Şimdi Ara

Sony Türkiye Rezaleti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
7.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sony Türkiye Rezaleti

Buyurun güç kaynağı dahili ve elektrolitik kondansator kullanılmış.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

O zaman sıkıntı büyük ihtimalle burada. Güç devresi değiştirilince çalışır yada tamir edilince, ama yetkili servisin güç kartını komple değiştirmesi lazım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

12vdc gerilimi filtre için 16vdc kondansatörler kullanılıyor.25v taksalar böyle durumlar olmayacak ama maliyet işte.

Cihazda güç ışığı yanmıyorsa yada ışık anlık yanıp sönüyorsa smps çıkış kondansatörleri değişecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 27 Şubat 2022; 22:59:18 >
    Ryzen2600 - MSI B450M Gaming Plus - Sapphire R9 280 Dual-X - Gskill 2x8GB 3200Mhz -WD SN550 500GB NVMe SSD - Sandisk 128GB Standart SSD - Seagate Barracuda 1TB - Cooler Master RC 690 II-GX650W +80
  • Rkx kullanıcısına yanıt

Teknik servis israrla garantiye sokmaz ise cihazi disaridan bir teknik servis duzeltebilir mi sizce

Mutlaka el işçiliği yüksek olan amfi/kapasitör/kondansatör (isimleri her neyse) tamircisi biri bulunabilir, işlevini yitirdiği düşünülen parça bulunursa sipariş edilip değiştirilebilir ancak bence kesinlikle zorlayın.

Ben bir şey dökmedim, cihaz açılırsa zaten sıvı teması olmadığı görülür, bunlar da yurtdışından örnekler diyip web sitelerini veya çıktılarını gösterebilirsiniz. Konsolu bursa ufo elektroniğe yollayın onlar baksınlar dersiniz (ps5’lere bakan genel servis)

Hatta bence Servise bir kere daha gidip zorlamadan önce Sony’yi aramanızı şiddetle tavsiye ederim. Çalışan cihaz bir gün sonra açılmadı, baktım şurasından kahverengi bir sıvı geliyor, kapasitör/kondansatör gibi güç kaynağından kaynaklı bir problem olabileceğini düşünüyorum, bir kere şu servise gönderdim ama kahve dökmüşsünüz diyip konsolu geri verdiler diye açıklayın. Çözüm önerisi sunsunlar.

Inceleme: Zalman ZM-NC1000 Laptop Sogutucusu
    Inceleme: ORJİNAL TEYBE USB SD AUX Digital Music Changer
    Apple Watch Sport Uzay Grisi
    iPhone 6 Uzay Grisi 16 GB
    Samsung 55H6470 - PS4 500Gb
    || HP Dv5 || C2D P8400 @ 2,26 1066 || 4 GB DDR2 800 || 120 GB Sandisk Extreme SSD || 15.4&amp;quot; WSXGA+ Infinity (1680 x 1050) ||
    || N wifi+Bluetooth || 512 MB 9600M GT || HDMI &amp;amp; eSATA &amp;amp; Altec Lansing || High Capacity Battery || Win10 Pro x64 ||

• Guc kaynagindan gelmis olabilir

Cok ilginc bir olay yalniz sonucunu merak ediyorum.

Servis icinde degisik bir deneyim olucak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun, maalesef Türkiye'de, hangi ürün olursa olsun, servislerde sıkıntı yaşanabiliyor, muhtemelen servisteki teknik ekibin aslında kendilerinin de birer Tüketici olduğunu ve bir gün kendi başlarına da gelebileceğini unutmasından kaynaklanıyor.

Eğer dışarıda yaptıracaksanız, bu tarz tamirat işlerin müthiş başarılı @dvdhacker i tavsiye ederim, Turgay Karacan isimli arkadaşımız piyasadaki en güvenilir ve başarılı elektronikçilerden bence.

@dvdhacker

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Shepard -- 28 Şubat 2022; 9:46:4 >

Sorunun ne olduğu, ne istediğini açıkça yaz. Dilekçen imla kurallarına uygun olarak, nizami yazılmış bir dilekçe olsun. Dilekçeni vermeden memura olmuş mu, düzeltmem gereken bir yer var mı diye sormayı da ihmal etme.

• Hocam geçmiş elektolit kondansatör sıvı ve kuru olabilir siz kendinizde power supply ı açıp bakabilirsiniz. Eğer kapasitörün tepesi açılmışsa sorun oradadır ama ben ondan o kadar sıvı çıkacağını düşünmüyorum.

Kendisi Playstation’ın çalışmayıp bozulduğunu söylediğinde yardım etmeye gittim, sıvıyı görünce kondansatör patlaması diye teşhisimi koydum arkadaşa Sony’e gönder değiştirirler dedim, bu rahatlıkta başladı her şey.

Ardından Sony kahve dökülmüş diye rapor çıkarmış, üstüne üstlük çalışan ben 30 yıldır bu işi yapıyorum ne olup bittiğini gayet farkındayım falan gibi ultra çirkef üslupla bize had bildirmeye kalktı, sahtekarlıkla itham etti. Ben sana malım bozuk diye vermişsem sen de buna kahve dökmüşsün diye iftira atıyorsan bu iddianı kanıtlamakla sorumlusun. Böyle cıvıklık olmaz.

İkinci konu Sony ile ilgili, Sony her konuda olduğu gibi bu alanda da müşteri memnuniyeti 0.

2 yıl önce Xbox’ım şimşek çakması ile yandığında olaylar şöyle gelişti;

1-Servise UPS ile yolladım.

2-Ertesi gün mail geldi, ürününüz inceleniyor teslim alındı diye

2-10 dk sonra mail geldi değişim ürününüz yola çıkmıştır diye.

Bu kadar, neden bozuldu niye bozuldu noldu kahve döktünüz gibi saçmalıklar yok. Bu konuyu açan arkadaşıma da Sony ürünü almaması için çok dil döktüğümü hatırlıyorum fakat bir musibet bin nasihattan iyidir.

• Servise bugun mesaj attim. Konu ile ilgili Sony turkiye servis saha koordinatoru ve musteri hizmetleri yoneticisine attiklari maile cevap gelip gelmedigini ogrenmek icin mesaji okumalarina ragmen cevap bile alamadim , bu arada servis istanbul uskudarda bulunan Burcu Elektronik. Allah kimseyi sony turkiyenin eline dusurmesin. Buradan yardimci olan insanlari gorup utansinlar diye forum linkini paylastim kendileriyle. Ayrica sikayetvar.com a attigim sikayete otomatik cevap verip 444 7 669 numarali sony hattina yonlendirdiler fakat bu hattan ulastigim hicbir operator bu sorunla kendilerinin ilgilenemedigini soyledi :)

Maalesef haklisin kardesim. Umarim bu konunun ulastigi kisilerin aklinda kalir bu olay ve sony almadan once bir kez daha dusunurler.

• Bin kere dedim bitkisel 5w t30 sentetik yag kullanin diye .. bence diyabetli ps 5 yollamislar sana . Saka bir yana zamaninda 40 bin tl ye a80j alacaktim mkv bile oynatmadigini gorunce vazgectim . Suan fiyati 57 bin tl yuzumu cevirip bakmiyorum bile tv ye . O 4k guzel kaliteli cekimleri ekrana iyi yansitiyor gibi gorunuyor fakat s9 umla cektigim videolari camur gibi gosterince sizin yapacaginiz tv nin anasi... biiip dedil ve vazgectim . Insanlar harbiden aptal ya o kadar ovdukleri lg g ve c serisi bile bana gore cop bes para etmez ki su anda 50 binden satiliyor . Cani cehenneme para vermiyorum ben bunlara . Cok acil elektronik cihazlari haricinde

işbu belge ile Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi daireleri, kurumları ve kurulları ile gerçek, tüzel ve özel kurum ve kuruluşlar nezdinde yapacağım her türlü kebap anlaşması ve böbrekle ciğer iyi kızartılır börekle ne güzel gider, aşağıda örnekse örnek banane be eşdüzey parabolde tatbiki vınvınvın her gün çay kahve lıkır lıkır . kek de yemesen yanında gidermi ne karışıyosun lan bana kilom iyi benim . zayıflıcaksan zayıfla artık bak bu son ihtarım tamam lan tamam dijital paradoksa diyetisyene gittim sen benden zayıfsın dedi vah vaaah durum acil desene arkadaş tatile ne zaman gidiyorsunuz . olm deli etme beni izmir ankara olmuş 450 tl . allah belanı versin emine
  • Miex kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Malesef Sony (playstation anlamında) Türkiye’de servis olarak yok, diğer çoğu ülkede Sony de bahsettiğiniz gibi çalışıyor ama ne hikmetse servis olarak Tr’ye girmek istemiyorlar.

Bu sebeple herhangi bir vatandaşın sahibi/işleteni olduğu yakınımızda bulunan servise gidip o servisin cihazı yine herhangi bir vatandaşın sahibi/işleteni olduğu bursa ufo elektroniğe göndermesini ve ufo elektronik’in cihazı değiştirme kararı vermesini bekliyor/umuyoruz.

Sony, Playstation anlamında Türkiye’de servis hizmetini vermeye başlamalı artık. Geç bile kalındı. Gelir elde ederken sorun yok. Biz problem yaşadığımızda ahmet oğlu mehmet elektronikle yine biz muhattap oluyoruz.

|| HP Dv5 || C2D P8400 @ 2,26 1066 || 4 GB DDR2 800 || 120 GB Sandisk Extreme SSD || 15.4&amp;quot; WSXGA+ Infinity (1680 x 1050) ||
    || N wifi+Bluetooth || 512 MB 9600M GT || HDMI &amp;amp; eSATA &amp;amp; Altec Lansing || High Capacity Battery || Win10 Pro x64 ||
  • dtime23 D kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Yukarıda yer alan 28 şubat tarih, 03:55 saatli mesajımın son paragrafı için aramanız gereken Playstation Türkiye numarası budur:

0212 391 04 01

Burayı arayıp konuyu özet geçin, şu tarihte böyle oldu, cihazın şu kısmından şu renkte kimyasal bir sıvının sızdığını gördüm, ardından şu tarihte şu servise götürdüm, onlar sıvının rengi kahverengi diye kahve dökmüşsünüz diyerek cihazı bana geri verdiler ancak ben kahve veya herhangi bir sıvı dökmedim, sıvı konsolun içinden kendiliğinden geldi. Diye özetleyin. Şimdi kendime yakın olan aynı servise tekrar mı vereyim yoksa başka bir servise mi vereyim ne yapayım, sizden destek bekliyorum diyin.

Verdiğim numara çok yüksek ihtimalle ingiltere’de mukim Sony çalışanı Türk arkadaşlar (veya Türkçe bilen arkadaşlar) oluyor. İlgileneceklerini düşünüyorum.

Kimse garanti kapsamındaki konsolunda böyle bir problem yaşamamalı, yaşasa da çözümsüz bırakılmamalıdır.

• Onur__ kullanıcısına yanıt

Hocam verdigin numarayi aradim daha once ,verdikleri cevap biz teknik servis detaylari ile ilgilenmiyoruz oldu ama bir kez daha arayip bu sefer konusmayi kayit alacagim ileride hukuksal surecte delil olarak kullanmak icin

Basit bir işlem.Sadece yeni malzemeyi lehimleyecekler.Dediğim gibi, kondansatörlerin patlamış olduğu kesinlik kazandıysa.

Ryzen2600 - MSI B450M Gaming Plus - Sapphire R9 280 Dual-X - Gskill 2x8GB 3200Mhz -WD SN550 500GB NVMe SSD - Sandisk 128GB Standart SSD - Seagate Barracuda 1TB - Cooler Master RC 690 II-GX650W +80
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.