Yarbay
27 Aralık 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
31 üye
Görüntülenme
Toplam: 1276 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Üç buçuk yıldır memnuniyetle kullandığımız Philips GC9240 buhar kazanlı ütüden eşim son 6 aydır kazanda biriken kireç tortuları yüzünen şikayetçi. Kazanda biriken kireç tortusu yan taraftaki kireç tahliye bölmesnden tahliye edilebiliyor ancak zamanla bu da yeterli olmuyor Ütünün kazanında ki kireç tabakaları ütünün altından çıkan buhar ile giysiler üzerinde akıyor ve leke bırakıyor.

Philips M. Hizmetlerini aradım. Bana kazanın içindeki kireç tabakasını limon tuzu ile çıkartabileceğim söylendi. Bana dedikleri yolu aynen uyguladım ancak yine de fayda etmedi. Uygulamadan sonra ütünün altından giysiler üzerine kireç lekeleri akmaya devam etti. Telefonda kireç çözücü kullanıp kullanamayacağımı sormuştum. "Kesinlikle kullanmayın yoksa kazanı delersiniz, ütüyü tamamen kaybedersiniz" dendi.

Bu uyarıya rağmen ütü kazanında oluşan kireç tabakasını temizlemek için kireç çözücü kullandım. Ütüyü kaybetmeyi göze aldım çünkü o haliyle kireç yüzünden ütü kullanılamaz haldeydi.

Bu yazdıklarımı uygulamanız halinde sorumluluk kabul etmem. Kireç sorununu nasıl çözdüğümü anlatmak için bunu yazıyorum.

Piyasada satılan güçlü kireç çözücülerden değil daha uyduruk bir markayı içindeki kimyasalın çok güçlü olmayacağını düşünerek satın aldım ( 2,5 - 3,0.-TL civarında )

1- Kazanı lavabo kenarına oturtarak yandaki kireç tahliye kısmından musluk suyu doldurup çalkalayarak kazandaki suyu lavabonun içine boşalttım.

2- Bu işlemi 4-5 kere yaptım diyebilirim ve her seferinde lavaboya kazanın içinde çok miktarda kireç tabakası döküldü.

3 Yandaki tahliye deliğinden tahminen kazanın yarısı kadar miktarda musluk suyuyla doldurdum.

4- Yine aynı delikten satın aldığım kireç çözücü sıvıyı tahminen bir çay bardağı kadar kazanın içine boca ettim ( çay bardağı kullanmadım, şişenin ucuyla tahminen 1 çay bardağı kadar doldurdum )

5- Daha sonra taşırmadan kazanın tamamını musluk suyu ile doldurdum.

6- Bu şekilde tahliye deliğini vidalı kapağı ile kapatıp 1-2 saat boyunca kazanın içine boca ettiğim kireç çözünün işini yapmasını bekledim.

7- Bekleme işlemi sonunda kazanı yine lavabonun kenarına oturtarak içindeki kimyasalı elime zarar vermesin diye dikkatli bir şekilde yavaş yavaş açtım.

8- İçeride oluşan tepkimeyle abartılı olmayan bir gaz çıkışı oldu. ( eğer bu yolu deneyecekseniz bulunduğunuz ortamda pencerenin açık olmasına ve çıkan gazı içinize çekmemeye dikkat edin )

9- Kazanın içindeki kimyasallı sıvıyı lavaboya dikkatli bir şekilde döktüm hatta bu arada musluğu açtım ki kazandan boşalan su direk lavaboyla temas etmeden suyla birlikte lavabo deliğinden aksın istedim.

10- Bu işlemi 4-5 kez yaptım ve her seferinde içinden inanılmaz derecede kötü kokulu, koyu renkli bir sıvı ile birlikte kireç plakaları lavaboya döküldü. Son seferde artık kireçte dökülmemeye başladı diyebilirim.

