Yarbay
20 Ekim 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
24 üye
Görüntülenme
Toplam: 874 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Merhaba Arkadaşlar,

Phanteks P400A kasa için 240 lık sıvı soğutma aldım 11700kf ile kullanacağım kasanın üstüne radyatör takılamıyor sadece ön tarafa montaj imkanı var böyle bir durumda ideal montaj nasıl olmalı

1)fanlar kasa içine mi üflemeli

2)dışarıya doğru üfleyecek şekilde mi olmalı

bunun dışında borular alta bakacak şekilde olması tavsiye edilmiş genelde

How to place your liquid cooler (msi.com)

buradaki makaleye göre

sizin önerileriniz nedir?

Selam Arkadaşlar,

Bundan bir kaç yıl önce creative ses kartları, ses sistemi vs .ülkemizde bulunurdu ama şimdi hiçbir yerde yok connect game diye bir firma satışını yapıyor resmi dist. diyor ama hiç güven vermiyor creative resmi sayfasında da detay yok bilen var mı? Creative çekildi mi TR piyasasından

Sound Blaster ses kartı almayı planlıyordum olmadı amazondan getirticem

Arkadaslar selam 10400f işlemci vat 3060 kartla kullanıyorum anakartimda z490a pro pci 4.0 destegi var soru açık sizce geçmeye değer mi hb de 2100 lira civari su an, elimdeki 10400f 1800 e satarsam ekstradan 300 tl civari çıkmış olacak

Selam Arkadaşlar

NZXT S340 kasam'da bazı vida yerlerinin yalama olması ve ön tarafın kapalı olmasından ötürü hava akışı çok iyi bir kasa arayışına girdim.

Piyasada Kaliteli kasalara bakıyorum direk bu model gözüme çarptı tasarım açısından gayet hoşuma gitti ve ön taraf ful metal mesh olması hava akışı açısından aşırı iyi olabilir düşüncesindeyim phanteks firması zaten üst seviye bir üretici o anlamda hiç şüphem yok

Kasa ile ilgili tek soru işaretim ön tarafta toz filtresi kullanmamaları ama çok sıkıntı oluşturur mu acaba?

Forumda kullanan var mı? Önerirmisiniz

Phanteks P400A Digital Case Review: High Airflow Mesh & Panel Testing - YouTube

Gamers Nexus incelemede gayet olumlu şeyler söylemiş hazır kasa inventus'ta %25 indirimde 960 tl civarına geliyor biraz pahalı gibi ama almışken sağlam ömürlük bir şey alıp uzun süre kasa derdi olmasın istiyorum.

Merhaba Arkadaşlar,

Dolar Kurunun bu denli arttığı dönemde artık son teknoloji PC'lere, teknolojik ürünlere uygun fiyatlı erişebilmek imkansız hale geldi. Bir şekilde bu ürünlere uygun fiyatlı erişebildiyseniz hele bazı ürünlere uygun fiyatı geçtim direk bulabilmek zaten büyük mesele(Ekran Kartı gibi)

mutlak ve mutlak bu donanımlarınızı mümkün mertebe uzun kullanım için korumamız gerekiyor bu anlamda bir nevi bu konuyu açma gereği duydum.

Özellikle elektronik aletlerin bozulma durumlarını detaylı irdelendiğinde stabil olmayan enerji kaynaklı problemlerin yüzdelik anlamda fazla olduğunu görürsünüz, bu anlamda bulunduğunuz lokasyonda elektrik altyapısı sağlıklı değilse elektronik cihazlarınız için mutlak ve mutlak Akım Korumalı Prizlerle(Bilindik Kaliteli markaların), Ups'lerle veya Voltaj Regülatörleri ile kullanın, bütçenize göre ups veya voltaj regülatörüne erişebilme şansınız yoksa bile mutlak akım korumalı priz alın APC, Schneider Electric, Philips gibi markaların

