Şimdi Ara

Tribünlerde ki gfb olayını anlatıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
8.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar o gün bende gfb grubunun yan tarafında bentley ambleminin altındaydım.

Size olayı anlatayım kısaca.

Başkanın adı anons edilmeden önce tüm futbolcuların ismi söylendikten sonra bütün stad yaklaşık 52 bin kişi Alex De Souza diye bağırdı. Buraya kadar her şey normal hiç bir Fenerbahçeli buna kızmıyor zaten.

Ama sorun Aziz Başkanın isminin açıklanıp kürsüye gelmesinden sonra başladı. Önce gfb grubu meşaleleri yakıp Alex De Sozua demeye başladı. Başkanın konuşmasına izin vermediler sonra ellerinde ki torpilleri alt tribüne atmaya başladılar. İşte o an başkan çıldırdı zaten bütün stad 3 sefer Alex demiş susmuştu ama gfb buna devam edip torpil duman bombası ve meşale yakıp başkanı susturmak istedi. O ara bizlerde yuhalayıp arkadaşlardan oradan uzaklaştırmaya grupla aramızda boşluk bırakmak için uğraştık.

Çünkü daha önce bu gfb terör örgütü migrostayken bir çok defa olay çıkartıp beni ve arkadaşlarımı darp etmişlerdi. Yani bunların ne olduğunu biliyordum. Sonra aziz başkan bağırmaya başlayınca meşaleden dolayı sahanın içi görünmez ve ses duyulmaz oldu.

Sonra bu gfb terör örgütü bu sefer bulundukları yerin en üst uç kısmına dev ekran tarafına geçip toplu şekilde meşale yaktılar. Stadda olan varsa aramızda bu anı hatırlayacaktır. Neyse ki orda yaktıkları meşaleleri aşağı atmayıp kendileri söndürdüler.

Olay tamamen bundan ibarettir.

Başkan o bağırmada sonuna kadar haklıydı çünkü hak etmişlerdi.

Şimdi çıkıpta herkes bağırdı bizde bağırdık deyip savunmasınlar kendilerini.

Evet herkes başta bağırdı ama Başkan gelince tüm stad sustu...

Olayın özeti budur Renktaşlarım karar sizin.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Anadolu GFB'nin Tribünlerdeki Olayı Hakkında Bilgiler

Anadolu Gençlik Birliği (GFB), Galatasaray futbol kulübünün taraftar grubudur. Tribünlerde sık sık kavgalara karıştıkları bilinmektedir.

GFB'nin Kavga Nedenleri

GFB taraftarlarının kavga etmelerinin birden fazla nedeni vardır:

• Rekabet: Galatasaray'ın diğer takımlarla olan rekabeti, GFB taraftarlarının rakip taraftar gruplarıyla çatışmasına yol açabilir.
    • Holiganlık: Bazı GFB taraftarları, şiddeti bir kendini ifade biçimi olarak görmektedir.
    • Grup Dinamiği: GFB'nin büyük ve sıkı sıkıya bağlı bir gruptur ve bu da üyeler arasında bir aidiyet duygusu yaratabilir. Bu aidiyet duygusu, dış gruplara karşı şiddete başvurmaya yol açabilir.

GFB Hangi Tribünde Yer Alır?

GFB taraftarları, Galatasaray'ın iç saha maçlarında Türk Telekom Stadyumu'nun Güney Tribünü'nde yer alır. Bu tribün, "Nef Stadyumu" olarak da bilinmektedir.

GFB Hangi Bölümde Yer Alır?

GFB taraftarları, Güney Tribünü'nün farklı bölümlerinde yer alır. Bu bölümler arasında "UltrAslan", "Nef", "Gençlerbirliği 1905" ve "Maraton" gibi gruplar bulunur.

GFB'nin Diğer Taraftar Gruplarıyla İlişkileri

GFB, diğer Galatasaray taraftar gruplarıyla genellikle iyi ilişkiler içindedir. Ancak, "Unifeb" olarak bilinen bir Galatasaray taraftar grubu ile aralarında uzun süredir devam eden bir rekabet vardır. Bu rekabet, zaman zaman şiddetli çatışmalara yol açmıştır.