Ütünün bir kazaya uğrayıp uğramadığını anlamak için ütüyü fişe takıp çalıştırdım. Ütü çalışıyor ve buhar veriyordu. Kullanmadığımız bir bez parçası üzerinde deneme yaptım. Sonuç iyiydi ama bu beni tatmin etmedi. Zannımca ütünün tabanında da kireç tabakaları oluşmuş veya yer etmişti ve bu yüzden yaptığım işlemden %100 başarı sağladığım söylenemez.

Buraya kadar yazdıklarımın ütü bir zarar vereceğini sanmıyorum ama bundan sonra yaptıklarım için de sorumluluk kabul etmem.

Buraya kadar olan kısım bence gayet mantıklıydı. Bu aşamadan sonra ütü tabanındaki buhar çıkış kanallarında ki kireci nasıl yok edebilirim diye düşündüm? Aslında düşünecek şey yoktu. Bunun tek yolu buhar kazanına yine kireç çözücü döküp ütüyü çalıştırıp, oluşan buharı bu kanallar vasıtasıyla tahliye etmekti.

* Yukarıda numaralandırdığım işlemleri 5. maddeye kadar ( 5 dahil ) yaptım. Sonra ütüyü fişe takıp buhar kazanında yeterli basıncın oluşmasını yani ütünün ütüye hazır hale gelmesini bekledim. ( ön taraftaki su haznesine de su doldurdum )

* Ütüyü pencere kenarına veya balkona çıkartarak ütü üzerindeki buhar tetik düğmesine basarak oluşan buharı ütünün altından boşaltmaya devam ettim.

* Bu işlemi yapmayı düşünler lütfen çıkan buharı kesinlikle solumayın. Ütüyü elinize alıp pencereden dışarı uzatarak ütünün tabanından oluşan buharı atın.

* Bu işlemi her seferinden kazanda yeterli buhar basıncı oluşacak kadar bekleyip en az yarım saat kadar yaptım.

* Bu işlemi evin teras mutfağında yaptığım için ütünün tabanından yere akan suya dikkat ettim. Feci şekilde koyu renk sıvı buhar ile atılıyordu. Ütü tabanındaki buhar kanalları da kireç doluymuş.

* Yarım saatin sonunda ütü kazanının yeteri kadar soğuması için bekledim ve kazanın soğuduğuna kanaat getirip kazandaki kimyasallı suyu lavaboya dikkatli bir şekilde boşalttım.

Yukarıda saydığım işlemi bu sefer içine kimyasal koymayarak sadece durulama yapmak için 2 kere daha yaptım.

Kazana su doldurup yarım saat kadar oluşan buharı ütünün tabanından buhar tetik düğmesine basarak tahliye ettim. İkinci durulama işleminden sonra ütü tabanından çıkan buharın tamamen pamuk gibi bembeyaz çıktığını gördükten sonra ve yere akan suyun tamemen duru olduğuna kanaat getirdikten sonra kazanın soğuması için bekledim. kazan soğuduktan sonra içindeki suyu yine yandaki delikten tahliye ettim. Bir kaç defa içine su doldurup boşalttım. Son seferinde kazandan lavaboya tamamen duru ve temiz su dökülüyordu.

En son olarak ütü kazanını yarıya kadar ve öndeki plastik su haznesini su ile doldurdum. Ütünün çalışıp çalışmadığını kontrol ettim. Ütü çalışıyor, yeteri kadar buhar basıncı sağlıyor ve buhar tetiğine basınca önceki gibi aynı seviyede buhar akışı sağlıyordu. Kazanın yıpranıp yıpranmadığını denemek amacıyla ütüyü fişe takıp düğmesine bastım ve yarım saat kadar o şekilde bekledim. Bir sıkıntı olmadığına kanaat getirip ütüyü hanıma teslim ettim.

TEKRAR YAZIYORUM, YUKARIDA SAYDIĞIM İŞLEMLERİ YAPMIŞ OLMAM SİZDE DE AYNI SONUÇLARI VERECEK DİYE BİR ŞEY YOK. BU İŞLEMLER BELKİ SİZİN ÜTÜNÜZÜ BOZABİLİR, SORUMLULUK KABUL ETMEM HABERİNİZ OLSUN.

Sadece yaşadığım deneyimi sizinle paylaştım.

Not: Yakında benzer temizliği normal ütülerde de yapıp sonucu buraya yazarım.

Üç buçuk yıldır memnuniyetle kullandığımız Philips GC9240 buhar kazanlı ütüden eşim son 6 aydır kazanda biriken kireç tortuları yüzünen şikayetçi. Kazanda biriken kireç tortusu yan taraftaki kireç tahliye bölmesnden tahliye edilebiliyor ancak zamanla bu da yeterli olmuyor Ütünün kazanında ki kireç tabakaları ütünün altından çıkan buhar ile giysiler üzerinde akıyor ve leke bırakıyor.

Philips M. Hizmetlerini aradım. Bana kazanın içindeki kireç tabakasını limon tuzu ile çıkartabileceğim söylendi. Bana dedikleri yolu aynen uyguladım ancak yine de fayda etmedi. Uygulamadan sonra ütünün altından giysiler üzerine kireç lekeleri akmaya devam etti. Telefonda kireç çözücü kullanıp kullanamayacağımı sormuştum. "Kesinlikle kullanmayın yoksa kazanı delersiniz, ütüyü tamamen kaybedersiniz" dendi.

Bu uyarıya rağmen ütü kazanında oluşan kireç tabakasını temizlemek için kireç çözücü kullandım. Ütüyü kaybetmeyi göze aldım çünkü o haliyle kireç yüzünden ütü kullanılamaz haldeydi.

Bu yazdıklarımı uygulamanız halinde sorumluluk kabul etmem. Kireç sorununu nasıl çözdüğümü anlatmak için bunu yazıyorum.

Piyasada satılan güçlü kireç çözücülerden değil daha uyduruk bir markayı içindeki kimyasalın çok güçlü olmayacağını düşünerek satın aldım ( 2,5 - 3,0.-TL civarında )

1- Kazanı lavabo kenarına oturtarak yandaki kireç tahliye kısmından musluk suyu doldurup çalkalayarak kazandaki suyu lavabonun içine boşalttım.

2- Bu işlemi 4-5 kere yaptım diyebilirim ve her seferinde lavaboya kazanın içinde çok miktarda kireç tabakası döküldü.

3 Yandaki tahliye deliğinden tahminen kazanın yarısı kadar miktarda musluk suyuyla doldurdum.

4- Yine aynı delikten satın aldığım kireç çözücü sıvıyı tahminen bir çay bardağı kadar kazanın içine boca ettim ( çay bardağı kullanmadım, şişenin ucuyla tahminen 1 çay bardağı kadar doldurdum )

5- Daha sonra taşırmadan kazanın tamamını musluk suyu ile doldurdum.

6- Bu şekilde tahliye deliğini vidalı kapağı ile kapatıp 1-2 saat boyunca kazanın içine boca ettiğim kireç çözünün işini yapmasını bekledim.

7- Bekleme işlemi sonunda kazanı yine lavabonun kenarına oturtarak içindeki kimyasalı elime zarar vermesin diye dikkatli bir şekilde yavaş yavaş açtım.

8- İçeride oluşan tepkimeyle abartılı olmayan bir gaz çıkışı oldu. ( eğer bu yolu deneyecekseniz bulunduğunuz ortamda pencerenin açık olmasına ve çıkan gazı içinize çekmemeye dikkat edin )

9- Kazanın içindeki kimyasallı sıvıyı lavaboya dikkatli bir şekilde döktüm hatta bu arada musluğu açtım ki kazandan boşalan su direk lavaboyla temas etmeden suyla birlikte lavabo deliğinden aksın istedim.

10- Bu işlemi 4-5 kez yaptım ve her seferinde içinden inanılmaz derecede kötü kokulu, koyu renkli bir sıvı ile birlikte kireç plakaları lavaboya döküldü. Son seferde artık kireçte dökülmemeye başladı diyebilirim.

