Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (89. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.905
Cevap
315
Favori
128.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Extralarge kullanıcısına yanıt
    Araştırıyorum. Bilgi sahibi olunca paylaşacağım inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Extralarge kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki videoda bu ilan sahibi olan Uğur Bey'in ürettiği tavaları incelemiş Harun usta. İlgilenen varsa diye paylaşıyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=G1IWdcifKMA

  • 4 tane tavam var ama lodge blacklock serisini görünce yine gözler açıldı.
    hastalık oldu






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 16 Temmuz 2019; 23:48:2 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eozen81

    Aşağıdaki videoda bu ilan sahibi olan Uğur Bey'in ürettiği tavaları incelemiş Harun usta. İlgilenen varsa diye paylaşıyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=G1IWdcifKMA

    saatlerdir düşünüyorum bu videoda anlatılanlara cevap yazsam mı,yazarsam da ne yazsam?
    Bu işin öncüsü olmasam,son kullanıcı olarak 1 sayfa yorum yazar,tüm hataları yanlışları vs iletirdim.

    Maalesef işin içinde olunca bazı konularda kurumsal sebeplerden kendinizi frenlemeniz gerekiyormuş,başkaları beni alenen ve bir sürü yalanlarla kötülese de,ben yapmadım bunu,yapmayacağım da.

    Yazık gerçekten ne diyim ki ,söylenecek çok şey var ama taklitler aslını yaşatır,alanlara hayırlı olsun diyebiliyorum sadece :)
  • 19/07 edit:
    Ekşi hukuk dept. şikayetimiz üzerine bizi haklı bularak,yorumu silmiştir.

    -

    Dün ekşi'ye yazmış biri,acaba aynı şeyi yabancı markalar için yazar mıydı?Ya da yabancı uyruklu insanlar da kendi üreticilerine böyle mesajlar yazıyor mudur?

    Ülkede olmayan bir kültürü yarat,senelerce uğraş daha önce üretilmemiş bir kaliteyi üret,bu konuda fabrikalara,insanlara sayfalar dolusu know-how öğret ama gel gör ki daha ne aldığını bilmeyen,okumayan bir de üstüne böyle acayip bir dilde mesaj yazanlar türesin :)

    Kaplamasız ürünler doğası gereği paslanır arkadaşım,ekşi hesabım olmadığı için cevap yazamadım sana,İsviçre'den 200€ luk ürün de alsan paslanır,yapman gereken - tüm dünyanın yaptığı gibi- ıslak bırakmamak,paslandıysa da yağlamak.Maalesef hiç bilmediğin bir ürün alıp,nasıl kullanıldığını yazan minnacık kitapçığı bile okumadan bu mesajı yazmışsın,cidden şaşırıyorum sizin gibilere :)

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU


    Hakikaten şirketlerin müşt. hizm. çalışan arkadaşları tebrik etmek lazım,çok sabır edilmesi gereken bir konumdalar,insanlarla uğraşmak gerçekten zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 19 Temmuz 2019; 10:22:33 >
  • Fırınlamadan sonra yapılan patates kabuğunun olayı nedir hocam?
  • Bir de eklemek isterim, ham döküm tavaya genelde ızgara amaçlı başlayıp da yani öncelikle tava alıp sonrasında tüm yemeklerini bunlarda yapan bir çok kişi var. Örneğin ben Lodgeler ile neredeyse tüm boylarda setimi tamamladıktan sonra sizi fark ettim. İhtiyacım olan döküm kapakları ile beraber tencereler ve ocak üstü tost hatta kek kalıbı gibi ( Emayeli olarak bunlara da sahibim) ürün çeşitleri ise sizde yok. Yine yurt dışına mecbur kalıyoruz. Lütfen ürün gamınızı genişletin, bizler de keyifle yerli üreticiye destek olalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İlkerA.

    Bir de eklemek isterim, ham döküm tavaya genelde ızgara amaçlı başlayıp da yani öncelikle tava alıp sonrasında tüm yemeklerini bunlarda yapan bir çok kişi var. Örneğin ben Lodgeler ile neredeyse tüm boylarda setimi tamamladıktan sonra sizi fark ettim. İhtiyacım olan döküm kapakları ile beraber tencereler ve ocak üstü tost hatta kek kalıbı gibi ( Emayeli olarak bunlara da sahibim) ürün çeşitleri ise sizde yok. Yine yurt dışına mecbur kalıyoruz. Lütfen ürün gamınızı genişletin, bizler de keyifle yerli üreticiye destek olalım.
    Merhabalar,
    Açıkçası kabuk olayı nedir bilemiyorum,ilk defa gördüm.

