Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.899
Cevap
332
Favori
118.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 2 ay
  • Cevaplayan Üyeler 477
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 151
  • Ortalama Mesaj Aralığı 1 gün 15 dakika
  • Son 1 Saatteki Mesajlar 1
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 104
  • Favoriye Eklediklerim 334
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • CnnRose (151 mesaj) dökümcübaba (122 mesaj) biuu (55 mesaj) dr.katil (43 mesaj) İlkerA. (37 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (405 mesaj) Mobil (763 mesaj) Tablet (113 mesaj) Mini (51 mesaj) Uygulama (17 mesaj) (1 mesaj)
  • @
63 oy
Öne Çıkar
Tüm Forumlar >> Hobi Forumları >> Yemek/Mutfak Bölümü >> Yemek Tarifleri >> STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
  • Binbaşı
    1342 Mesaj

    Bilgi için teşekkürler hocam.
    |
    |
    İlkerA. kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Binbaşı
    1342 Mesaj
    Evet dostlar kava 26x32 tavayla ilk köfte ve tavuğumu yaptım et daha kısmet olmadı :)

    Öncelikle tava küçük bence alacaklar daha büyük alsın buna 3 tavuk göğüsü sıvıyor.

    Tavuk ve köfteyi önce yüksek ateşte 2 tarafını kızarttım sonra orta ateşte pişirdim hepsi de çok güzel oldu.

    Tavuk göğüsü şimdiye kadar yedigim en güzeliydi içi sulu sulu. Kanatlar ve köfte de güzel di fakat but gibi kalın tavukların bazı bölgeleri tam pişmemişti bilginize

    Edit: tava sıcak su ve pirille ovaladım resimdeki gibi yağ lekeleri kalan bölgeler var orayı da cikarmalimiyim yoksa kalmasında bir sıkıntı yok mu ? Çok bastırmak istemedim fırçayla çok fazla bastırınca çıkıyor.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resurrectionn -- 10 Mayıs 2020; 20:54:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Yarbay
    15557 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Resurrectionn

    Evet dostlar kava 26x32 tavayla ilk köfte ve tavuğumu yaptım et daha kısmet olmadı :)

    Öncelikle tava küçük bence alacaklar daha büyük alsın buna 3 tavuk göğüsü sıvıyor.

    Tavuk ve köfteyi önce yüksek ateşte 2 tarafını kızarttım sonra orta ateşte pişirdim hepsi de çok güzel oldu.

    Tavuk göğüsü şimdiye kadar yedigim en güzeliydi içi sulu sulu. Kanatlar ve köfte de güzel di fakat but gibi kalın tavukların bazı bölgeleri tam pişmemişti bilginize

    Edit: tava sıcak su ve pirille ovaladım resimdeki gibi yağ lekeleri kalan bölgeler var orayı da cikarmalimiyim yoksa kalmasında bir sıkıntı yok mu ? Çok bastırmak istemedim fırçayla çok fazla bastırınca çıkıyor.


    Afiyet olsun. Döküm tava candır...

    Resimden gördüğüm kadarıyla sizin tava sanırım 4 kat emaye kaplı Lava marka tava. Başta ben de bunu alacaktım ama ufak gelir diye almayıp 32x32 cm'lik olanı almıştım. Bugüne kadar aldığım ürünler arasında parasının hakkını veren ürünler listesine üst sıradan girer. Neredeyse bi yumurta pişirmiyorum diyebilirim. Size tavsiyem antrikot olacaktır, mutlaka deneyin (dilim dilim veya bütün parça halinde)

    Bu tavayı aldığımdan beri 2 veya 3 kere deterjanla temizledim (süngerin yumuşak kısmıyla). Bunun dışında aldığımdan beri deterjan kullanmadan temizlemeye gayret ediyorum. Tava tam soğumamışken içine sıcak su döküyorum ki yapışan etler ayrılsın diye. Sonra lekeli kısımları plastik fırça ile temizliyorum. İnatçı lekeler olursa üzerine karbonat döküyorum, biraz bekletip tekrar süngerin yumuşak kısmıyla temizliyorum. Evde pasta ve kekler için kullanılan karbonat pahalı olacaktır. Bunun yerine kiloluk satılan karbonatları tercih edin. Ben kilosunu kargo dahil 14 küsür liraya almıştım.

    Not: Resimde kastettiğiniz bölgedeki yağ lekelerini daha fazla temizlemeyin. Döküm tava kullandıkça bu şekilde üzerinde katmanlar oluştukça daha makbul hale gelir. Uzun süre kullanmayacağınız zaman temiz bir süngerin ucuna az miktarda sıvıyağ dökerek tavanın altına, üstüne ve yanlarına kısaca her tarafına çok çok ince bir tabaka yağ tabaka o9luşturacak o şekilde saklayın.




  • Binbaşı
    1342 Mesaj

    Bilgiler icin çok teşekkürler hocam.

