakıyorum da. Lisede üniversitede evlenmeden önce her türlü haltı yiyorlar. ** a kadar okudum. Her haltı zaten tek başına yapıyorlar?Hayatında hiç bir kızla ilişkin olmadıysa başka.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kezbanlıkları tiksindirici bizim kızların.Tipi yok ama şımarıklığı, ukalalığı yükseklerde

• quote:

Orijinalden alıntı: Myhres7

Kezbanlıkları tiksindirici bizim kızların.Tipi yok ama şımarıklığı, ukalalığı yükseklerde

Meriçler ve abazanlar yüzünden her gördüklerine mesaj atıyorlar.

• strategen kullanıcısına yanıt
    ben size sizin hayatınızda hiç uygulamamış olduğunuz yepyeni bir yöntemi tanıtıyor değilim ki. hepiniz, hepimiz, tüm insanlar hayatları boyunca her an istatisliksel analiz yaparak karar verirler.

Ankara'da oturmakta olan ve evini taşıyacak olup da kendisine yaşayacak yeni bir semt aramakta olan birine: "Çinçin mahallesine taşın" diyecek olsan, sana: "deli misin?" diye cevap verir. aynı adama: "sen şimdi genelleme yaparak karar verdin" desen, adam popüler kültürün etkisiyle sana şunu diyebilir: "ne alakası var, tüm genellemeler yanlıştır, ben genelleme yapmadın" bal gibi de yaptın.

ben şimdi bu adama şunu söylesem: "kardeşim sen Çinçin mahallesinin bir sokağında oturacaksın sadece, yani hepi topu 3-5 komşu ile muahtap olacaksın, haberlerde gördüğün örneklerin sana denk gelme ihtimali düşük, orada sana sorun çıkartmayacak dünya kadar aile yaşıyor ve bunlar ömür boyu orada yaşıyorlar, gayet de yaşıyorlar, Çinçin'den çıkan birsürü insan var, yazar olan var, sen neden böyle önyargıya sahipsin?" bunu söylesen bile adam asla Çinçin'e taşınmaz. adam hiçbir zaman "numune ne kadar küçükse, istatistikden o kadar az etkilenir" deyip de Çinçin'e taşınmaz. Çinçin'i hayatında hiç görmemiştir. Çinçin'de yaşayan birini hayatında hiç tanımamıştır. ama, gördüğü 3-5 habere ve bazı duyumlara bakarak Çinçin'e taşınma düşüncesini tamamen rafa kaldırabilir rahatlıkla. ama sorsan: "genelleme kötü bişey, ben burada genelleme yapıyor değilim, ben hiç genelleme yapmam ki zaten" diyecektir popüler kültürün etkisi ile.

• Namussuz iffetsiz hic kimseyle evlenilmez

İffetli olun iffetli insan bulun yoksa haliniz yaman

• Neyi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Şimdiki zamane kızlarına bakıyorum da. Lisede üniversitede evlenmeden önce her türlü haltı yiyorlar. Evlenmeye gelince hayatlarını garantileyecek enayi arıyorlar. Kültürsüzler, vasıfsızlar ve kaliteleri oldukça düşük. Yemek yapmayı dâhi bilmiyorlar."

yani türk kızlarının ben de çok yönünü doğru bulmam da hocam ünide evlenmeden her haltı kendi kendilerine yemiyorlar herhalde.

diğer seçeneklerde rus kızı sandığın kadar sadık değil o güzellikle elbette başka erkekler de hayatında var.

AB ve ABD vatandaşı yenge bulamadığın sürece esprisi yok hocam..

• spysoul S kullanıcısına yanıt
    Meali : Bu zamana kadar kendim bir halt yiyemedim, kendimden daha görmüş geçirmiş, hayatı yaşamış, kendine özgüveni olan bir kız istemiyorum, çünkü onu elimde tutamam... Namustan iffetten bahsediyorum ama elimde olsa bende türlü türlü ilişki yaşar, erkek adam yapar yalanına sığınırdım. Yemek yapmaktan felan bahsediyorum, çünkü iki yumurta kıramayacak kadar kendimi geliştiremedim, çamaşırımı kendim yıkayacak kadar sorumluluk sahibi bile olamadım. Yabancı bir kadın hayali kurarak herşeyin çok farklı olacağına inanıyorum. Çünkü kendini birşey sanıyorum. Al sana meal, yazınlardan çıkan bu, kusura bakmasın postu yazan arkadaş.

• quote:

Meali : Bu zamana kadar kendim bir halt yiyemedim, kendimden daha görmüş geçirmiş, hayatı yaşamış, kendine özgüveni olan bir kız istemiyorum, çünkü onu elimde tutamam... Namustan iffetten bahsediyorum ama elimde olsa bende türlü türlü ilişki yaşar, erkek adam yapar yalanına sığınırdım. Yemek yapmaktan felan bahsediyorum, çünkü iki yumurta kıramayacak kadar kendimi geliştiremedim, çamaşırımı kendim yıkayacak kadar sorumluluk sahibi bile olamadım. Yabancı bir kadın hayali kurarak herşeyin çok farklı olacağına inanıyorum. Çünkü kendini birşey sanıyorum. Al sana meal, yazınlardan çıkan bu, kusura bakmasın postu yazan arkadaş.

katılıyorum hocam..

• spysoul S kullanıcısına yanıt
    E iyi, en azından post altında mantıklı düşünüp erkeklik gururu yapan bir arkadaş olmadığına sevimdim. Söylediklerimde yanlış varsa yanlış de, oturup fikir alışverişi yapalım. Ama sanıyorum oldukça açık ve kısa ifade ettim. Arkadaş bi de diyor, post aç bizi bilgilendir, bunu yapmak istemeyince, post açmaya zamanın yokta mesaj atmayı mı vaktin var diyor. İşte duramıyorsun,diyorsun ki sanalda bile olsa, belli hayatın boyunca görmeyeceğin bir adam olsa bile belki bir cümle kafasına birşey koyarda, mantıklı düşünmeye başlar diye. Yoksa banane, bu kafayla zaten hiçbirşey olmaz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9ED59218A

@Epsilon @Kanatlandırmayan_Redbull @Zodion @CeyKalDa @hamza5806 Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında hocam?

Birileriyle aynı evde kalmak ciddi iş.Ve genel popülasyonu yanımda istediğimi söyleyemem.İster kız olsun ister erkek.Tek başına yaşamayı tercih ederim

Olaya kız ve erkek olarak değil tek tek insan olarak bakıyorum.İster entelektüellik açısından ister ahlak ve bilinç açısından

Ama şöyle bir durum da var.Kızlar kimi konuları daha az tercih edebiliyor galiba.Beynin özellikleri açısından kızların standart sapması erkeklerden az kabul.Ama bu gene tercihlerin kısıtlılığını açıklamıyor.Mesela kozmetik alanında erkek görebilirken makinist kız görmek zor.Kızların daha hırslı,idealist ve katılımcı olmalarını temenni ediyorum(şu an eskisinden çok daha iyi tabi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 1 Ekim 2020; 14:37:22 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.