Kurmay Yarbay
17 Mart 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 948 (Bu ay: 0)
Gönderileri

A) bazı yemek mekanlarından fiyatlar (Temmuz, 2022) ...

1- Kuru Fasulyeci Ali Baba > Süleymaniye;

kuru fasulye + pilav + ayran; 62

not; Süleymaniye Kuru Fasulyeci Ali Baba'nın pilavı eskiden pek iyi değildi, şimdi fena değil ...

2- SEBİL BÜFE (şark usulü dönerci HACI OSMAN 'ın yeri) > Beyazıt;

yarım ekmek arası döner (65 gr.); 32

tam ekmek arası döner (100 gr.); 49

tam ekmek arası döner (140 gr.); 68

ayran; 7

3- Zümrüt Büfe > Eminönü Tahtakale;

ekmek arası döner (80 gr.); 50

ayran; 10

kola; 15

4- Kral Kokoreç > Sirkeci Büyük Postane Caddesi;

yarım ekmek + ayran; 44

5- Sevenler Döner > Şirinevler Çavuşpaşa;

100 gr. porsiyon döner; 60

haşlama; 65

tas kebabı; 55

kuru fasulye; 25

pilav; 15

çorba; 15

ayran; 8

6- Kasap Osman > Sirkeci Hoca Paşa;

döner; 74

pilav üstü; 83

meşrubat; 15

not; Sirkeci Hoca Paşa Kasap Osman'ın döneri görünürde odun/kömür alevinde pişiyor ancak tadında hiç fark edilmiyor ...

7- Beyoğlu Halk Döner Restaurant > Beyoğlu İstiklal Caddesi;

İskenden Döner; 80

İskender + kutu kola+ tatlı; 105

8- Dönerci Ali Usta > Şirinevler;

döner; 89

pilav üstü; 96

iskender; 104

çorba; 22

meşrubat; 13,50

not; Şirinevler Dönerci Ali Usta'da iskenderin döneri ve pidesi vasat, aslında buna iskender bile denmez, iskenderin döneri farklı olmalı ... HD iskender bu işi daha iyi yapıyor ve kesinlikle bundan daha lezzetli ...

9- HD İskender > Forum İstanbul;

iskender + çorba + kola; 67

not; bu fiyat öğle (11.30-15.00) menüsü için geçerli, saat 15'ten sonra 67 değil 90 lira ... fiyatları makul sayılır, üzerine tereyağı da döküyorlar ... aynı menüye Dönerci Ali Usta'da 139,50 ödüyorsunuz, tereyağı servisi bile yok ...

10- Hacı Bozan Oğulları Restaurant > Bahçelievler;

döner; 130

piavüstü; 155

iskender; 150

lahmacun; 30

çorba; 28

meşrubat; 15

not; Hacı Bozan Oğulları fiyatları YemekSepeti'nden ...

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

B) bazı baklavacılardan porsiyon fiyatları (Temmuz, 2022) ...

1- Karaköy Güllüoğlu > Karaköy;

peynirli su böreği; 30

fıstıklı baklava; 54

havuç dilimi baklava; 64

midye baklava; 69

çay; 5

not; Karaköy Güllüoğlu'nun böreği lezzetli ama çok yağlı, baklavaları diğerlerinden daha iyi ...

Güllüoğlu ve diğer yeme-içme mekanlarının (Namlı Gurme, Koska, Köşkeroğlu) bulunduğu Karaköy katlı otoparkı bu yaz yıkılıyor; Güllüoğlu ve diğerleri Karaköy'de başka mekanlara taşınıyor ...

2- Seç Baklava > Çemberlitaş Nur-u Osmaniye;

havuç dilimi baklava + meyve suyu; 40

fıstıklı kadayıf + meyve suyu; 55

not; Çemberlitaş Seç'in baklavaları eskiden taze ve çıtır olurdu, son zamanlarda biraz yumuşak ve bayat hissi vermeye başladı ...

3- Hacı Bozan Oğulları > Laleli;

Havuç Dilimi baklava + çay; 52

not; Laleli Hacı Bozan Oğulları baklavası da taze ve çıtır değil, belki kullandıkları yağdan olabilir ama tadı sanki dondurulmuş ürünler gibi ...

4- Hafız Mustafa 1864 > Sirkeci;

Havuç dilimi baklava + çay; 63,5

not; Sirkeci Hafız Mustafa'nın havuç dilimi baklavasında fıstık tadı ve aroması yok ...

selam,

bugün evden çıkıp şöyle piyasayı gezeyim dedim ama ilk girdiğim dükkandan 2 tane vantilatör alıp çıktım ...

• METROPOL MP-355
  • TEBA TH-2000 AV

birini salon diğerini yatak odası için düşündüm ...

eve getirip ikisini de kurdum ...

ikisi de 5 kanatlı, 1. kademede bile devirleri bana fazla geldi ...

metropol Türk Malı, üretim yeri Türkiye, montajı kolay, 75 watt, pervane çapı 18" (45 cm.) ... pervane kanatları kırmızı ...

teba 55 watt ve 16" (40 cm.) ... teba'nın malzeme kalitesi düşük, metropol fena değil ...

bariz şekilde titrediğinden dolayı teba'yı geri götürüp onun yerine de metropol aldım (100 lira fiyat farkı var) ...

metropol'ün 1. kademe devri yüksek, 5 kanatlı olduğundan dolayı sesi de hayli belirgin (eski tip pervaneli uçakların uzaktan gelen sesine benziyor) ...

gündüz neyse de akşamları, özellikle yatak odasında kullanacaklar için gece sessizliğinde sorun olur ...

mağazalarda ilgimi çeken uygun fiyatlı orta sınıf modeller ...

- philips gc-2995
- philips gc-2991
- philips gc-2990
- tefal fv-3960
- tefal fv-3746
- tefal fv-1842
- arnica puf
- arnica puf plus
- arzum ar-692
- arzum ar-677
- king p-737
- king p-748 (seyahat ütüsü, bekara veya öğrenciye uygun, ucuz; 110-120 civarı)
- braun ts320c (seyahat ütüsüne benziyor)...

2008'de orta seviye ütülerin 4-5 katı parasına Tefal program-8 power jeans-500 ütü almıştım (yanlış hatırlamıyorsam 300 liraydı, orta seviye ütüler 60-80 aralığındaydı, 20-30 liraya bile ütüler vardı) ... bu astronomik ütü 5 yıl dolunca paydos etti, servis "tamiri 90 lira" deyince tamirden vazgeçmiştim ...

2013'te tefal bozulunca 60 liraya Philips GC-2710 almıştım, halen çalışıyor ancak son zamanlarda aşırı ısınma problemi başladı, 6 yıldan sonra normal karşılıyorum, onu yedek kulübesine aldık ...

bugün (19.10.2019) BİM'den 200 liraya Philips GC-2990/20 model ütüyü aldım, Philips sitesine ürün kaydını da yaptım, internette 255-270 fiyat aralığında bulunabiliyor ... ileride değerlendirmesini de yaparım inşallah ...

özellikleri;
- 2300 watt
- 320 ml. su haznesi
- 140 gr. şok buhar
- 40 gr. sürekli buhar
- Steam Glide taban

bu da kendisi ...
... olmuş mudur ?..

ek; turgay'ın sıradışı katkısı oldu, imamoğlu'ndan bir teşekkür bekler artık ...
açtığım başka bir başlıkta belirtmiştim; ARCES PAZARLAMA'dan bir adet ESTY 1350 SÜRGÜLÜ MUTFAK ASPİRATÖRÜ ve Galaxy 729-B Dekoratif Büyük Boy 60Cm Beyaz Duvar Saati almıştım ...https://forum.donanimhaber.com/esty-1350-surgulu-mutfak-aspiratoru-incelemesi--135261987#135261987

aspiratörü çoktan kullanmaya başladık ancak duvar saati kırık olduğundan firmaya bildirdik kargoya vermemiz istendi ... ürün gitti ardından yeni bir saat geldi, ilk paket de sağlamdı ama ikinci paket daha da sağlam yapılmıştı, üzerine uyarı yazıları da yapıştırılmıştı, firmayı tebrik ederim ...

gelen saat sağlamdı kırık çatlak yoktu ancak maalesef çalışmıyordu, 2 saat boyunca farklı piller deneyip bekledim, kulağımı dayıyorum mekanik bir ses var ancak ilerleme yok saatin kolları yerinde sayıyor ...

yine aradık durumu izah ettik gayet makul yaklaştılar ve kargoya vermemizi söylediler ... gönderdikten bir kaç gün sonra aradılar iade işlemi başlattılar ve bir gün sonra para hesabımıza yatmıştı ...

