Başka bir iss'den fiyatın artması sebebiyle fiyatını uygun görüp gıbırnet adlı firmaya geçiş başvurumu yaptım. 100 mb f****r internet paketi kullanıyordum. Firmadan memnun kaldığım tek nokta da başvuru işleminde kağıt kürek uğraştırmadan telefonda nfc varsa direk telefon üzerinden hallolmasıydı işlemlerin. Nitekim hızlı şekilde başvuruyu yaptım hizmet 2 gün sonra açıldı ve gıbırnet'e geçmiş oldum.
Bundan sonra şov başladı. Akşam 18:00'e kadar vaadedilen hızları sorunsuz verebilen firma akşam 18:00-24:00 arası resmen can çekişiyor. Böyle bir can çekişme yok ama 2 ile 50 mb arasında sürekli dalgalanma var. Ayrıca ping falan komple gidik online oyun asla oynayamazsınız ayrıca film vs internet üzerinden kesinlikle izleyemezsiniz. Bununla ilgili 1 hafta gözlem yaptıktan sonra destek kaydı açtım. Hat değerleriniz güncellenmiştir dedi kapattılar. Tekrar açtım kaydı tabi sorun devam edince suçu benim üstüme atıp uzun bir paragrafla geçiştirip kapattılar. Bu şekilde ittir kaktır 1 ay sabretmenin neticesinde değişen hiçbir şey olmadı ve benim şartel de attı. Temmuz ayında gelecek muhtemel devasa zammı da düşününce gidip altyapı sahibinden 2 senelik internet başvurusu yaptım ve ertesi gün kurulumum yapıldı. Bu aralıkta internetsiz kalmayayım diye gıbırnet e iptal dilekçesi göndermedim. Daha sonra kurulumum yapıldığında 9.06.2023 günü sabah 9.13 dolaylarında dilekçemi kendilerine ilettim. Firma iptal söz konusu olunca cidden kendinden geçiyor. Sadece dilekçeyi işleme almaları için akşam saat 19.00 a kadar bekledim ve çeşitli kanallardan sordum. Sonunda işleme aldık dediler ve sadece bu cümleyi yazdılar wp üzerinden.
Modem kiralık olduğundan gönderilmesi gerekiyordu tabi. Ben bu arkadaşlardan bir bilgilendirme bekliyordum modemi şu adrese şu kargoyla vs gönderin gibi. Bu işin normali budur yani. Ama 2 gün boyunca ses soluk çıkmadı kendilerinden. Bugün sabah itibariyle aradığımda modemi göndereceksiniz bize ulaşmadan faturalandırma kesilmez diyor hattaki arkadaş. Şimdi birincisi bu bilgiyi neden iptal dilekçesi işleme koyulunca karşıya iletmiyorsunuz illla biz mi soracağız. Bir ikincisi neden modemi size gönderecek olduğum halde arada geçen günler faturalandırılıyor? Normal olanı internetin kesilmesi ve modemin elinize ulaştırılmasıdır. Ama 2 kuruş için onu da fırsata çevirmişler. Üstüne bu arkadaşların herhangi bir kargo anlaşması yok. Siz ücreti kendiniz ödeyip modemi gönderiyorsunuz. Bunu ben daha önce hizmet aldığım hiçbir firmada görmedim. Sonuç olarak sırf bu arkadaşlardan kurtulmak için modemlerini bugün kargoladım gitti.
Şimdi sözün özü arkadaşlar bu firmanın başka firmalarla arasında 2 kat fiyat farkı olmasının sebebi tabiki var. İsimden başlayacak şekilde tasarlanmış hem de. Ben 200 küsür aylık vermeyeyim derken modemi aktivasyon ücreti cart curt 300 liralık oldum. Ve akşamları ne oyun oynayabildim ne film izleyebildim FİBER ALTYAPIDA. 3 senedir türlü firma kullandım aynı altyapıda böyle bir rezalet yaşadığımı hatırlamıyorum.Zaten bakır altyapıda olsam interneti muhtemelen whatsappdan mesaj atma dışında kullanamazdım. Fiyatı iyiymiş ya bir şey olmaz diye bu firmaya gelecek arkadaşlara net önerimdir. 2 katını verin başınızı ağrıtmayın. Para vermek gerçekten bunlarla uğraşmaktan kolay. Hiç internetim olmasa bunlardan alacağım hizmetten kötü durumda olmam. Aşağıdaki testler bir gün içinde toplamnda 4-5 saatte internetin gidip geldiği hızlar ve pinglerdir. VARIN SİZ DÜŞÜNÜN.
Fiber Bağlantı Süreci
Arkadaşlar merhaba. 2 Ay önce mahalleye Türk Telekom fiber altyapı döşendi. Merak ettiğim bir iki şey var. Bugün itibari ile eve sarı fiber kablosu getirildi ve halihazırda bakır borular için kullanılan borulardan kablo geçirildi. Ancak bina içine fiber dolabı henüz konulmuş değil. Bu şekilde her eve kablo döşeniyor. Benim sorum şu internette bazılarında modemin yanında bir başka kutuya bu sarı kablonun takılıp modemin ona bağlandığını gördüm. Acaba binaya dolap gelmesi şart mı fiber için? Yani dışarda bir saha dolabı yapılıp ona bağlanması mümkün mü yoksa binaya saha dolabı yapılmak zorunda mı? Sadece her eve bu sarı kablo verilmesi ile vdsl ile farkını anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim
Rtx 3070 e upgrade için nelere ihtiyacım var?
|
Turknet Hızı Kasıtlı Mı Düşürüyor?
|
Bigisayarın Birden Donup Monitörün Gitmesi Sorunu
|
Keyler Geri Alınıyor Almayın Arkadaşlar
|
SİLİNEBİLİR
|
Sistem Montaj Acil Yardım
|
Kayda Geçmemiş Referanslar ahmet1001-Playstation 4 alındı. clinteastwood1981-Kulaklık ve mp3çalar alındı. (600 tl değerinde) |
Son Giriş: 7 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 17 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.044
İkinci El Bölümü Mesajları: 189
Konularının görüntülenme sayısı: 72.761 (Bu ay: 859)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.575 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar