Şimdi Ara

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] (958. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25.658
Cevap
196
Favori
950.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 956957958959960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun içinden oyunu kaç saattir oynadığımızı görebiliyor muyuz? Skyrim deki gibi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Loras Tyrell kullanıcısına yanıt
    Envanter ekranındayken Playstation için R2, Xbox için RT, klavyede ise left shift tuşuna basarak oyun sürenizi ve diğer istatistikleri görebilirsiniz.
  • Arkadaşlar oyundaki tipi en güzel olan zırhlar hangileri ve nasıl elde ederim isimleri neler yazan olursa çık makbule geçer
    buna + olarak çelik ve gümüş kılıç tavsiyeside güzel olur newgame+ yapmak istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulkan

Envanter ekranındayken Playstation için R2, Xbox için RT, klavyede ise left shift tuşuna basarak oyun sürenizi ve diğer istatistikleri görebilirsiniz.

Teşekkürler. Kolay level atlama yöntemi var mı bir de zırh geliştirmeyi, simyayı pek anlayamadım.

Skyrimde de büyü işlerinden uzak durmuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loras Tyrell -- 25 Ağustos 2017; 21:59:21 >
  • görev yaparken aniden hud gitti yani sağ alt sol alttaki o harita sağlık barı alayı birden kayboldu oyunu oynayamıyorum bu haliyle steam pc aç kapa yaptım eski kayıdı yükledim ama düzelmiyor neden böyle olmuş olabilir görevdeyken diyalog seçtim ve hepsi kayboldu

• *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Home veya insert tuşlarından birini deneyin hocam. Yanlış hatırlamıyorsam onlar kapatıp açıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaptainJack

Home veya insert tuşlarından birini deneyin hocam. Yanlış hatırlamıyorsam onlar kapatıp açıyordu.

bitanesin sen ya çok tşkler oyunu silip kurmayı kara kara düşünüyordum 3mbitle
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

görev yaparken aniden hud gitti yani sağ alt sol alttaki o harita sağlık barı alayı birden kayboldu oyunu oynayamıyorum bu haliyle steam pc aç kapa yaptım eski kayıdı yükledim ama düzelmiyor neden böyle olmuş olabilir görevdeyken diyalog seçtim ve hepsi kayboldu

Tek tuş ile tüm HUD ekranı gidebiliyor,kontrollerden bakın hangi tuş olduğuna sonra tekrar basın düzelir.
  • Ben GOTY edition aldım bugün fakat türkçe altyazı yok. Neden acaba bilen birisi var mı?
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Önemli değil iyi oyunlar

• Çok pişmanım bu oyunu oynadığım için. Artık hiç bir oyun keyif vermiyor 1 aydır etkisinden çıkamadım. Olmaz olsun böyle iş. Şöyle olsaymış daha iyi olurdu diyeceğim nerdeyse hiç bir şey yok her şey mükemmel doruk noktasında. Daha iyisini oynamadım witcher 4 e kadar da oynayacağımı sanmıyorum.

• berkanakata B kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle oynayın.

Gog.com ya da steam hangisinden aldınız? Oyuna 1.30 güncellemesi ile birlikte Türkçe dil eklenmişti. Sürümü kontrol ediniz, güncel değilse mutlaka güncellemesini yükleyiniz. O şekilde düzelmesi lazım.
  • Loras Tyrell kullanıcısına yanıt
    Kolay level atlama yok witcher evreninde. En çok xp yi ana görevler veriyor. Ana görev, yan görev, kontrat, hazine avları, ? işaretli yerleri keşif, terkedilmiş yerlerdeki tehditleri temizleyip orayı tekrar insanların yaşaması için kurtarmak , insan ya da canavar vb düşmanları kesmek ..hepsi xp veriyor. Hepsinin level gereksinimi de var. Karakterinizin leveliyle görevin leveli yakın ya da aynı olursa daha iyi xp alıyorsunuz. Zamanla ne demek istediğimi anlarsınız.

