Şimdi Ara

Amazon Türkiye Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk günden itibaren bir amazon müşterisi olarak, 1 Eylül’de Amazon Türkiye üzerinden, piyasa değeri yaklaşık 6.400 TL olan bir ürünü kampanya kapsamında 4.298 TL’ye satın aldım. Sipariş verirken ürünün ertesi gün teslim edileceği bilgisi açıkça belirtilmişti. Ancak siparişimin ardından tam 23 gün boyunca hiçbir bilgilendirme yapılmadan bekletildim. Bu sürede param çekilmiş, ürün ise gönderilmemişti.

23 günün sonunda, ürünün stoklarda olmadığı gerekçesiyle siparişim iptal edildi. Üstelik iptalden sadece 2 gün sonra, aynı ürün tekrar satışa sunuldu — bu kez 6.000 TL fiyatla.

Ben bu süreçte sadece maddi değil, zaman ve güven kaybı da yaşadım. Ürünü kampanyalı fiyattan satın almıştım, teslim garantisi verilmişti, ama hem ürün gönderilmedi hem de fiyat artışı sonrası tekrar satışa sunuldu. Bu durum beni ciddi şekilde rahatsız etti.

Paranın peşinde değilim, ama müşteri olarak bu kadar değersiz hissettirilmek, açıkça aptal yerine konulmak gibi geliyor.

Bu yaşananlar hem ticari etik açısından hem de tüketici hakları açısından sorgulanmalı. Amazon gibi büyük bir platformun bu kadar sorumsuz davranması kabul edilemez. Bu konuyla neler yapabilirim bilmiyorum uğraşmak istemiyorum.

Hakkını aramanı tavsiye ederim.

Benim başıma geleni özetleyim sana ;

Amazon satıcılı bir deodorant aldım. Birkaç ürünle birlikte. Aynı markanın diğer çeşitlerine göre ucuzdu : ) Diğer ürünler geldi.

Bu gelmedi baktım iptal mi etmişler yoo hala sipariş gönderilecek görünüyor. 3 gün geçti yok 1 hafta oldu yok durum hala aynı sipariş gönderilecek.

Bir de baktım ki fiyatını x2 yapmışlar. Arattırdım kendimi. Taktik aynı iptal edelim para iadesi yapalım diye tutturdu.

Kardeşim iadeyi niye kabul edeyim? Zarara uğrayacağım fiyatı 50 iken yüz olmuş.Yok başka seçenek yok bizim kuralımız bu diye dayatmada bulundu.

Ben hakkımı biliyorum. Kabul etmiyorum dedim. Dayatmadan nefret ederim yapana da gıcık olurum!

Başka bir çözüm sunmamakta da ısrar ettiler.Ekran görüntüleriyle THH ne başvurdum durumu anlattım.

THH beni haklı buldu. Ürünün ya kendisini göndereceklerdi yada yeni fiyatından bana para iadesi yapmasına karar çıktı.

Zafer kazanmış tüketici olarak yüzüm güldü Vallahi.

Amazonun Çağrı merkezi felan değil doğrudan merkezinden avukatları beni aradı.Para iadesi veya ürün seçeneğinden ben ürünü seçtim. ikiye katladığı para onun olsun.. Haramzade değiliz hakkımızı savunuyoruz.

Durum için ekran görüntülerini kısa hikayeyi hazırla başvur bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurttan -- 18 Kasım 2025; 23:28:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amazon'un iade politikası
    6 yıl önce açıldı
    Amazon.com.tr Rezaleti
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.