Mediamarkttan aldigim playstation 5 konsolum subat ayinin 17sinde normal sekilde calisirken bir anda dondu cihazdan bazi sesler geldi ve bir daha acilmamak uzere kapandi servise goturmek uzere cihazi kutuya koymak icin yerinden kaldirdigimda cihazin altindan yanik kokulu bir yag aktigini gordum ( fotograflarda gorebilirsiniz). Cok uzatmadan sonuca geceyim bugun sony teknik servisi cihaza kahve doktugumu ve bu yuzden cihazin garantiden degismeyecegini soyledi bunun uzerine teknik servise gittim ve olayin benim cihaza bir sey dokmem ile alakali olmadigini servis fotograflarini gormeyi istedigimi insanlari yalanci yerine koyamayacaklarimi soylemem ile devam etti. Servis fotograflarina baktigimda cihazin sadece kapaginin acildigini ve icinde gozuken sivinin ne oldugunu anlamadan kahve damgasi yapistirilip geri gonderildigini gordum.( fotograflar mevcut) bu arada hangi kahve 5 gundur kurumadan ayni akiskanlikla durabilir bilen varsa aydinlatsin lutfen. Isi kavga boyutuna mecburen getirerek cihazimin tekrar incelenip sadece kapagi kaldirip degil icine kadar incelenip geri donus yapilmasina ikna edebildim. Eminim ana karti actiklarinda bu sivinin oradan gelecegini goreceklerdir fakat bu islem icinde sonu avrupanin onay vermesi veya konsolun onlara gonderilmesi gerekiyormus. konu hakkinda bilginiz tecrubeniz ve fikriniz varsa lutfen yazin ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sony Türkiye Rezaleti

-
-
Adama sorsaydın ya kahve mi kokuyo sence bu diye
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hangi teknik baktiysa tadina bakti mi diye sordum cevap alamadim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evinizde yere dökülen o sıvının kahve olup olmadığını anlarsınız diye düşünüyorum peçete ile sildiğiniz de kokusundan belli olur, ayrı olarak bu makinenin içinde bu veya buna benzer herhangi bir sıvı barındıran bir parça bence yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İçinde bobin falan yandıysa plastik erimiş olabilir mi?
Cihaza herhangi bir sey dokulmedi. Teknikteki kisi eger cihazin ana kartindan birsey erimisse boyle bir akma olmamasi lazim eger akma oluyorsa bu fabrikasyon hatasidir dedi
Hocam yanlış anlamayın Merak ettiğim evde sen tek çocuk musun Aile fertlerinde teknoloji ile alakalı kimse var mı açıp oynamak isteyen. Veya sen Evde yokken biri gelip aileden komşudan çocuklu falan filan sen yokken yapmış olabilir mi ?
-
Hocam tek yasiyorum ben eve giren cikanim yok
Plastik erimiş olsa bile çok hızlı donar.Dışarı akacak kadar olacağını sanmam.
Hocam evinizde rutubet ya da yanında ısıtıcı falan var mı? Cihaz içindeki çeşitli metalleri paslandırıp damlamış olabilir mi?
-
Yok hocam isticida yok rutubette izole bir yerde duruyordu ps5 zaten bu kadar pahali ve zor bulunan birseye gozum gibi bakiyordum
Cihazın parça bileşenleri içinde yağ yok veya makine yağıyla çalışmasını gerektirecek bir parçada yok.
Ya aldığınız mağazada cihaza yağ dökmüşler ya siz farkında olmadan birileri cihazınıza yağ dökmüş, ayrıca içinde cihaza hasar verecek kadar makine yağı varken günlerce nasıl çalışmış ayrı bir soru işareti ?
Sony yada başka firma fark etmez burada tuhaf bir olay var. Kendinizi firma yerine koyun, konsolun bozuldu içinden yağ aktı diyorsunuz oysa normal şartlarda içinde yağ yok, adamlar buna değişim verirse herkes konsolun içine yağ döküp götürür.
Burada sizi suçlamıyorum ancak firmanın sorumluluğu üstüne alması için, kendi hatası olması gerekir yanlış mı düşünüyorum ?
-
Konuyala ilgili bulabildigim tek benzer video bu
Cihaz kendini kapattiginda akan maddeyi ben kesfettim burada bence firmanin yapmasi gereken cihazi ana kartina kadar sokup bakmak olmali cunku bu sivi cihazin icinden geliyor. Benim dusuncem cihazin anakartindan bir parcanin fazla isinmadan bu duruma geldigi tabi tuhaf bir durum onun icin tamamen acilip incelenmesinde israrci oldum
Hocam bu ps4 kontrolcüsü kaldı ki videoda gösterilen durumda tuhaf, yani bu cihazın içinde öyle eriyecek bir şey yok öyle bir durum olsa tek tük şikayet olmaz, sonuçta saatlerce oynayan bütün gün açık kullananlar var.
