Şimdi Ara

The Elder Scrolls V: Skyrim Video İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
0
Favori
60.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ve gerçek ortaya çıktığında, ateşle ortaya çıkar!






  • Kesinlikle Yılın Oyunu.
  • İyiymiş almaya karar verdim
  • satırı getir orhannnnnnn
  • şükür 2 hafta geçti
  • süper oyun
  • rpg sevmediğim için benim görüşüm KÖTÜ tabi bu benim görüşüm
  • GOTY
  • Oyuna yakışır uzunlukta ve güzellikte bir inceleme olmuş. En kısa zamanda almalıyım.
  • GOTY ama puan benim için az yani bir 9.8 alırdı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: APB_66

    undefined


    Bana kalırsa 10 alır ama teknik hataları çok fazla...
  • Birde mount and blade e güzel diyorlar :)
  • Çok güzel bir inceleme yakışmış böyle bir oyuna :)

    Video sonunda büyük bir tebessüm oluyor insanda yaptığınız işin hakkını fazlasıyla veriyorsunuz =)
  • Bu kadar oyun bolluğunun olduğu bir dönemde beni her yönü ile en çok müzikleriyle etkileyen oyun SKYRIM
  • ellerinize saglik çok güzel bir inceleme olmus birde GangstaCity arkadasim böyle büyük bir oyunun incelemesinin geç çikmasi normal üstelik incelemede 22dakika....
    Video incelemesi için tesekkürler.... birde oyun için klavuz hazirlayacakmisiniz ???
  • çok güzel geröekten.
  • adnan oktar-born :) anlattığınız her şeyi bilmeme rağmen sonuna kadar izledim 2 haftada bu kadar incelenebilir ancak. ellerinize sağlık fakat sanki oynanabilirlik 9.8 falan olabilirdi.daha nolcakki sonuçta.
  • sonu neydi oyle ya :D
  • Oyun türkçe çıksaydı ne oynardım :(
  • Öncelikle eksilerinden başlayalım. Skill olarak baya bir kırpılmış oyun. Özellikle akrobasi olayını çooook aradım. Zamanla stamina'yı geliştirecek bir özellik olmalıydı. Ona keza zıplama, koşma vs. Puan verebiliyoruz ama böyle gelişmese daha iyiydi, kullanarak geliştirmek her zaman daha güzel.
    Dövüş sisteminde yeni hareketler açabilmeyi isterdim. Ayrıca büyü sayısını da çok yetersiz buldum.
    Görev imleci biraz sinir bozucu. Yani sana '' eve gir, x eşyayı çal'' dediğinde tamam evi göster ama evin içinde de eşyanın üzerine imleci koyma. Araştırma olayını minimuma indiriyor bu durum, rpg öğelerini ağır törpülüyor.

    Bir de mesela düşük level'da indiremediğim bir düşmanı, ilerki level'larda indiriyorum. Olması gereken de o ama ilerlediğim level'da dövüş üzerine hiç bir gelişim göstermedim. Yeni bir silah ya da zırh ta almadım. Lockpick üzerine yoğunlaştım ama ilginçtir o zorlandığım düşmanı 2 level sonra yendim. Bu açıdan biraz havada kalan bir level sistemi var. Alacağımız perkler her ne kadar çok sayıda olsa da dediğim gibi bunun hareketlerde de gözükebilmesini tercih ederdim.

    Ayrıca fast travel olayı işi çoook kolaylaştırdığı gibi rpg öğelerinin canına okuyor. Daggerfall'da da vardı ama en azından yolda konaklama vs vs gibi işin içine rpg öğelerini sokacak şeyler de vardı. Ya da Morrowind'de taşımacılar vardı. Ama bu olayı Bethesda artık tüm oyunlarında bu şekilde kullandığı için geri döneceğini sanmıyorum.
    Artılara gelecek olursak herhalde ansiklopedi falan yazmam gerekir sanırım. Bir kere quest sayısı olarak resmen boğuluyorsunuz. Bir quest bitirmek için Falkreath'e gittim. 4 tane yeni alarak çıktım kasabadan. Sanırım bu ufak örnek bile oyunun quest sayısını göstermeye yetecektir.

    Dövüş sisteminde az hareket var dedim ama bu tokluk hissini engellemiyor, aksine oldukça tok ve makul bir dövüş sistemi var. Şöyle ki devleri ele alalım, hantal ama koydu mu oturtan cinsten canlılar. O yüzden ona two handed ile yavaş saldırı yapmak yerine tek elli bir silahla vur kaç taktiği her zaman işe yarıyor. Zaten ES serisinin mantık öğeleri açısından oldukçta tatminkan olduğunu söylemeliyim. Size şunu bunu yap demez, kendiniz çözmeniz gerekir mantıkla. Kurtadama gümüş kullan, buz devine alevle saldır gibi gibi mantık öğelerine uygun davranmanız gerekir. Yine de eksik yönleri var tabi, suya elektrik büyüsü yaptığımda içindeki tüm düşmanların etkilenmesini beklerdim. Ya da suyun içindekilerin hepsinin donması gibi.

    En sonunda adam gibi bir stealth ve sneak sistemi getirmişler. Özellikle thief olmak bu sefer çok daha zevkli. Bir dahaki oynayışımda ztn thief/büyücü karışımı bir karakter yaratacağım. Stealth kill olayı, saklanma gibi şeyler gelişti dedim, bunu sağlayacak alet edevat ve büyülerde de gelişme var. Bu yönden uğraşıldığı belli. Zaten farklı farklı, onlarca silah seçeneği var ve loot olayını cidden çok daha geliştirmişler.

    Ejderhalardan bahsetmemek olmaz. Resmen boyutlarıyla bu oyunun en önemli düşmanı olduklarını hissettiriyorlar. O kanat sesleri, o gökte süzülüşleri muazzam. Ama iyi bir büyücü dostunuz varsa yanınızda Elder bile olsa karşınızdaki kolaylıkla indirebiliyorsunuz. Shout olayı da hayat kurtarıyor, sırf bu özellikleri geliştirmek için bile araştırma yapsanız yeridir. Araştırma demişken, zindan ve mekan sayısı cidden muazaam. Ve hiç biri birbirine benzemiyor. Oblivion'da bu sorun vardı, giderilmesi harika olmuş.

    Görselliğe gelirsek, yeni Creation Engine resmen farkını konuşturmuş. Tablo gibi oyun resmen. Bazılarınız '' bu kaplamalar neden böyle'' diye abuk bir soru soruyorlar. Duymamış olayım, böyle büyük ölçekte bir oyun için, hatta bir sürü oyun için grafikler muazzam. Hele PC'de oynayanlara tavsiyem Nexus'ta inanılmaz modlar çıkmaya başladı. Hem FPS artışı olarak oldukça verimliler hem de görsel kalitesini ciddi anlamda arttırıyorlar. (Çıplak hatun vücutlarının da ilk 5'te olması manidar:))




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.