Şimdi Ara

DH Doğa ve Çevreyi Koruma Kulübü- 129 üye olduk- Türkiye Çöl Olmasın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
1
Favori
42.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  DH Doğa ve Çevreyi Koruma Kulübü- 129 üye olduk- Türkiye Çöl Olmasın!

Arkadaşlar dünyamız ve doğa her gün biraz daha kirleniyor.
    Bunun en büyük sebebi ise son yıllarda enerji kaynaklarının sorumsuzca kullanılması ve atıkların çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmemesi.
    Kaçak villa ihtirası uğruna ormanlar yakılıyor doğa katlediliyor sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın ciğerleri yok ediliyor.
    Ben de forumdaki çevrecileri örgütlemek amacıyla böyle bir konu açtım.Sizlerin de katılımını bekliyorum.

Unutmayalım ki kullanmadığımız kağıtların geri dönüşümü sağlanarak ağaçlarımızın kesilmesinin önüne geçilebilir.

Unutmayalım ki endüstride ve tarım ilacında kullanılan 1 kg civa (Hg) ile binlerce ton su zehirlenebilir ve o suda yetişen balıkları yiyen insanlar hayatlarını yitirebilir.

Ormanların sorumsuzca katledilmesi hakkında son günlerde ülke gündemini sarsan çok önemli gelişmeler var.İlgili konuyu buradan takip edebilirsiniz;

http://forum.donanimhaber.com/m_10625768/mpage/tm.htm

Forumca etkinlik yapmak adına RccP arkadaşımızın mesajını ilk mesajıma taşıyorum buyrun:

Greenpeace organizasyonunu duymuşsunuzdur..

nükleere karşı olmaları,denizlerimize gösterdikleri ilgiyi,gerektiğinde zehirli gaz saçan fabrikaların bacalarına kendilerini zincirlediklerini de duymuşsunuzdur..

bu oluşum herhangi bir kazanç beklemeden çevre gönüllülerinden oluşmuştur..bu oluşuma maddi destek olmak isteyenler olabilir aranızda..

http://www.greenpeace.org/turkey/

adresinden gerekli bilgileri ve kayıt için gerekenleri alaiblirsiniz..kendim greenpeace in gönüllü destekcisiyim ve destekçilerin çogunlugu üniversite ögrencilerinden oluşmaktadır..periyotlarını siz belirleyerek veya 1seferlik olsa da bağış yapabilirsiniz.istediginiz zman üyeliğinizi iptal edebilirsiniz.

tamamen güvenilirdir..kafanızda k.kartı ile ilgili soru işareti felan kalmasın..aylık 1 dolar bağışlasanız bile çok makbule geçer..

http://www.greenpeace.org/turkey/get-involved/sanal-eylem

bağış yapmasanız bile üstteki linke tıklayarak greenpeace in mail listesine kayıt olup sanal eylenci olabilirsiniz..ayrıca belli periyotlar arasında sizi bilgilendirici maillerde alabilirsiniz..

Başlıca Doğa ve Çevre Sorunları:

Küresel Isınma

Dünya atmosferi çeşitli gazlardan oluşur. Ayrıca küçük miktarlarda bazı asal gazlar bulunmaktadır. Güneşten gelen ışınlar (ısı ışınları/kısa dalgalı ışınlar), atmosferi geçerek yeryüzünü ısıtır. Atmosferdeki gazlar yeryüzündeki ısının bir kısmını tutar ve yeryüzünün ısı kaybına engel olurlar. (CO2, havada en çok ısı tutma özelliği olan gazdır.)

Atmosferin, ışığı geçirme ve ısıyı tutma özelliği vardır. Atmosferin ısıyı tutma yeteneği sayesinde suların sıcaklığı dengede kalır. Böylece nehirlerin ve okyanusların donması engellenmiş olur. Bu şekilde oluşan, atmosferin ısıtma ve yalıtma etkisine sera etkisi denir. Dünya atmosferi cam seralara benzer bir özellik gösterir.

Son yıllarda atmosferdeki CO2 miktarı hava kirlenmesine bağlı olarak hızla artmaktadır. Metan, ozon ve kloroflorokarbon (CFC) gibi sera gazları çeşitli insan aktiviteleri ile atmosfere katılmaktadır. Bu gazların tamamının ısı tutma özelliği vardır.

