|
Arkadaşlar merhaba, hali hazırda Golf 8 aracım var satıp 1,5 milyona kadar SUV almak istiyorum ama işin içine girdiğimizde baktığım araştırdığım modeller hakkında forumlarda bir çok şikayet - arızalar kronik olduğunu gördüğüm için kararsız kaldım. Baktığım araçlar 2018 model üzeri ve 40 bin km yi geçmemiş şekilde bakıyorum. SUV aracı tercih etme sebebim hem kullanmak hemde özellikle 750 kg altı çekme karavan çekmek için kullanacağım. Baktığım ve araştırdığım modeller; (modelleri alfabetik sırayla yazıyorum) 2022-2023 Cherry Tiggo 8 1,6 GDI Exc. ---- Donanımı ve tasarımı güzel, D segment ama her yerde yakıtının çok fazla olduğu söyleniyor. Özellikle karavan ile kullanırsak yakıtı belimizi büker mi??? 2021-2022 Citroen C5 Aircross 1,5 HDI Shine (MAKYAJLI) ------ Donanımı, yakıtı çok yeterli ancak boyasında özellikle tavan boyasında sorun olduğu, 2020-2021 Ford Kuga 1,5 TDCI Titaium Otm. ------- Donanımı, şanzımanı ve tasarımı hoşuma gidiyor ama trim sesi ve özellikle far ve stoplarına kronik su alma problemi olduğu, 2023 Honda HRV 1,5 e-HEV ---------- Atmosferik motor ve torkunun düşük olması sebebi ile cazip gelmiyor (karavan için uygun değil) 2020-2021 Hyundai Tuscon 1,6 CRDI ------ DCT şanzımanın kronik ısınma sorunu olduğu, 2021- 2022 Nissan Qashqai 1, DGT Skypack ------ Beğendiğim bir araç ancak kronik sorunu var mı bilmiyorum. 1,33 litrelik 160 ps sunan bir motor yanılmıyorsam DCT şanzıman var yine ... 2022-2023 Opel Grandland 1,5 Dizel (MAKYAJLI)----- Donanımı, motor ve şanzımanı gayet iyi gibi geliyor ama genel bir fikrim yok... 2022 Peugeot 3008 1,6 Puretech 180 PS (MAKYAJLI) --------- Dizel 3008 lerin malum Adblue tankı sorunundan dolayı dizelini düşünmüyorum ama genel olarak 3008 ile ilgili trim sesinin yoğunluğu, multimedya arızası gibi sorunlar okudum. Bu benzinli modeli nasıl bilmiyorum. 1,2 puretech motorlarda kayış sorunu vardı motorun içinde kayış kopabiliyor ve motora çok ciddi zarar veriyordu ama 1,6 larda da aynı sorun var mı bilmiyorum... 2021-2022 Seat Ateca 1,5 TSI DSG (MAKYAJLI) ------ Tasarım motor ve şanzıman uyumu ile makyajlı kasa olması, ayrıca şu anda da kullandığım aracın motor ve şanzımanını sevdiğim için bu araç daha sıcak geliyor. 2020-2021 Skoda Karoq 1,6 TDI DSG ----- Motor ve şanzıman güzel ama başkaca bilgim yok araştırmadım... 2021 VW Tiguan 1,5 TSI Life DSG (MAKYAJLI) ------ Benim bütçeme göre sadece Life paket ve km bazında istediğim km lerde olmaması ve donanımın diğer rakiplerine göre çok yetersiz olması sebebi ile tercih etmeyeceğim. Değerli görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar, Model ve km olarak özellikle yaşxlı ve km si çok olan araç tercih etmememe çalışıyorum ki sanay ile akraba olmak istemiyorum. Bu araçları özellikle uzun süre kullanan, bilen ve tecrübesi olan arkadaşlar aktarırsa çok sevinirim. Ben karavan çekeceğim için dizel düşünüyorum ama yeni nesil dizeller adblue var çok mu sıkıntılı olur bilemiyorum, bir de makyajlı kasa tercih etmelimiyim, genel olarak ilt üretim hataları varsa onlardan arınmıştır diye düşünüyorum.. Biraz uzun oldu kusura bakmayın < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darüzzafer68 -- 22 Mart 2024; 14:13:56 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt