TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1520. sayfa)
1 Mobil
-
-
Ürün fiyatı kargo ücretiyle birlikte (vergi hariç) 30 euro'yu geçmiyorsa ek vergi çıkmaz.
_____________________________ -
hocam TP-Link Tapo C211 iş yerinde kullanıyoruz bu ürün işinizi görmezmi baya iyi
_____________________________ After every party I die -
Konuya 3 aydır hiçbir şey yazılmamış.
Yurtdışı alışverişi öldürdüler. Bir anayasal hakkımızı daha elimizden aldılar.
Ama kanı yerde kalmaz, sandıkta hesabını sorarız. (en azından ben soracağım)
_____________________________ -
Nasıl yazılsın ki..
Bir iki sayfa geride, 8 ay önce bizzat yaşadığım ve (o zaman 30€ altı ürün getirtmek mümkün iken) 94$'lık ürün için gümrük müşavirlik firmaları ile görüşmem, istedikleri bedeller ve de kalkıp Ankara Esenboğa Gümrük Müdürlüğü'ne yaptığım ziyareti aktarmıştım. Sonuç olarak, 450-500$'dan az olmayan masrafları düşününce, zaten tövbe ettirmişlerdi.
Bugün ise, istisna bulunan azıcık tutar da ortadan kaldırılmış oldu. Kişisel kanaatim, Temu vb. platformların çok fazla reklam vermesi, sosyal medya içerik sağlayıcılar (youtuber vb.) tarafında da yine kör göze parmak sokan paket açma videoları, "çok ucuza aldım" hikayeleri işin içerisine girince; birilerinin dikkatini çekti. Burada bile, insanlar referans kodlarını paylaşmak için birbirleri ile yarışıyorlardı. Halbuki AliExpress bizim mevzuatlarımıza uyum sağlamış, vergisini vs. ürünlere ekleyerek maliyecilerin talebini karşılamıştı. En azından ilave bedelleri ödemek koşuluyla bir şeyler "getirtebiliyorduk". Artık o imkan da elimizden alındı. Sadece geriye, yurt dışına çıkabilen azınlığın yanında kendisi kadar getirebileceği incik boncuk kaldı.
Elbette düzgün olan azınlığı tenzih etmekle birlikte, bundan böyle, çok ahlaklı(!) esnafın insafına kaldık..
Bu ürünleri almanın bir yolu var mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Benim tahminim gümrükte bilerek zorluk çıkararak malları el altından birilerine açık arttırma ile satıp kar bölüşüyorlar. Resmen kokuşmuş düzen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Ben klima için kumanda almıştım o bile gümreğe takılmış.
PTT'yi arıyorum kadın bana diyor ki bu paketin içerisinde ne var, kumanda var dedim “Aaa, bu pilli bir ürün. Elektronik ürünler, kol saatleri vb. Türkiye’ye giremez. 7 iş günü içinde paketinizi Çin’e geri göndereceğiz” dedi. Yapabileceğim bir şey var mı diye soruyorum hayır yok diyorlar.
10 Dolarlık, üzerinde 4-5 tane tuşu bulunan kumandanın bile gümreğe takılacağı aklıma gelmezdi. Hani ben vergisini ödemeye razıydım ama hayır olmaz dediler. Demek ki araba ampülü vs. alsak onu bile bu elektronik ürün diyerek Türkiye'ye sokmayacaklar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 21 Mayıs 2026; 8:52:23 >_____________________________ Just leave me alone, I know what I'm doing!
(Kimi Räikkönen, Lotus F1 1st WIN, Abu Dhabi, Nov. 4 - 2012)
Kimi Räikkönen ''The Ice Man''
2007 Formula One World Drivers' Champion
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
iOS
Android