ARCES PAZARLAMA'ya ve çalışanlarına makul yaklaşımları ve dürüstlüklerinden dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum ...https://www.arcesdtm.com/ ...
bu hafta ESTY 1350 aspiratör ve GALAXY 60 CM. duvar saati siparişi verdim, aspiratör sağlam geldi ancak saat kırık çıktı, firmaya bildirdik kargoya verip değişime göndereceğiz ...

SİLVERLİNE üretimi olan bu aspiratörün yıllar önce ESSE markalı bir üst modelini sorunsuz kullanmıştım, yıllar içinde her tarafı yağ içinde kalıp silip temizleme imkanı da kalmayınca söküp atmıştık ...
kargodan teslim aldıktan hemen sonra ESTY 1350 sürgülü beyaz aspiratörün montajını yaptım ve çalıştırdım, önceki de aynı ölçülerde olduğundan vida yerleri hazırdı kurulum kolay oldu ...

çift motor ve çift filtreli olan ürünün max. çekiş gücü 347 m3/h (önceki model 450 idi) ...
2 çekiş kademesi ve aydınlatma için bir adet lambası var ...
2. kademenin sesi biraz fazla ancak bunu sorun saymıyorum, 1. kademesi sessiz sayılır ...

ürün linki ...https://www.arcesdtm.com/urun/esty-1350-60-cm-beyaz-aspirator-cift-motor

zincir marketlerde sıkça rastladığımız ve bazılarımızın alıp kullandığı Dijitsu VN06A Ayaklı Vantilatör ile ilgili kendi tecrübemi paylaşmak istiyorum ...

carrefour'da 100, şok'ta 80 ve son olarak a-101'de 70 liraya satılan bu vantilatörden evime en yakın şok market'ten ben de aldım ...
marketten alırken kutusunun hafifliği baştan biraz tuhaf gelmişti, eve getirip kurulumunu yaptım, malzemeler çok hafif, kurulum bitince bile tek elle hiç güç sarfetmeden kolayca kaldırabiliyorsunuz yani çok çok hafif ...

yüksekliği yeterli 145 cm., ayak ve gövde malzemesi hafif metal, 3 hız kademeli, tımer var, gece lambası var, sağ-sol hareketli ...
kafes metal, pervane çok hafif plastik ... anlayanlar için kurulumu kolay ...

1. kademe hızı bence fazla, gündüz fan sesi anlaşılmıyor ancak ben gece yatak odasında kullandığım için sessiz diyemem, 18 yıllık sunny vantilatörüm bile kesinlikle bundan daha sessiz ...
2. ve 3. kademeler çok hızlı ve fan sesi duyuluyor, bu haliyle sadece salonda ve gündüz kullanımına uygun, gece yatak odası için fazla hızlı ve sesli çalışıyor ... bendekinde titreşim ve yalpalama yoktu ...

gelelim sonrasına;
ürünü 3 hafta kullandım ... ilk hafta bir ara çalışırken durduğunu farkettim ancak ne olduğunu anlamadım daha doğrusu bir anlam veremedim ...
ikinci haftasında bir kez daha durdu ve yaklaşık 1 saat bekledi sonra çalışmaya devam etti ...
3. haftasında ise gece 1'de durdu ve ne yaptıysak çalışmadı, o gece aşırı ve boğucu bir sıcak vardı bizi rezil etmeye karar vermiş, nihayet sabah 11'de çalışmayı kabul etti, yani kafasına göre 10 saat mola verdi ...

bunun aşırı ısınmaya karşı koruma olabileceğini biliyorum ancak vantilatörler arkadan öne doğru sürekli hava sirkülasyonu yaptıklarından çalıştıkları sürece pek ısınmazlar ... evde 18 yıldır kullandığım sunny vantilatör yaz ayları boyunca gece-gündüz 7/24 çalışmasına rağmen şimdiye kadar ne durduğuna ne de arıza yaptığına şahit oldum ... yeni bir ürünün bunu yapmasına alışamadım, hem de Dijitsu'nun kutusu üzerinde "yüksek kaliteli motor" yazıyor ... ısınan motorun 10 saat dinlenmesi ilginç bir durum ...

