Şimdi Ara

Cekilen krediyi erken kapatmak mi yoksa parayi elde tutmak mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
18.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba gunlerdir aklima takilan bir sorun var..Gordugum kadari ile bu forumda da kredi cekmis onlarca kisi mevcut belki fikir alisverisi yapariz.

    gecen sene cekmis oldugum 100 bin tl ev kredisi mevcut 120 ay..100 bin e karsilik 168 bin odeyecegim.aylik 1150 oduyorum ancak 60. ayda 30 bin tl ara odemem var.yoksa aylik odemelerim 1400 civari olacakti.faizde bi degisiklik olmayinca bende ara odemeyi secip kredi taksitlerimi dusurtmustum..

    simdi soruma gelince siz olsaniz her sene ortalama 40 bin tl civari geliriniz olsa ( butun kisisel masraflar/kredi odemeleri cikinca ) bu 100 binlik kredinin yarisini daha 1. senede verir misiniz ( 2. 50 yi de buyuk ihtimal sonra ki sene ) yoksa zaten gelirim var deyip odemeye devam mi edersiniz.

    bakiyorum odedigim evraklara 1150 tl nin 900 kusuru faiz..zaten bir krediyi anladigim kadari ile ilk 1-2 sene icerisinde kaparsaniz karda oluyorsunuz.asil faiz o zaman aliniyor cunku..

    Bir de su tipik ikizler burcu olusum

    sabah bankaya gidip kredinin yarisini verecegim diye cikiyorum aksam mercedes bayilerini dolasmis olarak geri geliyorum..

    simdi ufak bir hesap yaparsam eger su an 100 bin lirayi bankaya koysam bile ayda 600 civari getirir.10 yilda 72.000 tl.ki bu zaten katlanarak gidicek daha fazla getirisi olacaktir.fakat soyle bir konu daha var ki repo ile isim olmaz.tek yatirimim altin.gecen sene 70 liradan almis oldugum altinlarim mevcut :) misal altin su an 98 lira.gecen sene 70 liraydi.2006 da 30 kusur..5 sene sonra altin 200 lira olsa ( ki 2006 dan bugune 3 e katlanmis ben 2 ye katliyorum ) su an 1 kilo altini olan birisinin 5 sene sonra 200 bin lirasi olacak.

    tabi bir gercek daha var ki eger kredi erken kapamaya gitmezsem birkac ay icerisinde yine kredi cekip istedigim araci alacagim yani 3 kredi odeyecegim..( aylik 600 lira civari ticari aracimin kredisi de var bu arada ama o birsey degil ).bu durumda onumuzde ki 9-10 senede bankalara arab icin cekegim kredilerle beraber nerdeyse 100 bin lira faiz odemis olacagim.

    eger ki kredi tutarinin yarisini su an odersem ise yaptigim kredi hesaplamalari dogruysa kalacak olan 50 bin tl ana paraya karsilik 80.000 tl geri odemem olacka ve aylik taksitlerim 450-500 arasi birsey olacak.


    gunlerdir kafami kurcalayan boyle bir konu var iste..bakalim sizler ne diyeceksiniz ne yapsam acaba..







  • bu arada yeni konu diye sanirim yeni album e tiklamisim kusura bakmayin eger sikinti yaratacaksa silip yenisini yapayim..
  • abicim hepsini okuyamadım ama bizde kredi çektin 38 bin lira faizle beraber 50 bin oldu.3-4 ay ödedik.geçen bankaya gittim dedim hepsini birden ödesem ne kadar vermem gerekir dedim 37 bin lira verdiğinz taktirde borcunuz biter dedi.

    yani paran varsa kredini kapat hem faiz kullanmassın hemde bankaya derdin olmaz.
  • Bence hemen kapatın,boşuna faiz odemeyin 100bin tl için 2bin ceza odersınız.Walla bende 100k çekecegım eger sizinki gibi bir imkanım olursa hiç düşünmeden kapatırdım.
  • Patır patır kapatmak sana erken ödeme avantajı mutlaka sağlayacaktır.
  • son aylarındaysa kapatma zaten faizlerin çoğu alınmış olur(kredilerde faiz azalarak alınır) ama atıyorum 36 aylık bir kredi ve sen daha 1 sene bile ödememişsin kesinlikle kapat.
  • senede 40000 TL gelir vav, benim kazancımınz 2 katı

    Allah dahada fazlasını versin :)
  • bence ilk seneden yarısını kapatıp taksitleri düşürt. Yeni araç için kredi çektiğinde 600-700 lira olur ödemesi ki 1100 liradan 500 liraya düşerse ödemen aracın kredisi aradan çıkmış olur hem aracı yenilersin hemde aylık taksitin artmaz kredini daha sonra tamamen kapatabilirsin bence
  • elinde oyle bir para varsa tabiki kapatabildiigni kapatmalisin
  • erken kapatma avantajından yararlanmak için hiç düşünme kapat bence de
  • Harcamalar hariç 40bin?

    Nerde çalışıyorsun?

    Yoksa?anladım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu başlıkta baya net olarak açıklamışlar. Bence kapatın.

    http://kredicekerken.blogspot.com.tr/2016/10/krediyi-erken-odemek-avantajli-mi.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.