Şimdi Ara

okulu bırakmak istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 9.sınıfım.notlarım biraz kötü.üni okucak isteğimde yok.anadolu lisesindeyim.çıkınca bi b.. olcağımı düşünmüyorum.babamlara da yük olduğumu hissediyorum.ders çalışmayı sevmem.lgsden zaten 422 aldım.babamlar beni baya azarlamıştı.şimdi zaten biyolojiden hoca sözlüleri yükseltmese kalıyordum.okulu bırakıp sanayiye ya da hiç değilse abim gibi meslek lisesine gitmeyi istiyorum.fakat babama söylesem beni diker.





  • eren.cmp E kullanıcısına yanıt
    Oturup doğru dürüst ders çalışın sonra dovunursunuz.
    Sorumluluğunuzu bilin bence.
    Meslek sahibi olunca bir baltaya sap olunmuyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Drift D kullanıcısına yanıt

    yav baba meslegi hemde.abimde stajda suan mesela bitince ayni sirkette isterse kalabiliyo.yani direk hem is sahibi hemde ustalik belgesi oluyo.isterse gider dukkan acar.

  • eren.cmp E kullanıcısına yanıt
    İnan bana meslek lisesi veya Myo prim yapmıyor artık.
    MYO okursan DGS ile 4 yapmalısın.
    Sen gel vazgeç yap baştan olduğu kadar ama üniv oku. Ne kazanırsan da git en iyi yerde bulup çalışmaya bak.
    Sevgiler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eren.cmp E kullanıcısına yanıt
    Liseyi tamamlama sonrası için meslek arayışına girebilirsin. Ama en az lise mezunu olman senin için avantaj sağlar. Meslek ustası ama hangi mesleğin onu iyi seç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 6 Mart 2024; 22:52:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Drift D kullanıcısına yanıt

    sagolun hocam.

  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt

    meslek okusam da elektrik elektronik okurdum.yani hosuma da giden bi bolum.

  • Ben meslek lisesi çıkışlıyım. Ben tavsiye ederdim. Günümüzde artık herkes Üniversite mezunu, farkı olmalı insanın. Meslek lisesinde okumasaydım olduğum pozisyona gelemez ve amaçlarım farklı olurdu sanırım. Hee Lisans yapıyor muyum? Evet yapıyorum. Okumayı bırakmayın hocam.

  • Hayal kurma evlat. Sen bakma burada sıkı çalışıp iyi bir okul (üni) kazanmaya maçası yemeyenlerin "üni okusan noolur yeeaaa! %80i mesleğini yapamıyor zaten. KPSSlerde ömür çürütüyor. Onda da torpilin yoksa bi halt olmuyor. Kendi işini yap, üni mezunlarından çok kazanırsın, kafan rahat olur" diye gazlamalarına. Onların (üni okumayan) ‰999u asgari ücretle veya 1 tık üzeri ile hayatta kalma mücadelesi veriyor. Derslerine yoğunlaş. Sınıfta düzgünce dinle anlatılanı. Eve gelince yarım saat o günkü dersleri tekrar et, o günkü derslerden 10ar soruluk 1 tane konu testi çöz. Bu da max. 1 saatini alır. Doğru düzgün bir üni. (ve bölüm) kazanıp bitirdikten sonra "forumda bi amca dediydi, Allah razı olsun" dersin. Şu "bezgin" hâlinizi de bir kenara bırakın artık. Taşı sıksanız suyunu çıkarırsınız. Gençliğiniz yeter be! Ama yok... Sıkı çalışmayı kimsenin maçası yemiyor, herkes istiyor ki yata yata ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ kazanayım. Yok öyle bir dünya. O yaşlarda 1 tane sorumluluğumuz var: Deli gibi ders çalışacaksınız. (Kendi geleceğiniz, refahınız için) O kadar...

    Ekleme : şunu izleyiver güzel kardeşim.
    Özgür Demirtaş - Gelecek Kaygısı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muRTah -- 7 Mart 2024; 9:8:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • muRTah kullanıcısına yanıt

    hocam cok tesekkur ederim.cok guzel anlatmissiniz.insallah ilerde de elektrik elektronik muhendisligi okumayi dusunuyorum.guzel bi uni tuttururum ins.

  • gene fifty fifty herkes ya uni oku der ya da okuma donem zanaatkar donemi der.simdi ders calismayi sevmeyipte gidip meslege herkesin eline tutusturuyolar belgeyi bosa bi tane usta cikiyo guya.ben meslekte olsam calisirdim ederdim.isimi de hakkiyla yapmaya calisirdim.kotu adami ben sevmem.sevmiyosam da olmamam lazim.ama simdi herkesin belgesi var lafta.

  • eren.cmp E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Gelecek, kendi avuçlarında evlat. Hayat boyu seni kendi olumsuzluklarına çekmek isteyenler olacak. Asla kulak asma onlara. Kendine bir hedef koy ve o hedefe ulaşmak için gerekli eylemleri (aksiyonları) belirle. Sabırla ve inatla eylemlerini gerçekleştir. Çok başarılı olacağını göreceksin. Allah gönlündekini versin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muRTah kullanıcısına yanıt

    insallah hocam desteginiz icin cok ama cok tesekkur ederim.okuldaki rehber hocalarindan cok daha motivasyon ediyorsunuz.keske herkes bu forumu kullansa.ben onceden sadece bakinirdim.simdi de bildigim seylere yardimci oluyorum.cok tesekkur ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.