Şimdi Ara

TEcrübesiz bir olarak motor alacağım, bir kaç sorum olacaktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakın zamanda çaresiz olarak bulunduğum şehrin en uzak köşesine taşınmak zorunda kaldım. Ev üni arası yaklaşık 17 km. Dolmuşla 40 45 dakikada gidersin diyorlar ama dolmuşlardan ölesiye nefret ediyorum. Bende olmadı bir motor alayım dedim ama sonra birkaç sorun aklıma geldi. Öncelikle cbr 125 tipi birşey almayı düşünüyorum sizce şunun gibi birşey alsam 2 yıl beni idare eder mi?
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-mototem-den-honda-cbr-125-r-314909836/detay
    Hız düşkünlüğüm felan yok. Götürüp getirsin şu iki yıl yeter.

Ama aklıma sonrada şu sorun takıldı. Kışın nasıl olacak. Yani yağmur yağarsa pantolonun kalça kısmı batar mı yağmur yağarken gidersem? Paçalar batsın sorun değil de alt kısım sinir eder beni.

Birde benim boy 170 kilode 100 küsür. Çok kötü mü durur bu motor benle?

• ılk motor olarak racıng tarz bır nebze daha dezavantajlıdır,bence ılk motorda tıpe cok odaklanma daha kolay kullanım servıs ve parca fıyatı gıbı krıterlerı one cıkar,ybr125 esd ,cbf 150 ,hero glamour , yada scooter sınıfından buyuk tekerlı olanları sec mısal sym symphony 125 gıbı,scoterda bacaklar ruzgardan daha az etkılenır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crauls

ılk motor olarak racıng tarz bır nebze daha dezavantajlıdır,bence ılk motorda tıpe cok odaklanma daha kolay kullanım servıs ve parca fıyatı gıbı krıterlerı one cıkar,ybr125 esd ,cbf 150 ,hero glamour , yada scooter sınıfından buyuk tekerlı olanları sec mısal sym symphony 125 gıbı,scoterda bacaklar ruzgardan daha az etkılenır.

Onun üzerinde biraz araştırma yaptım genel olarak ilk başlama motoru cbr 125 diyorlar , çok güçlü bir motor olmadığı için. Parçalar felan rahat bulunuyormuş, sigortasıda çok fazla değilmiş. Birde japon malı.
  • Kışın motor kullanmak çok zordur. Yağmurda çamurda kullanmak tehlikelidir. Ben Antalya da kullanıyorum kışları otobüse talim ediyorum. Bu tarz vitesli motorlarda rüzgar yağmur çamur direk olarak dizlerine gelir ve dizlerinde sıkıntı olma ihtimali yüksektir. Ama sucuturlarda ön taraf boş olduğundan ayak ve dizler bir nebze daha korunur. Motor araba gibi değildir lastiğin biri kaydımı kendini yerde bulman an meselesidir. İlanda ki motoru düzgün kullanırsan seni 5 yılda 10 yılda götürür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: III I II III I I

Kışın motor kullanmak çok zordur. Yağmurda çamurda kullanmak tehlikelidir. Ben Antalya da kullanıyorum kışları otobüse talim ediyorum. Bu tarz vitesli motorlarda rüzgar yağmur çamur direk olarak dizlerine gelir ve dizlerinde sıkıntı olma ihtimali yüksektir. Ama sucuturlarda ön taraf boş olduğundan ayak ve dizler bir nebze daha korunur. Motor araba gibi değildir lastiğin biri kaydımı kendini yerde bulman an meselesidir. İlanda ki motoru düzgün kullanırsan seni 5 yılda 10 yılda götürür.

Anladım. Çok teşekkürler bilgilendirme için. Sürünücez şu iki yıl artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: compnaion

quote:

Kışın motor kullanmak çok zordur. Yağmurda çamurda kullanmak tehlikelidir. Ben Antalya da kullanıyorum kışları otobüse talim ediyorum. Bu tarz vitesli motorlarda rüzgar yağmur çamur direk olarak dizlerine gelir ve dizlerinde sıkıntı olma ihtimali yüksektir. Ama sucuturlarda ön taraf boş olduğundan ayak ve dizler bir nebze daha korunur. Motor araba gibi değildir lastiğin biri kaydımı kendini yerde bulman an meselesidir. İlanda ki motoru düzgün kullanırsan seni 5 yılda 10 yılda götürür.

Hocam o paralara tipo uno da alabilirsiniz. Hem yazın hem kışın kullanırsınız.