Ütünün bir kazaya uğrayıp uğramadığını anlamak için ütüyü fişe takıp çalıştırdım. Ütü çalışıyor ve buhar veriyordu. Kullanmadığımız bir bez parçası üzerinde deneme yaptım. Sonuç iyiydi ama bu beni tatmin etmedi. Zannımca ütünün tabanında da kireç tabakaları oluşmuş veya yer etmişti ve bu yüzden yaptığım işlemden %100 başarı sağladığım söylenemez.

Buraya kadar yazdıklarımın ütü bir zarar vereceğini sanmıyorum ama bundan sonra yaptıklarım için de sorumluluk kabul etmem.

Buraya kadar olan kısım bence gayet mantıklıydı. Bu aşamadan sonra ütü tabanındaki buhar çıkış kanallarında ki kireci nasıl yok edebilirim diye düşündüm? Aslında düşünecek şey yoktu. Bunun tek yolu buhar kazanına yine kireç çözücü döküp ütüyü çalıştırıp, oluşan buharı bu kanallar vasıtasıyla tahliye etmekti.

* Yukarıda numaralandırdığım işlemleri 5. maddeye kadar ( 5 dahil ) yaptım. Sonra ütüyü fişe takıp buhar kazanında yeterli basıncın oluşmasını yani ütünün ütüye hazır hale gelmesini bekledim. ( ön taraftaki su haznesine de su doldurdum )

* Ütüyü pencere kenarına veya balkona çıkartarak ütü üzerindeki buhar tetik düğmesine basarak oluşan buharı ütünün altından boşaltmaya devam ettim.

* Bu işlemi yapmayı düşünler lütfen çıkan buharı kesinlikle solumayın. Ütüyü elinize alıp pencereden dışarı uzatarak ütünün tabanından oluşan buharı atın.

* Bu işlemi her seferinden kazanda yeterli buhar basıncı oluşacak kadar bekleyip en az yarım saat kadar yaptım.

* Bu işlemi evin teras mutfağında yaptığım için ütünün tabanından yere akan suya dikkat ettim. Feci şekilde koyu renk sıvı buhar ile atılıyordu. Ütü tabanındaki buhar kanalları da kireç doluymuş.

* Yarım saatin sonunda ütü kazanının yeteri kadar soğuması için bekledim ve kazanın soğuduğuna kanaat getirip kazandaki kimyasallı suyu lavaboya dikkatli bir şekilde boşalttım.

Yukarıda saydığım işlemi bu sefer içine kimyasal koymayarak sadece durulama yapmak için 2 kere daha yaptım.

Kazana su doldurup yarım saat kadar oluşan buharı ütünün tabanından buhar tetik düğmesine basarak tahliye ettim. İkinci durulama işleminden sonra ütü tabanından çıkan buharın tamamen pamuk gibi bembeyaz çıktığını gördükten sonra ve yere akan suyun tamemen duru olduğuna kanaat getirdikten sonra kazanın soğuması için bekledim. kazan soğuduktan sonra içindeki suyu yine yandaki delikten tahliye ettim. Bir kaç defa içine su doldurup boşalttım. Son seferinde kazandan lavaboya tamamen duru ve temiz su dökülüyordu.

En son olarak ütü kazanını yarıya kadar ve öndeki plastik su haznesini su ile doldurdum. Ütünün çalışıp çalışmadığını kontrol ettim. Ütü çalışıyor, yeteri kadar buhar basıncı sağlıyor ve buhar tetiğine basınca önceki gibi aynı seviyede buhar akışı sağlıyordu. Kazanın yıpranıp yıpranmadığını denemek amacıyla ütüyü fişe takıp düğmesine bastım ve yarım saat kadar o şekilde bekledim. Bir sıkıntı olmadığına kanaat getirip ütüyü hanıma teslim ettim.

TEKRAR YAZIYORUM, YUKARIDA SAYDIĞIM İŞLEMLERİ YAPMIŞ OLMAM SİZDE DE AYNI SONUÇLARI VERECEK DİYE BİR ŞEY YOK. BU İŞLEMLER BELKİ SİZİN ÜTÜNÜZÜ BOZABİLİR, SORUMLULUK KABUL ETMEM HABERİNİZ OLSUN.

Sadece yaşadığım deneyimi sizinle paylaştım.

