Şimdi Ara

TRIANGLE ( Sadece filmi izleyenler girsin )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
16.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bastan söyliym, filmi izlemeyen bu konuya girmesin. Sebebi film hakkinda önemli bilgiler veriyor olmasi.

Öncelikle bu film hakkindaki görüslerinizi merak ediyorum.

Film benim cok hosuma gitti. Düsündüren bir filmdi ve en güzel yani bircok teoriye acik olmasi. Acikcasi ben film bittiginde "Ne? Ne oldu ki simdi? Ben kimim ya?" gibi bir hal aldim. Kendimce birkac teorim vardi ama tam olarak durumun ne oldugunu anlamadim ve arastirdim. Güzel teoriler de buldum ama aklima en cok yatani ki bence dogru da olani... söylemicem. Cünkü sizin de teorilerinizi merak ediyorum.

Filmde izlediginiz üzere; otistik oglunu kurtaricam diye sürekli ayni döngüyü yasayan bir kadinin hikayesi anlatiliyor. Ama film bittiginde anlamadigim sey; ayni döngüyü ikinci kez yasadiginda neden arabayi kullanirken dikkat etmiyor ve oglunun bir daha ölmesine sebep oluyor? Veya bir baska sorum; bu döngünün nasil basladigi? Cünkü film biterken aslinda filmin nasil basladigini görüyoruz ama bu döngü nasil basladi bunun icin bir aciklama yoktu. Daha dogrusu ben anlamamistim.

Dikkat edilmesi gereken seyler ise otistik hastaliginda hergün herseyin ayni olmasi gerektigi, yoksa otistik hastasi olan kisinin bundan rahatsizlik duyacagidir. Bu birinci dikkat edilmesi gereken sey.
    Ikincisi ise catatonic schizophrenia hakkinda bilginiz olmasi filmi anlamanizda biraz yardimci olacaktir.
    Eminim dikkat edilmesi gereken bircok nokta daha vardir bu filmde ama ilk aklima gelenler bunlar oldu.

Cipsinizi, kolanizi alip, sevgiliniz kolunuzun altinda izleyeceginiz, tadigini cikaracaginiz güzel bir filmdi bence...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Triangle Filmi: Gizemli Bir Deniz Yolculuğunun İncelemesi

"Triangle" filmi, izleyicileri gizemli ve düşündürücü bir yolculuğa çıkaran sürükleyici bir gerilim filmidir. Film, şeytan üçgeni olarak bilinen Bermuda Şeytan Üçgeni'nde geçen olayları konu alır.

Filmin konusu, bir yelken gezisine çıkan bir grup insanın, terk edilmiş bir yolcu gemisine rastlamasıyla başlar. Gemide, kayıp yakınlarının yer aldığı fotoğrafları bulurlar ve kısa süre sonra kendilerini bir zaman döngüsü içinde kapana kısılmış halde bulurlar.

"Triangle" filmi, gerilim ve gizemi ustalıkla harmanlar. İzleyicileri, karakterlerin zaman döngüsünde takılıp kalmalarının ardındaki gerçekleri ortaya çıkarmak için bir yolculuğa çıkarır. Film, alternatif gerçeklikler, kader ve özgür irade gibi felsefi sorulara değinir.

Filmin teknik yönleri de övgüye değerdir. Görüntü yönetimi, gerilimi ve gizemi artıran kasvetli ve ürkütücü bir atmosfer yaratır. Oyuncular, karakterlerinin zaman döngüsünde sıkışıp kalmaktan duydukları kafa karışıklığını ve dehşeti etkili bir şekilde yansıtmışlardır.

"Triangle", klasik gerilim filmlerine modern bir yorumdur. Gizemli konusuyla, sürükleyici anlatımıyla ve düşündürücü temalarıyla izleyicileri ekrana kilitlemektedir. Filmin analizi, zaman döngüsü, alternatif gerçeklikler ve kader gibi kavramları daha derinlemesine anlamaya yardımcı olur.

"Triangle", gerilim ve gizem türlerini seven, düşünceleri kışkırtan ve zamana meydan okuyan hikayeler arayanlar için mutlaka izlenmesi gereken bir filmdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu gece izliycem.. Spoiler yememek için ilk cümleyle son cümleni okudum^^
  • Bir hafta önce izledim.. Ucuz bir film ve daha önce aynı atmosferi yansıtan Stephen King özentiliğinden öte gitmeyen ve şu anda
    piyasada çokca bulunan ölüm ve zaman ilişkisinin etrafındaki kısır döngüyü anlatan kopya bir film... Bu filmden önce de Dark Counrty'yi
    izlemiştim. Ama bu tarz filmlerin en iyisi olan Dead End içlerinde en seyredilesi film...
  • Dedigin filmleri izlemedim ama böyle bi filmin basit oldugunu da kabul etmiyorum acikcasi. Sen filme nasil bir gözle bakiyorsun bilmiyorum ama filmin atmosferi, oyunculuk, konunun ilgincligi, filmin sonunda "ne demek istedi, ne demek istedi?" diye düsündürüyor olmasi, kameraya cekilis sekli... bunlarin hepsi bir bütün olarak cok hosuma gitti. Ayrica evet Stephen King ile de dogru teoriden bir parca aldin.
    Stephen King'in bir cümlesi: Hell is repetition.

Bu bence tüm filmi birbirine bagliyor...
  • Holywood destekli ingiliz yapımı bir film diye okumuştum.. Konu bu değil aslında!... Konu seninle benim aramda ki kişişel
    görüş.. Yoksa o filmde konu arama.. Teknedekiler daha gemiye adım atar atmaz insanların metafizik alemine çokdan geçtiklerini
    anladım... Daha doğrusu filmin başlarında teknenin içindeyken telsizden gelen sesin o anda mesajı dinleyenler arasında bulunan
    başrol oyuncusu olan bayana ait olduğunu anladım ve gemiye adım attıklarında seyirciyi aptal yerine koyan sağa sola seslenme saflıkları
    beni iyice çileden çıkardı ki ben bile bu saf halimle o gemi ahalisinin çokdan başka aleme uçtuklarını bir saniyede çözdüm(Bil bakalım senaryo
    bana ait olmadığı halde olacakları nereden bildim???)... Cevap; El-Gına geldi artık aynı konunun peşine takılmış senaryo yazmaktan aciz
    sinemacıların filmini izlemekten.. Bu film yerine Hayalet Gemiyi izle bence kadro,kurgu, akıcılık açısından bu filmi katlar geçer...
    Ya da bundan önce Dead End(Zone)... Dark Counrty gibi daha kaliteli yapımları izle!... Aslında Dark Country bile kaliteli bir yapıms ayılmaz,filmin
    oyuncusu Thomas Jane dışında... Bu filmi ancak bu tarz "zaman, ölüm kavramlarının kısır döngüsü" üzerine hiç film seyretmemiş insanlar beğenebilir.
    Yukarıda bahsettiğim filmleri seyreden insanların bu filmden tat alacaklarını zannetmem çünkü konu baştan tiyo veriyor...

quote:

"ne demek istedi, ne demek istedi?" diye düsündürüyor olmasi,

Filmin verdiği bir mesaj veya seyirciyi zorlayan bir kurgusu yok... Çözülecek ne bir bulmaca ne de bir mesaj var..
    Film zevkine kesinlikle sözüm yok.. Ama abartılı bir yorum var..

