Şimdi Ara

TRON: Legacy (2010) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
1
Favori
9.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kimseden yorum gelmemis bugun 13:45 cinebonus real 3d olarak izledim filmi.ilk olarak tam bi liseli faciasi yasandi.siz her ne kadar kimse izlemez desenizde afise bakip ''aa bu film guzele benziyo hadi girelim'' diyen bi salon dolusu yari liseli yari sevgili olan bi salonda istisnasiz soyluyorum sinemadan az cok anlayan bi ben vardim.sinemada telefonla mesaj yazanimi hayvan gibi misir yiyinemi,arkadasiyla sohbet edenemi,sevgilisiyle kavga edenimi her cesit insanin arasinda filmi izlemeye calistim.
    ilk olarak 3d yonunden gayet basarili buldum filmi.filmin basinda bazi sahneler iki boyutludur uyarisi garibime gitti.ilk defa boyle bir uyari gordum.real 3d olarak degerlendirirsek gayet guzel bol efektli bir filmdi.ama imkaniniz varsa xpand gidin derim cunku real dde boyleyse xpanda daha muhtesemdir gibime geliyor.filmi izlerken sunu fark ettim.artik 3d filmler gunden gune cok daha kaliteli olmaya basladi.filmde bolca karanlik sanhe mevcuttu ama james camaron taktigiyle geceler bol bol aydinlatiralar 3dden cok iyi faydalinilmis piranha 3ddeki gibi karanlik 3d degildi yani.sesleride cok basarili buldum.dublaji okadar kotu degildi.sesleri genelde yerlerine oturmus boyle bu dublaj olmamis dedigim olmadi hic.ama sunu soyleyebilirimki 1982 tronla bunu karsilastirinca insan cidden vaybe diyor nerden nereye.ha bide imkaniniz varsa 1982tronu izleyip oyle gidin filme.bazi kilit noktalari bilirsiniz en azindan.filme daha hakim olursunuz.imkaniniz varsada ilk seanslara yada gece gec seanslara gitmeye calisin cunku bu film kalabalik filmi degil az sayida insanla yogunlarasak izlenmeli.
    filmin konusuna gelecek olursak.

filme devam filmi diyebiliriz.ilk baslarda remake film gibi geldi bana cunku gerek konunun ilerleyisi olsun,gerek olan olaylar ilk filmle ayniydi bazi yerlerde farkliydi.eve gelince 1982yide inceledim ama film devam filmiydi.tabiki filmi izlemek icin 1982yi izlemesenizde olabilir.cunku genelde oraya giden insanlarin 1982filmini izledigini hic sanmiyorum.film seye benziyor ''a nightmare on elm street 2010'' nasil bu filmde serinin diger filmlerini izlememis olanlar bu filmi rahatca izleyebildiyse buda ayni sekildeydi.ama daha onceki filmi izlemis olanlar konuya hakim olduklari icin kafalarinda sorularda kalmadi.genelde tum sorular cevaplaniyor ama ilk filmi izlerseniz daha rahat etmis olursunuz.film genel itibariyle gayet basarili olmus.cok guzel sahneleri,gorsel solenin doruga ciktigi kisimlari vardi.ilginctirki salonun cogu bazi kisimlarda gulduler fakat ben guluncek bi yer goremedim.demekki kisisine gore gulunebilecek yerleride varmis.

sonuc olarak filmi mutlaka izleyin derim.imkaniniz varsa 1982yi izleyip gidin.genel puan olarak 7.8 alir benden.ayrica bunlar tamamen kendi goruslerimdir.ilk defa bu kadar uzun bisey yazdim.yardimci olabildiysem ne mutlu bana sorunuz olursa cevaplayabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Næccm

kimseden yorum gelmemis bugun 13:45 cinebonus real 3d olarak izledim filmi.ilk olarak tam bi liseli faciasi yasandi.siz her ne kadar kimse izlemez desenizde afise bakip ''aa bu film guzele benziyo hadi girelim'' diyen bi salon dolusu yari liseli yari sevgili olan bi salonda istisnasiz soyluyorum sinemadan az cok anlayan bi ben vardim.sinemada telefonla mesaj yazanimi hayvan gibi misir yiyinemi,arkadasiyla sohbet edenemi,sevgilisiyle kavga edenimi her cesit insanin arasinda filmi izlemeye calistim.
    ilk olarak 3d yonunden gayet basarili buldum filmi.filmin basinda bazi sahneler iki boyutludur uyarisi garibime gitti.ilk defa boyle bir uyari gordum.real 3d olarak degerlendirirsek gayet guzel bol efektli bir filmdi.ama imkaniniz varsa xpand gidin derim cunku real dde boyleyse xpanda daha muhtesemdir gibime geliyor.filmi izlerken sunu fark ettim.artik 3d filmler gunden gune cok daha kaliteli olmaya basladi.filmde bolca karanlik sanhe mevcuttu ama james camaron taktigiyle geceler bol bol aydinlatiralar 3dden cok iyi faydalinilmis piranha 3ddeki gibi karanlik 3d degildi yani.sesleride cok basarili buldum.dublaji okadar kotu degildi.sesleri genelde yerlerine oturmus boyle bu dublaj olmamis dedigim olmadi hic.ama sunu soyleyebilirimki 1982 tronla bunu karsilastirinca insan cidden vaybe diyor nerden nereye.ha bide imkaniniz varsa 1982tronu izleyip oyle gidin filme.bazi kilit noktalari bilirsiniz en azindan.filme daha hakim olursunuz.imkaniniz varsada ilk seanslara yada gece gec seanslara gitmeye calisin cunku bu film kalabalik filmi degil az sayida insanla yogunlarasak izlenmeli.

filme devam filmi diyebiliriz.ilk baslarda remake film gibi geldi bana cunku gerek konunun ilerleyisi olsun,gerek olan olaylar ilk filmle ayniydi bazi yerlerde farkliydi.eve gelince 1982yide inceledim ama film devam filmiydi.tabiki filmi izlemek icin 1982yi izlemesenizde olabilir.cunku genelde oraya giden insanlarin 1982filmini izledigini hic sanmiyorum.film seye benziyor ''a nightmare on elm street 2010'' nasil bu filmde serinin diger filmlerini izlememis olanlar bu filmi rahatca izleyebildiyse buda ayni sekildeydi.ama daha onceki filmi izlemis olanlar konuya hakim olduklari icin kafalarinda sorularda kalmadi.genelde tum sorular cevaplaniyor ama ilk filmi izlerseniz daha rahat etmis olursunuz.film genel itibariyle gayet basarili olmus.cok guzel sahneleri,gorsel solenin doruga ciktigi kisimlari vardi.ilginctirki salonun cogu bazi kisimlarda gulduler fakat ben guluncek bi yer goremedim.demekki kisisine gore gulunebilecek yerleride varmis.

sonuc olarak filmi mutlaka izleyin derim.imkaniniz varsa 1982yi izleyip gidin.genel puan olarak 7.8 alir benden.ayrica bunlar tamamen kendi goruslerimdir.ilk defa bu kadar uzun bisey yazdim.yardimci olabildiysem ne mutlu bana sorunuz olursa cevaplayabilirim.

imax, real 3, xpand hepsi aynı stereoskopik 3d teknolojisini kullnırlar tek fark gözlükleri birazdaha şekildir xpandın ve imax ın sanırım en şekil gözlükler, en dandik gözlük ise real 3d nin real ve xpandı denediğim için biliyorum.

• quote:

kimseden yorum gelmemis bugun 13:45 cinebonus real 3d olarak izledim filmi.ilk olarak tam bi liseli faciasi yasandi.siz her ne kadar kimse izlemez desenizde afise bakip ''aa bu film guzele benziyo hadi girelim'' diyen bi salon dolusu yari liseli yari sevgili olan bi salonda istisnasiz soyluyorum sinemadan az cok anlayan bi ben vardim.sinemada telefonla mesaj yazanimi hayvan gibi misir yiyinemi,arkadasiyla sohbet edenemi,sevgilisiyle kavga edenimi her cesit insanin arasinda filmi izlemeye calistim.

haklısın hocam bu benim başımada geldi arkadaşlarla girmişdik filme en önde 3 erkek 2 tane kız vardı ergendi bunlar ilk yarı full ses cıkardılar gülüşdüler hep abuk subuk sesler çıkartıyorlardı bende sinirlendim sessiz oln lan diye bağırdm arkaya bakdılar sustular sonra.ilk yarı bitti bunlar kalkdı aya tabi dururmuyuz bizde kaldm hemen gidicekdim yanlarına tuttu arkadaşlar.2.yarı yoklardı gitmişler sonra sinemadan

• quote:

Orijinalden alıntı: serhat_ps3

quote:

imax, real 3, xpand hepsi aynı stereoskopik 3d teknolojisini kullnırlar tek fark gözlükleri birazdaha şekildir xpandın ve imax ın sanırım en şekil gözlükler, en dandik gözlük ise real 3d nin real ve xpandı denediğim için biliyorum.

real 3dde o derinlik hissini bi turlu yasayamadim 4-5 seferdir.xpand bana surekli daha guzel gozukmustur.ondaki renkleri cok daha canli buluyorum.o yuzden dedigim gibi imkaniniz varsa xpand olarak izleyin dedim.

@JazZ_07

ilk defa boyle bisey yasadim ben.inceptionu bile ertesi gun 6 kisiyle izleyen bi insanim sinemada.hayir liselisin ne isin var boyle filmlerde oturup izlesen yine bisey demiycem ama komple rezillik.gitsene kv filistin izle kutsal damacana izle eyvah eyvah izle ne isin var tronda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Næccm -- 29 Ocak 2011; 1:44:03 >

• şimdi sinemadan geldim koskoca salonda bir tek ben filmi izledim size yaşadıklarımı anlatamam kolumu oraya bacağımı beri yana atmışım mis evde böyle rahatlığı bulamazdım.filmi beğendiğimi söylemek istiyorum efekt olsun kostüm olsun süper yapmışlar filmi izlemeyenler izlemek isteyenler acele etmesin 1-2 hafta bekleyin sonra tenhalaşır akşam seansına bilet alır rahat rahat izlersiniz benim gibi şansınız varsa tek başınıza izleme imkanınız olur..
  • IMAX de fırsattan istifade fiyatlar mı arttı?? tam 22 TL miydi daha önceden de?
  • film bilim kurgu seven kişileri gayet memnun edecektir.dün gece afm maltepede izledim ve efektler olsun aksiyon sahneleri olsun hepsi güzeldi
  • Aksiyon sahneleri iyidi ilk yarı biraz sıkıcıydı, ikinci yarı zevk verdi film. Müzikleri mükemmeldi.
  • arkadaşlar filmin imax versiyonu ankara ankamall da gösterimde mi ? digital 3d dedikleri hangisi oluyor? xpand olarak en son avatarı seyretmiştim ama hiç memnun kalmadım. bu xpand değildir umarım. bilgisi olan var mı?

ekleme: galiba değil. çünkü seansların çoğu digi 3d. imax sadece 1 tane var ankarada. yazık ya. elimizdekilerin değerini bilmiyoruz. imax denen mükemmel bir teknoloji var kullanmıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 29 Ocak 2011; 18:57:07 >
  • Aha şimdi geldim İstinye'den.

Filmin konusu vasat ancak denebilir, hatta vasatın altı diyene de saygı duyarım. Oyunculuklar eh işte denecek seviyede. Ama vitrin süsü olarak konduğu her halinden belli olan kızlardan dahasını beklemek hayal olurdu. Genede esas kız querra'mı neydi, çok sevimli ve hoş duruyor, yakışıyor. Bu kız filmde aslında olduğundan güzel çıkmış. Zira House'dan hatırlıyoruz bu elemanı ve oradaki hali ile Tron'daki hali çok farklı.

Bunun dışında mekan tasarımı vs. gayet iyi. 3D olayı gereken yerde doğru düzgün kullanılmış, öyle suratınıza bir şeyler fırlatıp durmuyorlar. Bir ara gider bir de RealD syrederim, Gebze'de var nasılsa. O zaman on yönelik şeyler söylemek mümün olur sanıyorum.

Hal böyleyken böyle ama, aksiyon, hareket, macera vs. arıyorsanız film tam size göre. Tansiyon hpe yüksek denebilecek halde bir film. Gidip izlemeye, bilhassa IMAX veya 3D izlemeye bin kere değer. Kısaca bir Avatar filan değil, ama gayet izlenebilir bir çalışma olmuş. Gidin, izleyin, memnun kalırsınız. Ama beklentileri yüksek tutmayın. Vasatın üzeri, hoş bir seyirlik sadece.

IMAX mevzusuna gelince. Evet, filmin başında bu filmin bazı yerleri 2D'dir diyor. IMAX versiyonunda ise üç farklı bölüm var. Filmin bir kısmı aynen 2D. Bir kısmı 3D. Ama bilhassa filme damgasını vuracak görkemli sahneler IMAX. 2D tamam, düz kağıt oluyor. Normal 3D'de film perdenin üstünde kalıyor, perdenin altında biraz boşluk kalıyor, film perdeyi tam doldurmuyor ve 3D'si öyle beklenen IMAX mekanı değil. Ama IMAX olan sahnelerde, 15kW'lık iki lamba nelere kadir olduğunu gösteriyor. Gerçekten mekanın içine sizi çekebilen görüntüler sunuyor. Film aslen karanlık bir film olsada, detaylar hep gözönünde. Basitçe filmin güneş olmayan bir dünyada çekildiğini söylemek lazım, ama öyle detayları yok eden karanlık yok hiç.

Aksiyon filmlerini seviyorsanız, 3D, bilhassa IMAX meraklısı iseniz, kesinlikle kaçırmayın. Ve mekanların görkemini düşününce, IMAX varsa yakında mutlaka gidip görün derim. Sadece görkemli sahneler IMAX yapılmış ama o sahnelerde de IMAX'ın hakkını vermişler bir hayli.

Teknik olarak söylemek gerekirse, görüntü yönetmenliği 9, ötesi 6 alabilecek bir film. Gidip izleyin, eğer yakınınızda güzel bir 3D salonu varsa bilhassa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skoylu -- 29 Ocak 2011; 22:32:50 >

• Bu gün izledim Tr dublajı beklediğimden çok daha iyi idi.
    Filmin konsepti çok güzel işleniş fena değil ama ben daha destansı şeyler bekliyordum bu yönden notum: 10/7,5
    Görsellik açısından bakarsak 3d öğeleri çok fazla yok ama görüntü kalitesi her açıdan kalitede son nokta olduğunu bağıra çağıra hissettiriyor görüntüye notum tam.
    ses efekleri baya iyi idi yani bir patlama sahnesinde patlamayı hissediyorsunuz.10/8
    genel:10/7,5
  • Genel olarak menmun kalmışsınız gibi arkadaşlar bende zaten hayatın anlamını aramıyorum filmden 3d ve tron adı için izliyelim bi sinemada izledikten sonra yorumumu eklerim,
  • TRON

İlk film konu olarak zayıf kalsada görsellik açısından hele çekildiği zaman açısından süper bir filmdi.
    Özellikle 80'li yıllarda biz henüz bugünkü kadar teknoloji ile iç içe olmadığımız için ve o zamanlar bilgisayarlar günlük hayatın bir parçası olmadığından bize çok fantastik gözükürlerdi. O yıllarda hep ben de sanal dünyanın nasıl bir yer olduğunu merak ederdim. Devreler arasındaki elektriklerin nasıl ve neye göre hareket ettiğini hayalimde canlandırmaya çalışırdım. O yıllarda bize çok yabancı duran bilgisayar kodlarının nasıl olup da şekiller, yazılar çizdiğini hesaplama yaptığını hatta çok basit de olsa oyun haline geldiğini şaşkınlıkla izlerdim. Farklı zamanlardı o yıllar hemen herşey fantastik gelirdi bana.
    İlk Tron filmi bu yüzden zamanının ötesinde olan filmlerdendir.

Bir bilgisayar programcısı olan Fylnn kendi yazdığı programların, oyunların bulunduğu sanal dünyaya sürüklenmesi ve burada kendi oyunlarında oynamak zorunda kalmasını işliyordu. Bilgisayar dünyasında Master Program adlı bir bir program sanal dünyayı eline geçirmiş ve tüm programları kendine bağlamış ve buna uymayanları oyunlarda yok olana kadar oynatıyordu. Fylnn ise bu oyunların bir kısmını kendisi yazmıştı. Ekranın diğer kısmından oynamak düşündüğü kadar kolay değildi. Tron filmi programlara insan karakteri vermiş bir filmdi. Bu filmde programlar kullanıcıları tanrı gibi görüyorlardı.

TRON LEGACY

Ve aradan 20 yıl geçer artık hayal meyal hatırladığım tron filminin devamının çekileceğini duyduğumda çok heyecanlandım. Özellikle devam filmleri beni daha çok heyecanlandırır çünkü yeniden çevrimler bana göre hikayeye hiçbir şey katmıyor ancak ilkinden daha iyi olurlarsa ve önceki film(ler) ile çelişmezlerse hoşuma gidiyor.
    Tron Legacy aslında ilk filme benzer bir konu işliyor ama hem içerik hemde duygusallık yönünden ilk filmden daha iyi.
    Filmi izlediğimde salon neredeyse boştu sanırım KV kaptırdı izleyicisini ama ilerliyen günlerde daha çok izleyen çıkacaktır.
    Tron Legacy nin atmosferi çok etkileyiciydi ve özellikle filmin ilk yarısını çok beğendim bu tabii ikinci yarısı kötü demek değil. Film müzikleri filme cuk oturmuş
    Eski 80'li yıllarda çekilen bazı film ve dizilerde özellikle bilm kurgu öğeleri içerenlerde kullanılan müzikleri andırıyordu ama onların daha modern hali.
    Lightcyle ve Disk sahneleri tam bir görsel şölendi. Keşke film biraz daha uzun olsaymış işlenecek daha fazla şey olabilirmiş.
    Uzun zamandır iyi bir bilimkurgu seyretmemiştim. Bana göre 10 üzerinden 9 alır. 3d olarak izledim ama 2d de izlesem aynı keyfi alırdım.
    Filmde 2d sahnelerin olması aslında konusu düşünüldüğünde saçma değil.

Filmde Kevin Flynn kullanıcı olduğundan diğer programların yapamadığını yapabiliyor ancak bu özellikten keşke daha fazla faydansaydı.
    Ayrıca filmde turkuaz turuncu ve beyaz renkler kullanılıyor keşke farklı programlar için farklı renklerde olsaydı Örneğin yeşil ve kırmızı gibi.
    Tron karakterine daha çok yer verilmeliydi. Filmde sanki eski karakterlerden kurtulma çabası vardı. Eğer bir devam filmi olursa (umarım bir 20 yıl daha geçmez) olay Sam ve Qurorra üzerine kurulacak gibi. Quorra karakterini daha doğrusu isoları daha çok anlatmalılardı.

Sonuç olarak eğer ki bilmkurgu seviyorsanız bu filme kesin gitmelisiniz.

• filmin afişinin üstünde imax 3d yazıyor. peki neden ankara'da imax versiyonu vizyona girmedi? digital 3d dedikleri hangisi oluyor?
  • Bildiğim kadarıyla, Ankara'da da TRON IMAX'te oynuyor. IMAX filmleri pahalı. AFM ise kıtipyoz, cimri ve adam olacağı yerden gece geçiyor. Avatar'da sadece İstanbul'a getirip, paranın gözüne vurmaktan kaçmışlardı son sürat. Ama bu kez sanırım biraz akıllanmışlar, Ankara'yada bir kopya ayarlamışlar.

İstanbul2da AFM becereksizliği gene sürüyor. Salon çaka dolu değildi, en ön 3 sıra tamamen boştu. Ki aslında oralar IMAX izlemek için en ideal yerlerdendir, en azından arkalardan daha iyidir. Demekki IMAX'i tanıtamamış hala millete. Salonda pek çok yabancı vardı birde. Belki dilinin ingilizce olması bir etkendir ama, sanıyorum IMAX olması daha büyük etkendir.

Elbette bu kadarda değil. Sol göz görüntüsünde bir çapak vardı, filmin ortası civarında. Sanırım merceklerde filan bir toz, bir şeyler vardı. Çok rahatsız etmesede, IMAX kalitesine yakışmıyordu bu durum. Dedik ya, AFM beceriksizliği bir türlü bırakmıyor elden.

Ama, koltukları titreten gümbür gümbür ses ki, taa o güçte bile distorsiyonsuz, aradaki en ufak fısıltıyı yutmadan verebiliyor olması bile IMAX'e gitmek için kafi bence. O açılıştaki IMAX tanıtımını seyretmek için bile gidilir. Görüntü zaten IMAX sahnelerinde resmen uçmuş denebilecek şekilde. Motorlar ön koltukların üstünde duruyor sanki. Motor patlıyor, adam resmen havada takla atıyor. O uçakların arka izlerinin spirali filan, budur dedirtiyor. Gönül isterdi Multiplex değil, tam IMAX olsundu, ama o olana kadar en azından en iyisi bu. AFM'nin beceriksizlikleri bile aletin şahane netice vermesine engel olamıyor.

Neyse bir sonraki IMAX Filmine kadar bekliycez artık. Velakin AFM'nin sadece IMAX işletme beceriksizliği değil mesele. Hadi IMAX bir gidene "ben buyum birader, buradayım" diyor ve kendi mükemmelliğiyle işi yırtıyor. Ama mesela AFM'nin web sayfası. IMAX başlığına bakıyorsunuz, Hiç bir şey yok gösterimde. Gidip gözümüzle görmesek bilmeyeceğiz IMAX'te Tron oynadığını.

Kıssadan hisse, AFM pek beceriksiz bu kesin. Ankara'da IMAX var, IMAX'te de TRON gibi cidden güzel bir şey var, bunu bile anlatmaktan aciz. İnsan metrolara filan afiş asar, bir şeyler yapar. Tanıtır millete, elinde dünyanın, yada en azından memleketin en muhteşem sinemasının olduğunu. İnsanları müptela eder, fan kazanmaya çalışır. Nerde AFM'de bu vizyon?

Yatıp kalkıp dua edelim de, IMAX Corp. mükemmeli hedefliyor, o IMAX'ler iyi kötü genede kurtarıyor. Olay AFM'ye kalsa, IMAX izlemek için amuda kalkmak filan gerekirdi herhalde.

• imaxde gozluk veriyorlar mi tron icin? En son dark knighta gitmistim istinyepark imaxde, gozluk falan yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silphatos

imaxde gozluk veriyorlar mi tron icin? En son dark knighta gitmistim istinyepark imaxde, gozluk falan yoktu.

Dark knight imax teknolojisini kullandı ama 3D değildi. Tron, imax 3D yani gözlükle izlenmesi gerekli.
  • @skoylu

aynen dostum ya. ankamallda afişin üstünde imax 3d yazıyor sitede hiçbir belirti yok. işim olduğu için de soramadım açıkcası. verdiğin bilgi için saol. imax olsun pahalı olsun. yeter ki şu teknolojiyi güzel kullanalım. ayrıca filmi imax olarak izlemek için koltuk seçimi bakımından nereyi tavsiye edersin?

bu arada bu film neden fazla ilgi görmedi anlamadım. mükemmel bir film.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 1 Şubat 2011; 1:17:50 >
  • Film bence KV ile aynı gün sinemalara geldğinden o kadar rağbet görmemiştir. ilerki günlerde bu artacak.
    Ayrıca istanbuldaki imax full oynuyor ben yer bulamadım mesela gittim real d izledim.
    İlk Tron filmi çok eski olduğundan çoğu kimse hatırlamıyor da olabilir. Yeni kuşaktan da çoğunun seyretiğini zannetmiyorum.
    Ancak gidin görün kesinlikle pişman olmayacaksınız. Son zamanlarda izlediğim en iyi bilim kurgu diyebilirim.
  • Filmin konusu ilginçmiş 1. filmi izlemeye gerek varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bucephalas -- 1 Şubat 2011; 1:58:40 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.