    İlk fırsatta et de deneyeceğim bende memnun kaldım üründen küçük olması dışında sorun yok. Tek kişilik bir ürün diyebilirim alacalar kesinlikle daha büyüğüne yönelmeli.

    Bu arada konunun ilk mesajı elinde olan varsa benimle de paylaşırsa çok sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    |
    |
    celebic kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    15557 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Resurrectionn

    Bilgiler icin çok teşekkürler hocam.

    İlk fırsatta et de deneyeceğim bende memnun kaldım üründen küçük olması dışında sorun yok. Tek kişilik bir ürün diyebilirim alacalar kesinlikle daha büyüğüne yönelmeli.

    Bu arada konunun ilk mesajı elinde olan varsa benimle de paylaşırsa çok sevinirim.
    Rica ederim.
    http://web.archive.org/web/20160114095705/http://forum.donanimhaber.com/m_113442548/tm.htm
    |
    |
  • Binbaşı
    1285 Mesaj
    Arkadaşlar döküm tavada pizza yapan var mı? Napoliten pizza için tava almayı düşünüyorum.
  • Yarbay
    8941 Mesaj

    Önerim, fırın taşı alıp fırında yapın, Napolitan pizza efsane oluyor fırın taşında.
    |
    |
    üç f kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Binbaşı
    1342 Mesaj
    Dostlar bugün antrikot adım. Yarın akşam ilk defa deneyeceğim. Bunu yarına kadar buzlukta mi yoksa buzdolabının normal gözünde mi bekletmek lazım ? Buzluk pek mantıklı gelmedi bana yarın yapacağım icin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yarbay
    15557 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Resurrectionn

    Dostlar bugün antrikot adım. Yarın akşam ilk defa deneyeceğim. Bunu yarına kadar buzlukta mi yoksa buzdolabının normal gözünde mi bekletmek lazım ? Buzluk pek mantıklı gelmedi bana yarın yapacağım icin.
    Dostum bir kaç içinde tüketecekseniz buzluğa koymayın, normal gözde bekletin. Eğer eti zeytinyağı ile çok az şekilde sıvazlarsanız 1 hafta kadar dolabın normal gözünde bekletebilirsiniz. Bu şekilde yaparsanız zeytinyağı asidi etin etrafını yakacaktır ve rengi hafif kahverengine dönecektir. Bu kötü bir şey değil.

    Size bir başka tavsiyem daha olacak. Eti pişirmeden 2-3 saat önce dolaptan çıkartıp mutfak tezgahına koyun ki et oda sıcaklığına gelsin. Dolaptan çıkan et direkt olarak kızgın tavaya konmaz yoksa suyu kaçar. Ayrıca döküm tavada pişirdiğiniz eti tavadan aldıktan sonra soğuk tabağa koymayın varsa ekmek kesme tahtası üzerinde 2-3 dakika etin kendine gelmesini bekleyip sıcak tabağa koyarak yemelisiniz.

    Aldığınız antrikotu bütün halde mi aldınız yoksa dilim dilim mi? Dilim halinde aldıysanız bir daha ki sefere tek parça halinde pişirmeyi deneyin o şekilde de çok seveceksiniz. (önceki sayfalarda tek parça bütün et nasıl pişirilir resimleri atmıştım) Resimleri paylaşırsınız, afiyet olsun.




  • Binbaşı
    1342 Mesaj

    Bilgiler için çok teşekkürler dostum.

    Dilim halin de aldım aslında bütün alacaktım ama unutum dilim olarak aldım :) Bir dahaki sefere bütün olarak alıp deneyeceğim.

    bilgi ve desteğiniz için teşekkürler.
    |
    |
    celebic kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Binbaşı
    1342 Mesaj
    Dostlar Merhaba,

    Bugün ilk antrikot denememi başarıyla yaptım.

    Tadı çok güzel oldu, her bir yüzü 3.30 saniye pişirdim. Sulu ve yumuşacık oldu ama bir dahaki sefere 4 dakikayı zorlayabilirim biraz daha pişebilir gibiydi sanki.

    Konu sahibi ve bilgi verenlere teşekkürler.

    Konu canlansın diye resimleri de ekliyorum. Tavsiyelere açığım.

    Bu arda benim esas merak ettiğim bu lava döküm tava da 2. kullanışım daha aşağıdaki yağ lekeleri kaldı çıkmıyor.
    2 kere sıcak su karbonat 2 kere prille sildim ona rağmen çıkmıyor.
    Bu lekelerin bir zararı olmadığına emin miyiz ? Emaye kaplama olmasa tel fırçayla gireceğim de emaye var işin için de :)
    Aslında emaye kaplamada bunların olmaması gerekmez mi ?








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resurrectionn -- 15 Mayıs 2020; 20:59:13 >
    |
    |




  • Yarbay
    2677 Mesaj
    Mermer gibi antrikot yaptım döküm tavada cos sesi hala kulağımda. Orta iyi pişmiş diyerek, yaklaşık 120 saniye baz alarak mühürledim.