Bulduğunuz her notu, kitabı, oyun seçeneklerindeki eğitim kısmındaki tüm bilgileri sabırla ve dikkatle okumanız, ayrıca oyunu geniş ölçekli keşif odaklı oynamanız gerekiyor. Yani tavsiyem budur. Speedrun yaparak hızlıca görevden göreve koşulmaması gereken bir başyapıt.

En başta hiçbir oynanış ayarına dokunmadıysanız zaten ekranüstü eğitim adı verilen özellik sayesinde her bir detayı tek tek anlatıyor oyunun kendisi. (tutorial pop up - ekran üstü eğitim)
    Diyelim onları hızlıca okumadan geçtiniz, yine sorun yok. Dediğim gibi bu seçenekler kısmında ya da harita vb baktığımız menüde eğitim e tıklarsanız oyunda her bir detayla ilgili bilgi ve kontrol ipuçları verilmiş. Zamanla oynadıkça hepsini çözeceksiniz. Bir süre sonra çok basit gelecek.

Skyrim kafasından tamamen çıkmanız lazım, zira ikisi de rpg ama witcher evreni ve özellikleriyle sıradışı bir oyundur, bambaşka bir dünyadır. Büyü yerine burada sign yani işaret denilen özellikleriniz var. Yrden, quen, igni, axii & aard olmak üzere 5 sign mevcut. (çekirdek kabiliyetler) Bunların alternatif olanlarını ve mevcut işaret kuvvetlerini de skill harcayarak geliştirmeniz mümkün. Aynı şekilde atak ve simya skilleri de edinilip geliştirilebilir. Oyun tarzınıza göre atak, işaret ve simyadan oluşan skilleri soketlere yerleştirebilirsiniz level atladıkça.

Simyada iksir, bomba, yağ ve diğer temel bileşenleri craftlayabilmek için orada gereksinim olarak ne yazıyorsa o bileşenleri bulmanız gerekiyor. Bunların da silah zırh vb gibi şemaları var. Onları okuduktan sonra craftlayabilirsiniz.
    Aynı şey zırh ve silahları craftlamak için de geçerli. Tek fark siz değil işin ustaları craftlayabiliyor sadece. Hem gerekli malzemeleri bulacaksınız, hem gittiğiniz zırh-demirci ustaların seviyesi crafltamak için yeterli olacak (usta-kalfa-amatör demirci & zırhcılar mevcut), hem de ekipmanı kuşanmak için leveliniz yeterli olacak. Craftlama ücretini de ödemek durumundasınız. Tüm bunlar eğitim kısmında açıklanmış. Bu konudaki geçmişe dönük mesajlara da bakabilirsiniz, güzel öneriler mevcut. Youtubeda seri çekenleri de sırf bu anlamadığınız kısımları rehber şeklinde anlatan videolar da mevcut. Biraz araştırmanız gerekecek.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Oyunu kavrayınca bunlar çok basit gelecek, oyuna alışmadığınız için kafa karışabilir, normaldir çok detaylı oyun. Kafanıza takılanları yine yazın, elimizden geldiğince anlatmaya çalışırız.

• Mojotr kullanıcısına yanıt
    NG+ başlayacaksınız anladğıım kadarıyla. Peki sadece ana oyunu mu bitirdiniz yoksa 2 büyük ek paket de dahil komple mi ? Çünkü oyundaki hemen hemen tüm setler çöp 1-2 tanesi hariç. Hep iyi olanlar da ek paketlerle gelenler benim gözlemlediğim kadarıyla.

Hearts of Stone ek paketinde bir görev icabı müzayedeye katılıyorduk. Oradaki yaşlı bayandan engerek zırh seti şemalarını aldıysanız o seti craftlatmanızı öneririm. Oyunda bana göre kaer morhen ve engerek zırh seti açık ara en iyileri. Orta ağırlıkta zırh bunlar. Hafif ya da ağır sevmiyorum. İlk oynamaya başladığımda hafif ekipmanlar üzerinden gidiyordum, kedi okulu favorimdi ama zamanla tamamen viper (engerek) a döndüm orta ağırlıkta.

