Şimdi Ara

TRIANGLE ( Sadece filmi izleyenler girsin ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
16.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: nodar

quote:

Orijinalden alıntı: AfroTürk

kendini begenmiş edalı logar pardon nodar,
    adam bu tür filmi ilk izlemiş olamazmı ve bunuda bu tür ilk izledigi için begemiş olamazmı, nedir ben bunlardan çok izledim havası edası ile karşındakini hakir, küçük, aşagılık görme ukalalıgı, sizin gibi entellerden gına geldi,

bak entelllektüel demiyorum, entel dantel diyorum, senden ancak entel dantel belki olur oda şüpheli hadi ikile

Açıkça bu hakaret etme hakkını nereden alıyorsun? Ortada seni ilgilendiren konu da yok, durumda yok... Kimseyi aşağılayan
    ve küçük gören havalarında yazım olmadığı gibi bu forumda avatar gibi bir sinema şaheseri bile yerin dibine sokuluyorsa
    Böyle bir filmi yani adı sanı duyulmamış ve gişe hasılatı bile olmayan sıradan bir filmin abartılı yorumla lanse edilmesine
    karşılık bende yorum yaptım ve bu filmin kategorisindeki daha kaliteli filmleri tavsiye ettim...

Forumda yeni bir moda çıkmış.. Klavye başına geçen kendini süperman sanıyor.. Klavye başında monitörün önünde herşeye
    maydanoz olan tiplerden bir gün bu forum kurtulacak!!!

önce sen hakaret etmişsin ukalalık yapma adam ol,
    avatar beş para etmez bebe filmi, sadece sana degişik gelmesi siz gibi sönradan görmelere 3D kaktırmaları,

yukarda arkadaş ilk defa böyle bir film izleyerek begenmiş olabilir sende onu aşagılamışsın ve bu arkadaşda onu savunmuş sana vermiş veriştirmiş üyüde yapmış asıl sen klavyeye güvenipte buradan salanlardansın bak sllayan demiyorum salan, koku buraya geldi, yeter salma.

• şimdi konuyu gördüm hemen izlemeye koşacam bu akşam harikulade bir film. anlamayanlar kafası almayanlar izlemesinler.
  • Arkadaşlar bu filmde korku unsuru fazla mı? Birden irkilecek gerilecek sahneler var mı?
  • İrkilebileceğin 1 kaç sahne var tabii ama Gerilim filmi sonuçta.Başarılı bir film tavsiye ederim.
  • kapıdan kovuyorsun bacadan giriyorlar... Forum ne hali geldi demiyorum..Forumun artık resmen sabote edildiğine
    inanmaya başlayacağım..Neredeyse her konu küçük bir kıvılcımla ateş alacak hale geliyor artık..Hiç bir fikri olmayan kişilerin
    "adam ol, gelirsem ayağını bacağını kırarım tarzında tehdit savuranların meydanı haline geliyor artık... Ve böyle abuk sabuk tehdit savurup "adam ol,yoksa..."
    diye tehdit savurup bu tehditlere "adam olmuyorum gelde adam et" dediğinde bizim gibilere nasıl bir yaptırım uygulayacağını düşünemeden konuşan komik insanların
    yurdu haline geliyor.. Böyle abuk sabuk bir laflar edenler ne yaparsan yap değişik nicklerle bu foruma her zaman damlayacaklar ama yukarıdaki
    zırvalama ve hakaretlerin halen silinmemesi insanları üzer! Bu da DH yöneticilerine...

Bu konuyu açan ve hakaret edenlerin hep aynı kişi olduğuna inanıyorum artık!
    Konuyu açan arkadaşın filmi övmekden öteye taşıması... Filmi izledikten sonra filmin kendine has bir felsefeye sahip olduğunu belirtmesi ve
    filmi bizde izledik deyipde sonradan konuya dalan iki kişininde bana hakaret etmesi bunların aynı kişi olduğunu gösterir..Çünkü böyle sıradan bir filmi
    göklere çıkarıp işin içine Matrix serisi için zamanında komik kaçan "felsefe" , "kendini sorgulama" kelimesinin kullanılması dünya üzerinde sadece
    bir defa yapılacak bir yorumdur.

Son söz; ADAM OLMUYORUM, GELDE ADAM ET"
    Hadi bakayım klavye başından ne yapacaksın?