• quote:

quote:

quote:

Ya hava atmak gibi bir derdim yokta 20000 25000 altı arabaların tipi çok rahatsız ediyor beni o yüzden motora yöneldim. Yoksa ilk baktığım şey arabaydı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • al bi pcx keyfine bak hocam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErkekAdamınNickiUzunOlur

al bi pcx keyfine bak hocam :)

Sorun kısmı almada değilde yağmurlu hava korkutmaya başladı beni.
  • quote:

quote:

nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama ben karadeniz bölgesinde kullandım uzunca bir süre yağmur yağınca özellikle binerdim motora :) çok sıkıntı yapacak bi durum yok yağmurda pcxte tur camı vardı benim üstüm falan ıslanmazdı kask ve tur camı korurdu yağmurdan... sadece dizlerim ıslanırdı biraz onu da çok sıkıntı yapacaksan dizlik falan takabilirsin...
  • quote:

quote:

quote:

nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama ben karadeniz bölgesinde kullandım uzunca bir süre yağmur yağınca özellikle binerdim motora :) çok sıkıntı yapacak bi durum yok yağmurda pcxte tur camı vardı benim üstüm falan ıslanmazdı kask ve tur camı korurdu yağmurdan... sadece dizlerim ıslanırdı biraz onu da çok sıkıntı yapacaksan dizlik falan takabilirsin...

Gaziantep. O kadarını sorun etmem. Pantolonun tamamen ıslanması sinir ederdi.

• Bir kere başlık yanlış, tecrübesiz isen motosiklet almaman senin yararına, bunun ehliyeti eğitimi ekipmanı sigortası benzin parası vergisi derken öğrenci çocuğa göre değil. En iyisi vazgeç daha çok zamanın var. Okulu bitir kendi kazancını ve özgürlüğünü eline al. Sonra istediğin motoru alırsın.
    Yağmurda Islanmak devede kulak bile değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 8 Temmuz 2016; 14:59:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

Bir kere başlık yanlış, tecrübesiz isen motosiklet almaman senin yararına, bunun ehliyeti eğitimi ekipmanı sigortası benzin parası vergisi derken öğrenci çocuğa göre değil. En iyisi vazgeç daha çok zamanın var. Okulu bitir kendi kazancını ve özgürlüğünü eline al. Sonra istediğin motoru alırsın.
    Yağmurda Islanmak devede kulak bile değil.

Kendi paramı biriktirerek alıyorum. Şimdilik yaklaşık bir 5000 var. Üç dört aya 7000 yapıp alıcam. Okul için alıyorum zaten. Amacım sabahın köründe kalkıp okula gitmek için telaş etmek yerine daha rahat okula gidebilmek. Özellikle sınav günleri için.
  • motor candir . Al keyfine bak napican arabayi. Ekipmanlarini tamamla yağmur kar çamur hertürlü sürersin . Sen bakma millete . Motor sürmek kolaydır sadece panik yapmayacaksin. Arabanin derdiyle ugrasilmaz

• Zaten öyle olacak gibi. Olmadı çok rahatsız günlerde mecburen dolmuşa binerim.

• quote:

quote:

quote:

Adam tipoyu alırsa, sanayi ile kanka olur artık.

• Aynı durum banada söz konusu olduğu için bende motor almıştım. Ama daha önceden tecrübem vardı benim. 600rr almıştım ve yağmurlu havalarda nasıl zorlandığımı bi ben bilirim. Ekipmanın sağlam olunca yağmur rüzgar vs olmuyoda, heleki tecrübesiz biri ıslak hatta kuru asfaltta supersport makineyi çok rahat düşürebilir. Size tavsiyem cbr yerine honda pcx 125-150 almanızdır. Kaliteli az yakan iyi giden servisi bol bi makinedir. Sizi üzmez. Hem şekli şemalide gayret yerinde.
  • Bu paraya daha ucuz tvs sym gibi Çin malı olmayan bir scooter bakmalisin hem yakışıklı hemde ustun islanmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: bcekic

Aynı durum banada söz konusu olduğu için bende motor almıştım. Ama daha önceden tecrübem vardı benim. 600rr almıştım ve yağmurlu havalarda nasıl zorlandığımı bi ben bilirim. Ekipmanın sağlam olunca yağmur rüzgar vs olmuyoda, heleki tecrübesiz biri ıslak hatta kuru asfaltta supersport makineyi çok rahat düşürebilir. Size tavsiyem cbr yerine honda pcx 125-150 almanızdır. Kaliteli az yakan iyi giden servisi bol bi makinedir. Sizi üzmez. Hem şekli şemalide gayret yerinde.

Ya bende öyle düşündüm de scooter lara da bir türlü ısınamıyorum. Olmadı sağlam bir ekipman alırım yağmur için. Zaten sonbaharda almayı düşünüyorum ve antepte sonbaharda neredeyse hiç yağmur yağmaz. üç ay içinde ıslak asfaltta da sürebilecek kadar tecrübe kazanırım diye umuyorum. Haftanın beşgünü kullanacağımı düşünürsek.

• merhaba, Honda CRF 250 L de düşünebilirsiniz boyunuz da uzun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.