Şimdi Ara

Otomobil ile Hakkari'ye Gitmek Hakkında ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
1
Favori
22.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes, uzun yolculuklardan, gideceği yerlerdeki yolları falan soruyor.

Aklıma geldi ben de sormak istiyorum.

Arkadaşlar, bu yaz Türkiye turu yapacağım büyük ihtimal.

Güneydoğu'ya gitmeyecektim ama, kardeşimden daha yakın dediğim bir arkadaşım Hakkari'de görev icabı.

Onun yanına uğramam gerekecek gibi duruyor.

Açıkçası bu benim için biraz gezmekten ziyade biraz gereklilik olduğu için önce direk buraya gitmem gerekecek. Yani bu işi bir an önce aradan çıkarıp sonradan gezme niyetindeyim. Yoksa acaba demekten tatil zehir olur.

Ondan sonra tura başlayacağım yani.

Hiç aklımda, planda olmayan bir şeydi ve oraya kadar gitmek çok büyük eziyet geliyor bana. Çünkü Edirne'ye çok ama çok uzak.

Aslında burada başlık açmayı düşünmüyordum ama, son zamanlarda yine hareketli günler yaşanıyor orada.

Yollar hakkında soracağım şeyler var.

Nasıl gitmek gerekir öncelikle ? Malumunuz, bazen yol kestikleri oluyor, böyle durumla karşılaşır mıyız ?

Aracım Edirne plaka. Oralarda sorun olur mu ?

Hızlı bir biçimde gidip, bir gece - o da belki - kalıp, hızlı bir biçimde Antalya tarafına geçmeyi düşünüyorum.

Ayrıca bu yol üzerinde de bir sıkıntı olur mu ?

Babamdan ötürü, askeri kimliğe ( sadece orduevinde yemek yemek için, tam manasıyla kimlik değil ) sahibim. Oralarda sıkıntı mı olur dezavantaj mı ?

Oraya kadar araçla gitmeyi bugüne kadar aklımın ucundan bile geçirmiyordum ama, bazı önemli durumlar yüzünden gideceğim gibi duruyor.

Arkadaşlar yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Teşekkürler.

Not: Arkadaşlar, pazartesi günü gidip gitmeyeceğim kesinleşecek. Haber bekliyorum. Pazartesi gününe kadar daha da yardımcı olursanız çok memnun olurum. Açıkçası bu kadar yorum geleceğini tahmin etmiyordum, ilginize ve alakanıza teşekkür ederim.

NOT: Arkadaşlar son durumu, 3. sayfada belirttim. İlgi ve alakanıza teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bergspyder -- 14 Haziran 2011; 12:47:41 >

• Kardeş tuncelide görev yapıyorum, eğer asker yada polis değilsen bi sıkıntı yok.
    Geceleri yola kesinlikle çıkma ayrıca plakan 22 dikkat çekecektir seni görenler memur zannedebilir olmuyor diye birşey yok bazen yol kesmeler oluyor. kesinlikle yolda otostop çeken birilerini alma, yolda benzin almak için durdugunda benzinci "Hemşerim hayırdır ne işin var buralarda edirne nere bizim buralar nere" diye sorarsa asker arkadaşımın düğünü var yanına gidiyorum de işini sorarsa esnafım de, memleketini sorarsa aslen güneydoğudan felanca bir ili söyle yıllar önce edirneye taşındık de...Bu arada Kürtçe biliyorsan bi sıkıntı yok
    Anlattıklarım tecrübelerle sabittir. Allah yolunu açık etsin
    eee ülkenin durumu böyle batıdan gözüktüğü gibi değil... Tuncelide türkiyenin en lezzetli alabalığı yetişiyor peki kaçımız biliyor yada kaçımız gelip burada yiyebiliyor yine aynı şekilde en güzel bal burada yetişiyor ama maalesef terör yüzünden kimse buralara gelemiyor.. Yazık güzel ülkeme arkadaş sanki kuzey Irak yada İran'a gidiyor
    arkadaşlar yazdıklarınızı okuyunca gerçekten çok şaşırdım. arkadaşa yanına silah almasını önerenler bile olmuş. gerçekten tam bir korku toplumu yaratılmış.

