Şimdi Ara

TRON: Legacy (2010) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
1
Favori
9.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öyle çok gerek yok ama belki bir fikir vermesi açısından izleyebilirsiniz.Kült olmuş bir film en nihayetinde.Aslında konusu ilk filmin çıktığı 28 sene önce daha orjinaldi.. Hem yine ilk filmde oynayan genç Jeff Bridges'i izlemek enteresan olabilir.
  • @ramazanyurt;

IMAX'in esprisi, perdenin tüm görüş alanını kaplaması. Böyle olunca ne olur? Neden böyle yapılır? Göz duvarları, perdenin kenarlarını vs. görünce, perdedeki resmi onunla eşleştirir. Bu ise, perdedeki 3D görüntünün perdenin arkasında kalmasına yol açar. Ancak çok hızlı olarak perdeden fırlayan bir şey varsa, dikkatin ona odaklanacağı için perdeyi unutursun, eşya ekrandan çıkıp burnunun dibine gelmiş gibi olur. Ama bir kaç saniye içinde göz meseleyi kolayca çakabilir.

Fakat IMAX'teki gibi film tüm görüş alanını kaplıyorsa, beyin bir eşleştirme noktası bulamaz. Böyle olunca 3D nesneleri bir zeminle kıyaslayamaz ve onlar havada yüzmeye başlar. Bu yüzden IMAX ekrandan bir şeyler çıkarmada daha başarılıdır. Burnunuzun ucundan sonsuza kadar 3D bir mekan serebilir. Bunu başarmak için, gözünüzün filmden başka bir şey görememesi lazım gelir. İşte o dev perdenin sırrı budur. Perde ne kadar büyükse, tabandan tavanı kaplıyorsa, 3D efekti o kadar fazla olur.

Ön koltuklarda perde görüş alanını daha iyi kaplar. Ama zemine yakın olduğunuz için dikey görüş alanının tabanı görüş alanında kalır. Arkalar daha yüksek olduğu için görüş perdeyi daha fazla ortalar. Sonuçta sizin yatay ve dikey algı derinliğinize bağlı olarak en iyi yer değişir. Dikey görüş alanınız daha baskınsa, arkalara doğru oturmak daha iyi netice verir.

Sonuçta sizin en iyi görüş verecek noktanız, aslında size bağlıdır. Görüş olarak biraz uzak görme sorunum olduğu için bilhassa, gözlük almayada üşendiğimden ben yakın oturmayı tercih ediyorum. Genelde 3. - 4. sıraların ortasından alıyorum. Ama şunu söyleyeyim, Ankamall nasıldır bilmiyorum ama, IMAX perdesi oradaki tüm koltuklar için fazla büyüktür. Klasik sinema izleyivsi mantalitesi olan, arka koltuklara oturup tüm perdeyi birden en net görüş alanında görebilme isteği IMAX perdesi için hayaldir. Ben göz sorunum olmasa dahi (ki zaten gözlük takma ihtiyacı hissetmiyorum) öne yakın, ortaya doğru koltukları tercih ederdim. İlk kez gidiyorsanız, oralarda bir yer bakın, yeterince zevkli olacaktır zaten, sonra kendiniz değerlendirirsiniz, hangi koltuklar size daha uygun.

• Arkadaşlar merhaba

Bu film 12 yaşındaki bir çocuk için uygunmu? eğlendirimi?

Birde ankara ankamall de imax değilmi film? mybilet.com da xpand falan yazıyorda...

Ankamall de izleyen varmı? telefon ettim türkçe dediler, ama mybilet de ingilizce yazıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 1 Şubat 2011; 23:34:29 >
  • Bir de istinyepark ta imax 3D oynatılırken, ankamall de başka formatta oynayabilirmi?

Zira XpanD 3D pek beğenilmiyor, gözlüğü falan...
    Anladığım kadarıyla, bu AFM, ciddiyetten biraz uzak. Ankarada imax salonunda, imax formatında değilde başka bir 3D formatında filmi oynatabilir. Daha ucuza maletmek için...