Kılıç seti olarak mastercrafted wolven silver & steel sword en sevdiklerimdendir. (ustaca yapım kurt okulu kılıçları gümüş ve çelik) Tabi bu kılıçların şemalarını ng+ başladıktan sonra toplayıp craftlamanız gerekecek. İlk oyununuzdaki savede mevcut olanların leveli düşük olacaktır.

"Leveling Witcher and Relic gear UPDATED" bu modu yüklerseniz aldığınız ve kuşandığınız tüm ekipmanlar (arbaletler hariç) karakterinizin leveline yükselir otomatik olarak. Leveli ve gücü de artar tabi. (düşük levelli ekipmanları kullanmak isterseniz belki)

Yine ilk oynayışınızda Blood and Wine ek paketini oynadıysanız ve oradaki önemli bir görevden sonra "AeronDight" isimli kılıcı aldıysanız gümüş kılıç olarak onu da kullanabilirsiniz ng+ ilerleyişinizde. Özel bir kılıçtır, karakter level atladıkça kılıç da güçlenir.
    Ayrıca Akbostan'da bir kale gibi yerde haydutların olduğu yerde engerek kılıçlarının bir şeması var. Şemayı bulunca görevi takip edip diğer şemayı da aldıktan sonra (heyula ile kapıştığınız yer) garnizona gidip oradaki subaya kılıçları craftlatabilirsiniz. Tabi gerekli tüm malzemeleri de toplamış olmanız lazım. Başlangıçta uzun bir süre işinizi görecektir. Diğer witcher setlerinin şemalarını bulana kadar en azından.

Bu engerek kılıçlarının daha üst seviyede olanları da var. Zehirli olanları. Witcher techizatıdır. NG+ da witcher ekipmanlarının başına "efsanevi" ibaresi ekleniyor. Yani dediğim kılıç efsanevi zehirli engerek gümüş-çelik kılıcı diye geçiyor.
    Bir tanesini hearts of stone un final görevinde O'dimm'in bulmacasını çözme esnasında buluyorduk. Şemaları nerededir hatırlayamadım şimdi. Youtube a yazıp aratın isterseniz. "Witcher 3 hearts
    of stone viper venemous swords" gibi mesela.

Bir de zırh seti olarak manticore u severdim (blood and wine ile gelen) ama onun da ng+ da berbat. Yani ilk sıfırdan başladığınızda çok güzel, ng+ yapınca zırhın görünümü değişiyor. Yapımcı öyle yapmış. Bunun için de mod vardı. "Manticore NGP Swap" isimli.

Not: Blood and wine dahil komple bitirdiyseniz bir tavsiyem de şudur: Evinizde silah & zırhları sergileyeceğiniz askılar var. Oraya birşeyler koyduyasanız ekipmanları oradan alıp zulanıza koyun ve manual save alın. NG+ başlarken o save ile başlayın. Zira bunu yapmazsanız ng+ başladığınızda o askıdaki ekipmanların zulanızda olmadığını göreceksiniz. En azından kullanmayacak olsanız bile satıp krona çevirirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulkane -- 26 Ağustos 2017; 17:30:20 >

• Hocam once tesekkurler blood and wine haric hepsi bitti 4 5 basarisiz gorev haric suan uzerimde engerek seti var kiliclar haric 40 levelim yuksek level olan engerek kiliclarini bulamadim kaer morhen zirhinida bulamadım okul seti olarakta kedi ve kurt uzerinden gidiyorum

• steam den oyun dosyalarını dün ilk defa doğruladım ve 16 farklı dosya bulup yeniden indirdi ( türkçe yama dosyaları olabilir). Oyuna girip dili türkçe yaptım ve bazı kelimelerin değiştiğini gördüm mesela witcher yerine efsunger falan diyor ve bu beni çok rahatsız ediyor :D bunu nasıl düzeltebilirim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mojotr kullanıcısına yanıt
    Blood and wine yüklüyse onu da bitirip öyle ng+ başlamanızı öneririm ama siz bilirsiniz.
    Kaer morhen zırhı oyunun en başında verilen düşük seviyeli set. Zaten şu an gerek yok viper setiniz varmış. Viper kılıçlarını console komutlarıyla envantere ekleyebilirsiniz. Debug console enabler isimli mod gerekli bunun için.