Not: Yakında benzer temizliği normal ütülerde de yapıp sonucu buraya yazarım.

Merhabalar, almış olduğum iki adet akıllı saat için sormak istedikleriniz varsa yardımcı olabilirim.

Bayan için olan saat: L12S

* OLED capacitive touchscreen display ( OLED dokunmatik ekran )

* Pedometer: 3D gravity sensor gyro ( Pedometre - Adım sayar )

* Memory: Hafıza 32 M

* Speaker: 0.9W microphone: 38DB flat vibration motor: 8 x 2.7 mm ( Hoparlör 0,9 watt gayet yeterli )

* Bluetooth version: 3.0 ( BT versiyon 3.0 )

* Battery capacity: 250mAh ( Batarya 250 mAh )

* Charge time: 2-3 hours ( Şarj etme süresi 2-3 saat )

* Standby time: 168 hours ( Standby bekleme süresi 168 saat, oldukça yeterli, tahminimce 2-3 gün şarj etmeden kullanılşabilir )

* Charging: DC 5V / 1A ( Android telefonlarınızın şarjıyla aynı şekilde şarj edilir, isterseniz pc veya laptop ile de şarj ediliyor )

* Charging interface: Universal standard for micro USB ( Şarj kablosu micro usb / Android telefon şarj kablosuyle şarj ediliyor )

* The dial thickness: 1.2 cm / 0.5 inch ( kadran 1,2 cm )

* The dial diameter: 2.9 cm / 1.1 inch ( çap 2,9 cm )

* The bracelet inner diameter: About 18.0 cm / 7.1 inch ( İç çap 18 cm )

* Product weight: 0.04 kg ( Ağırlık 40 gr, oldukça hafif, kolunuzda varla yok arası )

* Telefonunuza gelen bildirimleri aynı anda kolunuzdaki akıllı saate de geliyor. Telefon çantanızdayken veya cebinizdeyken gelen bildirimleri kaçırmıyorsunuz.. Whatsapp, email vs

* Gelen çağrıları, kimin aradığını görebilir, çağrıları telefon çantanızda veya cebinizde olsa bile kolunuzdaki saatle cevaplayabilirsiniz. Kolunuzda ki saat ile görüşme yapabilirsiniz.

* Akıllı telefonunuzdaki rehber kolunuzdaki saat ile senkronize olur. Kolunuzdaki saatin rehberinden aramak istediğiniz kişiyi bulabilir ve yine kolunuzdaki saat ile arama yapabilirsiniz.

* Kolunuzdaki bu saat ile Hands Free ( eller serbest ) olarak arama yapabilir, gelen çağrıları cevaplayabilirsinizi yada gelen çağrıyı reddebilirsiniz.

* Akıllı telefonunuzda kayıtlı olan şarkıları kolunuzdaki saat ile dinleyebilirsiniz.

* Kolunuzdaki bu akıllı saat ile ortam sesini kaydedebilirsiniz.

* Pedometre / Adım Sayar ile gün boyu attığınız adımları sayabilir, kat ettiğiniz mesafe ve yaktığınız kaloriyi hesaplayabilirsiniz.

* Smart Design OLED Bluetooth 3.0 Bracelet Watch with Call ID Display / Answer / Dial / SMS Sync / Anti-lost / Music Player for Samsung / HTC / Blackberry / etc - L12S

**************************************************************************************************************************************************************************************

Erkek için olan saat: Nr. 1 G2

Make calls, see text messages, synchronization time weather, photo camera, built-in infrared remote-control television set-top boxes. Call logs, contacts. Independent music player, heart rate sensor, pedometer Exercise can also connect a Bluetooth headset to listen to independent music inside the watch, etc.

Product modeling smartwatches
Machine reference size 36.9 * 58.4 * 10.0mm
LCD specifications 1.54-inch TFT screen
Touch Screen Size capacitive touch
Resolution 240 * 240
Camera 200W pixels
Speaker support
MIC support
Battery capacity 350mAH
Vibration motor support
Antenna support
Side buttons support
Chargers support
USB support
Data Download support
Hardware platform MT2502A
Memory Configuration 128M + 32M
Bluetooth Bluetooth 4.0
Heart Rate Detection support
Infrared remote control support
G-SENSOR support
Hardware support
Waterproof IP67

quote:

Orijinalden alıntı: avecenna09

selam yurtdisi pil icin link verirmisin hangi site/hangi satici?