CO2 ve ısıyı tutan diğer gazların miktarındaki artış, atmosferin ısısının yükselmesine sebep olmaktadır. Bu da küresel ısınma olarak ifade edilir. Bu durumun, buzulların erimesi ve okyanusların yükselmesi gibi ciddi sonuçlar doğuracak iklim değişmelerine yol açmasından endişe edilmektedir.

İnsanların çeşitli faaliyetlerinin küresel ısınmaya katkısı şöyledir:

* Enerji kullanımı %49,
    * Endüstrileşme %24,
    * Ormansızlaşma %14,
    * Tarım %13'tür.

Özellikle enerji kullanımı konusunda ABD çok büyük bir orana sahip.Küresel ısınmanın önüne geçilebilmesi için ABD'nin enerji tüketimini yavaşlatması ve Pasifik Okyanusu'nda yaptığı nükleer denemeleri durdurması gerekiyor.

Baz İstasyonlarının İnsan Sağlığına Etkileri

Baz istasyonlarının genellikle 4 metre boyunda dolap biçiminde olan antenleri adeta radyo vericisi gibi küçük. Şirketler her ne kadar bu antenlerin 100 W’lık ampulle bir olduğunu söylemekteyse de, ampulün frekansı 50, anteninse 1 milyar kadardır. (1 GHz). Anten UHF üzerinden, her yöne veya tek bir yöne yayın yapmakta. Tek yönlü yayında MD’lar dar bir huzme şeklinde gönderilmekte huzme daraldıkça güç artmakta, dar huzme, civar binalara girmekte veya onlardan yansımaktadır. Şirketler elektromanyetik ışın şiddetinin mesafenin karesiyle ters orantılı olarak azaldığını söylemekte ise de azalan elektromanyetik alan şiddetidir. Kanser yapıcı etki mesafe ile azalmaz. Cep telefonu ve dam antenleri özellikle çocuklar için tehlikeli.

Sağlık Bakanlığı Genelgesi’ne göre; elektromanyetik etkilerin insan sağlığına zararlı etkilerinin olduğu, çok sayıda kronik hastalık veya sağlık sorunu için bütün araştırmacıların üzerinde anlaştığı çok açık neden-sonuç ilişkileri gösterilmemekle birlikte, ortaya konan sağlık etkileri ve buna bağlı olarak getirilen maruziyet sınırlamaları dikkate alındığında, bu etkilerin bütün araştırmacılar tarafından kabul edilmesi ve kesinleşmesine kadar, kanıtlanmış sağlık risklerinin varlığı, maruziyet alanlarının çoğalması ve uzun vadedeki olası etkileri göz önünde bulundurulduğunda, toplum bireylerinin ve özellikle risk gruplarının önlenebilir tüm etkilerden korunması için iyonlaştırıcı olmayan radyasyon- elektromanyetik kirlilik ile ilgili tedbirlerin bir an önce alınması gerekliliği bulunmaktadır.

Araştırmacılara göre; çocuklarda aşırı manyetik alanların hücrelerin genetik yapılarına zarar verdiğini, insanlarda kanser riskinin ve doğum kusurlarının artmasına ve yetişkinlerde beyin ve kan kanserlerine, üreme özelliklerinin yitirilmesine, kalp sağlığı sorunlarına, stres düzeyinde artışa ve uyku bozukluklarına, kan basıncında artış, başağrısı, baş dönmesi gibi sorunlara neden olduğunu açıklamaktadırlar.

Anayasamızın 56. maddesine göre "Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir."

2872 Sayılı Çevre Kanunu 3/a bendinde "Çevrenin korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesi gerçek ve tüzel kişilerle, vatandaşların görevi olup, bunlar bu konuda alınacak tedbirlere ve belirlenen esaslara uymakla yükümlüdürler." denmektedir.
    3194 Sayılı İmar Yasası, yapılara ilişkin her türlü yetki ve sorumluluğu mücavir alan sınırları içinde belediyelere, mücavir alan sınırları dışında ise valiliklere vermiştir. Dolayısıyla baz istasyonlarını kuran firmaların belediyelerden ruhsat alması gerekmektedir.
    23028 sayılı 23 Haziran 1997 tarihli ÇED (Çevresel Etki Değerlendirilmesi) Yönetmeliği’ nin Ek II madde 12’ de "her türlü elektronik ve elektromekanik" tesisleri ifadesinin yer alması, Baz İstasyonları’nın da bu yönetmelik kapsamında değerlendirilmesini gerektirmektedir. ÇED Yönetmeliğinin bu maddesine göre, baz istasyonları için çevresel etki değerlendirilmesi sürecinin işletilmesi gerekmektedir.

Hava Kirliliğinin İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri

Hava, yeryüzünü çevreleyen ve atmosferi oluşturan gazların bir karışımıdır. Saf hava, hacimce %21 oksijen, %78 azot, eser miktarda karbon dioksit ve su buharı içerir.

Soluduğumuz hava saf değildir. Hava, doğal kaynaklar veya insan aktiviteleri ile atmosfere bırakılan kimyasal ve biyolojik binlerce maddelerle kirlenir. Bu kirleticiler atmosferde başka kirleticiler üretmek üzere reaksiyona girebilir. Havayı kirleten maddelere kirletici denir. Bunlar, partikül madde (PM), ozon, kükürt dioksit, karbon monoksit, azot oksitler, uçucu organik bileşikler, sülfür, sülfat ve nitrattır.

Şehir içi bölgelerde hava kirletici kaynaklarını;

1. Isınma ve sanayide kullanılan yakıtlar,

2. Sanayi tesisleri,

3. Ulaşımdaki motorlu taşıtlar,

4. Diğerleri (çöp depolama alanları, kanalizasyon, arıtma tesisleri v.b.), diye sınıflandırmak mümkündür.

Isınma kaynaklı kirleticiler, ısınmada kullanılan yakıtın ve yakma sisteminin ürüne bağlı olarak değişmektedir. Kükürt oksit bileşikleri katı, sıvı ve gaz yakıtta bulunan kükürt bileşiklerinin yanması sonucu meydana gelir. Ülkemizde çıkarılmakta olan kömürlerde kükürt içeriği genellikle %1’in üzerindedir. Kömürdeki kükürt, yanma esnasında önemli oranda (yaklaşık %90-99) kükürt dioksite (SO2 gazı) ve az bir oranda da (yaklaşık %1-10) kükürt trioksite (SO3 gazı) dönüşmektedir. Oluşan SO3 gazı yüzdesi çok düşük olduğu için toplam kükürt oksitler, genelde kükürt dioksit olarak ifade edilmektedir. Bacadan atılan kükürt oksit miktarı yakıt içinde bulunan kükürt miktarına bağlı olarak değişmektedir. Kükürt dioksit doğal olarak havada 5 µm/m3 konsantrasyonundan daha düşük miktarlarda bulunabilir.

Yanma esnasında oluşan kükürt oksitler, ülkemizde özellikle büyük şehirlerde, son yıllara kadar yaşanmış olan genel hava kirliliği probleminin de temelini oluşturmaktaydı. Fakat son yıllarda yapılan düzenlemelerle, özellikle ülkemizde çıkarılmakta olan kömürlerin çeşitli proseslerle iyileştirilmesi sonucu, kükürt içeriği %1.5 veya daha aşağı seviyelere çekilmiştir. Çoğu ithal kömürlerdeki kükürt içeriği ise zaten %0.9’in altında bulunmakta veya kükürt içeriği %0.9’in altında olan kömürlerin ithalatına izin verilmektedir.

Zararsız Radyasyon Yoktur!

Bir nükleer santralın normal çalışması esnasında çevreye yaydığı veya kaza sonucu ortaya çıkan radyasyon, canlılara besin ya da soluma yoluyla geçer. Bu radyasyonlar, canlı hücreleri meydana getiren atomları ve molekülleri iyonize ederek yapılarını bozar. Ayrıca, hücre bölünmelerini kontrol eden DNA’ların kimyasal yapısını da bozarak, hücrelerin normal olarak ikiye bölüneceğini yerde, çılgınca milyonlarca birbirinin eşi bozulmuş, programsızlaşmış hücreye bölünerek üremesine ve giderek kansere neden olurlar. Kansere yol açmasının yanı sıra radyasyon, bir canlının kalıtımsal yapısında ani değişikler olan genetik mutasyonlara da neden olur. Yapılan son araştırmalara göre, düşük dozda radyasyonun da, tahminlerin aksine, insan vücuduna zararlı olduğu bulunmuştur. Nükleer santralların civarında yaşayanlarda görülen kanser vakalarındaki yüzde 400’lük artış, genetik mutasyonlar sonucu normal olmayan doğumlar, yaygın lösemi hastalıkları bunun bir bilimsel kanıtı olarak gösterilmiştir.

İngiliz Hükümet Yetkilileri, İngiltere’deki Sellafield Santralı’nda (eski adı Windscale olan bu santral, 1957’de yaşanan nükleer felaketten sonra adı değiştirilerek, kamuoyundaki kötü imajı silinmeye çalışılmıştır) çalışanlara, çocuklarında görülen yüksek lösemi oranları ile ilgili araştırma sonuçları ışığında, çocuk yapmamalarını tavsiye etmiştir.

1991’de ABD’deki Oak Ridge Ulusal Laboratuarı’nda çalışanlar üzerinde yapılan incelemelerden sonra, lösemiden ölüm oranlarının, beklenenden %63 fazla olduğu saptanmıştır. ABD’de 1993 yılında yayınlanan Güneydoğu Massachusetts Sağlık Raporu’na göre, Pilgrim Nükleer Santralı’nın yaydığı radyasyona maruz kalanlar, bu emisyona daha az oranda maruz kalanlardan, 4 kat daha fazla lösemi riski taşımaktadır.

Ocak 1999’da British Medical Journal’da yayınlanan bir makalede, Fransa’nın kuzeyindeki La Hague Nükleer Santralı’nın civarındaki sahillerde oynamaya giden ya da deniz ürünleri yiyen çocukların lösemiye yakalanmasının, diğerleriyle kıyaslandığında daha büyük bir olasılık olduğu belirtiliyordu. Fransız kamuoyu, medyanın konuya ilgi göstermesiyle, bu sorundan haberdar oldu. Yalnızca 278 gün çalıştırılabilen ve artık kapatılan 11 yaşındaki Süperphenix Santralı; Fransa’da, “tehlikeli bir beyaz fil” olarak adlandırılıyor. Bu santralın Fransa’ya maliyeti ise, şimdiden 10 milyar doları buldu ve sökülmesi için de 3.4 milyar dolar daha gerekiyor.

“Radyoaktif atıklar sorunu bizlere, gelecek kuşaklara karşı sorumluluk yükleyen ciddi bir sorun. Oysa bu konu adeta hiç tartışılmıyor”.

Sizler de doğayı ve çevreyi seviyorsanız kulübümüze üye olabilirsiniz.

Üyeler:

1) Saltuk
    2) Baron17
    3) mayklhac
    4) Eda_fb
    5) KillForYou!
    6) esdum
    7) qtq
    8) mfguney
    9) kadirgfb
    10) Archkael
    11) da-pan-
    12) _Blackfly_
    13) woop
    14) Michelangelo.
    15) MetalliCaster
    16) scarycanary
    17) doctor_j
    18) PsYcHoAlonE
    19) .:DreaM:.
    20) HloveJ
    21) Birce
    22) macar93
    23) ---Ali---
    24) erdiyilmaz
    25) Eka01
    26) ComeKillMe
    27) Smirdon
    28) lars ulrıch
    29) onur19031
    30) DJ41
    31) zodd
    32) XewO
    33) tech_türk
    34) RaprosteR
    35) Dr.Freeman
    36) RccP
    37) Ayhan Arslan
    38) bLuEbLooD®
    39) ozkulse
    40) pckesfeden
    41) barman
    42) HaYaLeTR
    43) Furkan_Ticaret
    44) cimbomlu05
    45) ballrry
    46) Elluin
    47) PaulPierce34
    48) erman90
    48) ege_asigi
    49) >OnuR<
    50) PaLadin_C
    51) DENKU
    52) WoraZ
    53) BJKKKKK
    54) orbjk
    55) erpachotoe
    56) Yarbay
    57) pocahontas
    58) mguder
    59) efeyavuz
    60) YÜZSÜZ
    61) spyfox
    62) schakalOzzY
    63) :::_MuR@t_:::
    64) Gr3g0r
    65) AlanyaTuning
    66) vokkan67
    67) piyerfare
    68) kebabkolik
    69) alex_alex
    70) Sinanboza
    71) ferrari_16
    72) Anjharat
    73) Ygn17
    74) subuti
    75) acemiwebci
    76) gecomert
    77) FFeArLeSS
    78) Raistlin2212
    79) aKaSa
    80) stnts
    81) Zekeria_BeaZ
    82) onder6
    83) Web Star
    84) umutj
    85) yagmur_ygmr
    86) SithMASTER
    87) Diablo31
    88) Zwandar
    89) Gary fx
    90) Ckoc1
    91) Ege_Aşığı
    92) Otantic_Antiochia
    93) ßoost
    94) d4nce4lif3
    95) umurman
    96) refqref
    97) cornrose
    98) Flameman
    99) ermanka26
    100)righteous@
    101)getaway
    102)Locker
    104)cagatay_xx
    105)AkAsyA_58
    106)EfeHan-82
    107)Akçalı.
    108)marlo
    109)Etkisizeleman
    110)AzadArda
    111)kadango
    112)*MelaNKoliK*
    113)mehmetpara
    114)ozgurdeniz65
    115)DiMarzio
    116)aksoy93
    117)ßaTıKaN
    118)giza
    119)TurnBack
    120)blade_17
    121)maxelll
    122)Curimo
    123)BAĞATUR
    124)stnts
    125)tepeb
    126)webExpert
    127)coolsten
    128)narsess
    129)fatihcanery

Dileyenlerin ekleyebileceği imzamız;

[center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_10705051/tm.htm][color=#00CC00][b][i]☼ DH Doğa ve Çevreyi Koruma Kulübü ☼ Türkiye Çöl Olmasın![/i][/b][/color][/link] 
    [image]https://store.donanimhaber.com/48/4d/17/484d17086037be382eeef2b7969faa6e.gif[/image][/center]

Görünümü;

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• AAA güzel olmuş bu bak yeni gördüm

benide yazmazsan olmaz
  • Böyle güzel bir organizasyon içinde ben de yer almak isterim ...
  • Baron17 ve mayklhac hoşgeldiniz değerli kardeşlerim.
  • Benide benide
  • quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

Siliyorum senin adını zorla ismini yazmak da neymiş.

Hoşgeldin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saltuk -- 30 Kasım 2006; 0:02:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benide ekle
  •  DH Doğa ve Çevreyi Koruma Kulübü- 129 üye olduk- Türkiye Çöl Olmasın!

1 ton çeliğin geri dönüşümü ile 25 ton su tasarrufu sağlanır.

esdum hoşgeldin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saltuk -- 30 Kasım 2006; 11:15:33 >
  • Bende üye olmak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 30 Kasım 2006; 11:24:28 >
  • evet bu aktivitede bağışta toplayabiliriz bir fidan parası ne olacak.
  • up
    up
    up
    up
    up

• Arkadaşlar Anadolu Üniversitesi öğrencileri olarak Pazar günü MMF'nin arkasındaki dağa doğru fidan dikmeye gidiyoruz.İlgilenen öğrenci varsa Yunusemre Kampüsü ana giriş kapısının önünde saat 12:30 da otobüslerle hareket edilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saltuk -- 30 Kasım 2006; 23:05:16 >
  • Oleey arkadaşlar pazar günü ben de gidiyorum arkadaşları ayarladım yeni okulumuza gidicez eski ağaçların dibini gübreliycez,suluyacaz bi de tutmayanların yerine yeni fidanlar dikicez
  • Ya ben zaten hayatın içinde mümkün olduğu kadar çevreyi ve doğayı koruyorum natüralistim (natürist-nüdist deil karıştırmayalım).. ağaçlara, doğaya zarar veren arkadaşlarımın eline vuruom ama sigarayı bırakamadım bi o şekilde zarar verioz walla..

Sonuçta eklersen sewinirim X)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archkael -- 30 Kasım 2006; 23:14:33 >
  • benide kaydedin şu dünyada gittigi piknigi denizi temizleyen bir eleman olarak bende varım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Archkael

Ya ben zaten hayatın içinde mümkün olduğu kadar çevreyi ve doğayı koruyorum natüralistim (natürist-nüdist deil karıştırmayalım).. ağaçlara, doğaya zarar veren arkadaşlarımın eline vuruom ama sigarayı bırakamadım bi o şekilde zarar verioz walla..

Sonuçta eklersen sewinirim X)

Merak etme natüralistle nüdist arasındaki farkı biliyoruz.
    Hoşgeldin.
  • Benide alırsanız çok sevinirim
  • sonunda faydalı olabilecek bir kulüp gördüm. beni de ekleyin. ne gibi faliyetlerimiz olacak.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.