NG+da dediğim gibi kurt okulu kılıçlarını imal ettirene kadar mevcut önceki oyundan kalan kılıçlarla idare edilebilir. Kurt kılıçları hem özellik açısından hem de görünüş açısından diğer witcher setlerindekilere göre daha iyi. Skill ağırlıklı gidecekseniz griffin okulu kılıçları da iyidir. Bahsettiğim ekipmanları karakterin seviyesine yükselten modu da deneyebilirsiniz.

Anladığım kadarıyla siz de benim gibi ekipmanların görünüşüne önem veriyorsunuz. Malesef oyunda 1-2 set haricinde geri kalan hiçbiri göze hitap etmiyor, witcher setleri dahil. Sadece engerek, kurt ve mentior u beğeniyorum.
    Nexusta weapon ve armour kısmındaki modlara göz atabilirsiniz. Çok güzel modlar var.

• BPG2004 kullanıcısına yanıt
    resmi türkçe dil çevirisini kullanıyorsunuz dh forumdan arkadaşların yapmış olduğu çeviriyi kurmalısınız

malesef oyunun resmi tr çevirisi çok ama çok iğrenç anlatım bozuklukları çok fazla allah'tan forumdan arkadaşlar çeviriyi yapmışlar
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Bu bir sorun değil. Oyuna eklenen, 23 Studios'un yaptığı resmî çeviride witcher, Roach vb terimler de çevirilmiş. Witcher yerine efsunger, Roach yerine Kızılgöz.
    Witcher mesela orijinal dilinde yani Polonya dilinde Wiedzmin olarak geçiyor. Bakın şöyle bir hangi dillere çevirilmiş, İngilizce hariç hiçbir dilde Roach, Witcher vb göremezsiniz.

W3TR ekibinin yaptığı gönüllü Türkçe çeviriyi yükleyebilirsiniz. İngilizce yerine geçiyor, dil seçim ekranında gönüllü çeviri yi seçip oyuna girebiliyorsunuz, resmî çeviri de korunmuş oluyor.
    Birçok kullanıcı tarafından bu çeviri daha çok beğenildi, benimsendi. Witcher, Roach gibi terimler de İngilizcesine sadık kalınarak çeviride yer aldı. Kaliteli bir çalışma.

Forumdaki konusu;
    https://forum.donanimhaber.com/the-witcher-3-100-turkce-dil-paketi-v3-00-yayimlandi-w3tr-pidacs-com--110088760

• quote:

Orijinalden alıntı: bulkan

Bu bir sorun değil. Oyuna eklenen, 23 Studios'un yaptığı resmî çeviride witcher, Roach vb terimler de çevirilmiş. Witcher yerine efsunger, Roach yerine Kızılgöz.
    Witcher mesela orijinal dilinde yani Polonya dilinde Wiedzmin olarak geçiyor. Bakın şöyle bir hangi dillere çevirilmiş, İngilizce hariç hiçbir dilde Roach, Witcher vb göremezsiniz.

W3TR ekibinin yaptığı gönüllü Türkçe çeviriyi yükleyebilirsiniz. İngilizce yerine geçiyor, dil seçim ekranında gönüllü çeviri yi seçip oyuna girebiliyorsunuz, resmî çeviri de korunmuş oluyor.
    Birçok kullanıcı tarafından bu çeviri daha çok beğenildi, benimsendi. Witcher, Roach gibi terimler de İngilizcesine sadık kalınarak çeviride yer aldı. Kaliteli bir çalışma.

Forumdaki konusu;
    https://forum.donanimhaber.com/the-witcher-3-100-turkce-dil-paketi-v3-00-yayimlandi-w3tr-pidacs-com--110088760

Ben bunu kullanıyordum zaten hocam. Oyunun resmi olarak türkçesi olduğunu bilmiyordum ne zaman eklendi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 956957958959960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.