Arkadaşlar merhaba.
Monitöre göre sistem seçimi gibi bir yaklaşım varmı bilmiyorum ama, monitör seçimimiz bu:
IPS 24" 1080p 144Hz 1ms
Amacım, ihtiyaçtan fazla güce sahip bir sistem almamak.
Bu monitörde, FPS oyunların(Valorant vb.) akıcı oynanacağı, kısa sürede çöp olmayacak, 4-5 sene götürecek sistem konfigürasyonu nedir acaba?
Max. Bütçe, monitör hariç 20.000 TL civarı. Daha ekonomik olan tercihe şayandır...
Çizim/tasarım monitörü nasıl olmalı?
Arkadaşlar merhaba.
AutoCAD mimari çizim için monitör tavsiyeleriniz nedir acaba?
Siyah zeminlerin tam siyah göründüğü oled ekranlar, gerçekten çok başarılı ama bütçeyide fazlasıyla aşıyor.
Daha ekonomik ve siyah konusunda başarılı, monitör tavsiyeniz ne olur acaba?
27 inç 2K düşünüyorum. 4k yada 27 den büyüğüne gerek yok gibi geliyor...
Geçen hafta amazon kampanyasından 5400TL ye Samsung Odyssey G5, VA panel, 165Hz. 27" 2K monitör aldık. Hiç memnun kalmadık, çünkü siyah zeminler aşırı parlak, nereyse gri gibiydi. Ayar değişiklikleri de fayda etmedi. Onu başka amaçla kullanacağız ama bir tane daha alacağız. Bu arada sadece autocad değil, 3dmax, photoshop vb. kullanımlarda olacak. Çoğunlukla autocad çizimi diyebiliriz.
Bu sisteme bu para verilir mi?
Arkadaşlar merhaba.
Oyuncu bilgisayarı için bu sistem hakkında fikrinizi almak istiyorum.
Lise 1 e başlayan çocuğun ilk bilgisayarı olacak.
En ekonomik olacak şekilde, tutarlı ve güncel alternatif konfigürasyon tavsiyelerinizi bekliyorum.
Benim bulduğum fiyat/performans bilgisayarı şu: 17.000 TL
AMD Ryzen 5 5500 MPK 3.6GHz 16MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
Asus Prime B450M-K II AMD AM4 4400MHz (OC) DDR4 Vga DVI HDMI M.2 mATX Anakart
ASUS Dual GeForce RTX 4060 OC 8GB GDDR6 128 Bit DLSS 3 Ekran Kartı
XPG Gammix D35 16GB (2×8) 3200MHz CL16 DDR4 Ram (AX4U32008G16A-SBKD35)
ADATA Legend 750 500GB PCIe NVMe Okuma 3500MB – Yazma 3000MB M.2 SSD (ALEG-750-500GCS)
XPG Valor Air Rainbow RGB Siyah Mid Tower 650W 80+ White Gaming Kasa

Samsung A34 mü, Poco X5 mi ?
Merhaba...
Samsung A34 256/8 11.000TL
Poco X5 256/8 10.300TL
Samsungdan kılıf ve şarj adaptörü çıkmıyor. Ama kamerada OIS var. Dimensity 1080 var.
Birde, A34e kıyasla daha ekonomik olması açısından 9600 TL ye Samsung M34 var. 128/6
Karşılaştırma:
Arkadaşlar merhaba.
2 farklı note 12 pro var. Hangisini tavsiye edersiniz?
Birisi mediatek 1080, oled ve ois olan 10.350 TL 256/8
Diğeri snapdragon, amoled olan 12.000TL 128/8
Özellik ve fiyat olarak tabiki mediatek üstün ama, garantisi ithalatçı.
Birde yazılımsal sorunlar olurmu acaba?
iphone dan android e whatsapp taşıma saçmalığı !!!
Merhaba. Whatsap ı iphone 6S de kullanıyorum. Android telefon aldım (Honor 70) sohbetlerimi, içerdikleri medya dosyalarıyla beraber (fotoğraf, video, ses kaydı, belge vs.) yeni telefonuma topluca aktarmak istiyorum. Ama bir türlü yapamadım. Ne yapmam gerekir?
iphone da yüklü olan whatsapp içinde Ayarlar/sohbetler/Sohbetleri android'e taşı kısmından başlatıyorum. sohbetler hazırlanıyor... diyor. Daha sonra yeni telefonunuzda devam edin ekranı geliyor. Ama tam olarak açıkça ne yapılması gerektiği söylenmiyor.
Yeni telefonda ne yapacağım? whatsap uygulamasını yüklüyorum. cep telefonu no ile giriş yapıyorum. Ve sonrası yok. Sadece, iphone ekranında, "android cihazınız kablo bağlantısını ne zaman kesebileceğinizi size bildirecek" diyor. Bu ne anlama geliyor, anlaşılmıyor. Acaba 2 telefon birbirine tek bir kablo ile mi bağlanmalı ??? yani bir ucu type-C, diğer ucu iphone olan bir kabloya mı ihtiyaç var ?
Diğer taraftan, whatapp destek bölümünde ilgili sayfada; bu işlem için google pixel ve samsung marka telefonlardan bahsediliyor ama diğer marka android telefonlar için durum nedir, açıkça belirtilmemiş.
Google da arıyorum, bir sürü saçma sapan windows programı çıkıyor paralı olanlar, free olanlar vs. Bir kaçını denedim, işe yaramıyor.
Yani bu kadar zor olmasa gerek. bir işlem, bu devirde. iphone dan nefret etmem için bir sebep daha. Ne olurdu sanki, whatsapp sobet yedeğimi sadece icloud a değilde, google drive'a da yedeklememe izin verse... !!!
Merhaba. Whatsap ı iphone 6S de kullanıyorum. Android telefon aldım (Honor 70) sohbetlerimi, içerdikleri medya dosyalarıyla beraber (fotoğraf, video, ses kaydı, belge vs.) yeni telefonuma topluca aktarmak istiyorum. Ama bir türlü yapamadım. Ne yapmam gerekir?
iphone da yüklü olan whatsapp içinde Ayarlar/sohbetler/Sohbetleri android'e taşı kısmından başlatıyorum. sohbetler hazırlanıyor... diyor. Daha sonra yeni telefonunuzda devam edin ekranı geliyor. Ama tam olarak açıkça ne yapılması gerektiği söylenmiyor.
Yeni telefonda ne yapacağım? whatsap uygulamasını yüklüyorum. cep telefonu no ile giriş yapıyorum. Ve sonrası yok. Sadece, iphone ekranında, "android cihazınız kablo bağlantısını ne zaman kesebileceğinizi size bildirecek" diyor. Bu ne anlama geliyor, anlaşılmıyor. Acaba 2 telefon birbirine tek bir kablo ile mi bağlanmalı ??? yani bir ucu type-C, diğer ucu iphone olan bir kabloya mı ihtiyaç var ?
Diğer taraftan, whatapp destek bölümünde ilgili sayfada; bu işlem için google pixel ve samsung marka telefonlardan bahsediliyor ama diğer marka android telefonlar için durum nedir, açıkça belirtilmemiş.
Google da arıyorum, bir sürü saçma sapan windows programı çıkıyor paralı olanlar, free olanlar vs. Bir kaçını denedim, işe yaramıyor.
Yani bu kadar zor olmasa gerek. bir işlem, bu devirde. iphone dan nefret etmem için bir sebep daha. Ne olurdu sanki, whatsapp sobet yedeğimi sadece icloud a değilde, google drive'a da yedeklememe izin verse... !!!
0 km monster. Fan sesi normal mi?
Merhaba.
Sipariş ettiğim HUMA V4.1 geldi.
https://www.monsternotebook.com.tr/huma/monster-huma-h5-v4-1-gumus/
windows 11 pro ve office 2021 pro yükledim. Onun dışında sistem boş ve tertemiz.
Ancak, en ufak işlem yaparken, belirgin fan sesi geliyor. Normal mi acaba ?
Arkadaşlar merhaba. Her görüşümde, ön ızgara kısmını ben mi çok kaba buluyorum, yoksa, benim gibi düşünenlerde var mı acaba? Merak ettim... Zariflik pek yok gibi...
Poco-X4 Pro 5G 8/256gb (Snapdragon 695) 9900TL
Poco-X5 5G 8/256gb (Snapdragon 695) 9500 TL
Redmi note 10 pro 4G 8/256gb (Snapdragon 732) 8300 TL
Samsung-A53 5G 8/128gb (Exynos 1280) 10bin TL
Huawei Nova 9 4G 8/128gb (Snapdragon 778) 10bin TL
Xiaomi Mi8 128 |

Son Giriş: 6 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.659
İkinci El Bölümü Mesajları: 13
Konularının görüntülenme sayısı: 115.401 (Bu ay: 3.421)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 148 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar