Şimdi Ara

Motul Yağların Orijinal Olduklarını Nasıl Anlarız.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
3
Favori
36.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Piyasa üst sınıf yağlardan biri de Fransız Motul motorsiklet ve araçlarda üst düzey kalite de yağlara sahiptir.

    Orijinal mi sahte mi olup olmadıklarını anlamak için bir kaç foto paylaşıyorum. Umarım birilerinin işine yarar.


     Motul Yağların Orijinal Olduklarını Nasıl Anlarız.

     Motul Yağların Orijinal Olduklarını Nasıl Anlarız.

     Motul Yağların Orijinal Olduklarını Nasıl Anlarız.

     Motul Yağların Orijinal Olduklarını Nasıl Anlarız.







  • şimdi arkadaşlar konuyu okudum. öncelikle konu yanlış görseller çok eski 2010 tarihli yağlar. bu bidonlarla artık üretim yapılmıyor Motul de.
    Motul Türkiye de kendi satış yapıyor bölge distribütörleri var çok sağlam bir şekilde satıştalar.

    yağ işi yapıyorum motulun sahtesi piyasada yok sadece söylentisi var oda diğer satıcıların çıkarttığı söylenti ve hayvansı fiyattan satış yapmalarını anlatmaya çalışmalarını sonucudur.

    motul yağının sahtesi yapan dolandırıcı kendini dolandırır.şimdilik satış rakamları ile Türkiye de pazarda belki %10 bile yer kaplamayan bu yağın sahtesini yapıp aylarsa satılmasını beklemek saçmalık olur ve kimse de bunu yapmaz. castrol ve mobil gibi peynir ekmek gibi satılan markalar dururken neden motul demek lazım mantıklı alıcılarda zaten bu yalana kanmaz.
    ben çpok duydum motul koydum sıfır motor yaptık köşeyi döndü motor sardı, motul koydum motor kırdı. motul koydum şu oldu bu oldu. bunlar hikaye. özellikle koyar koymaz şöyle kötü oldu felan diyen ustadan koşarak kaçın. zeytin yağı koysan araç motor kırmaz 100 metre de.

    diyelim ki var satıcıyı da satıcının da aldığı yeri öğrenmek bu resimlerle ürünün sahteliğini anlamaktan kolay ve başarılı olur. bayi izmirde arayın izmir dist. sorun nerden alıyor biliyormusunuz bitti. garantisi var ve onaylanmış satıcı demektir.

    birde bu bidonlar artık üretilmiyor.

    mesela resim örnek alınırsa , Motul 5w50 yarı ester yağında orjinal fabrikadan tek sayfa kullanma kılavuzu var.

    renk ile de test edilebileceğine inanmıyorum 10 larca çeşit yağı var biz bile renklerini bilmiyoruz.

    birde yağların son kullanma tarihi 1 yıl 2 yıl 3 yıl değildir. doğru koşullarda 10 larca yıl saklana bilir.


    işte böyle :)) yazayım içimi dökeyim dedim.
  • Güzel paylaşım, bende motul araştırıyordum. Yetkili bayine gidip ordan alayım hatta kontrol edeyim fake mi değil mi eyw
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sayko1933

    Güzel paylaşım, bende motul araştırıyordum. Yetkili bayine gidip ordan alayım hatta kontrol edeyim fake mi değil mi eyw
    Teşekkürler....Yıllar önce ustam aracıma motul yağ koyalım dediğinde bilmediğim yağı arabama koydurmam demiştim, gittik castrol alıp koymuştuk.Motul baya kaliteli yağ imiş sonradan öğrendik tabi...
  • Güzel paylaşım, diğer markalar içinde olsa da bilsek en azından piyasada çakma yağ çokmçünkü, castrol, mobil in çakma olanlarını bilmek gerekli.
  • Motul yağ koyan ustaya ne idü belirsiz yağ koydun arabama diye sopayla dalan adam vardı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

    Güzel paylaşım, diğer markalar içinde olsa da bilsek en azından piyasada çakma yağ çokmçünkü, castrol, mobil in çakma olanlarını bilmek gerekli.