Son olarak; 3D efektlerin çok az olduğu söyleniyor, doğrumu?
    Açıkçası; ilk defa 3D deneyimi yaşamak için uygun bir film mi bilmiyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 1 Şubat 2011; 23:39:19 >
  • IMAX salonu IMAX dışında film oynatmaya pek uygun değildir, zor o iş.

Ayrıca şöyle bir şey var. AFM sineması olur, ama IMAX olması için IMAX Corp. lisansı gerekiyor. Sen IMAX göstermez, ama gösteriyorum dersen, yanan bir çıran oluverir. Kolay değil o iş o kadar.

Bildiğimiz kadarıyla, film harbi IMAX 3D EXPERIENCE olarak oynuyor ankamall'da. AFM'nin tanıtım işinde çuvalladığını biliyoruz ama, IMAX iyidir, gidilip görülmeldir. Umarız AFM bunları okur, biraz toparlar bu işleri. IMAX gibi bir şey, mükemmeli arayanlara hitap eder. Bu tiplerde biz gibi pek mızmız olurlar. böyle detaylara önem verirler.
  • Az önce tekrar baktım mybilette ankamall salon3 de Xpand 3d diyor...

Demekki hem imax salonunda, hemde normal salonda oynuyor...?
  • olabilir, istinyeparkta da oyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: allaturcha

Bir de istinyepark ta imax 3D oynatılırken, ankamall de başka formatta oynayabilirmi?

Zira XpanD 3D pek beğenilmiyor, gözlüğü falan...
    Anladığım kadarıyla, bu AFM, ciddiyetten biraz uzak. Ankarada imax salonunda, imax formatında değilde başka bir 3D formatında filmi oynatabilir. Daha ucuza maletmek için...

Son olarak; 3D efektlerin çok az olduğu söyleniyor, doğrumu?
    Açıkçası; ilk defa 3D deneyimi yaşamak için uygun bir film mi bilmiyorum?

evet 3d efektleri çok az hissedilmeyecek derecede az tavsiye etmem ilk 3d film için
  • peki bu aralar cocukları goturebilecegim 3D başka film varmi bildiginiz?
  • Sırf Olivia Wilde için gidip izledim, süper değildi işte idare ederdi ama tekrar aşık oldum Oliviaya.
  • Eğer imkanın varsa, ankamall veya istinyepark'a git, orada IMAX olarak izleyin. Yeterince 3D var. Benim bu filmde gördüğümden daha 3D bir tek film geçti perdelerden: Avatar.

Ben oğlumla gittim izledim, gayet hoşuna gitti, şimdi bilgisayarda TRON arıyor harıl harıl, küçükken oynardı zaten. Eski linux CD'lerininin altını üstüne getirdi :) Onunda 12 yaşında olduğunu düşünürsek sanırım eğlenceli olacaktır.

Konu filan diye düşünmeyin, gözünüzü ve kulaklarınızı açıp izleyin sadece, gayet keyifli olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skoylu -- 3 Şubat 2011; 15:28:27 >
  • quote:

Sırf Olivia Wilde için gidip izledim, süper değildi işte idare ederdi ama tekrar aşık oldum Oliviaya

Evet, bu filmde tam aşık olunası bir şey olmuş, neydi o,
    izo muydu, bir şeydi ama neydi dur bakayım..

Wild kostümü görünce şunları söylemiş:

"I saw the boobs on the suit and I said, 'Oh hell no. I'm doing kicks and backflips in this thing?'"

Ama yakışmış elemana, o ayrı konu. Aslını house başta olmak üzere başka pek çok yerde gördüğümüz bu sanatçının o hali, gerçekten çok çok değişik ve enteresan olmuş.

• Ben beğendim şahsen öyle büyük beklentilerle gitmiyordum ama çok hoşuma gitti 8/10 alır.
  • Sıkılmadan izledim,

Arkadaşlar şimdi guni çuntimi kolpa olan adam bire bir aynısından yaptı ve dedi ben yokken sen çeki düzen ver buralara adam da kafasına göre ayarladı bi şeyler yanlız tam sakkallı trondan çıkarken bu kolpadan milleti kesmeye başladı sakallı dayıda kaçtı orada kendini feda eden kimdi ben onu şey olarak hatırladım daha doğrusu o sandım çağrı mesajı gelen dayı o kendisini feda eden o değilmiydi yahu kaç kişi girdiki tronun içine topu topu,
  • Ankara Imax salonu F-15 koltuktan bileti aldım. galiba çok az kişi gelecek filme. şimdilik sadece ben almışım yahu :))) aslında az kişi olması iyi. kart kurt mısır yiyenlerin, höpürterek kola içenlerin sesi fazla çıkmaz, rahat rahat izlerim.
  • robinson sen once 82deki orijinal tronu izle sonra bunu tekrar izle.
  • derhal sinemalarda mısır vs yiyecekleri yasaklamalılar. filmin ortasında kart kurt seslerden, pis pis kokulardan film izlenmez hale geliyor. solumdaki küçük velet gelmiş soruyor bu alt yazılı mı!!!!!!!!! sağımdaki 3 lü grp kız sanki film komedi filmi gibiymiş gibi gülüp duruyorlar, yorum yapıyolar, saçma sapan hareketler yapıyorlar. her iki tarafımda ve önümdekiler mısır yiyerek ses yapıyorlar, kokuları da ekstrası. arkadaki vatandaş sandalyeyi sallayıp duruyor. ya resmen isyan edesim geldi. özellikle kız grubu beni sinir etti. yahu 2 dk bir susun, ne boşboğazlar.

imax versiyonuna gittim. film genel itibariyle hoşuma gitti. ama fazla aksiyon yoktu ya. oyununu oynadığım için böyle bir beklentiye girdim galiba. clu, tron veya diğerleriyle büyük bir dövüş yaşanmadı. esas oğlanın pek bir gücü de yoktu. gel gelelim kız mükemmeldi.

bu arada imax da beyaz alt yazıyı siyah arkaplanda çok güzel okurken arkaplan beyaz olunca okuma da zorlandım.

• dostum haklısın ama böyle bir filme haftasonu gitmen yanlış eğer imksanın varsa gece git bakalım o veletler ve kızlar gecenin bir vakti sinemada olabilecek mi ya da haftaiçi akşam seanslarına gidebilirsin. ben gece 11'e almıştım kimse yoktu sinemada film bana oynadı. azcık da şans işi diyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astebe

dostum haklısın ama böyle bir filme haftasonu gitmen yanlış eğer imksanın varsa gece git bakalım o veletler ve kızlar gecenin bir vakti sinemada olabilecek mi ya da haftaiçi akşam seanslarına gidebilirsin. ben gece 11'e almıştım kimse yoktu sinemada film bana oynadı. azcık da şans işi diyelim.

bu bana çok iyi ders oldu. bir daha ki sefere öyle yapacağım.
  • Filmi henüz sinemada izleme fırsatı bulamadım ancak imde'de gördüğüm bir şeyi paylaşmak istedim daha önce verildi mi bilmiyorum spoiler yememek için yorumları okumadım film önümüzdeki sene dizi haline getiriliyor sanırsam adı TRON: Uprising oyuncu kadrosunda da Elijah Wood, Mandy Moore gibi isimler varhttp://www.imdb.com/title/tt1812523/

Tron: Uprising is an upcoming animated science fiction TV series, part of the Tron franchise, which will air on Disney's television channel Disney, in the United States. The show is set to air in summer 2012. It will be directed by Charlie Bean, Joseph Kosinski and Sean Bailey, who will also act as executive producer. Edward Kitsis and Adam Horowitz, Sean Bailey will produce the series. The series is set between Tron and Tron: Legacy. Tron: Uprising has been announced to be a 10 part series.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zhongli -- 6 Şubat 2011; 17:41:57 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.