Hakkari'ye gidecek arkadaşa şunu söyleyebilirim; Türkiye'de herhangi bir yere gidiyormuş gibi davran ki zaten öyle. sakın önyargı ile yaklaşma. daha sonra Hakkari'de birine kalacak otel sorarsın adam seni evine davet eder ve bu önyargılardan utanırsın. demedi deme

yolları çok virajlı ve yorucudur. hele bir de sınıra giden tırlara denk geldin mi tam pert olursun.

gitmişken Bercelan Yaylası'na uğramayı unutma. çok çok övüyorlar.
  • git bişey olmaz yanında fazla para kredi kartı vs. bulundurma
  • Oranın yerlisi bir tanıdığınız varsa yanınızda sorun olacağını sanmam. İstanbul ve Ankara plakalı olsa sorun çıkabilirdi belki ama Edirne plaka çok dikkat çekmez. Ya her şey bir yana çok önemli bir işiniz yoksa gitmeyin bence. Gidecekseniz de uçakla yakın bir şehre inip oradan bir tanıdığınız vasıtasıyla devam edin derim.
  • Kardeş tuncelide görev yapıyorum, eğer asker yada polis değilsen bi sıkıntı yok.
    Geceleri yola kesinlikle çıkma ayrıca plakan 22 dikkat çekecektir seni görenler memur zannedebilir olmuyor diye birşey yok bazen yol kesmeler oluyor. kesinlikle yolda otostop çeken birilerini alma, yolda benzin almak için durdugunda benzinci "Hemşerim hayırdır ne işin var buralarda edirne nere bizim buralar nere" diye sorarsa asker arkadaşımın düğünü var yanına gidiyorum de işini sorarsa esnafım de, memleketini sorarsa aslen güneydoğudan felanca bir ili söyle yıllar önce edirneye taşındık de...Bu arada Kürtçe biliyorsan bi sıkıntı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Concrete Jungle

Oranın yerlisi bir tanıdığınız varsa yanınızda sorun olacağını sanmam. İstanbul ve Ankara plakalı olsa sorun çıkabilirdi belki ama Edirne plaka çok dikkat çekmez. Ya her şey bir yana çok önemli bir işiniz yoksa gitmeyin bence. Gidecekseniz de uçakla yakın bir şehre inip oradan bir tanıdığınız vasıtasıyla devam edin derim.

Oralardan tanıdığım insan yok.

İstanbul'da var Diyarbakırlı ama onları sadece tanıyorum, arkadaşlık düzeyinde değil. Anca işim düşerse görüşüyorum.

Ben ise, İstanbul veya Ankara plakanın sorun çıkarmayacağını düşünüyorum. Çünkü oradaki insanların bir çoğu, batı taraflarında ikide bir polis ya da jandarma kontrolüne takılmamak için ya İstanbul ya da Ankara plaka alıyormuş. Edirne plakanın daha çok dikkat çekeceğini düşünüyorum sanki.

Uçakla gidersem, oradan sonraki tatile devam edemem. Yoksa aklıma direk Van'a uçakla gidip, arkadaşa kendimi oradan aldırmak geldi. Ama, bu sefer tatil yalan olacak.

Pek gitmek istemiyorum ama, gitmem gerekiyor. Bir değişiklik olmazsa gideceğim gibi duruyor. Bir hafta içinde gidip gitmeyeceğim kesinleşecek.

• Unutmadan askeri kimliğini KESİNLİKLE gösterme hatta jandarma dahi durdursa eğer yanında başka bi sürücüde varsa onun yanında gösterme neolur ne olmaz
  • Hakkariye direk uçak yokki uçakla nasıl gitcek ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İRAN'A ARABA İLE GİTMEK
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Türkiyenin bir sehrine giderken korkuyorsak varin memleketimizin halini siz dusunun

Bence yaninizda ruhsatli veya ruhsatsiz silah tasirsaniz cok iyi olur(sadece önünün kesildigi durumlarda)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eee ülkenin durumu böyle batıdan gözüktüğü gibi değil... Tuncelide türkiyenin en lezzetli alabalığı yetişiyor peki kaçımız biliyor yada kaçımız gelip burada yiyebiliyor yine aynı şekilde en güzel bal burada yetişiyor ama maalesef terör yüzünden kimse buralara gelemiyor.. Yazık güzel ülkeme arkadaş sanki kuzey Irak yada İran'a gidiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayhakan

Kardeş tuncelide görev yapıyorum, eğer asker yada polis değilsen bi sıkıntı yok.

Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Aslen Edirneliyim. Oralar ile hiçbir alakam yok. Bundan dolayı Kürtçe'nin k'sini bile bilmiyorum.

Asker ya da polis değilim. Ama sadece orduevinde yemek için askeri kimliğe sahibim.

Otostop çeken birini almam zaten. Arabada bir kişi kesin, bir kişi daha belli değil, 3 kişiyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

Türkiyenin bir sehrine giderken korkuyorsak varin memleketimizin halini siz dusunun

Bence yaninizda ruhsatli veya ruhsatsiz silah tasirsaniz cok iyi olur(sadece önünün kesildigi durumlarda)

Bizi bu hale getirenler utansın ne diyelim.

Ülkemin bir ucuna gitmek ben ve daha nice insanlar için endişe yaratıyorsa, bizi bu hale getirenlerin öteki tarafta verecek hesapları dahi yok.

Ruhsatlı silahım var, onu almak aklıma gelmemişti. Ama silahlık bir olay olacağını sanmıyorum. Umarım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

Hakkariye direk uçak yokki uçakla nasıl gitcek ?

Van'a ya da Diyarbakır'a uçakla gidersiniz. Oradan da, karayolu ile Hakkari'ye gidersiniz.

Gerçi Yüksekova'ya havalimanı yapımına başlandı. Çabuk bitmesi dileğiyle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bergspyder

quote:

Türkiyenin bir sehrine giderken korkuyorsak varin memleketimizin halini siz dusunun

Ülkemin bir ucuna gitmek ben ve daha nice insanlar için endişe yaratıyorsa, bizi bu hale getirenlerin öteki tarafta verecek hesapları dahi yok.

Ruhsatlı silahım var, onu almak aklıma gelmemişti. Ama silahlık bir olay olacağını sanmıyorum. Umarım..

Siz yine goturun silahi emniyetiniz icin. Cekip adam vurmayacaksiniz ya en azindan gozdagi olur kotu durumlarda

• Arkadaşım gidiş saatini öyle bir ayarlaki, eğer Malatya üzerinden gidersen Elazığ'dan sonra, güneyden gidersen urfadan sonra gün aydınlansın gündüz hiç bir sıkıntın olmaz... Orada her nerede kalacaksan gece arabanı kapalı bir yere park et dönüş yolunuda aynen belirttiğim noktalara gün aydığında varacak şekilde ayarla.. Extrada bir önerim olacak dopğuda askerlik yapan bilir, gitmeden bir kaç gün önceden başlayarak sakal traşı olma.. Dönüşte bir ilde berbere girer halledersin

Aslında çok bir sıkıntı çekeceğini sanmam ama malum seçim zamanı ve tedbir almakta fayda var...
  • quote:

Oranın yerlisi bir tanıdığınız varsa yanınızda sorun olacağını sanmam. İstanbul ve Ankara plakalı olsa sorun çıkabilirdi belki ama Edirne plaka çok dikkat çekmez. Ya her şey bir yana çok önemli bir işiniz yoksa gitmeyin bence. Gidecekseniz de uçakla yakın bir şehre inip oradan bir tanıdığınız vasıtasıyla devam edin derim.

yanlış bilgi vermeyelim! ben askerliğimi hakkaride yaptım bu nedenle az çok oraları biliyorum...

plakan 34 vey 06 olsaydı dikkat çekmezdi çünkü hakkarili olanlarında bir kısmının araçları 34,35 veya 06 plaka...

22 plaka sizin onlarda ilk uyandıracağı şey asker,polis,öğretmen olacağınız yanınızda asker veya polis kimliği olmasın yeterli pkk artık sivil öldürmüyor öyle bir kararları var

kesinlikle gece gitme!!! türkiyenin en ıssız yollarından birisi! vandan gidersen 3,5 saat falan sürer! zap suyunun kıyısında vadi içinde uzanıp giden bir yol...

şırnak tarafından kesinlikle gitme!!! yol hem bozuk hemde çok tehlikeli! van hakkari yolu gündüz tehlikeli bir yol değil çünkü cobralar devamlı devriye uçusu yapıyor!

bu arada arkadaşının adı soner mi

• konustugumuz seylere bak arkadas.. can dusmani dedigimiz yunanistan ermenistana gitsek boyle seyler sormak aklimiza gelmez.. nasil bir devlet nasil bir toplum olduk ciktik..

• quote:

quote:

quote:

Siz yine goturun silahi emniyetiniz icin. Cekip adam vurmayacaksiniz ya en azindan gozdagi olur kotu durumlarda

silahtan korkmazlar silahı çatışmaya girerim diye düşünürse götürsün!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: boraycan

quote:

quote:

quote:

silahtan korkmazlar silahı çatışmaya girerim diye düşünürse götürsün!!!

O da olur:)

Ben olsam onumu pkk lar kesse ve silahla tehdit etseler münakaşaya girmeden direkt ceker kafalarindan vururum. Ha dagdaki pkk liyi öldurmusuz ha yoldaki:) bi de iceri atacak degiller ya :))

• Evet zaten onlar da yolunuzu kelebekle, çakıyla falan kesiyorlardı. CS'deki gibi hs çekersiniz rahat rahat.
  • quote:

Evet zaten onlar da yolunuzu kelebekle, çakıyla falan kesiyorlardı. CS'deki gibi hs çekersiniz rahat rahat.

:) iste o olay oyle degil

Adam her an kafana namluyu dogrultmuyo ya. Zeki adam 1 bosluklarini bulur isinide halleder. Pkk lilar icin sivilleri öldurmek bu kadar kolay degil.

Herneyse konu iyice sapti. Kisacasi dikkat etmekte fayda var
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.