Sonuç

GFB, Galatasaray'ın tartışmalı bir taraftar grubudur. Tribünlerdeki şiddet içeren davranışları hem kulüp hem de taraftarlar için bir utanç kaynağı olmuştur. GFB'nin şiddet içeren davranışlarının nedenlerini anlamak ve bu davranışları önlemek için adımlar atmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • GFB dekiler deplasmana gidiyoruz diye her istedikleri yapabileceğini sanıyor.

inşallah tez zamanda tribünden temizlenirler
  • oldum olası nefret ettim şu taraftar gruplarından.zaten yeterince bölünüyoruz,bi de takım taraftarları da kendi içinde bölünecekse ohoo..adamlar maç oynanırken sefa reyiz hiuuu diye bağırıyor.biri izah edemez bana bu durumu.inşallah kurtuluruz şunlardan.anadolu gfb midir nedir onun için de geçerli bu söylediklerim.
  • Bu yazıyı musadenle gfb yi sırf AY karşıtı oldukları için destekleyen camiadan bir haber arkadaşlara ithaf ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakin onu soylemeyi unuttum baskanin konusmasi bittikten sonra sefa reis diye bagirdilar o ara butun stad yine yuhaladi bu teror orgutunu.

• Başkan'ın dedigi karabuk maçinda bu şike diyen bağıran sefa ve yanındaki bebeler maç devam ederken telekom üstten fenerium üste atladı sırf kavgayı büyütmek,olayları alevlendirmek için.Bu nasıl bir nefret,kindir 3 metre demirin üzerinden atlayıp kavgaya karışmak.Bunların destekçisi kesinlikle çok sağlam.Aydinlarin bile üstünde bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olayın gerçek yüzünü anlatiyim bir galatasaray'lı olarak,
    Benim gfb'nin kafa elemanlarından arkadaşlarım vardı lise zamanı,davulcusu yancısı amigosu vs.. isimlerini de veriyim tribünlere giden adamlar bunları bilir zaten sefa'nın hep yanında dolaşan adamlardır bunlar.
    Davulcu yenal ve arap ilker birkaçı diğerlerinin ismini hatırlayamadım. 2006 sezonuydu yanlış hatırlamıyorsam kadıköy'e deplasmana gitmiştim biletim yoktu deplasman tribün girişinde fenerbahçeli'lerin arasında bizim tribünden birilerini görüp bilet almayı bekliyordum.
    Semtten çıkışa yetişememiştim stada gittim direk bende,neyse sonra bu sefa'nın sağ kollarından olan ilker geldi yanıma konuştuk biraz makara yaptı galatasaray'lı olduğunu bağıriyim mi falan formanı gösteriyim mi diye.
    Bilet sordum bizim deplasman tribününden,o da yok ama gel bizle izle dedi,bende yok dedim. 1000 kadar bilet vardı cebinde sefa satması için vermiş,toplam'da ne kadar bilet var sefa'da bilmiyorum. 100-200 tl'lik biletleri 300-400'e satıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
    Bende o parayı koymuşsunuz dediğimde bu ne ki şampiyonlar ligi maçlarını 900'e falan satıyoruz dedi. Ve bunlar her maça gidip her maç klüpten bilet alan insanlar.Sefanın kazandığı parayı ve yanındakilerinin neden bu kadar kudurduğunu anlarsınız bunu düşününce.Bu adamların meslekleri yok,çoğu fakir semtlerden zaten.Deplasman,basket,kadıköy dinlemeden maça gidip böyle para kazanıyorlar işte,paralı taraftarlar kısacası. Şimdi biletler kesilince bu çemkirmeleri ondan yani sizin gibi klübü karşılıksız sevmiyorlar. Şimdi muhtemelen aziz yıldırım karşıtı birilerinin adamı olmuşlardır. Ultraslan içinde durum aynı,gfb camlıkahve bağcılar tabanlıdır,ultraslan'da temel tayfa haznedar ve güngören'dedir. Hatta bu amigolar'da birbirini tanır güngörenspor var semt takımı onun maçlarında hepsi bir araya gelir. Yani holigan diyeceğiniz bir insanl varsa onlarda bunlardır,gençlik özentiliğiyle bir süre bu ortamlarda çok bulundum neyse ki sonra akıllandık. Aman diyim uzak durun,prim vermeyin ve tribün'den uzaklaştırmak için ne yapabiliyorsanız yapın. Ayrıca olayların siyasi yönü de var tahmin edeceğiniz gibi hepsi koyu ak parti'lidir ve bu yüzdende sevmezler aziz yıldırım'ı. Aynı olay ultraslan içinde patlak vermişti hatırlarsanız. Bağcılar ve güngören'in akp kalesi olduğunu bilmeyende yoktur heralde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biarkadasabakipcikicam