    Dediğim gibi artık başka sayfalara görüşlerimi yazmaktan yorulduğum için -çünkü herkesin kendi fikri,kendisine göre doğru olan- yorum yazmadım.Artık kendi görüşlerimi sayfalarımda belirtiyor ve başkalarınınkine cevap yazmıyorum,kendi ürünüm ve kendi yorumlarımdan sorumlu olayım bana yeter.Birşey de demek istemiyorum çünkü artık 1 cümleden işler ticari ve ahlaklı saldırıya kadar ulaşmış durumda.

    Reklam vs olmasın diye çok detaya girmeyeceğim ama Bizim şu anki ürünleri tasarlarken aynı boydaki kapaklara uyacak şekilde dizayn ettim.Yani bir sahan ya da tava aldığınızda evdeki yada piyasadan aldığınız herhangi bir cam ya da metal kapak uyumlu olacaktır.Kişi istediği kapağı seçebilecektir,bu çok büyük avantaj bence.Tüketiciyi kendi ürünüme mahkum etmemiş oluyorum bir nevi:))

    Üretmek istediğim çok ürün var ancak Tek başıma olduğumdan yeni ürün tasarım ve üretimi biraz gecikiyor tabi:)Bakalım kısmet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 21 Temmuz 2019; 14:39:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    merhabalar, döküm tavamın son hali böyle. seasoning mi yapmam gerekiyor fikir verir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raziel82

    kendi sitesinde 346 lira olan bu ürünü, hepsiburadadan 170 liraya sipariş verdim. 3 kat emaye kaplıymış. n11 de falan 245 lira. bayağ uygun gibi geldi.
    https://www.hepsiburada.com/lava-dokum-izgara-tava-26x32-cm-metal-sapli-p-MTLVPGT2632K0R?magaza=Tekzen
    Merhabalar, bahsettiğiniz ürünü ben de düşünüyorum. Üründen memnun musunuz? Kısaca deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Teşekkürler.
  • celebic kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    ürün geldiğinde içime sinmeyen bir iki ufak çizik vardı üründe. dışındaydı gerçi. kullanıma da engel değildi :) ama iade ettim. hiç kullanmadım. yeni de almadım maalesef



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raziel82 -- 23 Eylül 2019; 11:27:43 >
  • Döküm tava alma arifesindeyim.

    Daha önceden adını duyduğum Lava markanın ürünlerine baktım. Ürünler için oldukça fazla olumlu yorum yapılmış ayrıca fiyatı da çok uygun geldi. Bir konuda bilgim olmadığı için buraya danışmak için uğradım.

    Gördüğüm kadarıyla Lava tavalar emaye kaplı ve emaye bildiğim kadarıyla özü cam olan bir kaplama maddesi. Bu nedenle emaye kaplamanın sağlığa zararlı olmayacağını sanmıyorum. Sizce bu konuda yanılıyor muyum?

    Bu markanın bazı ürünleri 1 katlı bazıları da 3 katlı emaye kaplanmış olarak satışa sunulmuş. Mantıken 3 kat emaye olması temizlik vs açısından daha verimli olsa gerek. Bu konudaki fikirlerinizi rica edebilir miyim? Teşekkürler.


    Not: Bahsedilen ürünün linki aşağıdadır.
    https://www.hepsiburada.com/lava-dokum-izgara-tava-26x32-cm-metal-sapli-p-MTLVPGT2632K0R


     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 23 Eylül 2019; 11:39:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raziel82

    Merhaba,

    ürün geldiğinde içime sinmeyen bir iki ufak çizik vardı üründe. dışındaydı gerçi. kullanıma da engel değildi :) ama iade ettim. hiç kullanmadım. yeni de almadım maalesef
    Peki, teşekkür ederim.
  • celebic kullanıcısına yanıt
    Kaplamasız alın, temizliği daha kolay olur. Bu konuda üretici arkadaşın bir çok mesajı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İlkerA.