    Marine işlemini şöyle yaptım;

    2 saat kadar önce dolaptan çıkartıp, etin oda sıcaklığına gelmesini bekledim. Et bir dinlendi, kendine geldi. Dokunduğumda parmağım üşümeyecek seviyeye geldi.

    Pişirmeden yaklaşık yarım saat önce önce deniz tuzu ile bir güzel cilaladım. Ardından çekme kara biber ile devam ettim.

    Bu arada döküm tava cehennem gibi oldu, ortalık yanıyor 😁
    Eti tavaya atmadan önce Fırça ile posasını alarak bu karışımı uyguladım;

    Etin bir yüzü için hemen hemen 2 çay kaşığı kadar zeytin yağı, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı kekik, bir çay kaşığı kadar da biberiye kullandım.

    COSSSSSSSS

    Aspiratörü mutlaka açın, yoksa Counter’da sis bombası atılmış tünel gibi olur mutfak benden söylemesi.

    15-20 saniye kadar da et tahtasını ısıtıyorum ters düz yaparak. Tavanın buharı yetiyor. Malum soğuk yere konulmaz güzelim antrikot.

    Yaklaşık 7-8 dakikada antrikot hazır. Bazen 5-10 saniye erken aldığımda oluyor. Et kendini bırakınca gerisi sizde, ona iyi davranın. Tavaya yapıştı düşüncesine kapılıp hunharca maşa ile girişmeyin.

    Afiyetle..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Binbaşı
    1019 Mesaj
    Migrosta silverdöküm tava vardı kırmızı 140 tl ye. Bu ürün nasıldır fiyat performans olarak. Örnek ürün linkini paylaşıyorum

    https://www.amazon.com.tr/dp/B01N2T565Y/ref=cm_sw_r_apa_i_K6wXEbJHNPENX

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay
    5162 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: _Saint_

    Migrosta silverdöküm tava vardı kırmızı 140 tl ye. Bu ürün nasıldır fiyat performans olarak. Örnek ürün linkini paylaşıyorum

    https://www.amazon.com.tr/dp/B01N2T565Y/ref=cm_sw_r_apa_i_K6wXEbJHNPENX
    Kaplamasız almak varken, neden emaye kaplamalı? Özellikle ızgaralarda yapışma, yanma, tavada iz bırakma derdi olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
  • Yarbay
    2559 Mesaj
    Arkadaslar Antrikot yapımı için bana güzelkullanıslı bir döküm tava önerir misiniz?
  • Yarbay
    8941 Mesaj

    Kendim kullanıyorum, çok memnunum.
    https://www.dokumcubaba.com/
    |
    |
    navigator_ kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yüzbaşı
    481 Mesaj
    Dostlar resim de görebileceğiniz üzere, ocak üstü sac mı oluyor bu döküm mü oluyor anlamadım. Lezzetli burgerler yapmak istiyorum. Ekmeğimi ısıtmak, köftelerimi pişirmek, soğanlarımı karamelize etmek gibi. Var mı bana ocak üstü bunun gibi döküm veya sac öneriniz?

  • Yarbay
    2148 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: Jakkoba

    Dostlar resim de görebileceğiniz üzere, ocak üstü sac mı oluyor bu döküm mü oluyor anlamadım. Lezzetli burgerler yapmak istiyorum. Ekmeğimi ısıtmak, köftelerimi pişirmek, soğanlarımı karamelize etmek gibi. Var mı bana ocak üstü bunun gibi döküm veya sac öneriniz?

    Kaplamasız olarak buna benzer bir ürün isteyenler bendenizi beklesinler.Ülkemizde İlklerin öncüsü olarak yine dünyada yapılmamış bir ürün tasarlıyorum az kaldı:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yüzbaşı
    481 Mesaj

    Hadi beklemedeyiz o halde.
    |
    |
    dökümcübaba kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
  • Yarbay
    2118 Mesaj
    Merhaba,
    Araştırmlardan sonra

    https://www.avemoni.com/Dokum-Demir-30-Cm-Kulplu-Izgara-Dokum-Tava,PR-223.html

    Bu ürünü aldım. İlk kullanımda bende olumlu fikir bıraktı. Bundan ucuzları tabiki vardı. Ama kolay yıkanması, kaplamanın kalın olması yani emaye, sertifikalı olması evladiyelik olması yüzünden aldım. Çok kullanmadım aylar geçmedi ama memnunum. Geçen bime dökme karnıyarık gelmiş inceledim. Heryeri içi çizik içindeydi.
    İlk pişirişte yapışma veya temizlik zorluğu yaşamadım. Sonrası nolur bilmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 23 Mayıs 2020; 11:23:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |




Sayfaya Git:
Sayfa:
Reklamlar
Radyo Dinle
vp satın al;valorant vp satın al;Valorant VP Fiyat
Instagram takipçi satın al
triple negative breast cancer
Europatrans evden eve nakliyat '' 444 69 95''
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR5
0,358
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.