Şimdi Ara

ttnet fatura ödemesem ne olur

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar üzerimde ttnet adsl hesabı var ancak evden taşınıyorum ve gittiğim yerdede internet var geçen aydan 65 lira fatura var son ödemesi 25 kapatmak için faturayı ödemem şart mı ödemezsem ne gibi sonuçlar doğabilir şu an taşınma olayından elim dar biraz önümüzdeki ay ödeyip kapatabilirmiyim ayrıca modem ücretini peşin mi istiyorlar?

İnternet Faturası Ödenmediğinde Ne Olur?

İnternet faturanı zamanında ödemediğinde sonuçları ciddi olabilir. İşte ödeme yapmadığında karşılaşabileceğin olası sorunlar:

• Hizmet Kesintisi: Faturanı zamanında ödemezsen internet hizmetin geçici veya kalıcı olarak kesilebilir. Bu, çevrimiçi aktivitelerin, iş operasyonlarının ve günlük yaşamın kesintiye uğramasına neden olabilir.
    • Gecikme Ücretleri: Ödemeyi geciktirmenin bir sonucu olarak gecikme ücretlerine maruz kalabilirsin. Bu ücretler, faturanın toplam tutarına eklenecek ve ödeme yükünü artıracaktır.
    • Kredi Notu Hasarı: İnternet faturasını düzenli bir şekilde ödemezsen kredi notun olumsuz etkilenebilir. Kredi notun, kredi alma ve uygun faiz oranları alma yeteneğini etkiler.
    • Kolleksiyon Ajansları: Faturanı uzun süre ödemezsen, internet servis sağlayıcın borcunu tahsil etmek için bir koleksiyon ajansına devredebilir. Koleksiyon ajansları, ek ücretler ve masraflarla borcunu geri almak için agresif taktikler kullanabilir.

Ödeme Gecikmesi Halinde Yapılması Gerekenler:

İnternet faturanı zamanında ödeyemeyeceğin bir durumla karşılaşırsan aşağıdaki adımları atmalısın:

• İnternet Servis Sağlayıcınla İletişime Geç: Erken bir aşamada internet servis sağlayıcınla iletişime geçmek önemlidir. Gecikme nedenini açıklayabilir ve bir ödeme planı düzenleyebilirsin.
    • Ödeme Planı Talep Et: Çoğu internet servis sağlayıcı, müşterilerine ödeme planları sunar. Bu planlar, faturayı daha küçük taksitler halinde ödemeyi sağlar ve hizmet kesintisi riskini azaltır.
    • Kredi Notu Etkisini Minimuma İndir: Gecikmiş ödemelerin kredi notuna etkisini en aza indirmek için borcunu en kısa sürede ödemelisin. Koleksiyon ajanslarına borcunun devredilmesini önlemeye çalışmalısın.

İnternet faturanı zamanında ödememek önemli bir sorumluluktur. Ödemeyi geciktirmenin ciddi sonuçları olabilir. Ödeme güçlüğü yaşarsan, internet servis sağlayıcınla iletişime geçmek ve bir ödeme planı düzenlemek en iyi hareket tarzıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • demokrasi ve ekonomi ilerledi ya fatura faizle girer savcılığa verir fatura 50-100 katına çıkar sonra zabıta evini hacze gelir.kafana da elindeki telsizle vurur.tabi sende telsize zarar vermekten hapiste yatarsın.
  • foruma 18 yaşından küçükler giremese keşke ciddi birşey soruyoruz şurada
  • Ben son 2 yıldır 2002-2008 üniversite dönemimden kalan 3 farklı ev değiştirmemden ve interneti kapattırmamamdan kaynaklı toplam 5000 Tl ye yakın ödemeler yaptım. 3 telefon faturası 3 internet faturası. Normal tutarları 3*12 Tl (ozaman 12 liraydı aylık) ve 3*50 tl (internet) yani yaklaşık 200 Tl yerine 5000 küsür Tl ödedim.Aman diim fatura bırakma .
  • 1 ya da en fazla 2 ay geciktirirsin biraz faizle halledersin ama iş avukata düserse avukatlık masrafı+faiz+icra masrafları vs 65 tl olur sana en az 400-500 tl. o yüzden cok geciktirme.birde taahhüt verdiysen modem parası+indirimli aylar tutarı vs o 65 in üzerine eklenir.en iyisi ttnet i arayıp kapattıgında ne kadar ödeme yapacagını sorman.
    Kısacası İnternetten bahsediyorsun Herşeyin adamlarda zaten tc kimlik numaran vs vs seni dağa çıksan bulurlar Teknolojiye bir şekilde bagımlıyız zaten
    TTnet gibi bir firmaya kazık atan adam olmaya calısıyorsan bi dene yanlız kenarda 5000-7000 tl civarı sıcak paran olsun hani tutmazsa onlar senden isterler o parayı
    tövbe bismillah bu ne biçim soru la
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar biraz dikaktli okusak konuyu kimseyi dolandırma kaçma dağa çıkma mevzusu yok. elim dar olduğu için bir iki ay geciktirmeyi soruyorum sadece @stuka hocam teşekkürler bilgilendirdiğin için ttneti selam ben faturayı ödemiyecem durumuna düşmemek için aramıyorum faiz ne kadar tutar birde bu ayı yatırmazsam gelecek aya kapanır mı yeni fatura gelir mi?

Orijinalden alıntı: Metalli Head

arkadaşlar biraz dikaktli okusak konuyu kimseyi dolandırma kaçma dağa çıkma mevzusu yok. elim dar olduğu için bir iki ay geciktirmeyi soruyorum sadece @stuka hocam teşekkürler bilgilendirdiğin için ttneti selam ben faturayı ödemiyecem durumuna düşmemek için aramıyorum faiz ne kadar tutar birde bu ayı yatırmazsam gelecek aya kapanır mı yeni fatura gelir mi?

2 Ay Geciktrme sonucu internetin kapanır ve kapalı oldugu halde ücret ödemeye devam edersin sonucta bunda anlamayacak birşey yok ne kadar ay ödemezsen o kadar ay ödersin ve faiz de gecikme bası % 2 civarı idi eline para gectikçe koy kenara daha sonra teker teker ödersin yanlız bir şekilde ödemeye calıs Allah yardımcın olsun
  • Üç aya kadar ödemeyebilirsin ama faiz biner. aylık yüzde üç diye hatırlıyorum. Üçüncü fatura geldikten sonra internet kesilir açmak için faturalardan en az birisini ödemen gerekir. bir de on beş lira vererek internet bağlantısını açtırabilirsin. bi lirayi bile ödemezsen kovalarlar. faiz biner biner en son da avukat ücreti, yargılama giderleri derken dünyanın parasını ödersin.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.