Kurmay Yarbay
Tarihinde Katıldı

Toplam: 767 (Bu ay: 2)
A) bazı yemek mekanlarından güncel fiyatlar (Mayıs-Haziran-Temmuz, 2022) ...
1- Süleymaniye > Kuru Fasulyeci Ali Baba;
kuru fasulye + pilav + ayran; 62
not; Süleymaniye Kuru Fasulyeci Ali Baba'nın pilavı eskiden pek iyi değildi, her gittiğimde "bu kadar ünlü bir kuru fasulyeciye bu pilav yakışmıyor" derdim, dikkate almışlar şimdi fena değil ...
2- Beyazıt > SEBİL BÜFE (şark usulü dönerci HACI OSMAN 'ın yeri);
yarım ekmek arası döner (65 gr.); 32
tam ekmek arası döner (100 gr.); 49
ayran; 7
3- Eminönü Tahtakale > dönerci Zümrüt Büfe;
ekmek arası et döner (80 gr.); 50
ayran; 10
kola; 15
4- Sirkeci Büyük Postane Caddesi > Kral Kokoreç;
yarım ekmek + ayran; 44
5- Şirinevler Çavuşpaşa > Sevenler Döner;
100 gr. porsiyon döner; 60
haşlama; 65
tas kebabı; 55
kuru fasulye; 25
pilav; 15
çorba; 15
ayran; 8
6- Sirkeci Hoca Paşa > Kasap Osman;
döner; 74
pilav üstü; 83
meşrubat; 15
not; Sirkeci Hoca Paşa Kasap Osman'ın döneri görünürde odun/kömür alevinde pişiyor ancak yerken tadında hiç fark edilmiyor ...
7- Beyoğlu İstiklal Caddesi > Beyoğlu Halk Döner Restaurant;
İskenden Döner; 80
İskender + kutu kola+ tatlı; 105
8- Şirinevler > Dönerci Ali Usta;
döner; 89
pilav üstü; 96
iskender; 104
çorba; 22
meşrubat; 13,50
not; Şirinevler Dönerci Ali Usta'da önüme üst düzey bir İskender gelecek diye bekledim, beklemekte haklıyım çünkü fiyatı 104 lira ... sonuç; büyük bir hayal kırıklığı ... İskenderin döneri ve pidesi vasatın bile altında, sadece yoğurt iyi, bence buna iskender demek haksızlık, iskenderin döneri farklı olmalı, HD iskender bu işi daha iyi yapıyor ve kesinlikle bundan daha lezzetli ... Dönerci Ali Usta'nın iskenderine 104 lira fiyat belirlemesi gerçekten müşteriye saygısızlık ... ilk açıldığı dönem döner için 2 kez gitmiş ve beğenmemiştim, Dönerci Ali Usta lezzet konusunda ileri gideceğine daha da geriye gitmiş ... sürekli müşterilerinin buraya sırf ambiyans için gittiğini düşünüyorum ...
B) bazı baklavacılardan güncel porsiyon fiyatları (Mayıs-Haziran-Temmuz, 2022) ...
1- Karaköy > Karaköy Güllüoğlu;
peynirli su böreği; 30
fıstıklı baklava; 54
havuç dilimi baklava; 64
midye baklava; 69
çay; 5
not; Karaköy Güllüoğlu'nun böreği lezzetli ama çok yağlı, baklavaları diğerlerinden daha iyi ...
Güllüoğlu ve diğer yeme-içme mekanlarının (Namlı Gurme, Koska, Köşkeroğlu) bulunduğu Karaköy katlı otoparkı bu yaz yıkılıyor; Güllüoğlu ve diğerleri Karaköy'de başka mekanlara taşınıyor ...
2- Çemberlitaş Nur-u Osmaniye > Seç Baklava;
havuç dilimi baklava + meyve suyu; 40
not; Çemberlitaş Seç'in baklavaları eskiden taze ve çıtır olurdu, son zamanlarda biraz yumuşak ve bayat hissi vermeye başladı ...
3- Laleli > Hacı Bozan Oğulları;
Havuç Dilimi baklava + çay; 52
not; Laleli Hacı Bozan Oğulları baklavası da taze ve çıtır değil, ayrıca yerken sanki dondurulmuş ürünleri hatırlatıyor, belki kullandıkları yağdan da olabilir, pek hoş değil ...
4- Sirkeci > Hafız Mustafa 1864;
Havuç dilimi baklava + çay; 63,5
not; Sirkeci Hafız Mustafa'nın havuç dilimi baklavasında fıstık tadı ve aroması yok, kullandıkları yağ da pek hoş değil ...
selam,
bugün evden çıkıp şöyle piyasayı gezeyim dedim ama ilk girdiğim dükkandan 2 tane vantilatör alıp çıktım ...
- METROPOL MP-355
- TEBA TH-2000 AV
birini salon diğerini yatak odası için düşündüm ...
eve getirip ikisini de kurdum ...
ikisi de 5 kanatlı, 1. kademede bile devirleri bana fazla geldi ...
metropol Türk Malı, üretim yeri Türkiye, montajı kolay, 75 watt, pervane çapı 18" (45 cm.) ... pervane kanatları kırmızı ...
teba 55 watt ve 16" (40 cm.) ... teba'nın malzeme kalitesi düşük, metropol fena değil ...
bariz şekilde titrediğinden dolayı teba'yı geri götürüp onun yerine de metropol aldım (100 lira fiyat farkı var) ...
metropol'ün 1. kademe devri yüksek, 5 kanatlı olduğundan dolayı sesi de hayli belirgin (eski tip pervaneli uçakların uzaktan gelen sesine benziyor) ...
gündüz neyse de akşamları, özellikle yatak odasında kullanacaklar için gece sessizliğinde sorun olur ...
|
sıradışı turgay'ın seçmen üzerinde etkisi ...
|
ARCES PAZARLAMA (OLUMLU) ...
|
|
|
|
BIÇAKLAYANLARIN SERBEST BIRAKILMASI ...
|
|
Meslek: emekli ...
İlgi Alanları: analog fotoğraf makineleri ...

Son Giriş: 14 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10.613
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.092.498 (Bu ay: 1.706)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.973 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri