Şimdi Ara

DHL ya da UPS siparişi gümrüğe takılanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş

2000 senesinden beri amazon'dan dhl yoluyla dvd getirtiyordum. Herhalde toplasanız 200 dvd 'yi geçer ve siparişlerin tutarı zaman zaman 200 doları da geçmiştir.

Ancak bugün ilk defa yaklaşık 150 dolarlık bir siparişim (blu-ray ve normal dvd) gümrüğe takıldı. DHL'i aradığımda bir gümrük çekim firmasıyla çalışmanız lazım falan diyor. Daha önce başına gelen var mı?

Teşekkürler

• olay çözüldü şimdi, dhl gümrük işlemlerindeki bayan (ki bugüne kadar DHL destek hattında rastladığım en başarısız ve ilgisiz bayandı) saçmalamış. Zaten sonradan kontrol ettim, siparişimin shipping hariç beyan edilecek karşılığı 100 euro'dan aşağıda kalıyor takılmaması lazım.

Gümrükten geçmiş dağıtımda şu anda

Orjinalden alıntı: serhanuygur

bende Play-asia dan 100.4 $ lık bir ürün bekliyorum, 11 gün oldu....

Dostum sana daha öncede yazmışdım sen canını sıkma .O siparişin gümrüğe takılmayacak. Limit 100 euro.

Oculus Quest ve Intel i5-6500 / MSI H110M PRO-VD / EVGA GTX970 FTW+
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amazon siparişi gümrük sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt_tr

Takılsa bile az para verirsin, 100 euro üstünün %10 umu ne..

Keşke dediğiniz gibi olsaydı. Ben 1000 usd lik bir sipariş için %30 vergi ve bir sürü gümrük işlemi yaptım. Açıkcası tam olarak 100 euro yu geçerse o zaman gelen maddenin gümrük mevzuatındaki yerine bakılıyor. Örneğin tekstil için %25-20 gibi bir değerken elektronik %30ları buluyor. Bunun %18 i kdv zaten. Gümrük müşavirliği ücreti en kötü 40-50 ytl . Kısaca her ürünün bir tanımı ve vergi dilimi var ama ortalama biz %30 diyelim. Ha burada ben hiç para vermeden 100 euro üzeri getirtim diyen olabilir ve benimde başıma geldi ama tam mevzuat uygulanırsa budur.
  • tamamen gumruk gorevlısının o ankı ruh halıne gore sıze gelen mal ya gumruge ayrılıyor yada evınıze postalanıyor..bunu gumrukte calısan bı abım soyledı..yanı sans ısı...cd olaylarına ozellıkle dıkkat edıyolarmıs..cunku ıcınde 1 mılyon dolarlık program olan bı cd de olabılır sıze gelen...dua edıp bekleyecegız..ben 17 gundur ıkı tane oyun cd sı beklıyorum hala ses seda yok..bakalım ne olacak zaten eger gumrukten cagırırlarsa gıtmeyecegım..zaten 120 euro tutan oyunlarım ıcın 40-50 ytl vermeye hıc nıyetım yok..gerı gıtsın sonra bı sekılde getırtırım....
  • küçük paketler dikkatini çekmiyor! evrak paketi vs. gibi. bu nedenle sorun olmaz... içindeki dvd-cd nin 50 dolar veya 1.000.000 dolarlık yazılım olduğu çokta önemli değil onlar için... zaten 1.000.000 dolarlık yazılımı kimse PTT veya kargo şirketi ile evrak paketinde yollamaz. o tür yazılımlar genelde donanım ile birlikte geliyor...

quote:

Orjinalden alıntı: xavi06

tamamen gumruk gorevlısının o ankı ruh halıne gore sıze gelen mal ya gumruge ayrılıyor yada evınıze postalanıyor..bunu gumrukte calısan bı abım soyledı..yanı sans ısı...cd olaylarına ozellıkle dıkkat edıyolarmıs..cunku ıcınde 1 mılyon dolarlık program olan bı cd de olabılır sıze gelen...dua edıp bekleyecegız..ben 17 gundur ıkı tane oyun cd sı beklıyorum hala ses seda yok..bakalım ne olacak zaten eger gumrukten cagırırlarsa gıtmeyecegım..zaten 120 euro tutan oyunlarım ıcın 40-50 ytl vermeye hıc nıyetım yok..gerı gıtsın sonra bı sekılde getırtırım....

• valla ustat durumu cok komık benım acımdan...20 gun once erkenden oynayayım dıye pes ı ve bı baska oyunu gonderttırdım kardesıme...bana o gun abımın gelecegını ama 20 gun sonra gelecegını soyledı bende bekleyemeyecegımı soyledım gonderttım hemencecık oynamak ıcın...komık olan ıse abım bu gece gelıyor ama oyunlar hala ortada yok..acemılıge kurban gıttım ...cok komık bence..
  • Bu gümrüğe takılma durumu elektronik eşya vs gibi ürünler haricin 150 Euro üstü durum için değil mi? Ürün bu kargo şirketleriyle geldiğinde neden gümrük müşaviri tutmamıza gerek var? Kendimiz gidip Atatürk Havaalanı Gümrük Müdürlüğüne orada gümrüğe takılan ürünler için vergilerini vs ödesek alamıyor muyuz bunu biz neden yapamıyoruz bu kısmı anlamadım??
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.