bunun üzerine Dijitsu merkez telefonunu aradım ... ses kaydı çıkıyor "sizi müşteri temsilcimize yönlendiriyorum" diyor ancak o temsilciye hiç bağlamıyor, defalarca aynı ses kaydını dinledim kulağım terlemeye başladı kapattım ...
2. kez aradım yine aynı süreç, 3. şansı da verdim ancak benzer senaryoyu yaşayınca gidip şok markete bildirdim ... satış fişini saklamıştım işe yaradı ... mağaza müdürü o an yoktu, ürünü ve tel. numaramı bıraktım, ertesi gün aradılar ve sorgusuz sualsiz ürünün parasını iade ettiler ... sağolasın ŞOK MARKET ...

benim Dijitsu maceram böyle oldu ...
selam,
yıllar içinde evlerimizden nice ürün gelip geçti, bunlardan bazıları kısa ömrüyle paranın hakkını vermeden gittiler, bazıları ise yıllarca "arızasız/masrafsız" çalıştılar ...

Bunlar bizimkiler ...

* PARANIN HAKKINI TAM VERENLER (en az 10 yıl "sorunsuz ve masrafsız" çalışanlar);

- Arçelik ARP-72-RP mutfak robotu (1992) > çalışmaya devam ediyor
- Bosch MKM-6000 Kahve/Karabiber Öğütücü (1992) > çalışmaya devam ediyor
- Beko 2720-c çamaşır makinesi (1997-2012) > çalışır vaziyette hediye ettik, yıllar boyu kullandıklarını duyduk, son durumu bilmiyoruz ama 20 yılı devirdiğini biliyoruz
- Beko d-2001 bulaşık makinesi (2005-2017) > suyu fazla ısıtıyor bulaşıkları haşlıyordu, hurdacıya verdik
- Sunny Vantilatör (2000-2021) > fazla kurcalayınca pert oldu
- Arçelik S-6810 toz torbalı elektrikli süpürge > kablosu yüzünden arızalı sanmışız, farkettiğimizde yeni süpürge almıştık, hurdacıya gitti
- Fantom P-1200 Pratic dikey süpürge > hiç arıza çıkarmadı, bizimkiler tepe üstü defalarca düşürünce gövde ile boru bağlantı yeri kırıldı, motoru halen duruyor
- Cvs DN-210 üstten ısıtmali kapaklı ızgara (2000) > çalışmaya devam ediyor
- Luxell LX-9200 ekmek kızartma makinesi > bizimkiler içinde peynirli su böreği ısıtmışlar, peynir yanmaya başlayınca pert oldu
- Olimpist Pişirme Robotu tüplü ve elektrikli cam kapaklı ızgara > çalışmaya devam ediyor
- Sinbo SK-2332 kettle > çalışmaya devam ediyor
- Premier 55 tüplü tv > yıllarca çalıştı, led tv alınca emekliye ayrıldı
- Olympus c-725-uz 3 mp dijital fotoğraf makinesi (2005) > çalışmaya devam ediyor
- Samsung rt-58-edew buzdolabı (2010) > çalışmaya devam ediyor
- Citizen sld-760n hesap makinesi > ne zaman aldığımı bile hatırlamıyorum, çalışmaya devam ediyor
- Canon sx50hs 12 mp dijital fotoğraf makinesi (2013) > çalışmaya devam ediyor, zaten kullanmıyoruz çantasında yatıyor

* PARANIN HAKKININ ÇOĞUNU VERENLER (sorun çıkarsa da yıllarca kullandıklarımız);

- Vestel frt-400 buzdolabı (1993-2010) > performansı iyi değildi ama iyi dayandı, pastan dolayı kapısı düşünce hurdaya gitti
- ECA Eurostar kombi (2005) > pompa motoru, akış türbini ve 2 kez elektronik kart değişti, çalışmaya devam ediyor
- Casper masaüstü (İntel i5 650 3.20 ghz) bilgisayar (2010) > çoğu parçası değişse de çalışmaya devam ediyor, şu an AsRock anakart ve AMD Phenom II X2 570 işlemcili
- Philips GC-2710 ütü (2013-2019) > çalışmaya devam ediyor ama çok ısınıyor ve giysileri yakıyor

