< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseaz -- 4 Aralık 2013; 12:58:45 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseaz -- 4 Aralık 2013; 12:58:45 > |
Tecrübelerime dayanarak söylüyorum arkadaşlar;
Kabul etmek istemesek de, moralimizi bozsa da, acı bir gerçek olsa da üçüncü dünya ülkesinde yaşıyoruz. Kendi vatandaşına aslan (yüksek vergi,saçma prosedürler,uymazsan tıkarım içeri,göndermem kargonu,1 euroda geçse mecbursun ödüceksin vs vs.) dış ülkelere pısırık kedi gibi bir anlayışla yönetiliyoruz. Kimin yönettiği fark etmez, babamın oğlu da olsa gerçek olan bu. Türkiye gerçeği bu. O yüzden demem o ki, gerçekten yapmanız gereken bir işlem olmadıkça (uzaktaki yakınınıza göndermeniz gereken birşey vs) alışveriş vs bu tür şeylerle uğraşmayın çünkü çok baş ağrıtıyor. |
ptt ile gelirse yapacağınız söyleyim.
1-) eğer paket takılırsa size eve yazı geliyor. 2-) ptt nin topkapıdaki ülkeri fabrikasının ordaki binasına gidiyorsunuz 3-) orda 1 den 9 a kadar numaralı camekanlı sağlı sollu küçük odalar var.sizinki hangi odada ise o odaya gidip sıra bekliyorsunuz. 4-) adınız söylenince içeriye geçiyorsunuz. paket geliyor yanınızda açılıyor. 5-) " bu ne ? " diye soruyorlar. Makul cevaplar veriyorsunuz. Ürünü kendinize aldığınızı zaten tek bir adet olduğunu fiyatının uygun olduğunu anlatıyorsunuz. 6-) Söyledikleriniz yeterli gelmesse odanın yetkilisine gönderiyor sizi. O amca bir bakışta çözüyor işi. Olmaz vermem derse çok dil dökeceksiniz almak için. Eğer bişey demeyip hesap yapmaya girişirse işine karışmayın, bırakın gerekli hesabı yapsın. Size "şu kadar vergisi var" diyecek. Söylenen rakam sizi aşıyorsa biraz alttan alarak dil dökmeye devam edin. Pazarlığa yanaşmıyorsa parayı ödeyip alın. Genelde çok makul vergi çıkarırlar. 7-) Siz verdiği ödeme kağıdıyla söylediği bankolara sırasıyla gidip ödemeleri yapın. Depo ödemeside ekstra 2 liradır. 8-) Tüm ödemeler bitince paketin beklediği odaya tekrar gidin paketi alıp sıvışın, fazla dolanmayın ortalıkta. |
gönderimi şikayet edip yayından kaldırtan şahıs..sıkıntını en azından benimle paylaşsaydın da böyle şikayet edip ortadan toz olmasaydın..ben hepimizi ilgilendiren bir konu hakkında konuştum, gümrük memurlarının tutumu ve kafalarına göre iş yapmaları ile ilgili..evet..devlet kurumu olduğu için de devletn başındakilerin yerleştirdiği adamlar böyle işleri yokuşa süren..amacım siyaset yapmak değildi ancak bu konuda malesef ucu onlara da dokunuyor..bilmem anlatabildim mi..
|
çinden 10 güne gelen ürün pttden 20 güne geliyor. ptt demek beklemek demek ak parti demek kuyruk demek milleti vergiyle soymak demek
|
valla bende cimer üzerinden atarlı giderli bir şeyler yazdım yeter artık ya bu kadar da bu ülke vatandaşlarına zulüm reva görülmez ki kardeşim , işlerin içinden çıkamayacaksanız edin istifa defolup gidin.... ömrümüz çürüdü bu örümcek kafalı zihniyet yüzünden.....alt tarafı alışveriş yaptık yazlık bi şeyler yakında kış ayı gelecek bizim kargolar hala teslim edilmemiş olacak
afrika ülkesimiyiz ulan biz herşeyde geriye gittik son senelerde yeter artık |
Gümrük + Kargo konusunda ne konuşulmasını bekliyordun ki zaten? Amazon konusuyla karıştırmış olmayasın?
![]() |
Arkadasim saka misin? parayi ister orda ister burda kazanmisim, vergisini be hatta vergisinin vergisini vermisim. Nerde harcayacagimi sana mi soracagim? O parayi kazanmak icin olusturdugum katma degerden ulke para kazanirken iyi, ben o parayi harcarken kötü mü? gir bak bakalim ae deki populer ürünlerin yorumlarina, rus, amerikan, brezilyali vs. dunya kadar ulkenin vatandasinin milyar tane yorumu var. onlarda rezerv yok mu? onlar niye batmıyor? bizdeki ae alisverislerinin ortalama deger tas catlasin 20-30 dolardir, adamlar yuzlerce dolarlik urunlere yorum yaziyor. bizden kac babayigit var o urunleri alabilen? ulkenin durumunu siradan vatandasa yuklemeye kalkmayin yani. |
imei kaydından alacakları 1500 lira kesmedi herhalde vahabileri..
|
Size kargo firmaların gümrük müşavirlik şirketleiyle beraber gümrük memurların yaptıkları düzenbazlığı anlatmak istiyorum.
Aramex ile hindistandan bir bez tablo aldım.ticari değildir.arkadaşım evinin duvarından indirip yolladı.geldi gümrüğe takıldı.neyse dedik aramex gümrük vergisi için iban atar öderiz gelir dedik.. öyle olmadı. kendim gidip almam gerekiyormuş.istanbul havalimanına gittim.aramex bürosuna elime evrakları verdi gittim gümrük yardımcısının yanına.adı Ahmet bilmem neydi.benim dilekçeme muayene memuru atayacakmış.daha ağazımı açmadan suratıma bile bakmadan bağırmaya başladı,benimle muhatap olma git acente memurunu çağır.. vay a.mun hayvanı canavarmısın lan sen dedim,bi sakin ol dedim içimden..acente elemanı geldi(aramex ) elemana dediki. yahu bu insanların çoğu gariban tekil ithalat yapanlarla beni uğraştırmayın,siz takip edip yapın işlemleri,beni bunlarla uğraştırmayın dedi.. sonra aralarında bir fısıldama oldu,sonra müdür yard,gülerek elemana dediki yahu siz bunlardan para almıyormusunuz uğraştırmayın beni deyip kağıda nazlana nazlana muayene memuru yazdı.. muayene memurun yanına gittim.sarı kupkuru bir kız,beraber depoydaki eşyamın paketini açtık,baktı besmele yazılı tablo.bu ne dedi,besmele yazılı tablo ne olacak dedim.. dışarda bekle dedi,kovar gibi.depodan çıktım bekliyorum...çıktı önümden geçti bişey demeden asık suratla...ofisine gitti. peşinden gittim,sonuç ne dedim.. arapça motifler güvenlik riski oluşturuyor veremem dedi. saçmalama ne riski besmele yazılı tablo işte dedim... bu sefer tekstil ürünü yasak dedi...sonrada müşavir tutup beyanname doldurman lazım alman için dedi..müşavir 3000TL para istiyor.tablo 150-200 lira değmez ki dedim. yere bakıp kafasını eğedi.. memurundan tutun,kargo firması ve gümrük müşavirlik şirketleri üçlü bir rant ilişkisi içinde..PTT ile getirin.gümrük çıksa bile gümrük vergisi ödersiniz,ama gümrük müşaviri ücreti+ noter vekalet ücreti ödemezssiniz.ayrıca malınız rehin kalmaz..şimdi depoda 20 gün bekleyip artık zimmetlerine geçirecekler..ALLAH belalarını versin.. |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metal can -- 18 Eylül 2009; 19:27:03 > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihfx -- 19 Eylül 2009; 5:26:07 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihfx -- 19 Eylül 2009; 17:31:28 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihfx -- 24 Eylül 2009; 20:28:45 > |
|
|
|