Burada paylaşmıştım ancak gerilerde kaldı. Yarın büroya gittiğimde bakıp söyleyebilirim.

http://www.ebay.com/itm/261510456149?_trksid=p2060778.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

İsterseniz yine ebay'den veya başka sitelerden fiyatları iyice araştırın çünkü daha ucuza satan satıcılar mevcut. Niyeyse ben bunda karar kılmışım? Gelen üründen memnunum. Başta çakma mı yoksa orjinal gibi şüphelerim vardı. Pili kullanmaya başladıktan sonra orjinal olduğunu fark ettim. Eğer çakmaysada tebrik etmek lazım çünkü orjinal batarya performansı veriyor.

Organ bağışlamayı istemek ayrı bir şey, organlarını bağışlamak ayrı bir şey.

Organlarınızı bağışlamanız için en yakınınızdaki hastaneye gidip organlarımı bağışlamak istiyorum demeniz ve size verilen formu doldurmanız yeterlidir.
Prosedürü olmayan bir işlemdir. İlgili bölümdeki görevliler sizin aklınıza takılan sorulara cevap vereceklerdir. İçiniz rahat olsun.

Konu hakkında bilgisi olmayan kişilerin organ mafyası, organ için kaçırılmak veya buna benzer soruları akıllarına getirmeleri doğaldır ancak organ bağışlamaya kalktığınızda bu tip soruların çok yersiz olduğunu göreceksiniz.

Organlarınız için organ mafyasının sizi kaçırması gibi bir durum olamaz çünkü organ bağışınız sizin ancak beyin ölümü gerçekleştiğinde ve ancak bir hastanede doktorların onayından sonra gerçekleşebilir.

Örneğin bir hastanedeyken doktorların artık sizin için beyin ölümünüz gerçekleştiği konusunda hem fikir olması halinde organlarınız alınabilir. Ayrıca başvurunuzda belirttiğiniz bir yakınınızın da onayı gereklidir. Bu yakınınızın telefonu organ bağış kartının üzerinde yer almaktadır.

Hastaneye yapacağınız müracaatın akabinde size bir Organ ve Doku Bağış kartı verilir. Bunu yanınızda taşırsınız. Bu kart ile organlarınızı bağışladığınızı beyan edersiniz.
Ayrıca bu kartta sizin göstereceğiniz bir yakınınızın telefonu yer almaktadır. Organlarınız her ne kadar siz bağışlamış olsanız bile bu kartta önceden gösterdiğiniz kişinin onayı alındıktan sonra bağışlanabilir.
Bu nedenle organ mafyası ya da organlarınız için kaçırılma veya öldürülme korkunuz olmasın.

Organ bağışlama konusunda maalesef çok geri durumdayız. Binlerce hasta böbrek, kalp, kornea veya başka organlara hayati derecede ihtiyaç duymaktadır.

Lütfen bu işe gönüllüyseniz en yakın bir hastaneye giderek organlarınızı bağışlayın. Organlarını bağışlamayı herhangi bir sebeple düşünmeyen kişilerin kararınada sonuna kadar saygılıyım.

Bu iş gönül işidir bu nedenle organ bağışı yapmak istemeyeni anlayışla karşılamak gerekir.

Yarın bir gün bizim ve bir yakınımızın bir organa ihtiyaç duymayacağımızı kim garanti edebilir?

Hangi organlarınızı bağışlayabilirsiniz?

* Kalp/Kalp kapakçığı

* Akciğer

* Kıkırdak

* Karaciğer

* Kornea

* Tendon

* Ekstremite

* Üst solunum

* Böbrek

* Kemik

* İnce bağırsak

* Üst sindirim yolu

* Pankreas

* Kas dokusu

* Yüz ve Saçlı deri ister tek tek isterseniz tamamını işaretleyerek bağışlayabileceğiniz organlarınızdır.

Bu konuda soruları olan arkadaşlara bilgim dahilinde cevap vermeye hazırım. Teşekkürler

ORGAN VE DOKU BAĞIŞ FORMUNU BURAYI TIKLAYARAK BİLGİSAYARINIZA İNDİREBİLİRSİNİZ

Merhabalar, evimin salonuna alçıpan yaptırıp içine gizli bir led şeritler döşeterek soft bir aydınlatma elde etmek istiyorum.
Ankara'da özellikle Dikmen taraflarında bu işi yapan biri var mıdır? Maliyeti ne olur? Görüş ve düşüncelerinizi almak isterim.

Aşağıya yaptırmak istediğim uygulamaya benzer resimler yükledim.

DAYAN ANKARAGÜCÜ

102 yıllık tarihinde görmediği kadar büyük bir sıkıntı içerisinde olan, bu süreçte oyuncularının tamamına yakını serbest kalan, neredeyse tamamı A2'den oluşan bir takımla onur mücadelesi veren büyük Ankaragücü camiasına ve
büyük taraftarına çağrıdır.

Dayan Ankaragücü! Mezarını kazanlara inat, ölmeden helvanı yiyenlere inat, 'Başkent kümeye' diye bağıran bazı takımların kansız taraftarlarına inat, İddaa'ya inat, takımı satıp gidenlere inat, ciğeri 5 para etmez sorunsal başkanlara, onların kuklası başkanlara inat, elini taşın altına koymayan Ankara’lı iş adamlarına, Ankara'nın zengin ailelerine inat, Ankaragücü'nün bu durumundan faydalanmayacağız deyip bir kaç gün sonra futbolcularını alanlara inat, satılık medyaya inat, futbol emperyalizmine inat...

Dayan Ankaragücü! paranın satın alamayacağı şeyler olduğunu göster! Futbolun henüz o kadar kirlenmediğini göster! 18-19 yaş ortalamaya sahip takımınla dün yaptığın gibi harikalar yarat ve çık şu bataktan! Senin LACİVERT karanlığın da yeter bize lakin göster artık o SARI güneşi! Devamsızlıktan sınıfta kalmayı göze almış liseli futbolcuların için, onların emekleri için, onların alın terleri için dayan ANKARAGÜCÜ!

Atatürk'ün emaneti, vali Necdet Arığ'ın vasiyeti bir futbol kulübünden çok daha fazlası olan imalat-ı harbiye gücü'nü kurtar!

ANKARAGÜCÜ'nün istiklal savaşı başlamıştır, 7 değil 17 düvele karşı! diren, dayan ve kazan ANKARAGÜCÜ!
Merhabalar, geniş bir buzdolabı tavsiyesine ihtiyacım var.

15 yıllık GE buzdolabı su koymaya başladı. Derin dondurucu kısmı soğutuyor ama alt kısım soğutmamaya başladı. Yarın servis çağıracağım, bakalım ne olacak? Motorda arıza yok, çalışıyor ama dolap kısmına soğuk gelmiyor.

Her neyse; eğer tamirat pahalıya kaçarsa zaten 15 yılı dolduran buzdolabını emekliye ayırabilirim. Bunun için geniş iç hacimli bir buzdolabı tavsiyesi istiyorum. Genelde yeni nesil dolaplarda olan özelliklerin haricinde aradığım bazı özellikler var. Aşağıda saydığım özelliklere haiz bir buzdolabı alabilirim. Fiyat için bir kısıtlama koymuyorum ama 5 bin liralık bir dolapta aramıyorum. Akılma yatan beğendiğim bir model olursa alabilirim.

* Derin dondurucu kısmı altta olsun istiyorum. Hergün 5-6 kere bakmak zorunda olduğum kısım için eğilmek yerine haftada 1-2 kere bakacağım derin dondurucu bölümüne eğilmem daha doğru olur. Sırf eğilmemek için meyve sebze kısmına uzak kalıyorum. Belki gözümün öününde, elimin altında olursa daha çok meyve tüketirim diyorum.

