Şimdi Ara

TSI MOTORA LPG TAKTIRANLARIN YORUMLARINI ÖĞRENEBİLİR MİYİZ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
109
Cevap
6
Favori
292.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ulaş-ım


    Rektefiyecilere düşmeye başlayan TSI motorlar gördüm...

    Diyeceksiniz ki "TSI motorlar çıkalı kaç yıl oldu da motor bitti ve yenilemeye girdi!"

    Ben gördüm. LPG takılmış 2 farklı motor gördüm. Yer: Ankara İvedik OSB. İkisinin de "piston tepeleri" erimiş. Sübaplar değişecek vs. vs. Normalde o pistonların tepelerinin çukur yapıda mı ne olması lazımmış. Yani ortası boşaltılmış gibi düşünün. Fakat benim gördüğüm pistonların tepeleri dümdüzdü. Sanki dozer girmişte tesviye edip geçmiş gibiydi.


    Acaba ne tür bir lpg sistemi montejlanmıştı bu araçlara? Bu konuda bilginiz var mı?

    Saygılar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zanos

    Acaba ne tür bir lpg sistemi montejlanmıştı bu araçlara? Bu konuda bilginiz var mı?

    Saygılar

    Valla hocam ben motor yenileme atölyesinde sadece motor bloğunu ve pistonları gördüm. LPG kitinin markasına dikkat etmedim. Zaten aracın geri kalanı motor yenilemecide değil mekanik tamir-bakım ustasında olur ya... O yüzden bilmiyorum.

    Yani şu da olabilir: Çok kötü bir montaj sonucu da piston ve sübaplar yenilenecek derecede ölmüş olabilir. Motoru tek parça araç üzerinde görseydim rahatça bir şeyler söyleyebilirdim. Diyebileceğim tek şey: Araç 300 bin km civarında imiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhatgrb

    2010 model 1.4 tsı skoda octavia aracıma vialle lpdi taktırdım.şimdilik gayet memnunum.km de 15 kurusa kadar düştü yakıt sarfiyatı

    obaa :)

    vay arkadaş desenize 2009 octavia 1.4tsi elegance almanın vakti gelmiş
  • Bu 1.4 tsi motorlarda kullanılan subaplar magnezyumalasimdan yapilmis acaba lpg nin yuksekyanyanma isisina dayanamamis. Celik subap kullanilmis olsaydi erimezdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WW JETTA TSI aracına LPG taktıran arkadaşlar var mı? Veya LPG dönüşümü yapan firma yetkilileri fotoğrafları bizimle paylaşır mı?
  • geçen hafta Ankarada arkadaşın arabasına makina mühendisleri odasından projeyi onaylatırken gördüm 2013 model 1,4 TSİ WW jettaya lpg takmışlar adam ruhsata işletmek için gelmişti
  • ARKADAŞLAR BEN BU SENE ŞUBAT AYINDA 1,4 TSİ 126 BEYGİRLİK ARACIMA ROMANO TAKDIRDIM ŞİMDİLİK SIKINTI YOK ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR YANLIZ MONTAŞ YAPAN YER ÖNEMLİ BEN TEKİRDAĞ ÇERKEZKÖYDE OTURUYORUM ARACI GAZİANTEPTEN ALDIM VE ANTEPTE TAKDIRDIM ÇÜNKÜ BİZİM ORADA TAKAMAZLAR TSİ MOTORLARA ARACIM 1,4 SKODA SÜPER B
    SAYGILAR
    YUSUF
  • Konuyu hortltıyorum ama, TSi motorların LPG dönüşümü ile ilgili ayrıntılı bilgi ve kullanıcı yorumları içeren bir başlık oldu mu son dönemlerde, en son Taner Göde'nin 2 yıllık bir bekleyişini içeren sayfalar dolusu bir konusu vardı, uzun zamandır otomobil bölümünü düzenli takip edemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bLaster69

    WW JETTA TSI aracına LPG taktıran arkadaşlar var mı? Veya LPG dönüşümü yapan firma yetkilileri fotoğrafları bizimle paylaşır mı?

    Açıkçası TSI motora 6000-7000 liraya lpg taktırmaktansa dizel alırım daha iyi. Aracı 2 sene sonra değiştirmeye kalksanız amorti bile etmemiş sayılırsınız o parayı..

    Performans düşüklüğü de çabası. Bu fiyatlara kesinlikle tavsiye etmem.. Su sebepten ötürü hitler motor eski kasa Jetta aldım bende.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusufsifil

    ARKADAŞLAR BEN BU SENE ŞUBAT AYINDA 1,4 TSİ 126 BEYGİRLİK ARACIMA ROMANO TAKDIRDIM ŞİMDİLİK SIKINTI YOK ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR YANLIZ MONTAŞ YAPAN YER ÖNEMLİ BEN TEKİRDAĞ ÇERKEZKÖYDE OTURUYORUM ARACI GAZİANTEPTEN ALDIM VE ANTEPTE TAKDIRDIM ÇÜNKÜ BİZİM ORADA TAKAMAZLAR TSİ MOTORLARA ARACIM 1,4 SKODA SÜPER B
    SAYGILAR
    YUSUF

