Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.899
Cevap
329
Favori
119.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 4 ay
  • Cevaplayan Üyeler 477
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 151
  • Ortalama Mesaj Aralığı 1 gün 15 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 1
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 104
  • Favoriye Eklediklerim 331
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • CnnRose (151 mesaj) dökümcübaba (122 mesaj) biuu (55 mesaj) dr.katil (43 mesaj) İlkerA. (37 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (405 mesaj) Mobil (763 mesaj) Tablet (113 mesaj) Mini (51 mesaj) Uygulama (17 mesaj) (1 mesaj)
  • @
63 oy
Öne Çıkar
Tüm Forumlar >> Hobi Forumları >> Yemek/Mutfak Bölümü >> Yemek Tarifleri >> STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
  • Yarbay
    2139 Mesaj

    Güzel anlatım azımın suyu aktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    zx6r kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    2677 Mesaj
    Evvet beyler, part 2 gelsin diyordum ne zamandır bugün fırsat bulabildim değerli et severler 😁

    Yine antrikottan devam ettim. Yaklaşık 3 cm kalınlığında 2 parça aldım. Geçen yaptığım eti marketten almıştım, bu sefer kasaptan aldım.

    Mermer yüzeyli, kenarları diğerlerine göre daha az yağlı 2 parça et seçtim. Etler daha kalındı. 1 saat kadar dinlendirdim, oda sıcaklığına gelmesini sağladım.

    Döküm tavamız bir yandan alev alırken, bir yandan da ete tuz ve karabiberle masaj yapalım, biraz rahatlasın kendine gelsin.

    Çekilmiş tuz ve karabiber ete lezzet katıyor. Tabi biz yine sarımsağı, kekiği eksik etmiyoruz. İyice şımartıyoruz etimizi 😁

    Bir yüzü için 2 çay kaşığı zeytinyağı ideal oluyor beyler, fazlasına hiç gerek yok. Her yüzeye yarım diş sarımsağı kısmen yedirerek aromalandırıyoruz.

    Sarımsak önemli 😁

    Döküm tavaya ne oldu biliyor musun, sıcağı iyice benimsedi ete göz kırpar hale geldi. 3 saniye kuralını tekrar uyguluyoruz tabi, formalite icabı

    Şimdi hazır olun güzel bir COSSSSSSS sesi duymaya. Bu ses ölüyü diriltir, diriyi delirtir cinsten 😁

    O duman yok mu, o duman her yere bulaşacak aga. Mutfakta etin piştiği belli olacak. Kokusuyla delirtecek herkesi

    Lezzetli mi lezzetli, bol sarımsaklı az kekikli COSSSSSSS

    Bu sesi duyunca başlıyorsun 120’den geri saymaya ki orta iyi pişmiş seviyesinde bir et yiyebilesin.

    Eti tavaya koyunca elini indir güzel kardeşim. Et tavada, maşa tezgahta dursun ki taaaa ki et kendini bırakıncaya kadar.

    110 saniye olunca eti kenarından ittir bakalım ne diyor. Eğer yerinden oynama yaparsa +’nın diğer yüzü için çevirebilirsin.

    Aynı yüzü mühürlerken tavayı 2’ye bölerek, COS alarak kullandım. Neden mi? Ters düz yapınca pişmeyen tarafın ısısını direk etle buluşturuyorum hemen bir şok etkisi oluyor.

    Etler mühürlenirken bir yandan da tahta tepsimizi ısıtalım. Şöyle bir buharı alsın, tepsi lezzetlensin.

    Sorular geliyor bu konuda bana et yapışmadı mı, tavayı nasıl temizliyorsun vs diye hiç bir şey için aceleye gerek yok. Önce şu güzel antrikotun tadını çıkart.

    Antrikot öyle bir oldu ki, beni ye diyor. Hemen ısıttığımız, buharlara büründürdüğümüz tahta tepsimize aldık etlerimizi.

    İşte temizliğin sırrı burada. Etleri alınca, tavaya 2 su bardağı kadar kaynar su koyuyorsun olay bitiyor. Daha kolay temizleniyor.

    Yine ballandırdım ağzınızı ama bu tarif ile lezzete doyamazsınız.
    PM’ye sürekli bakamıyorum ama gördükçe yanıtlıyorum.

