Şimdi Ara

TRON: Legacy (2010) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
1
Favori
9.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu haftasonu 12 yaşındaki oğlumla beraber gene bu filme gittik. Ama bu kez RealD izledik. Sonuç şu: RealD IMAX'ın yanına yaklaşamıyor. Çocukta bende bu kanaatte ayrıldık.

Ama RealD gösteriminin de gayet başarılı olduğunu ve eğlenceli vakit geçirmeye kafi geldiğini söylemek lazım. IMAX versiyonı ile RealD'yi ayıran en önemli fark şöyle denebilir:

Filmin başı, sonu, yani dünyada geçen kısımları diyelim nerdeyse tamamen 2D. IMAX versiyonunda bu sahnelerde de 3D yapılan yerler vardı. IMAX ile izlerken sahnelerdeki görkemli hava daha rahat hissediliyor. Bu da filme kapılmayı kolaylaştırıyor.

Genede RealD olanıda izlenebilir, tatminkar bir gösteri. Gözünüzü ve kulağınızı açıp izleyin, eğlenin. İkincisinde daha iyi farkettim ki, müzikler gayet hoş olmuş. Henüz oynuyorken gidip izlemek iyi olur. Senede bir kere ancak çıkıyor böyle bir film.

Konu üzerine bir şeyler söylemek gerekirse, 4 saat olması gereken bir konuyu 2 saate tepiştirmişler. Bu yüzden konu biraz zayıf kalıyor gene.

Neyse hafta sonu gideyim, bir daha izleyeyim. Nasılsa balık zamanı geçti, yapacak daha zevkli bir şey gelmiyor aklıma.

• Tron çok güzel,konusu mükemmel 3D izledim ve bazı yerleri 2D idi, yanlız gözlüğü takınca parlaklık azalıyor, her sinemada böylemi
  • Ahhhhh ahh ne güzel yarın kuzenle gidecektik İstinye Park'a ama projektör problemi olusmus galiba. Nese son durumdan haberdar olan var mı? Ne zamana hallolur gibisinden bir soru ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaan_Kurtkan

Tron çok güzel,konusu mükemmel 3D izledim ve bazı yerleri 2D idi, yanlız gözlüğü takınca parlaklık azalıyor, her sinemada böylemi

IMAX'de bile öyle, sonuçta gözlükler koyu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lev@

Sırf Olivia Wilde için gidip izledim, süper değildi işte idare ederdi ama tekrar aşık oldum Oliviaya.

+1 yazmayı sevmiyorum ama anladın sen onu

bu arada tron denilen karakteri birisi anlatabilirmi? tron sana ne oldu böyle derken neden öyle dediğini anlamadım ben :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 11 Şubat 2011; 21:43:43 >

• Çok bahsi geçen bir film ama izlesem mi kararsızım.
  • quote:

IMAX'de bile öyle, sonuçta gözlükler koyu.

Tüm 3D filmlerde öyle olmak zorunda. Zira gözlüğün her camı ışığın yarısını kesiyor. Sağ göz sadece sağ gözün görüntüsünü gördüğü için gözlüksüz durumdan yarı yarıya daha az ışık olacaktır o göze.

Bunu karşılamak için, projektörlerde iki misli güçlü yapılmalıdır. IMAX bu amaçla 3D filmleri çift projektörle gösterir mesela.
  • Ben bugün gidip bir bakayım, neymiş mesele.

Projektör önemli değil, zira müzik iyiydi IMAX'te. Balık zamanı geçti, yapacak daha eğlenceli bir şey yok, sadece müzikleri için bile değer o kadar yol tepmeye. Belki MP3'e tıkıp dinleyince bir şeye benzemez ama sinemada gerçekten zevkli oluyor.

Bu arada, hiç bahsetmemişiz. Teknik olarak, yani kitapta yazanlar babında, TRON'daki 3D kurgu mükemmel denebilecek bir şekilde yapılmış. Kitapta yazan her 3D hilesini yapmışlar. Film oyuncuların zayıflığından (ve de azlığından) kaybediyor. 3D tekniği olarak Avatar'dan daha üstün kurgulanmış, ama mekan için aynı şeyleri söylemek güç.
  • DVD çıktı
  • Bluray ne zaman çıkar?
  • Büyük beklentilerle gittim, sinema salonunun dandikliğinden ve türkçe dublajdan olacak herhalde, hiç beğenmedim filmi. Başlarda güzel gidiyordu da sonra klasik baba-oğul ilişkisine döndü film.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Intruder

DVD çıktı

Sağolasın dvdrip de düşmüş hemen çekiyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

quote:

DVD çıktı

bu film dvdrip izlenmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: VeRMİNaaRD

quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

quote:

DVD çıktı

bu film dvdrip izlenmez

Sabredemedim dediğin gibi görsellikler sebebiyle brrip izlenebilir ancak filmdeki kurguda beklediğimi bulamadım. Sonunu hiç beğenmedim senaryo çok basit kalmış. 7/10

• Blu-Ray çıktı Yarına kadar da 1080p çıkar

Tron Legacy 2010 BluRay 720p DTS x264-CHD
  • quote:

Orijinalden alıntı: Formel

Blu-Ray çıktı Yarına kadar da 1080p çıkar

Ben de CHD sunumunun 1080p sini bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Formel

Blu-Ray çıktı Yarına kadar da 1080p çıkar

Bakalım görelim nasılmış pek iyi değil diyorlardı.
  • CHD 1080p sunum düştü, vatana millete hayırlı olsun.
  • Bluray'ini indireyim ama önce birinci filmini bir izleyeyim bakalım nasılmış.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.