    Bilgi için teşekkür ederiz.Uzun vadeli yorumlarınızı da paylaşırsanız memnun oluruz.Bazı sorularım olacak.
    Romanonun sistemi yüzde yüz LPG ile mi çalışıyor,yoksa ara ara benzin enjekte ederek LPG ile benzini ortak mı kullanıyor?Tasarrufunuz % kaç oluyor?Montaj fiyatınız kaç TL?
  • arkadaşlar uzun yolda çok iyi tasraruf sağlarsınız ama kısa şehir içinde pek diyemem çünkü 1600 devire kadar benzin bunun dışında 15 sn de bir tekrar enjektörleri soğutmak için benzin son olarak 4500 devirden sonra benzin gaz pedalına birden basarsanız benzin rolantide çalışırken benzin şimdi diyeceksinizki ne zaman lpg kullancak bu araç canı isteyince :) inanın bende ilk aldığımda sizin gibiydim fakat huyunu öğrenince olay değişiyor ben romanodan çok ama çok memnunum gerçekten süper bir tüp bunun dışında işçilik yapan ustada çok güzel işçilik yapmış şu an için 13 bin km oldu sıkıntı yok allah şukur olsun karma yakıtla test ettim hem benzin hem lpg olarak km 268 kuruşa kadar düşürdüm daha aşağısını yapan varmı bilmiyorum ortalama 270 kuruş diyelim bence ideal gerçekten çok iyi ama dur kalklı bir trafikteyseniz kesinlikle tavsiye etmem direk benzinde çalıştırın daha iyi bu uzun yok için bence tasarlanmış yada gittiğiniz yol en az 7veya 8 km olcakki randuman alasınız bu arada bu sistemi 3000 bin liraya peşin takdırdım 3800 liradan peşin verdiğim için 800 tl fiyat kırdık ve bu sistem super sıralı dedikleri sistem
    saygılar
    yusuf




  • yusufsifil Y kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.Dur kalklı trafiğe de giriyorum,kısa mesafe de kullanıyorum.Çoğu zaman 10 km civarı kullanıyorum.Kışın normal sıralı bile bana ek yaramıyor aslında ama yine de karlı.Beklemeye devam malesef:)Bu gidişle tsi motorlu araç kullanamıycam ya da kesenin ağzını açmak zorunda kalacağım:)
  • ben daha önce yaptırırken sıvı püskürte paalı idi 4,800 tl fiyat verdiler şu an için fiyatlar düşmüş yaptırırsan bence bundan yaptır hollanda malı direk lpg benzin enjektöründen ey iyisi bu hemde amorti edersin boylece yoksa benzin çıktıkça çıkacak daha
  • yusufsifil Y kullanıcısına yanıt
    Öneriniz için teşekkürler ama TSI aracım yok:)Bana uyacak mantıklı bir lpg sistemi bulunca alacağım umarım.Pazartesi 2009 mondeomu sattım ve malesef yine tsi alamıycam.
  • aracı satan bayi evet bu araca lpg takılır demedikce ben asla inanmam..opel dede var aynı sorun subap eritmesi opel acık acık soyluyor bunu sordugunuzda.
  • kdraslts K kullanıcısına yanıt
    evet opellerde oyle bir sıkıntı var bununda sebebi magnezyum alasımlı subap kullanması opel'in ancak bunun onune geçeildi prins lpg valf care yağlama sistemi geliştirdi ve özellkle opel insignialarda subap eritme olayını sona erdi bu sistemle.. bunlada kalmıo aracın motor kısmınıda prins lpg garanti kapsamına alıyor.. TSİ motorlar içinde prins ve Vialle sıvı lpg sisteminde artık kendini fazlasıyla kanıtladı taktıgımız araçlarında hepsi sistemden fazlasıyla memnun yani kısacası araç teknolojileri zamanla değişiyor ama lpg sektörüde bu yeniliklere artık anında adapte ediyor kendini.. önemli olan iyi bir marka ve iyi bir usta.. ikisi bir araya geldimi uzun yıllar sıkıntı yasamassınz lpg'de
  • Bu lpdi işinin biraz olgunlaşması gerekiyor sanırım.
  • taktıran bir kişide çıkıp ben şurda şurda taktırdım şu kadar paraya şu kadar yakıyo şu artısı veya eksisi var demiyo mış muş herkes sıkıldık artık
  • Jetta 1.4 tsi 140 ps aracima lpg taktirdim. Marka prins. % 10 benzim % 90 lpg ile çalışıyor. 20 kuruş lpg + 5 kuruş civarı benzin yakmaktadir. Saygilar.

    Not: LPG montaji ankara sait usta da yapılmış olup kesinlikle tavsiye edilmez. En az 10 kere montaj hatası nedeniyle gidip geldim. Sorunları en son başka bi yerde çözdüler. Velhasıl kelam sait usta lpg den uzak durun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf 5 veya golf 6 1.4 tsi 140 beygir olan modellerinden birini almayı düşünüyorum bu araçlara lpg taktıran var mıdır bi sorun yaşadı mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.