|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |

1 Mobil
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Yıllardır citroen c4 ve opel astra aracımda otomatik el freni var ve hiç bu sebeple donma vs yaşamadım. Özellikle c4 kontağı kapatınca otomatik çeker, vitese alıp yürüyünce otomatik indirirdi, 2013 model orta segment orta donanım araç için oldukça lüks bir donanımdı. Ankara'da yaşıyorum, bu kış 3 sabah araca bindiğimde -10 ve -11 dereceleri gördüm. Disk frenlerin donma ihtimali çok düşüktür, bu olay daha çok eski sistem kampana frene sahip araçlarda görülür. Bu konuda yapılan tavsiye şu şekilde, park etmeden önce frene sonuna kadar bir süre basın, sıcak balata ve disk üstünde olabilecek su kar buz vs. ısı ile buharlaşsın. Ayrıca yanılmıyorsam yıllar önce Taner abi'nin Passat'la ilgili şöyle bir paylaşımı olmuştu, araç park halinde iken ara ara sağ teker, sol teker freni bırakıp geri tutuyor donmaya karşın. Böyle bir önlem de olabilir. Sene 2023, otomatik el freni var diye taş koymak falan abes... |
|
aracı düz zeminde boş vitese atın freni bırakın kaymadığından eminseniz p modunda bırakabilirsiniz eğer tatlı eğim varsa altına taş koyup yükü taşa bindirin ondan sonra p moduna alın |
|
Tekeri kaldırıma dayayın aracı p ye alın el frenini çekmeden motoru kapatın bir şey olmaz.El freni çekili bırakırsanız sabah aracınızı hareket ettiremeyebilirsiniz büyük ihtimalle donar. |
|
|
Yıllardır citroen c4 ve opel astra aracımda otomatik el freni var ve hiç bu sebeple donma vs yaşamadım. Özellikle c4 kontağı kapatınca otomatik çeker, vitese alıp yürüyünce otomatik indirirdi, 2013 model orta segment orta donanım araç için oldukça lüks bir donanımdı. Ankara'da yaşıyorum, bu kış 3 sabah araca bindiğimde -10 ve -11 dereceleri gördüm. Disk frenlerin donma ihtimali çok düşüktür, bu olay daha çok eski sistem kampana frene sahip araçlarda görülür. Bu konuda yapılan tavsiye şu şekilde, park etmeden önce frene sonuna kadar bir süre basın, sıcak balata ve disk üstünde olabilecek su kar buz vs. ısı ile buharlaşsın. Ayrıca yanılmıyorsam yıllar önce Taner abi'nin Passat'la ilgili şöyle bir paylaşımı olmuştu, araç park halinde iken ara ara sağ teker, sol teker freni bırakıp geri tutuyor donmaya karşın. Böyle bir önlem de olabilir. Sene 2023, otomatik el freni var diye taş koymak falan abes... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 15 Şubat 2023; 17:7:49 > |
|
Mobil: iPhone 13 256gb | Kulaklık: JBL Live 2 Pro Otomobil: 2025 Tesla Model Y Juniper Premium SR | 2023 Renault Megane 1.3 tCe EDC Touch | Bebek Koltuğu: Britax Römer Advansafix IV R | Britax Römer Trifix |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
|
bende -20 leri gördüm arabayla şuan için bir sorun olmadı sadece bir sabah mormal pedal frenim kitleniyormuş gibi oldu ilk araba çalıştırdığımda oda buzlu zeminde hareket ediyordum onun için mi tam anlayamadım |
|
Donana genelde balata ve disk değil el freni telinin geçtiği yere su girip donuyor. |
|
|
|
sizdeki araç ne hocam otomatik mi, frenler kampana mı disk mi < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 17 Şubat 2023; 15:16:46 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
|
|