Ben olayın gerçek yüzünü anlatiyim bir galatasaray'lı olarak,
    Benim gfb'nin kafa elemanlarından arkadaşlarım vardı lise zamanı,davulcusu yancısı amigosu vs.. isimlerini de veriyim tribünlere giden adamlar bunları bilir zaten sefa'nın hep yanında dolaşan adamlardır bunlar.
    Davulcu yenal ve arap ilker birkaçı diğerlerinin ismini hatırlayamadım. 2006 sezonuydu yanlış hatırlamıyorsam kadıköy'e deplasmana gitmiştim biletim yoktu deplasman tribün girişinde fenerbahçeli'lerin arasında bizim tribünden birilerini görüp bilet almayı bekliyordum.
    Semtten çıkışa yetişememiştim stada gittim direk bende,neyse sonra bu sefa'nın sağ kollarından olan ilker geldi yanıma konuştuk biraz makara yaptı galatasaray'lı olduğunu bağıriyim mi falan formanı gösteriyim mi diye.
    Bilet sordum bizim deplasman tribününden,o da yok ama gel bizle izle dedi,bende yok dedim. 1000 kadar bilet vardı cebinde sefa satması için vermiş,toplam'da ne kadar bilet var sefa'da bilmiyorum. 100-200 tl'lik biletleri 300-400'e satıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
    Bende o parayı koymuşsunuz dediğimde bu ne ki şampiyonlar ligi maçlarını 900'e falan satıyoruz dedi. Ve bunlar her maça gidip her maç klüpten bilet alan insanlar.Sefanın kazandığı parayı ve yanındakilerinin neden bu kadar kudurduğunu anlarsınız bunu düşününce.Bu adamların meslekleri yok,çoğu fakir semtlerden zaten.Deplasman,basket,kadıköy dinlemeden maça gidip böyle para kazanıyorlar işte,paralı taraftarlar kısacası. Şimdi biletler kesilince bu çemkirmeleri ondan yani sizin gibi klübü karşılıksız sevmiyorlar. Şimdi muhtemelen aziz yıldırım karşıtı birilerinin adamı olmuşlardır. Ultraslan içinde durum aynı,gfb camlıkahve bağcılar tabanlıdır,ultraslan'da temel tayfa haznedar ve güngören'dedir. Hatta bu amigolar'da birbirini tanır güngörenspor var semt takımı onun maçlarında hepsi bir araya gelir. Yani holigan diyeceğiniz bir insanl varsa onlarda bunlardır,gençlik özentiliğiyle bir süre bu ortamlarda çok bulundum neyse ki sonra akıllandık. Aman diyim uzak durun,prim vermeyin ve tribün'den uzaklaştırmak için ne yapabiliyorsanız yapın. Ayrıca olayların siyasi yönü de var tahmin edeceğiniz gibi hepsi koyu ak parti'lidir ve bu yüzdende sevmezler aziz yıldırım'ı. Aynı olay ultraslan içinde patlak vermişti hatırlarsanız. Bağcılar ve güngören'in akp kalesi olduğunu bilmeyende yoktur heralde.

Bunu anlamıyor işte bizim taraftar. Aziz Yıldırım paralı köpekler diye bağırırken haksız değildi. Kombine yenileme tarihlerini açıkladılar ama Türk Telekom sonra açıklanacaktır dediler. Bir çalışma yapılıyor demek ki o grup hakkında. Umarım hepsini yollar stattan.

• Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı. Sorun bunlardan kaynaklanıyor.
  • Bizimkiler ManU maçına bilet alamadı diye ortalığı ayağa kaldırmıştı, bakalım bu gfb tayfası ne gibi çoraplar örecek başınıza.
  • paralı askerleri aziz kullandı yıllarca destekledi. gfb özellikle altın yıllarını yaşadı. şimdi yıldırıma karşı olunca paralı köpekler diye bağırdı. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

aziz yıldırımın başbakan ile olan münasebetlerini biliyoruz. hiç öle o konulara girmeyin
  • Aziz de kullandi bunlari zamaninda. Sefa'nin ne meslek yaptigini herkes bilir anlatmaya gerek yok. Aziz de haksiz gfb de haksiz. Birarkadasabakipcikicam nickli arkadas herseyi ozetlemis zaten.

• Ben bir ünifeb üyesiyim.Okul açıkta beraber tribün yaparız gfb ile.Şu güne kadar yani gfb okul açığa geldiğinden beri çok ufak olaylar dışnda hiç kavga etmişliğimiz yoktur.Her maçta omuz omuza verdik yine de veririrz.Gfb üyesi dostlarımız var, birçok tribün emekçisi de var, Fenerbahçe sevdalısı binlerce genç var.

