Şimdi Ara

Tunceli de olan olay hakkında.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tunceli de çıkan çatışma hepimizi bedenen olmasa da ruhen yaralamıştır
    burada bir konuya değinmek istiyorum. Tunceli de olan olayın Alevilerle hiç bir ilgisi yoktur. Aleviler Vatanına ve Toprağına bağlı insanlardır.
    ve bir Alevi olarak söylüyorum Ben bir Türküm ve Türk kalacağım.
    Eğer ki sağda solda dağa çıkma hayali kuran Alevi varsa o asimile olmuş beyni yıkanmıştır desteğe ihtiyacı vardır.

Ne Mutlu Türküm diyene.

''Tunceli vatan toprağıdır, vatan toprağı ise namusdur.
    Namusunu teröriste çiğneten namussuzların, toprağına sövmesi ise başlı başına bir namussuzluktur.''

''Ben Türküm sen Kürtsün şu an seninle sohbet ediyoruz, Türkiye bir başka ülkeyle savaşa girdiğinde acaba hangimiz terk edeceğiz bu ülkeyi? Sen mi? Ben mi? Kürt mü? Türk mü? Hangimiz? Eminim ki ikimiz de düşmana karşı aynı mevzide çatışacağız.''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düşbaz -- 4 Eylül 2015; 23:58:42 >

• Kusura bakma ama 3 kuruşluk siyasi ve ekonomi politik bilginizle şöyle şeyler yazmayın belli forumdakiler anlamıyor hal veriyor ama gerçekten bilgili insanlar gözünde komik duruma düşüyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GodsChosen

Kusura bakma ama 3 kuruşluk siyasi ve ekonomi politik bilginizle şöyle şeyler yazmayın belli forumdakiler anlamıyor hal veriyor ama gerçekten bilgili insanlar gözünde komik duruma düşüyorsunuz

Bu düşündüklerin senin ön yargıların olmasın sakın ? Senin bu halinle ve şu akılla varoluşun para ediyorsa seninle aynı değeri paylaşmak istemem zaten.
    Bizim kimseye kendimiz acındırmak gibi derdimiz yok. Biraz olsun araştırma gayretin olsaydı Alevilerin nasıl insanlar olduğunu anlardın.
    İyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşbaz

quote:

Kusura bakma ama 3 kuruşluk siyasi ve ekonomi politik bilginizle şöyle şeyler yazmayın belli forumdakiler anlamıyor hal veriyor ama gerçekten bilgili insanlar gözünde komik duruma düşüyorsunuz

Bu düşündüklerin senin ön yargıların olmasın sakın ? Senin bu halinle ve şu akılla varoluşun para ediyorsa seninle aynı değeri paylaşmak istemem zaten.
    Bizim kimseye kendimiz acındırmak gibi derdimiz yok. Biraz olsun araştırma gayretin olsaydı Alevilerin nasıl insanlar olduğunu anlardın.
    İyi forumlar.

Tüm ailem neredeyse alevi sen yozlasmissin sakın diğer yürekli alevileri kendinle karıştırma

• Kendimi hiçbir mezhebe bağlı olarak görmüyorum,sadece müslümanım.Peygamberimiz zamanı mezhep mi varmış ? Ancak gerçek şu ki illa bir mezhebe yakın durmam gerekirse Aleviliği tercih ederim.Ben hiç yobaz Alevi görmedim.Gördüklerimin çoğu vatanına bağlı,Atatürkçü insanlardı.Arapları kendi insanından üstün görmüyorlardı.Genel olarak Cumhuriyeti ve Laikliği benimseyebilmiş insanlar.Çoğu kişiye garip gelir fakat Tunceli Türkiye'de kadınların en rahat hareket edebildiği birkaç ilden biridir.Ayrıca Alevi-Bektaşi geleneği Türkiye'nin kültür hayatına çok büyük katkılarda bulunmuştur.Türkülerden şiirlerden aşıklardan bunu rahatlıkla görebiliriz.Bu yüzden bu saçma mezhep ayrımcılığını ve insanların bu yüzden ezilmesini asla kabul edemiyorum.Bir problemim olursa insanın davranışıyla kişiliğiyle ilgili olur,kimliğiyle değil

Not:Ailem sünni gelenekten geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: LeonTrotsky

quote:

quote:

İyi forumlar.

Tüm ailem neredeyse alevi sen yozlasmissin sakın diğer yürekli alevileri kendinle karıştırma

Nasıl biri olduğunu itiraf ettin sonunda
    Asimile olmuşsun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LeonTrotsky

quote:

quote:

İyi forumlar.

Nasıl biri olduğunu itiraf ettin sonunda
    Asimile olmuşsun

Yozlaşmışsin derken senin asimile olduğunu kastettim anlamını bilmedigin kelimeleri kullanmamanı tavsiye ederim çünkü altını dolduramazsın bu kavramin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nerelisin tunceli mi

Ülke de Türk arap kürt alevisi olarak üç alevi yok mu?

Tuncelili alevi arkadaşım vardı Atatürkçü cocuktu

Ama tuncelileri görünce demek ki ülkeye hayırlari yok ordakilerinde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BcevikB

Nerelisin tunceli mi

Ülke de Türk arap kürt alevisi olarak üç alevi yok mu?

Tuncelili alevi arkadaşım vardı Atatürkçü cocuktu

Ama tuncelileri görünce demek ki ülkeye hayırlari yok ordakilerinde.

Babam Erzurum annem Tunceli babamda annem de Alevi.

• Alevilik diye bir mezhep yoktur açın nereye bakarsanız bakın islami biz Kur'an dan öğreniyoruz orda alevilerin savundugu hicbir sey yok benim tanidigim aleviler namaz kilmaz ramazanda değil muharrem ayında oruc tutarlardı böyle bir sey var mi ya bu nasıl mezhep oluyor nasıl Kur'an peygamberle uyuşuyor? Türklügünüze bir sey demem ama mezhep dediğiniz sakat bir durum

• quote:

Orijinalden alıntı: nirvana08

Alevilik diye bir mezhep yoktur açın nereye bakarsanız bakın islami biz Kur'an dan öğreniyoruz orda alevilerin savundugu hicbir sey yok benim tanidigim aleviler namaz kilmaz ramazanda değil muharrem ayında oruc tutarlardı böyle bir sey var mi ya bu nasıl mezhep oluyor nasıl Kur'an peygamberle uyuşuyor? Türklügünüze bir sey demem ama mezhep dediğiniz sakat bir durum

Biz zaten Aleviliğe mezhep demiyoruz inanç diyoruz. Müslümanız Alevilikte müslümanlığın bir dalı. Araştırman gereken çok şey var.
  • quote:

quote:

Alevilik diye bir mezhep yoktur açın nereye bakarsanız bakın islami biz Kur'an dan öğreniyoruz orda alevilerin savundugu hicbir sey yok benim tanidigim aleviler namaz kilmaz ramazanda değil muharrem ayında oruc tutarlardı böyle bir sey var mi ya bu nasıl mezhep oluyor nasıl Kur'an peygamberle uyuşuyor? Türklügünüze bir sey demem ama mezhep dediğiniz sakat bir durum

Biz zaten Aleviliğe mezhep demiyoruz inanç diyoruz. Müslümanız Alevilikte müslümanlığın bir dalı. Araştırman gereken çok şey var.

Kardes bence sen fazla araştırma beyni yakmissin müslümanlığın dallarıymış sanki din değil spor yapıyoruz bunun dallari var zaten

• quote:

quote:

quote:

Kardes bence sen fazla araştırma beyni yakmissin müslümanlığın dallarıymış sanki din değil spor yapıyoruz bunun dallari var zaten

Asıl sen beynini yakmışsın mezhep diye birşey yok.Çünkü peygamber zamanında mezhep yoktu.Senin mezhep dediklerin hep insan uydurması şeyler.

• din mezhep konuları konuşulacak kıyaslanacak şeyler değildir, adı üstüne inançtır ve her zaman bir inanca göre diğerleri yanlış gösterilir, gelişmişliği gösteren şey de hoşgörü ve diğer inanışlara da saygı duymaktır

ayrıca ülkedeki problem mezhep din şu bu değil, dünyanın en barış içinde yaşayan ülkelerinde de sürüyle farklı inanış hatta hiç inanca sahip olmayan insanlar da var, kimse kimseyi farklı inanışı için öldürmeye kalkmıyor, bugün bu ülkede olan şeyler seçimde istediği sonucu alamayanların ortaya çıkardığı ve seçim yatırımı olarak yarattığı olaylardır, yıllar boyunca bu ülkede iç problemler politik güçler kazanılmak için ortaya çıkarılır, bu yüzden anlamsız şeyleri konuşmayın, gözünüzü biraz açın da insanların birilerinin hırsları uğruna nasıl kurban edildiğini görün
  • tunceli bi işgal bi katliam ismidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

quote:

quote:

Asıl sen beynini yakmışsın mezhep diye birşey yok.Çünkü peygamber zamanında mezhep yoktu.Senin mezhep dediklerin hep insan uydurması şeyler.

Sana hadisle falan gayet guzel cevap verilir de açıkçası bi halta yarayacağını zannetmiyorum o yüzden bosver sen takilmaya devam et

• insanlarin uydurdugu mezhepleri ciddiye almayin. Bu isin ucunda yine arap anlaşmazlığı var:)

• quote:

Ne çok boş yazmışsın.Alevilik bir din,mezhep değil. Bir kültürdür.Aleviler çok öncelerden şiilerden gelmiştir.Ne alaka namaz kılmak,oruc tutmak? alevilerin farklı namazı , orucu vardır.Ki forumda çoğuna sorsak senin gibi muhteşem müslümanlara , dinin gereğine uymaz ,namaz kılmaz.Ancak olmayan bilgisiyle milleti eleştirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramiz Karaeski -- 6 Eylül 2015; 3:19:54 >
  • alevilerin ataturkcu olmasi bana her daim ilginc gelmistir

• Millet olarak alevilerin ne kadar samimi olduğunu biliyoruz. Ancak son dönemde onları ayrıştırmaya yönelik proveke edenler var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.