Şimdi Ara

BORDERLİNE hastasıyım soru falan varsa yardımcı olabilirim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Borderline hastasıyım sorunuz falan varsa yardımcı olmaya çalışırım :)

• Ben hiç oynamayamadım o oyunu. İndirdim ama beceremedim. Bir kaç canavar oldurdukten sonra boss geldi biara onu öldüremedim. Zaten takımın yoksa tek kişiysen hiç sevmem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok sıktı o oyun beni cizgi film hesabi , robotlar vs ama tabi degisir kisiden kisiye

• Oyun derken :)
    Psikolojik yani hastayım
    Oyun hastası falan değil :/
  • Oyunun konusu nedir ? Başlayabilirim belki

• quote:

Orijinalden alıntı: TeddyDaniels

Oyunun konusu nedir ? Başlayabilirim belki

Oyun değil psikolojik bir hastalıktır :)
  • norvejli kullanıcısına yanıt
    :) o kadar iyiyse bi denemek lazım

Edit:sabah sakin kafayla okuyunca iyi güldüm kendime

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇevikAtmaca61 -- 14 Ekim 2014; 12:25:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • -dünyayı algılama şekliniz nasıl ? kendinizi ve insanları nasıl değerlendiriyorsunuz ?
    -doktora gittiniz mi ve gittiyseniz nasıl bir tedavi/terapi uygulanıyor , ilaç kullanıyor musunuz ? ilacın hastalığınız üzerindeki etkisi nasıl oluyor ?
    -hastalığınız hayatınızı nasıl etkiliyor ?
    -ve de bu durum sizce neden kaynaklanıyor ? aile içi iletişiminiz nasıl merak ediyorum.

konuyu ilk okuduğumda "bipolar bozukluk hastasıyım" diye yanlış okumuşum , soruları ona göre yazmıştım :) sildim şimdi , bunları merakımdan soruyorum , haddinden fazla meraklılık edip sizi üzdüysem özür dilerim .
  • Birkaç gündür bunu araştırıyorum ben, konuyu görünce şaşırdım =) biraz davranışlarından falan bahsedersen sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dharma***

-dünyayı algılama şekliniz nasıl ? kendinizi ve insanları nasıl değerlendiriyorsunuz ?
    -doktora gittiniz mi ve gittiyseniz nasıl bir tedavi/terapi uygulanıyor , ilaç kullanıyor musunuz ? ilacın hastalığınız üzerindeki etkisi nasıl oluyor ?
    -hastalığınız hayatınızı nasıl etkiliyor ?
    -ve de bu durum sizce neden kaynaklanıyor ? aile içi iletişiminiz nasıl merak ediyorum.

konuyu ilk okuduğumda "bipolar bozukluk hastasıyım" diye yanlış okumuşum , soruları ona göre yazmıştım :) sildim şimdi , bunları merakımdan soruyorum , haddinden fazla meraklılık edip sizi üzdüysem özür dilerim .

Geç cevap attığım için özür dilerim.

Dünyayı algılama şeklim her saniyesinde değişiyor ama güzel hoş bir algılama düşüncem yok.
    Kendimi değerlendirmem ise Bazen kendimi çok üstün görüyorum bazense o kadar kötü görüyorum ki tüm dünyaya zararı olan biri gibi
    İnsanları değerlendirmem ise ikiye ayrılıyor insanları küçümsüyorum ya da taparcasına ilah görüyorum bunun ortasını gördüğüm insan yok
    Doktora gidiyorum aslında ilaçla değil terapi ile düzeltilecek bir hastalık.Ben kendi kafama göre haziranda prozac kullanmaya başladım ama canım ıstedi mi alıyordum istemedi mi almıyordum sonra baktım bu böyle olmuyor psikiyatriye gittim adam bir ay daha düzenli kullan dedi bu arada askeri hastaneye gidiyorum eskişehir hava hastasi doktorum abdullah bolu kesinlikle tavsiye ederim.Hava hastanesinde hasta az olunca çok çok fazla ilgileniyorlar.Benden MMPI testi yapmamı istedi 600 soruya yakın bir test yaptım inceledi ve Borderline kişilik olduğumu söyledi.Prozac kullanmayı kesebiliriz (azaltıp keselim) dedi.Kabul etmedim çünkü bana çok iyi geliyordu 4 ayı geçti kullanmaya devam ediyorum bunun yanında bir aydır concerta 18 kullanıyorum.Borderline ilaçla düzeltilen bir hastalık değildir.Ben yine de kendimi sağlama alayım diye başka devlet hastanesine gittim kadın atarax ve b12 yazıp yolladı ilgilenmedi konuşmadı bile resmen...
    Hastalığım hayatımı etkiliyor nasıl etkilediğini cümleye zor döküyorum ama ekşi sözlükte
    ''bir bilgenin sabrini ta$irabilecek kadar saldirgan, bir kediyi sakinle$tirebilecek kadar uysal, bir toplulugu gulmekten kirip gecirebilecek kadar pozitif, yanindakileri intihara surukleyebilecek kadar negatif, butun gece dansedebilecek kadar enerjik, butun gun uyuyabilecek kadar yorgun, bir haftalik i$i yarim gunde bitirecek kadar hizli, yarim gunluk i$i bir haftaya yayabilecek kadar yava$, bir gelincik kadar narin, bir cam agaci kadar guclu...'' yazmşlar sanırım beni özetleyen tek yazı bu.
    Her duyguyu her şeyi uçta yaşıyorum belli bir kişiliiğim yok ama bununla baş etmesini öğrenmeye çalışıyorum ve ilerlediğimi düşünüyorum :)
    Aile içi iletişimim ne var ne yok klasik sohbetten ötürü
    Bence bu durum küçüklükten gelen ve fazla hassas olmaktan kaynaklanıyor.