* PARANIN HAKKINI VERMEYENLER;

- Siemens wm14s763tr çamaşır makinesi (2012-2019) > üst düzey bir modeldi, f57 motor kartı arızası nedeniyle evde yatıyor
- Samsung 40d6000 3D led tv (2012-2014) > panel arızası nedeniyle öldü
- Beko bm-6006 inox bulaşık makinesi (2017-2020) > sürekli su taşırıyordu, garantisi bittikten sonra hepten durdu
- Tefal program-8 power jeans-500 ütü (2008-2013) > çalışmayı durdurdu, tamiri çok pahalıydı
- Microlab 2+1 ses sistemi (2010-2015) > pek memnun kalmadık, yarım yamalak çalışmaya devam ediyor

* LİSTEYE GİRMEK İÇİN SIRASINI BEKLEYENLER;

- HP x3500 kablosuz mouse (2014) > pil canavarı, 2-3 haftada bir pil bitiriyor
- Philips fc-8657 süpürge (2015)
- arçelik suf-4000 mini fırın (2016) > performansı iyi değil, pek tavsiye etmem
- Hı-level 49hl500 led tv (2016) > ses gitti, ledler sönmeye başladı (2023'te öldü)
- arçelik k-4618 ütü (2016)
- tefal titanium expertise 32 cm. tava (2018) > çok ağır
- simfer 3032-d wok gözlü set üstü ocak (2018)
- PERFORMANCE POWER AJ650A Zımpara Makinesi (2018)
- Philips hd-4646 kettle (2018)
- Esty 1350 aspiratör (2018)
- Philips GC-2990 ütü (2019)
örnek olay şu;
adam 10 yıldır eşine şiddet uyguluyor, eşi boşanmak istiyor ancak kendisi boşanmak istemiyor, eşini ve ailesini sürekli ölümle tehdit ediyor, eşini defalarca bıçaklıyor hatta kalbinin olduğu tarafa bıçağı saplıyor ama eşi ölmüyor, emniyette ifadesine başvurulan adam sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor …

kadın diyor ki;
-"koruma kararım var, buna rağmen eşim sürekli tehdit etmekte, devlet koruyamıyor, ben her gün karakoldayım."
-"evimize ve evimizin yakınlarına gelmekte, yolumu kesmekte."
-"beni 8 yerimden bıçaklamasına rağmen serbest bırakıldı."
-“niye devlet bunu tutuklamıyor, niye savcı serbest bırakıyor ?”

biri izah etsin; adam sabit, suçu sabit, bir daha yapacağı kesin ... kanunlardan kaynaklı bir durum mu yoksa hakimlerde mi bir sorun var ?.. eşini veya başkasını bıçaklayan kişi nasıl oluyor da serbest bırakılabiliyor ?..
gövde plastik, 1,5 lt. kapasiteli, 2400 watt, görünümü şık, su kaynatması hızlı ...
bu ürünlerde fazla özellik aranmaz ancak en azından çalıştığını belirten ışıklı göstergesi olsaydı iyi olurdu, tek beğenmediğim nokta bu, bunun yarı fiyatındaki ürünlerde bile ışık var ...
sonuç; ürün güzel, tavsiye ederim ...

Hakkında
Meslek: emekli ...
İlgi Alanları: analog fotoğraf makineleri ...
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
amd
Otomobil
Renault
Mobil cihaz
Samsung
Operatör
Türk Telekom
ISS
Uydunet
TV
HI-LEVEL
Ses Sistemi
MİCROLAB
Tablet
piranha
Notebook
Asus
GPS, Navigasyon
Piranha
Fotoğraf Ekipmanları
Canon
Kulaklık - Amfi
Philips
İşlemci
AMD
Anakart
ASRock
Sabit Disk
Western Digital
Kombi
ECA
Modem
Netmaster
Beyaz Eşya
Arçelik
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 19 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 22 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10.950
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 631.490 (Bu ay: 7.242)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.133 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.