Şimdi Ara

TSI MOTORA LPG TAKTIRANLARIN YORUMLARINI ÖĞRENEBİLİR MİYİZ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
6
Favori
293.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @akifbagci Biraz geç olacak ama kanımca karma yakıt kullanan sistemler tercih edilmemeli.Uzun süre kullanılacaksa paraya kıyıp sıvı sistem taktırılmalı.İyi bir usta takarsa sorun çıkmıyor.4-5 yıl aynı araca binebilsem sıvı sistem taktırırdım .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akifbagci

    2013 tiguen 1.4 122 bg BM aracıma LPG taktirmak istiyorum . Kayseri'de oturuyorum . Forumlarda baktığım kadarıyla sıvı sistem cok pahalı ve sorunlu gibi . LPG+benzin olanindan mı taktirayim . Romano marka taktiranlar sorunsuz gibi geldi sanki yoksa başka markami taktirmaliyim. En sorunsuz olan marka hangisi acaba ?

    Tecrubelerinizi bekliyorum arkadaşlar

    Atikfast DI kit taktırın % 75 lpg % 25 benzin kullanım ı olan karma sistem
  • FSI TFSI TSI EcoTSI'dan uzak durun



    "LPG takılıyor gardaş çogh da az yakıyir goghlıyir resmen yakıtı gokliyır " diyenlere de inanmayın



    %25 tasarruf için 5,000 TL verip taktırıp, sonra motoru bitirip 5,000 TL'de rektefiye masrafı ödeyen insanlar var.



    Size net bir bilgi TSI FSI TFSI EcoTSI LPG İLE UYUMLU DEĞİLDİR



    TSI LPG TAKILMAZ
  • Envai çesit uygulama yapıyorlar, 5€/100km demişler.

    https://www.facebook.com/Automobiltechnik-Dimopoulos-790744447614547/
  • TSI motorlara LPG taktirmak cok sacma değil mi?



    TSI motor zaten az yakıyor.



    O kadar masraf ve riske değmez kesinlikle.



    Mesela leonun 7 litrelik tüketimi var. Yapacaginiz kar alacaginiz riske deger mi dusunun.



    Atmosferik motorla kıyaslamayın.
  • ben 1.2 tsi jetta sahibiyim,aracıma atiker atikfastdi taktırdım ve 2 ay sonra söktürdüm,başınıza problem almak istemiyorsanız sakın taktırmayın,bu motorlara lpg olmuyor.ve bunu vw özel serviside böyle söylüyor.sormak istediğiniz sorular olursa net birşekilde cevplarım..
  • dorland D kullanıcısına yanıt
    Bende de 1.2 tsı golf var ben de lpg sistemi taktırmayı düşünüyorum. Önceki yorumlarınızda çok memnun olduğunuzu yazmışsınız, araçta ne gibi bir sorun oluştu? Acaba motor koduna göre yanlış bir yazılım mı yüklediler yoksa işçilik mi kötüydü?
  • müşfik M kullanıcısına yanıt
    merhaba müşfik
    1.2 tsı golf ve buna benzer araçlarda PRİNS markasında hiç bir sorun yoktur
    gönui rahatlıyla taktıra bilirsiniz
    detaylı bilgi için info@cetinsayotogaz.com 02165749733..... TSI MOTORA LPG TAKTIRANLARIN YORUMLARINI ÖĞRENEBİLİR MİYİZ?
  • dorland D kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    Atiker Atikfast DI kitini 82500 km de Hatay'da taktırdım şuan 95000 km deyim. ilk andan itibaren şuana kadar herhangi bir problem yaşamadım. bir depo 33lt lpg ile yaklaşık (bazen daha çok bazen daha az oluyor) 380 km şehir içi gidiyorum. bununla beraber ortalama 50 tl benzin alıyorum.

    Anladığım kadarıyla bu tsi ye lpg takmak gerçek bir ustalık istiyor ve bunu bulabilmekte bazen zor oluyor. Özellikle de obd bağlantısını yapmak.

    Özel servis lpg işin girince aracı anlamakta zorlanıyor tabikide tavsiye etmez. Bu motorlara olmuyor diye bir durum yok takamayan ustalar var diyelim.
  • Lpg taktırmamla ilgili her aşamayı bu konuda anlattım.

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/123379899
  • Merhaba arkadaşlar uzun araştırmalardan sonra 2 yıl önce 2012 1.4 TSI jetta CAX B motor kodlu otomatik aracıma Atiker markası altında Romano lpg taktırdım.(Atikerin kendine ait TSI kiti üretimi yok enjektörler, ecu gibi önemli parçalar Romanoya ait) Başta çok düşündüm hatta sıvı lpg taktırmayı düşündüm. Daha sonra Atikerdeki dostlarımın ısrarı üzerine bizzat Atikerin kendi personeli tarafından Konya' daki bayilerinden Coşkunlar otogazda bayiye eğitim verilerek aracıma sistemi taktılar. (Bu işin püf noktası montajı yapan personelin marifeti) Başta herhangibir problem çıkmadı fakat birkaç hafta sonra arıza lambası yandı. Kontrole götürdüğümde oksijen sensörüyle alakalı bir arıza olduğunu söylediler. Arızayı söndürdüler. 1 depo (33 - 35 lt. gaz ile)yaklaşık 420 km yol katettim. Benzin tüketimi tamamen aracı nasıl kullandığınıza bağlı eğer yüksek devirlerde kullanıyorsanız benzin tüketiminiz artıyor. Nasıl olsa araç bizden birisinde sürekli takip altında tutarız dediler ve tekrarlarsa ECU yü değiştirelim dediler. Fakat arıza lambası zaman içinde tekrar yanıp sönmeye devam etti. En sonunda ECU yü değiştirdiler. Arıza lambası bi daha yanmadı fakat tüketimde artış oldu. 1 depo ile şehir içi 350 km yol yapıyorum. Benzini takip edemiyorum çünkü aşırı bir tüketim olmuyor.Sıralı sistem araçlardaki tüketim kadar benzin tüketiyor. Şehirler arası yolda ise 110 - 120 km hızla 1 depo ile 450 km. ye çıkıyor. Benzin tüketimi ise nerdeyse hiç yakmıyor. Benimde hala anlayamadığım bu normalde lpg ile benzin orantılı olarak tüketim olacak zannediyordum. Fakat öyle olmadı. Halada anlayamadım. Şimdi lpg taktıralı 20 000 km. yi geçti. Hatta ruhsatada yakın işlettim. (olurya belki problem çıkarda söktürmek icap eder diye yaklaşık 1,5 yıl ruhsata işletmedim.) Benim size tavsiyem ön yargıları bir kenara bırakın. İyi ve güvenilir bir lpg ustasına bu işi yaptırabilirseniz başınız ağrımaz. Ben kendimde sanayi işiyle uğraşmaktayım. Fakat aracıma karşı çok titizim. İşin ehli ustalara işinizi yaptırın derim. Bu arada acayip ama aracın bilgi ekranındaki tüketim miktarları neredeyse tutuyor.

    Herkese kolay gelsin..




  • Tsi 1.4 Passat arabama Atiker LPG karma sistem taktırdım.8 ay sonra söküldü.çünkü araba benzinde tekliyor ve benzin pompası değiştirdim.diğer markaları bilmem ama kesinlikle Atiker taktırmayın.
  • Alfagunes2000 A kullanıcısına yanıt
    1 yildir 20bin km dir atiker kullanıyorum. Dogru ustayi bulursaniz markanin onemi yok.prins dahi taktirsaniz isin ehli olmasa bu arkadas gibi sokturmek zorunda kalirsiniz.
  • https://www.youtube.com/watch?v=oZiBWocJc8M


    Diğer Montaj Videolarımız İçin Ayaz Lpg Youtube Adresine Abone Olabir Ve Takip Edebilirsiniz Saygılar
  • Merhaba,

    1.4 tsi seat altea xl aracım var. lpg taktırmayı düşünüyorum.
    yılda 10-15 bin km yapıyorum. sizce ne kadar mantıklı.
    2400 lira atiker fiyatı var.
    yakıt şehir içi 45krş gibi yakıyor şu an. lpg taktırınca ne kadara düşer bu yakıt acaba
  • yukarıda bir arkadaş 33 litre tam depo ile 380 km. yapıyormuş. litresi 3.41 tl den 30 kuruş yapar. üstüne bir de 50 lira benzin alıyormuş. oldu sana 42 kuruş. ee ben şehir içi sakin kullanımda 1.2 tsi ile zaten 38 40 kuruş arası benzin yakıyorum ne anladım bu işten?
  • 1.4 tsi 125 bg czc motor kodlu aracımda 25000 km dir prins vsi2 sistemini kullaniyorum. Sorunsuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _zanaatkar_

    1.4 tsi 125 bg czc motor kodlu aracımda 25000 km dir prins vsi2 sistemini kullaniyorum. Sorunsuz.
    100 km de aracınız lpg + benzin tüketim maliyeti kaç para dır öğrenebilirmiyim
  • reyuna R kullanıcısına yanıt
    Hatay'da hangi usta yazabilir misiniz.
  • asbengu A kullanıcısına yanıt
    Hatay da İstanbul Oto Lpg de taktırdım. Geçen hafta modül de orada takıldı. Modül takıldığında sorun çıktı ve ilgilenip düzelttiler. Tamirciye git şunu değiş bunu değiş muhabbetleri olmadı. tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.