Evet gfb çok bilet almıştır zamanında.Evet gfb zamanında paralı askerdi hem de ne biçim.Aziz Yıldırım yalandan istifa edip parayla nasıl yürütmüştü gfb'yi yaşı yeten bilir.Yaşı yetenler Rüştü'yü kimin talimatı ile gfblilere dövdüğünü de bilir.Aziz bey hikaye anlatmasın yok paralı köpeklermiş vs.Ulan sen bölmedinmi gfbyi içeriden anadolu gfb-gfb diye?Migrosa binlerce bedava kombine ayarladın anadolu gfbyi oraya yerleştirdin.Sene başında okul açığa caddeyi yerleştirdin yine bedavaya neyseki ufak tefek olaylarla çöpçü dükkanına yolladık onları.Bütün salonlara anadolu gfb bedavadan giriyor.Basket maçlarının anasını ağlattılar anasını.Ne basketten anlarlar ne de tezahürattan.2.çeyrek gelip maç bitmeden salondan çıkarlar.Her maça ooOOoooO Aziz Yıldırım diye yalayarak girerler.Aziz beyi yalamadan maçtan gitmezler.Armanın peşinde anadolu gfb diye bir tezahüratları varki komedya.Arpanın peşinde olduklarını tüm tribün biliyor.Neyse daha fazla yazmak istemiyorum bu rezil grup hakkında.Herkes neyin ne olduğunu biliyor, Allah'tan bir tek ekürileri cadde bunları kaale alıyor kimsenin tınladığı yok bunları.

Uzun lafın kısası Aziz bey, sen paralı köpekler diyerek ağzından salya saçarken asıl senin paralı askerlerin bak köpek demiyorum o bize yakışmaz senin gibi adamlara yakışır, o gün aynı statta migros tribününde oturuyorlardı.Statta Aziz Yıldırım diye bağrılırken iyiydi de Alex diye bağrılınca mı kötü oldu?

Ayrıca o gün Alex tezahüratını başlatan da maraton üsttür.Meşale atılmasını falan hiç tasvip etmiyorum, sonuçta kaç kişilik bir kitle o an galeyana gelmiş olabilirler.Geçen sene herkesin gıpta ile baktığı tüm grupların birleştiği bir okul açık vardı.Aziz bey önce setimizi aldı tribünden, sonra bu sezon da gfb korkusuna okul açığa bilet çıkarmadı, hepsini derneklere peşkeş çekti.Seneye de anadoluyu okul açığa getirecek deniyor, öyle olursa çok kavgalar çıkar baştan söylüyorum lig başlamadan biter.

• Kim ne derse desin, Aziz Yıldırım'da az kullanmamıştır bu gFB'yi. Şimdi işi bittiği için, ya da yoluna taş koydukları için istemiyordur.

Tribün gruplarının bitirilmesi taraftarıyım. Herkes maçını izlesin. Amigo'luk falan yapmayada gerek yok.

Acaba Real, Barça veya Bayern tribünlerde amigoluk yapsın diye kimse bilet ve para dağıtıyor mudur diye de merak etmiyor değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mucha

Kim ne derse desin, Aziz Yıldırım'da az kullanmamıştır bu gFB'yi. Şimdi işi bittiği için, ya da yoluna taş koydukları için istemiyordur.

Tribün gruplarının bitirilmesi taraftarıyım. Herkes maçını izlesin. Amigo'luk falan yapmayada gerek yok.

Acaba Real, Barça veya Bayern tribünlerde amigoluk yapsın diye kimse bilet ve para dağıtıyor mudur diye de merak etmiyor değilim.

Tribün grupları biterse statta tezahüratlarda ne bütünlük olur, ne koreografi olur.Kısaca statta ruh denen birşey kalmaz.

O dağıtılan biletlerle derneklerden gelenler inanın 1 tane tezahürat bile bilmiyor.Genelde bu kişiler küfürü de başlatan oluyorlar.Çünkü bildikleri tek tezahürat --- gs tezahüratları inanın bana.

• yalandan istifa edip sonra sokakta gfbi yürütürken neden konuşmuyordu neden o zaman gfb ciciydi şimdi kötü oldu
    kendi işleri için kullandı kendisi bilet dağıttı şimdi niye düşman oldu.
    geldiği gün bitirse tamam derdim ama işi bitince düşman sayması mamaları kesmesi başkanı da onlardan farklı kılmaz.
    o stad başkanın babasının malı değil,ona bağırana yasak koyamaz.
    gfbnin rütbelileri paralı maşalardır başkan da en az onlar kadar suçludur.
  • Port Valdez P kullanıcısına yanıt
    bir an Gfb üyesi olarak düşünmüşüm sizi,
    ünifb nin durumu nedir kulüple?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sade taraftarin anlayamadığı bazı durumlar olduğu açık

• quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

bir an Gfb üyesi olarak düşünmüşüm sizi,
    ünifb nin durumu nedir kulüple?

1907 Ünifeb, Sayın Ali Koç'un başkanlığını yürüttüğü 1907 Fenerbahçeliler derneğine bağlıdır.Sanırım yeterli olmuştur.
  • Vay be yıllar önce rüştü mevzularında gfb kraldı, azizin adamıydı hepsi şimdi düşman oldular
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.