Şimdi Ara

İHTİYARLARA YER YOK : SONUNU ANLATABİLİR MİSİNİZ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
21.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

İhtiyarlara Yer Yok: Sonunu Anlamadıysan

"İhtiyarlara Yer Yok" filminin sonu, izleyicilerde kafa karışıklığına neden olmuştur. Bu metin, filmin sonunu anlamak için gerekli bilgileri sağlayarak açıklığa kavuşturmayı amaçlamaktadır.

Film, yaşlılara yönelik bir bakım evinde geçmektedir. Bakım evi sahipleri, mali sıkıntılar nedeniyle tesislerini kapatma kararı alırlar. İhtiyar sakinler buna karşı öfkelenir ve ayaklanmaya kalkarlar.

Ayaklanma sırasında, bakım evinin müdürünün genç karısı olan Ellen, yaşlı bir sakin olan Hazel'ı öldürür. Bu olay, isyancıları daha da kızdırır ve kanlı bir katliama dönüşür.

Filmin sonunda, bakım evindeki tüm yaşlılar ölür ve Ellen hayatta kalır. Ancak, o da yaralanmıştır ve delirmenin eşiğindedir.

Filmin son sahnesinde, Ellen, boş bir bakım evinde tek başına oturmaktadır. Arkasında, ölü sakinlerin kanlı cesetleri dağılmış durumdadır. Kamera Ellen'ın yüzüne yaklaşır ve onun delirmiş ve umutsuz bir halde olduğu görülür.

"İhtiyarlara Yer Yok"un sonu, yaşlılara yönelik şiddet ve ihmalin korkunç sonuçlarını tasvir etmektedir. Aynı zamanda, toplumumuzdaki yaşlılara karşı artan kayıtsızlığı ve ayrımcılığı da eleştirmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • nası yani, tam olarak neyi soruyosun ben anlamadım, acıklayıcı olarak sorabilirsen yardımcı olurum.....
  • film gerçek olaylara dayalı mıdır diye mi soruyosun ? eğer öyleyse hayır. bi roman uyarlaması.
  • Yo galiba Bardem in Tommy Lee Jones un kişiliğinin yansıması olarak mı oynuyor diye sormuş..Aslında bu muallakta kalan birşey kitabı okumadığım için tam olarak bilmiyorum ama filmde bardem in lee jones un karakterlerinden bitanesi olduğuna dair ipuçları var..Mesela hiç karşılaşmamaları bardemin evde olduğunu bildiği halde evden çıkıp gitmesi..Anlattığı çift karakterli olaylar ve rüyalar bunlar ipucu olarak alınabilir..yani bardem aslında lee jones un kafasındaki bir karakter olabilir..Ama kesin bilgi yok..:)
  • Ben de pek birşey anlamadım sonundan. Açıkcası filmden de pek keyif almadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goldstein -- 29 Temmuz 2008; 6:08:43 >
  • valla ben de ii film die izzzlemiştim ama hiç beğenmediim bi film
  • muhtemelen aynı kişiler
    yoksa film boyuncca karşılaşmamalarının bir anlamı olmazdı
    ayrı polis şefi olarakta film de olması ile olmaması arasında çok bir fark olmazdı
    ayrıca en son sahnede ise işte kemik kırılıyor ve içinden kötü karakter çıkıyor anlamına geliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: PUni

Ben de pek birşey anlamadım sonundan. Açıkcası filmden de pek keyif almadım.

Ben anladım filmi ama hiç keyif almadım o kadar Oscar nasıl almış onu hiç anlamadım
  • Bu film Bardem için izlenir..oturup saatlerce izleyeceksin adamın oyunculuğunu..Film bence çok çok iyi idi..Hele ki şu son dönem yapıtlarına bakarsak..
  • bi dakka ya nasıl Tommy L. Jones'la J.Bardem aynı kişi oluyor?
  • bence çok saçma bir filmdi..ben hiç beğenmedim..

gerçi pekte izleyemedim kız arkadaşımla girdiğimden
  • quote:

Orjinalden alıntı: Celtic

bi dakka ya nasıl Tommy L. Jones'la J.Bardem aynı kişi oluyor?

Kesin demiyorum öyle ipuçları veriyor film bence zevk veren en önemli noktalarından birtanesi bu..Filmi bir kez daha izleyebilirsin bence..:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: дltuğ

quote:

Kesin demiyorum öyle ipuçları veriyor film bence zevk veren en önemli noktalarından birtanesi bu..Filmi bir kez daha izleyebilirsin bence..:)

film yok ki elimde kuş olup uçtu harddiskten
  • quote:

quote:

quote:

hehehe geçmiş olsun :) o kuşları iyi bilirim :)

• quote:

Orjinalden alıntı: Headshott

quote:

Orjinalden alıntı: PUni

Ben de pek birşey anlamadım sonundan. Açıkcası filmden de pek keyif almadım.

Ben anladım filmi ama hiç keyif almadım o kadar Oscar nasıl almış onu hiç anlamadım

zaten oscar alan filmi izleyici çözemez
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xyria

quote:

quote:

quote:

hehehe geçmiş olsun :) o kuşları iyi bilirim :)

sen kuşlara uymaaa yaşarın böyle bi şarkısı vardı

• quote:

Yo galiba Bardem in Tommy Lee Jones un kişiliğinin yansıması olarak mı oynuyor diye sormuş..Aslında bu muallakta kalan birşey kitabı okumadığım için tam olarak bilmiyorum ama filmde bardem in lee jones un karakterlerinden bitanesi olduğuna dair ipuçları var..Mesela hiç karşılaşmamaları bardemin evde olduğunu bildiği halde evden çıkıp gitmesi..Anlattığı çift karakterli olaylar ve rüyalar bunlar ipucu olarak alınabilir..yani bardem aslında lee jones un kafasındaki bir karakter olabilir..Ama kesin bilgi yok..:)

AYNEN
    ONU MERAK ETTİM
  • izledim filmi..izlemez olaydım..
    şimdi filmde hiç bir nane yok..ancak filmde bi nane yok ama demek ki var ki oscarı verdiler adamlar..yani olay bizi aşar..çok sanatsal bir bakış açısı, farklı bir sanatsal yaklaşımı var demek ki..sen ben sıradan vatandaş algılayamaz bunu..böyle bi intiba yaratıldı etrafta..
    adamlar anlıyor ki veriyor, ben de anlamış gibi yapayım da o camiaya ait olduğumu, sanatsal bakışın ben de de var olduğunu etrafa ispatlayayım durumu var millette..

beş para etmez bi film..yok değerleri yargılıyomuş vs. bilmem ne..saçma sapan mantık, kurgu hataları..bedavaya gitti 2 saat...oskarı alınca millet bi nane var bende izledim o naneyi bende gördüm deme peşinde yani..halbuki yok öyle bir şey..esaretin bedeli almadı da ne oldu oskarı?olabilir mi bu film esaretin bedelinin 1 milyonda 1'i??olamaz..

konuyu daha önce gördüm yazmayacaktım..gördükçe dayanamadım yazdım..sinir oldum filmeçileden çıkarttı adamı..bu kadar da olmaz ya..ayıp denen bi şey var..

• izlediğim en özgün ve güzel filmlerden bir tanesiydi.müzik olmassa insan gaza gelmezse de harika film yapılabileceğini kanıtladılar.bardem gerçekten var mı onu bende tam çözemedim ayrıntılarıyla izlemek lazım bir daha..fight club kadar basit olsa çözerdik.
  • Arkadaşlar bende anlamadım bu filmi sizler gibi.Nasıl böyle bir filme oscar vermişler hayret yani.Sonuda çok garip bitti tam anlaşılacak derken.Bu filmin 2. si gelebilir diye düşünüyorum ben.Tommy L. Jones'la J.Bardem aynı kişi oluyorsa peki telefonda konuşmaları neydi karşılıklı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.