    Afiyetle..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yarbay
    5174 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: dökümcübaba

    Kaplamasız olarak buna benzer bir ürün isteyenler bendenizi beklesinler.Ülkemizde İlklerin öncüsü olarak yine dünyada yapılmamış bir ürün tasarlıyorum az kaldı:)

    Alıntıları Göster
    Hocam, tencerelerde yekpare, retro tasarımlı kapak seçenekleri de sunmanız harika olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay
    2148 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: İlkerA.

    Hocam, tencerelerde yekpare, retro tasarımlı kapak seçenekleri de sunmanız harika olurdu.

    Alıntıları Göster
    örnek fotoğraflar var ise dm atabilir misiniz?
    |
    |
  • Yarbay
    2320 Mesaj
    Arkadaşlar lava marka döküm tava da yapmaya çalıştığım antrikotlar düzgün olmuyor. Şöyle;

    dry aged antrikot alıyorum yaklaşık 1.5 parmak kalınlığında
    döküm tavamı 5dk kadar ısıtıyorum. elimi yakın tutamayacak kadar sıcak oluyor
    Yağ olarak AVOKADO yağı kullanıyorum ısıya en dayanıklı yağlardan biri olduğu için (eskiden zeytinyağı kullanıyordum)
    deniz tuzu vs ekledikten sonra bir yüzünü yaklaşık 1 dk kadar mühürlüyorum ama bu şekilde yaptığım zaman etin üstü yanık oluyor. haliyle yanık et tadı geliyor. 30-35saniye kadar mühürlemeyi denediğimde ise bu sefer başarılı bir mühürleme olmuyor ve suyu akıyor.

    Bu yanma olayını çözemiyorum. Resimde göründüğü gibi yanık şekilde yanık tadı geliyor.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 28 Mayıs 2020; 19:15:24 >




  • Yarbay
    15570 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: shockwave error

    Arkadaşlar lava marka döküm tava da yapmaya çalıştığım antrikotlar düzgün olmuyor. Şöyle;

    dry aged antrikot alıyorum yaklaşık 1.5 parmak kalınlığında
    döküm tavamı 5dk kadar ısıtıyorum. elimi yakın tutamayacak kadar sıcak oluyor
    Yağ olarak AVOKADO yağı kullanıyorum ısıya en dayanıklı yağlardan biri olduğu için (eskiden zeytinyağı kullanıyordum)
    deniz tuzu vs ekledikten sonra bir yüzünü yaklaşık 1 dk kadar mühürlüyorum ama bu şekilde yaptığım zaman etin üstü yanık oluyor. haliyle yanık et tadı geliyor. 30-35saniye kadar mühürlemeyi denediğimde ise bu sefer başarılı bir mühürleme olmuyor ve suyu akıyor.

    Bu yanma olayını çözemiyorum. Resimde göründüğü gibi yanık şekilde yanık tadı geliyor.



    Hocam gördüğüm eksiklik ve hataları (bence) belirteyim. Gelecek sefer et yaparken bir de böyle deneyin.

    İlk olarak tavayı minimum 10 dakika hatta 15 dakika ocakta ısınmasını bekleyin çünkü 5 dakikada tava yeterince sıcaklığa ulaşmaz.

    Gelecek sefer tavaya yağ koymayın çünkü yağ koyduğunuz için bu şekilde yanmış olabilir.

    Ben aldığım antrikot veya bonfileyi dolapta 1-2 gün bekletmeden önce çok hafif elime zeytinyağı dökerek eti yağ ile sıvazlıyorum. Eti pişirmeden 3 saat önce dolaptan çıkartarak oda ısısına ulaşmasını bekliyorum. Tavaya atmadan önce et oda sıcaklığı ile aynı olacak eğer soğuk eti tavaya atarsanız et suyunu tavaya bırakır. Bunu istemeyiz.

    15 dakika kadar ısınan yağsız tavaya eti atın ve 3'er dakika kadar her tarafını mühürleyin. Yağ attığınızda ayrıca bolca duman çıkacaktır.

    Tavadan aldıktan sonra resimdeki tahtada etin 3 dakika kadar dinlenmesine müsaade edip sıcak tabakla servis yapın. Bence deniz tuzundan başka bir şey kullanmayın. Gerekirse o baharatları tabakta atın.