Yani bu videoda da teknik olarak açıklanan bir şey yok, öyle eriyip sıvılaşacak bir şeyler yok cihazların içinde ayrıca eriyip sıvılaşacak bir şey anında katılaşır kabuksu bir hal alır.
Bence farkında olmadan ya cihaza bir şey döküldü ya aldığınız yerde içine bir şey dökülen cihaz verdiler, başka mantıklı açıklaması yok yani firma buna kolay kolay dönüş yapmaz.
-
Evde tek yasayan benim ve eve benden baska kimse girmiyor cihaza benim bir sey dokmedigimden eminim uyurgezersem onu bilemem tabi 😂 cihazin ici acilip bakilana kadar ve mantikli bir aciklama yapilana kadar sonynin pesini birakmayi dusunmuyorum
Ben peşini bırakın demiyorum zaten yasal olarak hakkınız neyse sonuna kadar kullanın. Ancak şahsi düşüncem kullanıcı hatası olarak görülür.
Çünkü cihazın içinde madeni yağ yok, cihazın son parçasına kadar söküldüğü videolar var orayı izleyip sizde bakabilirsiniz. Hatta ben playstation resmi kanalının paylaştığı videoyu göstereyim.
PlayStationyoutube
Your first look at PS5's internal components* that will power the next generation of amazing games. *Do not try this at home. Risk of exposure to laser radiation, electric shock, or other injury. Disassembling your PS5 console will invalidate your manufacturer’s guarantee. #PlayStation 5 #PS5 #teardown #deconstruct #hardwarehttps://www.youtube.com/watch?v=CaAY-jAjm0w&t=232sŞöyle düşünün ben telefon aldım, cihazın içinden yağ aktı ve cihazı servise götürdüm. Adam derki böyle bir şey imkansız biz içine böyle bir madde koymadık, ya sen yaptın ya aldığın yerde böyle bir hatası olan cihazı sana sattılar meseleni onlarla çöz derler...
Yine söylüyorum, hakkınızı yasal yollarla sonuna kadar kullanın. Servis formları, fotoğrafları, faturanızı kaybetmeyin dosyalayın...
-
Teardown videosunu izledim de, normalde cihazın içinde akabilecek bir sıvı yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberXTR -- 26 Şubat 2022; 23:55:58 > -
Çok ilginç bir olay cidden. Siz kendinize güveniyorsanız tüketici hakem heyetine direkt başvurun. Dilekçenizi de elle tutulur bilgilerle doldurun. Kazanırsanız değişim ya da ücret talebinde bulunabilirsiniz. Belli ki karşı taraftan pek sonuç alamayacaksınız gibi duruyor
Hocam üç harfliler kahve dökmüş olmasın
Yılın şakasını yaptın tebrikler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Hangi teknik baktiysa tadina bakti mi diye sordum cevap alamadim |
Cihazın parça bileşenleri içinde yağ yok veya makine yağıyla çalışmasını gerektirecek bir parçada yok. Ya aldığınız mağazada cihaza yağ dökmüşler ya siz farkında olmadan birileri cihazınıza yağ dökmüş, ayrıca içinde cihaza hasar verecek kadar makine yağı varken günlerce nasıl çalışmış ayrı bir soru işareti ? Sony yada başka firma fark etmez burada tuhaf bir olay var. Kendinizi firma yerine koyun, konsolun bozuldu içinden yağ aktı diyorsunuz oysa normal şartlarda içinde yağ yok, adamlar buna değişim verirse herkes konsolun içine yağ döküp götürür. Burada sizi suçlamıyorum ancak firmanın sorumluluğu üstüne alması için, kendi hatası olması gerekir yanlış mı düşünüyorum ? |
Yılın şakasını yaptın tebrikler |
Power ünitesini açmamış. Power ünitesinin içindeki kondansatörlerden gelmiş olabilir. Böyle akıntı yapacak sadece orada malzeme var. Arkadaş buradan yürüyebilir. |
Benzer içerikler
- aynı ekranda 2 kişilik oyunlar ps4
- ps5 için kulaklık önerisi
- playstation network giriş başarısız
- ps5 açılmıyor
- ps4 klavye mouse destekleyen oyunlar
- hikayeli oyunlar
- ps plus mayıs 2025
- ps5 pro ne zaman çıktı
- god of war xbox
- direksiyon seti önerisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X