Şimdi Ara

Şu iki 0km araç seçiminde bana yardımcı olun..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Marka ve model adı etkili olmasın diye araçlardan birine A diyelim bu araç X lira. Diğeri ise B aracı bu da X+2800 TL.
    İkisi de benzinli düz vites ve aynı segment HB. A opak boyalı B metalik..
    A aracı Bye göre 20 bg daha güçlü buna karşın yaklaşık 70 kg daha ağır . Bu nedenle son hızda A Bden sadece 3 km daha yüksek hıza çıkıyor ama 0-100de B A dan 1.2 saniye daha iyi. Ekonomide de B şehir içinde 0.5 litre karışıkta 0.2 litre ve şehir dışında 0.1 litre daha az yakıyor (katalog verileri olarak)
    A aracında fazladan USB girişi Cruise contol (ki ben çok isterim olmasını) ve karartılmış arka cam var.
    Buna karşın B aracında A ya göre fazladan çok fazla donanım var. Deri direksiyon ve vites topuzu, ön ve arka kol dayama, ısıtmalı aynalar, dokunmatik ekran, soğutmalı torpido SD kart okuyucu, yokuş kalkış desteği, elektronik park freni , bel desteği (ki ben çok isterim olmasını) , LED olmayan DRL, lastik basınç göstergesi, perde HYları ve sürücü diz HYı , fren enerjisi geri kazanımı ve sürücü yorgunluk tesbit sistemi var.
    Ancak A nın Bye göre çok önemli bir özelliği var. Çift salıncaklı tam bağımsız arka süspansiyonu var buna karşın B aracında torsiyon çubuğu var.
    O kadar performans meraklısı limitte viraj alayım meraklısı biri değilim. Emekli banka memuru modunda sakin kullanımı tercih ederim. Bir virajı 10 km daha hızlı döneceğime site içi hız kesme tümseklerinde daha yumuşak olsun çok daha fazla tercih ederim.
    Gönül olarak A markasına daha yakınım ama Byi de çok severim.
    A aracıyla test sürüşü yaptım sürüşünü beğendim B aracıyla test sürüşü yapamadım. Test sürüşünü bırakın 2-3 şovruum gezdim alacağım donanımda araba bile göremedim. Ben yukarıda bahsettiğim yol tutuştan ziyade dimdirek direksiyon hissini daha çok severim. A aracının eski versiyonunda bu özelliği çok övülürdü ama test ettiğim yeni versiyonda biraz hissizleşmiş diyorlar ben bir rahatsızlık duymadım yani bana yeterli geldi..B aracını ise hiç bilmiyorum..

Bu bilgiler ışığında A yı B yi mi tercih etmeliyim...

• A Focus, B Golf.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

A Focus, B Golf.

+1

• B yi al B nin tok kapi sesi var.

• Showroomda istedigin doanimda araci goremedim diyince direk vw grubu diyorum A araci hakknda bi bilgim yok fakat yazdiklarina gore B araci daha avantajli gibi

• Okuduğumdan anladığım kalbin A , beynin B diyor. Ben olsam beynimi dinlerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

Showroomda istedigin doanimda araci goremedim diyince direk vw grubu diyorum A araci hakknda bi bilgim yok fakat yazdiklarina gore B araci daha avantajli gibi

Karartılmış arka cam diyince A aracına bende ford grubu diyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • A alır bu arada matamatik problemi gibi yazmışın

• B'yi alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

A Focus, B Golf.

Aynen abi ama Focus'ta da yan hava yastığı standart, yani A aracı Focus olmayabilir ama Focus'tan başka hangi Hatchback 125 PS ve Golf'le arasında 70 kilo var? Ben markaları göz önünde bulundurmayacaksak B aracı diyorum. Yani Golf 1.2 TSI 105 PS BlueMotion :D Sebebi ise donanımların ciddi derecede fazla olması. Golf'te oluyor mu bilmem ama Astra'da sonradan Cruise takılabiliyor. Öyle bir şey varsa Golf aradaki farkı kapatır. Arka iki cama da 1M film çekersiniz :D
  • Sizin söylediklerinize göre B aracı daha mantıklı...

Gerekçeleri ise ,

Öncelikle güçlü bir araba size gerekmez, çünkü banka memuru sürüş tipiniz varmış..
    B aracı yakıt olarak azda olsa daha iyi.. Yakıt km de bir şey ifade etmesede binlerce km de çok şey ifade eder..
    B deki donanım fazlalığında sadece dikkaitmi çeken extra hava yastıkları .. gerisi faso fiso.. BU da güvenlik için önemli bir etken...

B de ki torsiyonu bu kadar dert etmeyin. Hızlı sürmüyorsunuz, ve 0 km bir araca biniyorsunuz... Çok sarsacağını zannetmiyorum..;)
  • B aracı hemen ifşa olmuş

Benim tercihim A olurdu ki oldu da :)
  • Kesinlikle A aracını almalısın.

Konuyu okurken kendimi Matematik dersinde gibi hissettim.

A aracı B aracına göre bla bla bla

• millet tavsiyeden ziyade medyum gibi araçların adını bulmaya çabalamış
  • Gerçekten A'yı isteseydin B olmazı bak arabalar bile sınıf sınıf A,B,C,D,E buradan yola çıksan bile B daha kalitesi
  • Δ = b² - 4ac where;

b= the budget variable
    a= the equipment variable
    c= the comfort variable

and

-Set of players: N={1,2}
    -Set of actions: A1=A2=[0,1]
    -Payoffs: П1=x1(1-(x1+x2)
    П2=x2(1-(x1+x2)

Note that the situation is in the Nash Equilibrium.
    In order to determine the difference level between the cars, A and B, we use this formula. So, when we put the values of variables in to the formula, we can easily find that.......
    Dostum bir an için kendimi problem çözüyor zannettim. Öyle bir yazmışsın ki
    55-60 bin lira bütçem var. Golf mü, Focus mu deseydin keşke

• Benim Matematik bitti ben gideyim
    Bitti bitti
    Ben gideyim bitti

• Golf görülünce hemen eleştiriliyor golf düşünen hemen aşağılanıyor diye öyle yazmıştım.
    Bir de model yazsam hemen i30 al lancer al diyen çıkıyor. Son kararım sadece bu ikisi arasında astrayı dahi eledim.
    Ben focusu daha çok seviyorum ama makyajı yaklaştı.artık eski kaldı
    focus HB 1.0T trend X ile golf 1.2 tsi comfortline arasındayım. Focusta 4HY var, golfte fazladan yan perde HYları ve sürücü diz HYı var.
  • B
  • c
    i30 bitti

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.