Soğukta el freni otomatik araba

-
-
aracı düz zeminde boş vitese atın freni bırakın kaymadığından eminseniz p modunda bırakabilirsiniz eğer tatlı eğim varsa altına taş koyup yükü taşa bindirin ondan sonra p moduna alın
-
Tekeri kaldırıma dayayın aracı p ye alın el frenini çekmeden motoru kapatın bir şey olmaz.El freni çekili bırakırsanız sabah aracınızı hareket ettiremeyebilirsiniz büyük ihtimalle donar.
-
teşekkür ediyorum cevaplar için arkadaşlar
-
Yıllardır citroen c4 ve opel astra aracımda otomatik el freni var ve hiç bu sebeple donma vs yaşamadım. Özellikle c4 kontağı kapatınca otomatik çeker, vitese alıp yürüyünce otomatik indirirdi, 2013 model orta segment orta donanım araç için oldukça lüks bir donanımdı. Ankara'da yaşıyorum, bu kış 3 sabah araca bindiğimde -10 ve -11 dereceleri gördüm. Disk frenlerin donma ihtimali çok düşüktür, bu olay daha çok eski sistem kampana frene sahip araçlarda görülür.
Bu konuda yapılan tavsiye şu şekilde, park etmeden önce frene sonuna kadar bir süre basın, sıcak balata ve disk üstünde olabilecek su kar buz vs. ısı ile buharlaşsın.
Ayrıca yanılmıyorsam yıllar önce Taner abi'nin Passat'la ilgili şöyle bir paylaşımı olmuştu, araç park halinde iken ara ara sağ teker, sol teker freni bırakıp geri tutuyor donmaya karşın. Böyle bir önlem de olabilir.
Sene 2023, otomatik el freni var diye taş koymak falan abes...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 15 Şubat 2023; 17:7:49 >
-
Bizde 2013 model Citroen C4 Exculsive vardı otomatik el frenli hiç bir sorun yaşanmadı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Otomatik el frenli arabaların Avantajı ve Dezavantajları var
8 senedir otomatik el frenli kullanıyorum
Hiç donmadı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Disk frenin donacağını sanmıyorum. Bende kampanalı araç var, geçen sabah yürümedi, ileri geri zorla bıraktırdım. Yoksa erimesini bekleyecektik.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bende -20 leri gördüm arabayla şuan için bir sorun olmadı sadece bir sabah mormal pedal frenim kitleniyormuş gibi oldu ilk araba çalıştırdığımda oda buzlu zeminde hareket ediyordum onun için mi tam anlayamadım
-
Donana genelde balata ve disk değil el freni telinin geçtiği yere su girip donuyor.
-
10 sene ankarada yasadim, -25te gordum. hic el frenim donmadi. gerek manuel gerek elektrikli.
-
Bir süre erzurumda yaşadım soğuk yüzünden el freni donmasıyla karşılaşmadım hiç.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Karsta yaşıyorum gece hissedilen - 30 ları buluyor bırak el frenini vites bile donuyor sabah vites atmak için cebelleşiyorum. Düz zeminde aracı viteste bırakmak en iyisi el freni donunca yarım saat uğraştırır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bazen olabiliyor düz zeminde p konumunda bırakabilirsiniz, el frenini de çok sıkmayın
sizdeki araç ne hocam otomatik mi, frenler kampana mı disk mi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 17 Şubat 2023; 15:16:46 > -
Manuel vites 4 disk fren megane
El fren sistemine su girmediği sürece donmaz.
Donuyorsa bir yerden su alıyordur. Almaması gerekir.
-
O soğukta şanzımana yük bindirmek uzun vadede daha büyük sorun olur. El frenini çekmekten çekinmeyin.
hocam selamunaleyküm jantın içine disklere doğru sıcak su dökmek çözüm olmuyor mu?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Yıllardır citroen c4 ve opel astra aracımda otomatik el freni var ve hiç bu sebeple donma vs yaşamadım. Özellikle c4 kontağı kapatınca otomatik çeker, vitese alıp yürüyünce otomatik indirirdi, 2013 model orta segment orta donanım araç için oldukça lüks bir donanımdı. Ankara'da yaşıyorum, bu kış 3 sabah araca bindiğimde -10 ve -11 dereceleri gördüm. Disk frenlerin donma ihtimali çok düşüktür, bu olay daha çok eski sistem kampana frene sahip araçlarda görülür. Bu konuda yapılan tavsiye şu şekilde, park etmeden önce frene sonuna kadar bir süre basın, sıcak balata ve disk üstünde olabilecek su kar buz vs. ısı ile buharlaşsın. Ayrıca yanılmıyorsam yıllar önce Taner abi'nin Passat'la ilgili şöyle bir paylaşımı olmuştu, araç park halinde iken ara ara sağ teker, sol teker freni bırakıp geri tutuyor donmaya karşın. Böyle bir önlem de olabilir. Sene 2023, otomatik el freni var diye taş koymak falan abes... |
Benzer içerikler
- oto koltuk yükseltici tavsiye
- turbo yağ yakar mı
- mazda 6 kronik sorunları
- dizel aracım 2000 deviri geçmiyor
- al4 şanzıman arızaları
- togg 4x4 ne zaman çıkacak
- hyundai i20 sıfır fiyat
- renault e-tech fiyat listesi
- bmw xm fiyat
- taigo bagaj hacmi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X