masaüstü pc'niz varsa Güç kaynağınızın kaliteli olmasına lütfen dikkat edin günümüzde artık parça parça toplama maliyetli hale geldi çoğu yer artık yayıncılarla anlaşarak hazır sistem şeklinde pc'leri satıyorlar bu şekilde biraz uyguna geliyor ama firmalar maliyetten kısmak adına Anakartlarda veya PSU'lar kalite anlamında cidden düşük giriş seviyede ürünler kullanıyorlar, Sisteminizi kaliteli bir psu ile kullanmanız hem sistemin stabilitesini ciddi şekilde etkiler hemde olumsuz bir senaryoda diğer parçalara zarar gelmesini engeller. en fazla PSU maliyetine katlanırsınız

Sisteminizde OC varsa kaldırın standart hızlarda kullanın UV yapabiliyorsanız yapın termal macunları yenileyin, Kasanızın hava akışını kontrol edin vs. uzar gider yani bir şekilde teknolojik ürünlerinize gözünüz gibi bakın, şu an piyasa'da dolar kurunun bu kadar yükselmesinin tam etkilerini henüz göremedik mevcutta ki stoklar eritiliyor, 1-2 ay sonra ciddi anlamda bir çok ürüne uygun fiyatlı erişim imkanımızın olacağını düşünmüyorum. 10400f gibi işlemcinin geldiği son nokta'yı aşağıda paylaşıyorum 7-8 ay önce 1000 tl'ye alınabilen bir işlemciydi. 

Intel i5-10400F Altı Çekirdek 2.90 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)

Intel Core i5-10400F 2.9 Ghz 12MB LGA1200P İşlemci Fiyatları (cimri.com)

amazon
Intel BX8070110400 i5 10400 2.9GHz 12MB LGA1200 14nm UHD630 Gaming İşlemci
https://www.amazon.com.tr/Intel-BX8070110400-2-9GHz-LGA1200-%C4%B0%C5%9Flemci/dp/B0883NPQST
amazon
Intel Core i5-11400F 11. Nesil Masaüstü İşlemci (Temel Frekans: 2.6GHz Tuboost: 4.4GHz, 6 çekirdekli, LGA1200) BX8070811400F
https://www.amazon.com.tr/Intel-i5-11400F-Masa%C3%BCst%C3%BC-%C4%B0%C5%9Flemci-Frekans/dp/B08TX4MCKC

Bu konuda açıkcası fikrimi belirtmek istedim başka fikirleri olan arkadaşlar varsa onları da dinlemek faydalı olacaktır.

Merhaba Arkadaşlar,

Amazonun Kasım 2021 Gülümseten cuma indirimleri kapsamında bu monitörü forumdan veya forum dışından baya bir kullanıcı satın aldı. Bu nedenden ötürü bir ana başlık altında özelliklerini, kullanıcı deneyimlerini, yaşanabilecek sorunlarda nasıl destek olunduğu, görseller vs gibi durumları buradan devam edebiliriz diye düşündüm.

Monitörün teknik özellikleri

Panel: IPS, 10 Bit (8 Bit + FRC)

Panel Üretici: LG Display

Çözünürlük: 2K (2560 x 1440)

Ekran Boyutu: 27"

Yenileme Hızı: 144 Hz

Renk Derinliği: 1,07 Milyar

Renk Gamı: %99 sRGB

Kontrast: 700:1(Min) 1000:1 (Tip)

Parlaklık: 350cd(Tip) 280(Min)

Tepki süresi(GTG): 1 Ms (En Hızlı)

Piksel Sıklığı: 0,2331 x 0,2331 mm

Ekran Tasarımı: 3 tarafı çerçevesiz

Giriş Portları: 2 X HDMİ 2.0, 1 X Display Port 1.4

Kulaklık Çıkışı: var

Güç Tüketimi: 51 watt(Min) 54 watt (Maks)

Güç Adaptörü: Monitör Dışında

Hoparlör: Yok

Pivot: Eğim/Yükseklik/Dönüş

OSD tuş Yapısı: Orta Kısım Tekli Joystik

Nvidia Gsync Desteği: Var (Gsync Compatible)

Amd Freesync Desteği: Var (Freesync Premium)

HDR10: Var

Garanti ve Parça Desteği: 2 Yıl

Üretim: 2021 Mart - Haziran

Kutu İçeriği: Stand parçaları, Mouse klipsi, Panel, 1 Hdmi 1 Display port 1 güç kablosu Kılavuzlar, CD, Monitör Kalibrasyon Raporu, Garanti Belgesi

Resmi Üretici Sitesi: LG 27GL83A-B 27'' G-SYNC® UltraGear™ QHD IPS Oyun Monitörü

Kılavuzlar: LG Manuals | LG Turkey

Drivers: LG 27GL83A-B.APD Product Support :Manuals, Warranty & More | LG Turkey

Gsync Monitör List: GeForce G-SYNC Monitors: Manufacturers & Specs (nvidia.com)

Monitörün Bilinen Olumsuz Yanları:

HDR 10 performansı

Swivel(Sağa Sola Dönme) özelliğinin olmaması

IPS Panel yapısından ötürü kısmi ışık sızması

Hoparlör desteği sunmaması

Rtings İnceleme Linki: LG 27GL83A-B Review - RTINGS.com

Rtings İnceleme Video: LG 27GL83A-B Monitor Review - RTINGS.com - YouTube

Rtings Kalibre İCC dosyası: https://www.rtings.com/assets/pages/IJAjmLJw/rtings-icc-profile.icm

Rtings Kalibrasyon Ayarları

Picture Mode: Gamer 1

Luminance:  98 cd/m²

Luminance Settings: 15

Contrast Setting: 66

RGB Controls: 49-50-49

Gamma Setting: Mode 2

Color Temperature: 6,493 K

White Balance dE:  0.57

Color dE: 0.65

Gamma: 2.17

Önemli Uyarı:

This monitor has excellent post-calibration color accuracy. Any remaining errors can only be observed with the aid of a colorimeter and aren't noticeable in normal content. Gamma follows the target curve almost perfectly, and the color temperature is almost spot on the 6500K target. You can download our ICC profile calibration here. This is provided for reference only and shouldn't be used, as the calibration values vary per individual unit even for the same model due to manufacturing tolerances.

Yandex Çevirisi:

Bu monitör mükemmel kalibrasyon sonrası renk doğruluğuna sahiptir. Kalan hatalar sadece bir kolorimetre yardımıyla gözlemlenebilir ve normal içerikte fark edilmez. Gama, hedef eğriyi neredeyse mükemmel bir şekilde takip eder ve renk sıcaklığı 6500K hedefinde neredeyse noktadır. ICC profil kalibrasyonumuzu buradan indirebilirsiniz. Kalibrasyon değerleri, üretim toleransları nedeniyle aynı model için bile tek tek birim başına değiştiğinden, bu yalnızca referans amaçlıdır ve kullanılmamalıdır.

Google Çevirisi:

Bu monitör, kalibrasyon sonrası mükemmel renk doğruluğuna sahiptir. Kalan hatalar sadece kolorimetre yardımıyla gözlemlenebilir ve normal içerikte fark edilmez. Gama, hedef eğrisini neredeyse mükemmel bir şekilde takip eder ve renk sıcaklığı 6500K hedefinde neredeyse noktasaldır. ICC profil kalibrasyonumuzu buradan indirebilirsiniz. Bu, yalnızca referans amaçlıdır ve üretim toleransları nedeniyle aynı model için bile kalibrasyon değerleri ayrı üniteye göre değiştiğinden kullanılmamalıdır.

LG Ultragear 27GL83A-B Kullananlar Klubü

Kullananlar:

Aerosol 34

Xientina

burki_rock

ll0yd

st_emx

Çok iyi fırsat bence

doların uçtuğu dönemde 2999 tl iyi fiyat özelliklerine kıyasla

2K

IPS Panel

144 Hz

Nvidia Gsync Compatible(Resmi destek var)

10 Bit Panel (8 bit + FRC)

Renk Derinliği: 1,07 Milyar

Renk Gamı: sRGB %99

DP 1.4

Yapı Kredi Kredi Kartınız varsa 12 ay vade farksız taksit imkanı (aylık 249'a geliyor) ve 75 TL Worldpuan fırsatı var World mobilden katılmanız lazım.

https://www.amazon.com.tr/dp/B08JGQDSSH

Amazon iadelerde problem oluşturmamasından ötürü gönül rahatlığıyla alınabilir göz zevkinize uymazsa veya kusurlu gelirse ya değişim ya da para iadesi talep edilebilir. her zaman derim Monitör alacaksanız mağaza'da görerek test ettirerek alacaksınız yada e ticaret'te iade konusunda sıkıntı yaratmayacak firmalardan alacaksanı, Diğer yerler şansınıza kalmış dua etmeniz lazım sorunsuz gelsin diye

31 Ocak 2022'ye kadar uzatılmış iade hakkı var.

Kasım sonuna kadar başka yerlerde 2999 tl altına düştüğünü görürseniz form doldurun aradaki farkı iade edeceklerine dair uyarı vardı ekranda

Bu özelliklerde monitör arıyorsanız bir göz atabilirsiniz.

Detaylı bir incelemesi de mevcut

LG 27GL83A-B İncelemesi - RTINGS.com

LG 27GL83A-B /2K IPS 144Hz 1ms/8Bit+FRC/Displayport 1.4 / Fiyat 3327 TL | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)

LG 27GL83A-B 2K 144 Hz IPS 10 Bit HDR 10 Gsync Compatible D.P 1.4 "2999 TL"

Merhaba arkadaşlar

Z490A PRO 10400F ile birlikte kullanabileceğim 3600 mhz ram (8x8 dual) tavsiyesi verebilir misiniz rgb vs gibi takıntım yok pasif soğutucusu olması yeterli

şu an crucial ballistix sport 2666 mhz dual 16 gb ramleri kullanıyorum testlerde 10400f 3200 3600 mhz li ramlerle daha iyi performans verebildiğini görüyorum işlemcim bu arada 2666 mhz destekliyor 3600 mhz ram takmam sorun teşkil eder mi sizce

Arkadaslar sizce uzun vade de mantıklı olur mu elimde 8600 ve asus rog strix b360h anakart var yeni 11. Nesile geçmek istersem anakartında değişmesi gerekecek düzgün bir anakart almak istesem 1000 küsür fiyatları gözden çıkarmam gerekecek ama mevcut anakartim 9700 u destekliyor

6 12 işlemci + anakart yerine, 8 8 işlemci ye upgrade değer mi elimdeki 8600 700 800 e ikinci elden satarsam 1300 e falan gelecek 50 tl de wp puan hediyesi var ama bilemedim

birde 6 12 mi sizce daha iyi 8 8 mi

Silinebilir

Hakkında
İlgi Alanları: P.C. Oyunları, Müzik, Film, Futbol, Basketbol, Askeri Havacılık, P.C. Harici, Dahili Donanımları ve Çevre Bileşenleri
Hakkımda:
PC Gamer
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Intel
Otomobil
Subaru
Mobil cihaz
Apple İphone 13
Operatör
Turkcell
ISS
TTNET
Oyun Platformu
PC
Takım
Fenerbahçe
TV
Sony
Ses Sistemi
Creative
Notebook
Acer
Motosiklet
Honda
Dünyadan Futbol
Liverpool FC
Kulaklık - Amfi
Creative
Basketbol
Fenerbahçe
İşlemci
Intel
Anakart
Asus
Sabit Disk
Western Digital
Ekran Kartı
MSI
Kombi
Vailant
Modem
Zyxel
Beyaz Eşya
Bosch
Milli Takımlar
Turkiye
Formula 1
Ferrari
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 15 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 23 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 11.735
İkinci El Bölümü Mesajları: 188
Konularının görüntülenme sayısı: 141.816 (Bu ay: 2.237)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5.471 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.