    Kaplamasız alın, temizliği daha kolay olur. Bu konuda üretici arkadaşın bir çok mesajı var.
    Cevap için teşekkür ederim ancak bunu foruma sorduktan sonra internetten çok araştırdım ve dediğinizin tam aksi yönde çok fazla yorum okudum. Sağlık ve temizlik içinse yine emaye kaplı döküm tava tavsiye ediliyor. Emaye sonuçta bir nevi cam formudur. Lava'nın tek ve 3 katlı emaye kaplamalı tavaları var. Sanırım 3 kat emaye kaplı olanını tercih edeceğim.
    www.etmanyak.com sitesinden alıntıdır

    Aslında iki tip tavanın da üretim şekli aynıdır. Ham döküm tavada koruyucu kaplamalar kullanılmadığı için paslanmaya çok açıktır. Ek olarak gözenekli yapıda oldukları için deterjan ile yıkama yapıldığında deterjanı gözeneklere hapsedebilir. Bu da sağlık açısından hiç istenmeyen bir durumdur. Bu sebeplerden dolayı mutfak malzemelerinde genellikle koruyucu kaplamalar kullanılır. Döküm tavalardaki koruyucu ise emaye kaplamadır. Emaye kaplama, bazı metal oksitlerin ve tuzların yüksek sıcaklıklarda eritilip hızlıca soğutulması sonucunda, kaplanan yüzey üzerinde oluşan camsı bir yapıdır. Camsı yapıda olması paslanmaya karşı tavayı koruduğu gibi deterjan ile yıkanmasında da bir sakınca yoktur. Bunun dışında yüksek sıcaklıklara dayanması, mikrop tutmama özelliği, dayanıklı ve sert yapıda olması emaye kaplı döküm tavaların tercih edilmelerine neden olmaktadır.
  • celebic kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınız için bir şey demek istemiyorum, zaten forumda çokça yazıldı. Bununla beraber tüm tencere ve tavalarını emayeli ve emayesiz demir döküm ürünler ile değiştirmiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki pas ve temizlik konusunda o yazıyı kim yazdıysa saçmalamış.
    Ayrıca siz emaye ürününüzü yine de bulaşık makinesi ile fazla bulusturmayın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İlkerA.

    Yazdıklarınız için bir şey demek istemiyorum, zaten forumda çokça yazıldı. Bununla beraber tüm tencere ve tavalarını emayeli ve emayesiz demir döküm ürünler ile değiştirmiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki pas ve temizlik konusunda o yazıyı kim yazdıysa saçmalamış.
    Ayrıca siz emaye ürününüzü yine de bulaşık makinesi ile fazla bulusturmayın derim.
    Hocam zaten bildiğim kadarıyla ülkede kaplamasız döküm tava satılmıyor.

    Ürünü sepete koydum ertesi gün alırım diye ama ne olduysa ertesi gün 60 lira zam gelmiş. Bende aşağıda resmi olan Lava döküm tavayı 75,99 liraya aldım (tek kat emaye kaplama)
    Tavsiye ettiğiniz gibi bulaşık makinesine hiç koymayacağım.

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU
  • celebic kullanıcısına yanıt
    Olur mu hocam, kaplamasız yapan arkadaş hem de bu konuda sürekli paylaşım yapıyor. Instagram linkini vereyimhttps://www.instagram.com/dokumcubaba_blackbear/?igshid=1880z4o9jo5ec

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk döküm tava deneyimim inanılmaz güzel oldu. Bir çok yerde duman vs oluyor diye yazmışlar ama aspiratörü en düşük kademede çalıştırmak yeterli oluyor.

    Bu yaptığım eti hiç bir yerde yemedim. İzninizle aşama aşama resim paylaşacağım.


     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU


     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    Bu aşamalardan sonra mühürlenen eti birer parmak kalınlığında enine kesip her 2 tarafını birer dakika daha döküm tavada pişirdim. Pişerken üzerine bir çay şekeri kadar tereyağ ilave ettim. Yalnız dikkat edin, tabağa aldığınız eti hemen yemeyin. Tabak sıcak olsun ve 2 dakika bekledikten sonra afiyetle yiyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celebic kullanıcısına yanıt
    Mühürledikten sonra kesmeden fırına da koyabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.