    Ben bir yağ fabrikasında çalıştım, Mobil'in çakma olan yağlarını bizim müdüre kakalamışlar. Alanlar şikayetçi olmuş, içinden pislikler çıkmış. Tavsiyem temiz bir kadın çorabı ile ya da onun gibi bişeyle yağı doldurun. Ben yapıyormuyum, hayır biraz üşengeçlik mi desem unutkanlık mı artık




  • Mobil1 kullanıyoruz. Yav onda da sahte olma ihtimali var midir acaba? Aha bakim da geldi. Korkmali miyiz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eren15935

    Mobil1 kullanıyoruz. Yav onda da sahte olma ihtimali var midir acaba? Aha bakim da geldi. Korkmali miyiz?

    valla bende sanayiden birşey almaya korkar oldum herşeyin sahtesi çıkmış,reno motorunun bile orjinal parçasını bulamıyorumservisten yada benzinciden almak daha güvenli.
  • Benim ustamda motul yağ kullanır. Sahtesinin olabileceği hiç aklıma gelmezdi. Araç Dpf li olunca ve araç 5 lt den fazla yağ alınca motor yağı bayağı tutuyor. Bir dahakine kontrol edeyim.
  • Faydalı bir konu aklımızda bulunsun
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    İnternetten aliyorum ben. Sozde guvenilir diye aliyoruz ama yine de bir acaba oluyor illa ki. Yakinda insanin bile cakmasini yapacaklar valla
  • Bende mobil kullanıyorum. 5.40. İnternetten aldım 2 defa bu sefer gittim sanayiden aldım. Nereden alırsam alayım castrol ve mobil alırken içimde bir kuruntu oluyor sahteymiş gibi. Gidip direk rafineriden mi alsak acaba :)
  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle. Gidip dükkandan alsam da yine kusku oluyor Nette bakiyorum kargo bedava 93 lira. Dun dukkanda sordum 110 tl. Hazir ayagima kadar geliyor neden fazla vereyim. Yorumlara bakip kendimi rahatlatiyorum iste. Cakma olsa o kadar satis yapamaz herhalde. Ya da neredeyse bunun ureticisi oradan almak dedigin gibi
  • motül yağları çok güzel kaliteli castrol çamurlaşma yapıyor kendini çabuk bozuyor motül yüksek derece ısıya dayanıklı kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim.motülde başka yağ alacak olsam lıquı moly oda çok kaliteli bir yağ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onur0682

    motül yağları çok güzel kaliteli castrol çamurlaşma yapıyor kendini çabuk bozuyor motül yüksek derece ısıya dayanıklı kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim.motülde başka yağ alacak olsam lıquı moly oda çok kaliteli bir yağ

    Ben de bu aracımın ilk yağ değişiminde Lique Molly kullanacağım, kendi sitesinden satıyorlar (herhalde orijinaldir diye umut ediyorum) umarım dedikleri kadar iyi çıkar yoksa castrol EDGE veya Motul düşünüyordum umarım pişman olmam.
  • bende önceki aracıma Mobil 1 alırken ne internete ne de sanayiye güvenemediğim için direk yetkili satıcısından almıştım. daha pahalıya malolmuştu bana ama kafam rahat etti hiç değilse
  • ben de dizel focus'a önümüzdeki ay ilk kez motul koymak istiyorum. motul 8100 eco-nergy 5w30. sahte muhabbetlerini bilmiyordum. konu çok iyi.
  • Ben sahtesini almisim. Bir süre sonra ya pompasını elime aldım. Haberiniz olsun.
  • neden çakmasını yapıp uğraşıyorlar böyle ellerine ne geçiyor zaten en fazla 100 150 tl olan bir malzeme
  • Yag pompasi neredeyse 1500 liraya tekabul eden bir parca degil mi hocam
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.