• filmde kırılma noktası kızın tekneden gemiye gecme sahnesi o sahnede biraz bekliyor hic binmezlerse ne olur onu dşünmek lazım aslında....
  • Acayip beğendim ben. Gerilimin yanında gizem ögesini finale kadar taşıyor. Türü sevenlere kesinlikle tavsiyedir. Gereksiz yorumları okumak yerine bir kere şans vermelisiniz. 8/10

• Bu tarz filmler daha öncede vardı.Denizde boş bir gemi ve o gemiye girenlerin başından geçen olaylar.Olayların sürekli tekrar olması değişikti.Ben zinciri kıracağını düşündüm ama yine tekrar etti kendini.Kadın çocuğuna kötü davrandığını gördü bir an nasıl kötü biri olduğunu gördü ve kötü tarafı ile yüzleşti.Çocuğunu tekrar görmek için yine aynı olayı yapıyor.

Puanım 7.5/10
  • ben de triangle ı izledikten sonra burda daha iyi denilen dead end i izledim o da iyiydi bence ama bu filmin üzerinde değildi benim görüşüm. . .
  • beynimi durdurdu bu film

sacmalikk
  • dün sanki bi kanalda vardı bu film...
  • Blu-Ray'i alıp izleme fırsatı buldum. Dead End gibi benzer görünse de yine de finali itibariyle farklı diyebiliriz. İlginç ve değişik bir yapım. Ancak filmde "ne? ne zaman oldu?" sorusunun cevabı verilmediğinden yoruma ve teorilere açık hale geliyor.

Film aslında 2 bölümden oluşuyor diyebiliriz. İkinci yarıdaki duruma nazaran yine kafanızda birşeyler oluşabilir. Buna göre

Jesse'in eve vardıktan sonra oğlunu görmesiyle birlikte 2. yarı başlıyor. Burada aslında Jesse'in filmin ilk başlarında olduğundan farklı bir tavır sergilediğini görüyoruz. Otistik oğluna kötü davranan sert, kötü huylu bir anne imajı çiziyor. 2. Jesse eve girip bu kötü jesse'i öldürüyor. İşte burada bir suçluluk duygusu olduğunu düşünüyorum. Haliyle karakterimiz aslında nasıl biri olduğunu ve kötü huylarının farkında bunlardan kurtulmak için de sürekli kendini tekrarlayan bir döngü içerisine giriyor. Her seferinde kötü huylarından kurtulmaya çalışsa da olaylar sürekli aynı şekilde birbirini izliyor. Peki bu döngünün başlangıç noktası neresi denilirse büyük olasılıkla finalde meydana gelen kaza olsa gerek. Bir bakıma bu kötü annemiz yine araf diyebileceğimiz bir alemde kendi suçluluğundan duyduğu pişmanlığı gidermek ve herşeyi düzeltmek adına kelebek etkisindeki gibi olayları değiştirme yoluna gidiyor. Ancak her ne kadar kurtulmaya çalışsa da olaylar yine aynı şekilde meydana geliyor. Yani buradan da aslında günahlarımızdan kurtulmanın diğer alemde hiçbir şekilde mümkün olmadığı sonucunu çıkarabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 15 Ağustos 2010; 16:03:18 >

• bende bugün izledim filmi...güzel başlıyo güzel de devam ediyo ama sürekli aynı şeyleri uzun uzun göstermeleri sıkıcı olmuş...döngüyü anladık ama nasıl başladığı ile ilgili hiçbişey yok durup dururken kadın o döngüye mi girmiş :) lostun finalinde hissettiğim burukluğu bu filmin sonunda da hissettim veriyolar gerilimi gizemi ondan sonra hiçbişeyi açıklamadan dalga geçer gibi bitiriyolar...tamam herşey de insanın gözüne sokulmaz anlasın diye ama 40 yıl düşünsen bile bulamayacağın bişey de seyircinin hayal gücüne bırakılmaz ki :) abartılacak bi film değil bence
  • quote:

kapıdan kovuyorsun bacadan giriyorlar... Forum ne hali geldi demiyorum..Forumun artık resmen sabote edildiğine
    inanmaya başlayacağım..Neredeyse her konu küçük bir kıvılcımla ateş alacak hale geliyor artık..Hiç bir fikri olmayan kişilerin
    "adam ol, gelirsem ayağını bacağını kırarım tarzında tehdit savuranların meydanı haline geliyor artık... Ve böyle abuk sabuk tehdit savurup "adam ol,yoksa..."
    diye tehdit savurup bu tehditlere "adam olmuyorum gelde adam et" dediğinde bizim gibilere nasıl bir yaptırım uygulayacağını düşünemeden konuşan komik insanların
    yurdu haline geliyor.. Böyle abuk sabuk bir laflar edenler ne yaparsan yap değişik nicklerle bu foruma her zaman damlayacaklar ama yukarıdaki
    zırvalama ve hakaretlerin halen silinmemesi insanları üzer! Bu da DH yöneticilerine...

Bu konuyu açan ve hakaret edenlerin hep aynı kişi olduğuna inanıyorum artık!
    Konuyu açan arkadaşın filmi övmekden öteye taşıması... Filmi izledikten sonra filmin kendine has bir felsefeye sahip olduğunu belirtmesi ve
    filmi bizde izledik deyipde sonradan konuya dalan iki kişininde bana hakaret etmesi bunların aynı kişi olduğunu gösterir..Çünkü böyle sıradan bir filmi
    göklere çıkarıp işin içine Matrix serisi için zamanında komik kaçan "felsefe" , "kendini sorgulama" kelimesinin kullanılması dünya üzerinde sadece
    bir defa yapılacak bir yorumdur.

Son söz; ADAM OLMUYORUM, GELDE ADAM ET"
    Hadi bakayım klavye başından ne yapacaksın?

''Sıradan mı'' Filmi 3 kez izlemesem inanacaktım sana..Ayrıca üst yorumunda Dead End ten bahsetmişin bu filmin yanına yaklaşamaz..

• Konu hortlanmıştır
  • Yuh artık aradan yıllar geçmiş, kin geçmemiş.
  • quote:

Yuh artık aradan yıllar geçmiş, kin geçmemiş.

Hocam ben ilk kez izledim bu tip bir film ve bana çok hoş geldi açıkçası. Hala anlayamadım filmin kopma noktasını. Yani her seferinde tekrar döngüye giriyor ama arada bir yerde 3 jesse görüyoruz orada normal giyimli jesse normal giyimli bir başka jesse'yi öldürüp denize atıyor. Oysa ki siyah giysili bir jesse'yi öldürmesi gerekiyordu. Ben o noktada yaktım devreyi.. Bana açıklayabilecek var mı?
  • Sıradaki filmim bu. İzleyince yorum yaparız
  • Film mitoloji ile direk bağlantılı. Geminin adını hatırlarsınız Aeolus'tu.

Aeolus ismi çağrışım yapıyor olabilir. Aeolus Teselya kralı. Oğlu ise Sisifos. Sisifos işlediği sayısız suçlar yüzünden yeraltı dünyasına alınan fakat daha sonra toprak altına gömülmeden buraya getirildiğini söyleyerek üç gün izin alıp, bir daha geri dönmeyen böylece Hades'i kandıran bir prens. Sisifos bu tavrı yüzünden bir kayayı, yeraltı diyarındaki büyük bir dağın tepesine kadar çıkarma cezası alıyor, fakat işin hileli yanı şu ki, kaya hiçbir zaman tepede durmuyor ve aşağı yuvarlanıyor. Sisifos da çaresiz tekrar çıkartıyor.

Filmdeki Jess'i bu hikayeye göre Sisifos gibi düşünebiliriz. Çocuğuna kötü davranarak sayısız suç işliyor. Daha sonra araba ile giderken kaza yapıyor ve kendisi ile çocuğu ölüyor. Taksici onu götürmek için geliyor ve rıhtıma gidiyorlar. Burada taksiciyi Hades olarak düşünebiliriz onu yer altı dünyasına götürmek için geliyor. Jess'te daha gömülmeden taksiye biniyor. Taksiden inerken taksici ona döneceksin değil mi diye soruyor Jess'te döneceğini söyleyip gidiyor. Yani Hades'i kandırıyor ve olaylar başlıyor döngü başlıyor. Jess sürekli kayayı dağın tepesine çıkartmaya çalışıyor ama her defasında yeniden denemek zorunda kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rietveld -- 29 Eylül 2015; 13:14:00 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.