    Bu şekilde deneyin bakalım nasıl olacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |




  • Yarbay
    2412 Mesaj
    Arkadaşlar evde kullanmak için demir döküm Tava bakıyorum hanım kaplamasiz istiyor varmı onerebileceginiz tabanı düz sağlam bir tava
    Tleps Kaplamasız Gerçek Demir Döküm Tava bunu gördük ama nasıldır bilmiyorum lavanin varmı kaplamasiz modeli en az 26 cm yuvarlak demir kulplu
    Aslında genel kullanım için emaye kaplamali daha iyi olmaz mı bilgisi olan aydınlatabilir mi beni. Et yemekleri yumurta patates falan pisiririz sanirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 2 Haziran 2020; 21:48:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay
    8948 Mesaj

    Kendim kullandığım için güvenle yazıyorum, dökümcübabanın kaplamasız döküm tavaları çok iyi.
    |
    |
    TurkeyStar kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    2412 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: eozen81

    Kendim kullandığım için güvenle yazıyorum, dökümcübabanın kaplamasız döküm tavaları çok iyi.
    Merhaba link varmı acaba birde sormak istediğim şey . Kaplamasiz tava temizliği zormu tederjan kullanılmıyor yaglanilmasi gerekiyor falan okumuştum . Emaye kapılar da sorun oluyormu. Yani aslında güzel döküm bir wok istiyorduk ama öyle bulamadık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay
    8948 Mesaj

    1. Link Google aslında :) Buyurun:https://www.dokumcubaba.com/
    2. Temizlik bence çok basit, kullandıktan sonra içine sıcak su koy 5 dakika beklet ve bir fırça ile temizle, kurut, arada da ince katman yağlayıp ocakta 5 dakika yağı çektir oldu bitti.
    3. Vok yapısı gereği elle karıştırmak için falansa döküm çok ağır olur, normal öneririm.
    |
    |
    TurkeyStar kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    2412 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: eozen81

    1. Link Google aslında :) Buyurun:https://www.dokumcubaba.com/
    2. Temizlik bence çok basit, kullandıktan sonra içine sıcak su koy 5 dakika beklet ve bir fırça ile temizle, kurut, arada da ince katman yağlayıp ocakta 5 dakika yağı çektir oldu bitti.
    3. Vok yapısı gereği elle karıştırmak için falansa döküm çok ağır olur, normal öneririm.
    Peki emaye kapılar hakkında ne düşünüyorsunuz lavanin emaye kaplılari 70 80 arası bulunuyor arada . Emaye kaplilar bu kadar fiyatı uygunken kaplamasiz olanlar neden bu kadar pahali onuda anliyamadim dogrusu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yarbay
    8948 Mesaj

    Bizde LAVA döküm tencere de var (o zaman dökümcübaba'da tencere yoktu, mecburen aldık), onu da kullanınca gerçek dökümün farkını anladım.

    LAVA'daki kaplama tuhaf, kelimelerle pek ifade edilemez ama dökümcübaba'nın malzemesini kullandığım için çok iyi ayırt edebiliyorum, e zaten adı üzerinde kaplama, adamlar az çelik malzeme üzerine kaplama kullanıyorlar, tamamı döküm olsa ucuz olur mu
    |
    |
    TurkeyStar kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    5174 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: eozen81

    Bizde LAVA döküm tencere de var (o zaman dökümcübaba'da tencere yoktu, mecburen aldık), onu da kullanınca gerçek dökümün farkını anladım.

    LAVA'daki kaplama tuhaf, kelimelerle pek ifade edilemez ama dökümcübaba'nın malzemesini kullandığım için çok iyi ayırt edebiliyorum, e zaten adı üzerinde kaplama, adamlar az çelik malzeme üzerine kaplama kullanıyorlar, tamamı döküm olsa ucuz olur mu
    Çelik ne alaka, yanlış bilgi veriyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay
    8948 Mesaj

    Demir diyecektim pardon
    |
    |
    İlkerA. kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    2412 Mesaj
    birde sormak istediğim şey SEASONING yapılı gelen tavalar . böyle bu yağlama SEASONING gibi bir işlem yapılması gerekiyormu daha sonradan yada ileride?
    |
    |
  • Yarbay
    15570 Mesaj
    Onu bunu bilmem ama bunca yıldır evde et değil başka bir şey yiyormuşuz. Döküm tavadan sonra et yemeye başladık. Bu tavayı bu kadar sık kullanacağımı sanmazdım.

    Kendi dışımda 4 arkadaşa daha döküm tava aldırdım. Hepsi aynı şeyi söylüyor.

    Bu arada et için mutlaka iyi bir şef bıçağı edinin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
  • Yarbay
    5174 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: TurkeyStar

    Peki emaye kapılar hakkında ne düşünüyorsunuz lavanin emaye kaplılari 70 80 arası bulunuyor arada . Emaye kaplilar bu kadar fiyatı uygunken kaplamasiz olanlar neden bu kadar pahali onuda anliyamadim dogrusu

    Alıntıları Göster
    Merhaba, hocam elimde emaye kaplamalı Lava, Silver ve Hecha tava ve tencereler var. Ayrıca kaplamasız olarak da Lodge ve
    Uğur kullanıyorum.
    Çok açık bir şekilde söyleyebilirim ki Lava çok kaliteli bir marka. Gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsiniz. Şimdiye kadar emayelerinde bir dökülme olmadı. Daha pahalıya satılan Hecha tencerede ise ufak dökülmeler oldu ama zaten demir ürünleri emayeli de olsa kaplamasız gibi kullandığım için sorun olmuyor.
    Yerli ve kaplamasız ürünler arasında ise en kusursuz üretim gördüğüm kadarıyla Dökümcü baba, helal olsun.
    Uğur'un ise tava büyüklük ve derinliği çok güzel ama ufak kusurlar oluyor bazen. Fiyatı da çok iyi aynı zamanda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |




  • Onbaşı
    25 Mesaj

    Zeytinyağı ısının etin içine daha az girmesine neden olur. Ayçiçek yağı ile deneyin çoğu şef bu yöntemle pişirir. Ben 2 gün öncesinde 3 cm kalınlığında antrikotun iki yüzünü hafifçe zeytinyağı ile ovalayıp strece sarıp dolapta 1 gün beklettikten sonra soğan suyu, süt, karabiber, tuz, kekik ve biberiye ile yine streçleyip bekletiyorum. Zeytinyağının yoğunluğu etin içine hava girmesini engelleyip sinirleri yumuşatıyor. Soğan suyundaki asit ise o sinirleri tamamen parçalıyor. Böylece müthiş yumuşaklıkta ve aromalı suyu içinde bir et çıkıyor karşımıza. Pişirmeden 1-2 saat evvelinde dışarı çıkarıyorum eti ten sıcaklığına gelene kadar bekletiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    zx6r kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    2677 Mesaj

    Ayçiçeği yağı da mantıklı dediğin gibi yapılabilir evet. Bende organik zeytinyağı var onu kullanayım dedim, zaten çok da atmıyorum ete katman oluşturmasın diye.

    Dediklerini deneyeceğim hocam. Açıkçası bu ara vakit bulamadım, bir de aklımda steak köftesi yapmak var.
    Tarif veren olursa iyi olur 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    bytar89 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Onbaşı
    38 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: shockwave error

    Arkadaşlar lava marka döküm tava da yapmaya çalıştığım antrikotlar düzgün olmuyor. Şöyle;

    dry aged antrikot alıyorum yaklaşık 1.5 parmak kalınlığında
    döküm tavamı 5dk kadar ısıtıyorum. elimi yakın tutamayacak kadar sıcak oluyor
    Yağ olarak AVOKADO yağı kullanıyorum ısıya en dayanıklı yağlardan biri olduğu için (eskiden zeytinyağı kullanıyordum)
    deniz tuzu vs ekledikten sonra bir yüzünü yaklaşık 1 dk kadar mühürlüyorum ama bu şekilde yaptığım zaman etin üstü yanık oluyor. haliyle yanık et tadı geliyor. 30-35saniye kadar mühürlemeyi denediğimde ise bu sefer başarılı bir mühürleme olmuyor ve suyu akıyor.

    Bu yanma olayını çözemiyorum. Resimde göründüğü gibi yanık şekilde yanık tadı geliyor.



    Hocam dry aged antrikod nereden buluyorsunuz ?




Sayfaya Git:
Sayfa:
Reklamlar
uc satın al ;pubg mobile ;uc
triple negative breast cancer
Google Play Kodu, LOL RP, Oyun Satış Sitesi
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR1
1,152
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.