• Valla nodar a katılıyorum, bende Melissa George hatırına izledim filmi. Hikayede açıklar vardı ve bu açıkları kolayına kaçıp açıklamamakla geçiştirmişler. Bir de sanki kız kendi kopyasından gelece dönüş filmindeki kendini görürsen evren yokolur teorisi gibi malca kaçıp duruyor onun yerine öldürmeyi pardon bir türlü öldürmüyor, amaan saçma bir filmdi işte geldi geçti...
  • Ben filmi çok beğendim fakat çok farklı bi yorum getirdiğimi sanıyorum Benim düşüncem :
    Hani derler ya ölünce insan son gördüğü resmi uzaydaki boşlukta sürüklenirken görücek ,, bunun gibi bence öldüğümüz son günü tekrar tekrar yaşıycaz ve hata yapmaya devam edicez çünkü film şeridinin bi yerde yeniden bağlanması gerekiyo ki aynı resmi görmeye devam edelim.Ve herşey kuşun arabanın camına çarpmasıyla başlıyo , o ilk çarpmada bagajda ceset yok ve kadında araba kazasında çocukla beraber öldü fakat öldüğünü bilmiyor ve tekne gezisinde şuursuzca gidiyor (rüyalardada şuurumuz yok gibidir öldükten sonrada öyle olabilir) ve rüya görmeye devam ediyor.Birde filmin sonunda kadının kazadan önce çocuğuna yaptığı muamelede öldükten sonraki vicdanın gücünü gösteriyo. Sonuç olarak tüm film kadının öldükten sonraki vicdanının ona gösterdiği rüya ve filmin sonundaki sahne kadının nasıl öldüğü hakkında fikir veriyo ---- Bu benim düşüncem kimse katılmak zorunda diil ama umarım yalnız diilimdir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • William06 yanliz degilsin. bencede filmin asil konusu buydu. kadin cehennemi yasiyor bir baska deyisle. ayrica NODAR, yorumlarina saygi duyuyorum ama az film izleyen biri degilim fakat bu tür filmleri cok izlemedim acikcasi. hatta bu tarzda bir filmi ilk kez izledim o acidan haklisin. ben filmi izlerken sadece konusuna bakmiyorum. konu ikinci defa da islenmis olsa beni etkileyebilir. cünkü bence film sadece konusundan ibaret degildir. islenis sekli de önemlidir, kameraya aktarilis sekli de vs. bu acidan bakarsak filme bence gayet güzel bir filmdi ve konunun da aciklarinin olmamasi (acigi oldugunu düsününler filmi tam anlamayanlar) bu filmi benim gözümde gayet iyi bir yere koydu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnyamin

William06 yanliz degilsin. bencede filmin asil konusu buydu. kadin cehennemi yasiyor bir baska deyisle. ayrica NODAR, yorumlarina saygi duyuyorum ama az film izleyen biri degilim fakat bu tür filmleri cok izlemedim acikcasi. hatta bu tarzda bir filmi ilk kez izledim o acidan haklisin. ben filmi izlerken sadece konusuna bakmiyorum. konu ikinci defa da islenmis olsa beni etkileyebilir. cünkü bence film sadece konusundan ibaret degildir. islenis sekli de önemlidir, kameraya aktarilis sekli de vs. bu acidan bakarsak filme bence gayet güzel bir filmdi ve konunun da aciklarinin olmamasi (acigi oldugunu düsününler filmi tam anlamayanlar) bu filmi benim gözümde gayet iyi bir yere koydu.

O zaman bir de Stephen King'in yukarıda ki tavsiye ettiğim filmini izle.. Daha çok beğenirsin diye umuyorum.. Ama bir de işin şu kötü tarafı
    var.. Triangle filminden sonra o filmde de yolda ki insanların kısır döngüye girdiklerini erkenden farkedeceksin.. O zaman da filmin tadı kaçmaya başlıyor..
    Tabi ki o filmin sonu farklı bitiyor... En azından orada arabada ki insanların hepsi kötü sona yaklaşmıyor... Belik bir tiyo oldu bu.. Ama üç aşağı beş yukarı
    aynı temayı işliyorlar.. Aynı üst üste hiç aralıksız çekilen ve çoğu birbirini taklit eden zombi filmleri gibi ... İlerki aylarda bu tür kozmik,metafizik temalı filmlerin
    artacağını tahmin ediyorum..

• Diğer konuda arkadaşın biri "filmde o kadar hata var ki yaza yaza bitiremeyiz" gibi bir tümce kullanmış. Şu yazmakla bitmeyecek hatalardan bir kaçını öğrenebilir miyiz acaba? Uykulu olduğumdan mıdır, gerçekten anlamadığımdan mıdır hiç öyle hata hissedemedim.
  • güzel filmdi, yalnız kendimi boşlukta hissettim...
  • Çok güzel bir filmdi ayrıca "dead end" ve "darkcountry" filmlerini seyretmiş biri olarak söyleyebilirimki, bu film darkcountryden çok daha iyiydi. Ayrıca willam06 filmin anlatmak istediği senin dediğin şeydi ki film bittiğinde tam anlamamıştım, sonunda eee nereden çıktı bu kadın falan diyordum. Aslında bu tarz filmler üzerine çok fazla düşünülebilir, pekçok teori yazılabilir.
    Ayrıca, bu tarz filmleri çok severim ve buna benzer güzel işlenmiş bir film olsa yine seyrederim.
  • güzel filmdi.

aslında bir çok kolye, bir çok aynı kadının cesedi, gösteriyor ki çok defa denenmiş.

kadının çocuğunu kurtarması için tekrar aynı döngüye girdiğini görüyoruz, ama anlaşılan yine de kurtaramıyor. neden yolda arabaya dikkat etmiyor dersek, hafıza çok kalıcı değil sanırım. nitekim teknede uyuduğunda da kökten resetliyor.

evet, ölüm anı arabada olması mantıklı, bu döngünün ölüm anı olması mantıklı,

her seferinde, çocuğunu kurtarmak için bilerek döngüye girmesi de mantıklı.

ama kaçırdığımız daha büyük arkaplan bir mesaj var gibi geliyor bana. tam olarak taşlar yerine oturmuyor zira.

bir daha izlenecekler listeme girdi.

• Çok iyi filmdi tekrar busefer 720p sürümünden izlicem.
  • Cube serisini sevenler bu filmide sevecektir
  • 5 dk önce bitti film...aslında yarısına kadar çekilip diğer sahneler 2 ye katlanmış giiydi..sonu yok gibi birşey...

kısaca şunu söyliyim kafa karıştıran mindfuck serisi bir filmdi..

çok da beğendiğim söylenemez..

yalnız kapağa dikkat eden varsa oradaki üçgen de hiçbitmiyor

TRIANGLE ( Sadece filmi izleyenler girsin )
  • quote:

Orijinalden alıntı: nodar

Bir hafta önce izledim.. Ucuz bir film ve daha önce aynı atmosferi yansıtan Stephen King özentiliğinden öte gitmeyen ve şu anda
    piyasada çokca bulunan ölüm ve zaman ilişkisinin etrafındaki kısır döngüyü anlatan kopya bir film... Bu filmden önce de Dark Counrty'yi
    izlemiştim. Ama bu tarz filmlerin en iyisi olan Dead End içlerinde en seyredilesi film...

Dead End ile kıyaslamak tabi imkansız ama seyretme değer bir film.
  • Biraz evvel filmi seyrettim. Artık bilimkurgu dizilerini çok seyretmemden midir nedir konusunu büyük gemiye çıkıp, anahtarını bulduğu anda anladım. Bermuda şeytan üçgeni-zaman kırılması- aynı olayların tekrarı gibi konuları birleştirip sunmuşlar. Ama genede hoş, seyirlik bir gerilim. Özellikle daha önce benzeri konularda film-dizi seyretmemiş olanlar için daha zevkli olacağı kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delton -- 28 Nisan 2010; 22:01:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AfroTürk

kendini begenmiş edalı logar pardon nodar,
    adam bu tür filmi ilk izlemiş olamazmı ve bunuda bu tür ilk izledigi için begemiş olamazmı, nedir ben bunlardan çok izledim havası edası ile karşındakini hakir, küçük, aşagılık görme ukalalıgı, sizin gibi entellerden gına geldi,

bak entelllektüel demiyorum, entel dantel diyorum, senden ancak entel dantel belki olur oda şüpheli hadi ikile

Açıkça bu hakaret etme hakkını nereden alıyorsun? Ortada seni ilgilendiren konu da yok, durumda yok... Kimseyi aşağılayan
    ve küçük gören havalarında yazım olmadığı gibi bu forumda avatar gibi bir sinema şaheseri bile yerin dibine sokuluyorsa
    Böyle bir filmi yani adı sanı duyulmamış ve gişe hasılatı bile olmayan sıradan bir filmin abartılı yorumla lanse edilmesine
    karşılık bende yorum yaptım ve bu filmin kategorisindeki daha kaliteli filmleri tavsiye ettim...

Forumda yeni bir moda çıkmış.. Klavye başına geçen kendini süperman sanıyor.. Klavye başında monitörün önünde herşeye
    maydanoz olan tiplerden bir gün bu forum kurtulacak!!!

• Filmi çok beğendim.Filmi izledikten sonra aklıma Supernatural'da dean ölüp durduğu bölüm geldi.
    Bence fırsat bulan herkes izlesin harika bir film.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.