detaylı anlatımınız için teşekkür ederim :) sınır kişilik bozukluğu =uç'larda yaşamaktan geliyor adı , nitekim sizde belirtmişsiniz.
    bununla ilgili araştırma yaptınız mı peki , terapi çeşidi olarak ne uygulanabilir sizce /araştırmalarınıza göre ?

dünyayı siyah-beyaz olarak kategorize ediyorsunuz, kişileri de öyle değerleniriyorsunuz sanırım , "orta şekerli" olmak bu hastalığı yaşayanlara göre zor sanırım , bir terapi şeklinde "dünyadaki gri tonları da farketmeyi" öğretme üzerine odaklanıldığını okumuştum .

küçüklükten gelen bir yapılanma olduğunu düşünüyorsanız "şema terapi" var bir de , o da başarılı bir yöntemdir.
    ilaçları doktora sormadan almak çok zararlı gerçekten ,kafanıza göre değil de doktor kontrolünde ilaç+terapi olarak ilerlerseniz daha faydalı olacağını düşünüyorum.

ilerleme katettiğinize çok sevindim , hastalığı "kendi çabalarınız dahilinde aşmaya çalışmak" harika bir şey , günümüzde bunu deneyen çok az insan var , "yaz bir reçete doktor" diyip çıkıyorlar ve ömür boyu ilaca bağımlılık oluşuyor böylece. Sizin bu yöndeki çabalarınız çok güzel , bu çabalar doğrultusunda ilerleyen terapiler var .

"şema terapi , bilişsel - davranışçı terapi, geştalt terapi" bunları tavsiye ediyorum. Açıkçası ne tür yöntemler uyguladığınızı da merak ediyorum :) aşırı meraklı yapımdan dolayı özür dilerim :))

hocam bu anlattıklarınızla resmen beni özet geçmişsiniz.ne yazacağımı ne söyleyeceğimi bilemiyorum.bugüne kadar da hiç şüphelenipte birşey okumamıştım bu hastalık hakkında.şu saatten sonra az biraz araştırayım bakalım.inş birşey çıkmaz. neyse cümleten hepimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.
  • Antisosyal davranışların varmı?

Sosyopat olduğunu söyleyenler oluyormu?

Duygusalmısın?
  • sana saglam bi dayak lazim duzelirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Dharma***

detaylı anlatımınız için teşekkür ederim :) sınır kişilik bozukluğu =uç'larda yaşamaktan geliyor adı , nitekim sizde belirtmişsiniz.
    bununla ilgili araştırma yaptınız mı peki , terapi çeşidi olarak ne uygulanabilir sizce /araştırmalarınıza göre ?

dünyayı siyah-beyaz olarak kategorize ediyorsunuz, kişileri de öyle değerleniriyorsunuz sanırım , "orta şekerli" olmak bu hastalığı yaşayanlara göre zor sanırım , bir terapi şeklinde "dünyadaki gri tonları da farketmeyi" öğretme üzerine odaklanıldığını okumuştum .

küçüklükten gelen bir yapılanma olduğunu düşünüyorsanız "şema terapi" var bir de , o da başarılı bir yöntemdir.
    ilaçları doktora sormadan almak çok zararlı gerçekten ,kafanıza göre değil de doktor kontrolünde ilaç+terapi olarak ilerlerseniz daha faydalı olacağını düşünüyorum.

ilerleme katettiğinize çok sevindim , hastalığı "kendi çabalarınız dahilinde aşmaya çalışmak" harika bir şey , günümüzde bunu deneyen çok az insan var , "yaz bir reçete doktor" diyip çıkıyorlar ve ömür boyu ilaca bağımlılık oluşuyor böylece. Sizin bu yöndeki çabalarınız çok güzel , bu çabalar doğrultusunda ilerleyen terapiler var .

"şema terapi , bilişsel - davranışçı terapi, geştalt terapi" bunları tavsiye ediyorum. Açıkçası ne tür yöntemler uyguladığınızı da merak ediyorum :) aşırı meraklı yapımdan dolayı özür dilerim :))

Yazdıklarınız için teşekkür ederim :)
    Terapi hakkında fazla araştırmam yok ama seneye plandığım gibi giderse başlıycam

• quote:

Orijinalden alıntı: nedeni

Antisosyal davranışların varmı?

Sosyopat olduğunu söyleyenler oluyormu?

Duygusalmısın?

Antisosyal davranışlarım var
    Bolca arkadaş çevrem var ama antisosyal olarak kendimi tanımlayabilirim
    İnsanlarla işim düşmedikçe konuşmamak gibi bir özeliiğim var ama karşıdaki kişi benden bir şey istese elimden geldiğince yardımda ederim :)

Sosyopat kesinlikle ve kesinlikle değilim eğilimim dahi olmadı ama borderline hastası olanların en büyük sorunu bu :(

Çok çok fazla duygusalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: walt09

hocam bu anlattıklarınızla resmen beni özet geçmişsiniz.ne yazacağımı ne söyleyeceğimi bilemiyorum.bugüne kadar da hiç şüphelenipte birşey okumamıştım bu hastalık hakkında.şu saatten sonra az biraz araştırayım bakalım.inş birşey çıkmaz. neyse cümleten hepimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Kim bunları okusa ahaaa bu be,ohaaaa beni yazmış falan der :)
    Ama çok çok farklı umarım değilsinizdir :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.