Aradığın cevapların neredeyse hepsi bu videoda mevcut. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________ |
Aradığın cevapların neredeyse hepsi bu videoda mevcut. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________ |
Üstatlar herkese iyi akşamlar. Bende evde antrikot steak pişirme işine heveslendim. Geçen tava almaya gittim. Satan kişi bana alüminyum döküm tava verdi. Haliyle aklım demir dökümde kaldı. Fakat satıcı ısrarla Alüminyum döküm almamı söyledi.( Demir döküm tavanın yarı fiyatıydı neredeyse) Bende almış bulundum haliyle. Sizlere sorum, alüminyum döküm tavada da antrikot steak pişirilebilir mi? |
_____________________________
INTEL CORE I5 13600K | MSI Z690A PRO DDR4 | G.SKILL TRIDENTZ 16GB 4266 MHz| Corsair 1 TB FORCE MP400 | XFX SPEEDSTER MERC 310 RX 7900 XTX | LG 27UL550-W 27" 4K | GamePower GPR27C1MS144 27" 144Hz 1ms | THERMALTAKE VIEW 51 || LOGITECH X-530 | LOGITECH G105 | LOGITECH G502 HERO | CREATIVE Sound BlasterX AE-5 Plus | HyperX Cloud Alpha |
EK-Quantum Velocity D-RGB CPU BLOCK | EK-D5 VARIO MOTOR | |
Arkadaşlar 3-4 aydır haftada 1 kullandığım döküm tavam artık tavuklarda yanık tadı vermeye başladı. Sanırım tavanın üzerinde kalan, yapışan artıklar iyice kömür gibi oldu, tadını tavuğa vermeye başladı. Temizliğini pek iyi yapamadım sanırım. Bugün tavaya kaynar su döktüm, fırça ile kazıdım baya. Ardından üzerine tuz döktüm, peçete ile çökerek tüm kalıntıları kazımaya çalıştım. Ardından tekrar kaynar su döktüm sildim iyice. Ocakta biraz ısıtıp üzerine hafif zeytin yağı sürüp kaldırdım. Baya temiz oldu falat halen üzerine peçete dokundurunca biraz siyah leke geliyor. Normal mi bu? ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4hm3t.# -- 7 Nisan 2021; 17:8:30 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________
|
|
Hocam tavaya yağ mi koyuyorsunuz? Normalde duman çıkmaz ya da çok az çıkar. Bir kaç sayfa geride bonfile pişirirken çektiğim fotolar var ama hiç duman yok. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________ |
hocam bu tarifin emaye kaplı tavalar için mi yoksa kaplamasız ürünler için mi? |
_____________________________
700 yıllık Bursalı İsmail Efe'nin babası
|
kaplamasız ... |
_____________________________
|
Yumuşak olması için bifteği çok az haşlamanız gerek diye duydum. Ama mühürlemeden önce mi sonra mı bilmiyorum. Denemek lazım. Ben bir ara mühürlemeden önce haşlamıştım, gayet güzel oldu. Eknek arası sandviç yapmıştım. |
_____________________________
|
Aman hocam sakın Etin yumuşak olması için mühürleme tekniğini kullanıcaksınız |
_____________________________
|
Mühürleme tekniği; antrekot, kontrafile, bonfile gibi etlerde çok iyi iş görüyor da, iş bifteğe gelince zorlanıyorum. Biftek özel işleme gerek duyuyor. Gerçi şu sıra hiçbirinin yanına yaklaşmak mümkün değil ama... Yurtdışında Steak Sandwich yerdim, ekmek içinde pamuk gibi bir et olurdu, bayılırdım. Bu steak dedikleri Türkçede neye karşılık geliyor çıkaramadım. Biftek mi, bonfile mi, antrekot mu, kontrafile mi? Bir de, Moskova'da bir lokantada bir et yemiştik. İki parmaktan kalın bir etti. Ama pamuk gibiydi. Muhtemelen o da mühürlenmişti. Ne tür bir etti bilmem. Antrekottu herhalde. Mühürledikten sonra fırınlamıl olabilirler. Bir Steak House'a gidip yemek en kolayı ama, ben her şeyi kendim yapmaya hevesliyim. Ekonomik olmak da ayrıca bir gereklilik. Emekli adamım sonuçta. |
_____________________________
|
beyler guzel bır dokum tava onerecek var mı |
_____________________________
HACKED BY
İnstagram: LeatrixCreative |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________
![]() Don't stop till you get enough...
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
_____________________________
|
uyyy konuya bak neredeyse her şey yanlış mühürleme dediğimiz şey aslında yanlış bir tabir. o yapılan şeyin adı ingilizcede "sear" ve türkçesi de dağlamak. çok büyük ihtimalle biri sear ile seal(mühürlemek)i karıştırdı ve konu buralara kadar geldi ayrıca sear yapmak etin yumuşak olup olmamasıyla alakası yok. sear yapmak etin dışına güzel bir tat vermek için, güzel bir tat vermek için yapılır. bunu sağlayan şey de maillard reaksiyonu dediğimiz bir şeydir. https://www.seriouseats.com/what-is-maillard-reaction-cooking-science ayrıca çoğunluğun "mühürleme yapınca et suyunu içinde koruyor" sözü de palavradır tamamen. et her türlü suyunu bırakır. piştikten sonra dinlendirirseniz et saldığı suyu tekrar içine çekecektir. |
_____________________________
![]() |
aga sen bonfile pişiriyon bonfilede yağ mı var ki duman çıksın ? at bakalım yağlı köfte,tavuk şu bu nasıl duman attırıyor . yağlı şeyler pişiren arkadaşlar , tavayı temizledikten sonra bir daha ısıtıyorsunuz. elinizde birde peçete olsun. ısındıkça yağlar yeniden yüzeye çıkıyor. bunları peçeteye emdiriyorsunuz altını kapatıp soğutuyorsunuz. 10 senelik deneyim ..... |
_____________________________
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________
|
yapışmasın diyorsan direkt teflon. alternatifi yok. hemen bozulmasın diyorsan tahta kaşık kullanacaksın. kaliteli markaların teflonunu kullanacaksın. diğer türlü çelik sahan kullanın. dökümle uğraşılmaz. uyduruk bi yumurta pişircem diye döküm ısıtmayla uğraşılmaz yani. |
_____________________________
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________
|