* Kesinlikle 550 - 600 lt hacimden az olmamalı. Kalabalık bir aile değiliz ama dolabını açınca tıklım tıkış bir görüntü istemiyorum. Meyve ve sebzeyi çok tükettiğimizden geniş bir dolap olmasında fayda var. Bunun yanı sıra süt, meyve suyu veya bazı içkileride dolapta sakladığımdan geniş bir dolap daha iyi olur.

* Su pınarı istemiyorum.
Belki yeni teknolojilerde su pınarı daha hijyen hale getirilmiş olabilir ancak soğukluğu ayarlanabilir güzel bir su sebilim var. Benim için su pınarı gereksiz ve sağlıksız olduğunu düşünüyorum. Ayrıca su pınarı hacmi daraltıyor. Hacmi büyük olarak verilen dolaplar bile su pınarı yüzünen gerçekte o kadar geniş olmayabiliyor.

Yukarıda saydığım özelliklere sahip bir buzdolabı tavsiyesi iyi olur.
Bugün bir telefon geldi. Kendilerini ‘Enerji Tasarrufu Genel Müdürlüğü’ diye tanıtan şirket elektrik abonelerini arayıp bir şekilde güven ortamı yaratarak kart bilgilerinize ulaşmaya çalışıyor. Buna alet olmayın. Elektrik faturalarınızı bundan sonra %30 düşüreceğiz gibisinden saçma şeylere inanmanızı sağlıyorlar.

Fakat çok güzel güven ortamı yakalamaya çalışıyorlar. Güvenliğiniz için bu görüşme kayıt altına alınıyor yada birazdan soracağımızı bilgileri kimseyle paylaşmayın filan diyorlar. Bende madem öyle siz niye soruyorsunuz deyince biz güvenilir bir kuruluuz diyor. Nereden bileyim deyince saçmalamaya başladılar ve neredeyse telefonu yüzüme kapadılar.

Bu tip kişilere aldanmayın. Kredi kartı bilgilerinizi kendi bankanızın sesli yanıt sistemi sorsa bile tamamını vermeyin... Selamlar...

Not: Biraz araştırma yaptıktan sonra foyalarının ortaya çıktığını gördüm. Aman DİKKAT...

http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/654412-dikkat-carpar
Bu Cumartesi eşim ve oğlumla birlikte Ankara'dan Büyükada'ya gitmeyi düşünüyoruz. Bu konuda ne gibi tavsiyeleriniz olabilir?

Gezinti, yemek, konaklama veya başka ne gibi önerileriniz olabilir? Daha önceden Büyükada'ya gitmiş olan arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım olacak. Teşekkürler...
Hakkında
Meslek: Logistics Coordinator & Administrator
Forum İmzası:

En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır...
Mustafa Kemal Atatürk
Forum İkinci El İmzası:
En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır...
Mustafa Kemal Atatürk
Hakkımda:
[link=http://forum.donanimhaber.com/m_68777630/mpage_1//tm.htm
En buyuk savas, cahillige karsi yapilan savastir
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Laptop
Bilgisayar
tablet
Bilgisayar
tablet 2
Bilgisayar
masa üstü
Bilgisayar
Intel
Mobil cihaz
Samsung Note II
Operatör
Turkcell
ISS
Turkcell
ISS
TTNET
Oyun Platformu
PS3
Oyun Platformu
Wii
Oyun Platformu
PSP
Oyun Platformu
PS2
TV
Samsung
TV
Samsung
TV
LG
TV
TV
TV
LG
Klima
Mitsubishi Electric
Tablet
Ipad2 ve Acer Iconia
Notebook
Dell Latitude E 6420
Notebook
HP
GPS, Navigasyon
Tomtom
Fotoğraf Ekipmanları
Canon
Dünyadan Futbol
Ankaragücü
Kulaklık - Amfi
AKG
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 33 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 18.909
İkinci El Bölümü Mesajları: 67
Konularının görüntülenme sayısı: 46.400 (Bu ay: 912)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5.833 (Bu hafta: 25)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.